калпазанчо написа:Искам да благодаря на всички, присъствали на събранието, на всички които искаха да присъстват, но поради различни ангажименти и обстоятелства не можаха да присъстват (и техния брой е съществен!) Благодарен съм на всички, които взеха участие и в предварителната подготовка на това събитие. Благодаря и на всички от стария фенклуб, които стоически поемаха ударите и сътресенията в минали години плод както на неусместното управление на самия клуб (футболния и в частност едни физически лица, които няма да споменавам и цитирам, понеже не съм човек, който гледа постоянно в миналото), така и на градската управа и нейното нехайство по отношение на нашия клуб. Те са хората, които подкрепяха отбора в най-трудните моменти за клуба и футболисти и треньори, нещо което аз с ръка на сърцето си признавам че не съм правил. Те получават моите адмирации за това.
Идеята на новия, ОБЕДИНЕН, по-силен клуб на привържениците е да развива успешно идеята за синия клуб в Бургас, като прави това без никакви користни цели, без да уврежда доброто име на клуба, като показва най-доброто лице на феновете, като се труди постоянно за това. Особено внимание ще се обърне за НЕНАМЕСВАНЕТО на клуба на привържениците в политически или асоциални мероприятия (визирам случая със саморазправата с едни съмнителни господа от една съмнителна сграда в к-с Славейков преди време).
Ясно е, че в него ще членуват хора от различна възраст, пол, политически убеждения, евентуално и религиозни разбирания. Но нас ни обединява любовта, симпатията към синия отбор в града - Черноморец! Самата идентичност на отделните фракции вътре също няма как да се нарупи, тъй като както вече писах - клуба ще е шапката върху отделните фракции, така както е във почти всички фен организации.
Искам, а и трябва да сме сплотени повече от всякога.
п.п. Жоро (Девиан), когато си дойдеш в България ще те запознаем със Събин, с когото е мн лесно и приятно да общува човек.
п.п.2 Как е времето в Чикаго, всъщност имаше ли големи последствия от бурята и изобщо премина ли тя през вашия щат? Гледахме тук едни страшни неща по телевизията...
Трябваше да се поеме в някаква посока,защото видяхме застоя,който беше настъпил по обективни или субективни причини до къде доведе нещата

Иначе мерси за заинтересоваността. Определено ще ми е интересно и интригуващо да се срещна със Събин,а и останалите,с които все още не се познаваме

Колкото до бурята,по това време бях в другия край на Америка и по-точно в Ел Ей,а там хората въобще не ги вълнуваше какво става на източния бряг и си следваха стандартното ежедневие. Доколкото разбрах и в Средния Запад е било същото.Определено по българските телевизии обичат да драматизират нещата и да занимават хората с новини и проблеми,които доста слабо би трябвало да ги интересуват още повече,че 2/3 от Америка ги болеше оная работата за Сандито и пораженията след него.Дето се казва страна голяма,който не иска такива проблеми има достатъчно места,където може да се премести и да живее спокойно далече от потенциално опасните за природни катаклизми зони,а това,че не го е направил си е негов проблем

Другият проблем за толкова големите разрушения е строителната мафия,коята избягва стандартното строителство и залага на нереално скъпи дървени и гипс-картонени бараки и колиби,които при първия по- сериозен повей биват отвяти и всичко трябва се скове наново,но никой не си прави труда да захване тази тема по простата причина,че се въртят доста сериозни като размер финансови средства и изкуствено се завишава заетостта,затова е по-удобно вината да се търси в природните бедствия и катаклизми