Аякс - Борусия Дортмунд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Аякс - Борусия Дортмунд

Мнениеот matador » 21 ное 2012 17:30

[center]Изображение[/center]
[center]Аякс - Борусия Дортмунд
Изображение VSИзображение[/center]
[center]Дата
21 ноември 2012 - 21:45
Стадион Амстердам Арена
Изображение
Пряко по Ring.bg[/center]
Аякс посреща на своя "Амстердам Арена" Борусия Дортмунд в двубой от група Г на Шампионската лига. Домакините започнаха участието си в надпреварата с неприятна загуба с 0:1, при визитата си на "жълто-черните", като не успяха да покажат достатъчно добра игра, за да си тръгнат с точки от "Сигнал Идуна Парк". Във вторият си двубой от групата Аякс записа поражение с 1:4 като домакин на Реал Мадрид, като ясно си пролича разликата в класите и "белият балет" не остави никакви шансове на холандския шампион. В третата си среща от турнира "синовете на боговете" Аякс записаха изключително ценна победа с 3:1 като домакин срещу отбора на Манчестър Сити и запази шансовете си класиране на осминафиналите от надпреварата. Преди две седмици, момчетата на Франк де Бур записаха равенство 2:2 като гости на "Етихад Стейдиъм", като дори имаха шанс да си тръгнат с трите точки, но не успяха да задържат аванса си. Аякс се представя на ниво в холандската Ередивизие, където заема 4-о място във временното класиране с 24 точки в своя актив, спечелени след шест победи, шест равенства и една загуба, при голова разлика 31:16. През уикенда момчетата на Франк де Бур записаха домакинска победа с 2:0 срещу ВВВ Венло, като част от титулярите получиха почивка с оглед на изключително важният двубой от Шампионската лига. Борусия Дортмунд направи изключителен сезон в Първа Бундеслига и напълно заслужено стана шампион на Германия, след което спечели и Купата на Германия, за да оформи своя дубъл. Макар "жълто-черните" да се разделиха с някои от ключовите си футболисти, като Шинджи Кагава, който премина в редиците на Манчестър Юнайтед, те показват, че имат огромен потенциал да повторят силното си представяне, а защо не да се пребори и за Шампионската лига. В първата си среща от групата Борусия Дортмунд записа изключително важна домакинска победа с минималното 1:0 срещу Аякс, като доминираше през по-голямата част от двубоя. Във вторият си двубой от турнира „жълто-черните” завършиха наравно 1:1, при визитата си на „Етихат Стейдиъм”, като определено бяха сериозни ощетени в последните минути на мача от съдията, който даде изключително спорна дузпа в полза на Манчестър Сити, която бе реализирана от Марио Балотели. В двубоя срещу Реал Мадрид, Борусия Дортмунд показа изключително офанзивна и приятна за наблюдаване игра и напълно заслужено се поздрави с успех с 2:1, който даде още повече самочувствие на отбора, че може да стигне далеч в надпреварата. На "Сантяго Бернабеу" "жълто-черните" още веднъж показаха високата си класа и успяха да завършат наравно 2:2, резултат, който ги изкачи на 1-о място в групата с актив от 8 точки, като вече е почти сигурно ще че успят да се класират на осминафиналите. През уикенда Борусия Дортмунд прие на своя "Сигнал Идуна Парк" Гройтер Фюрт и записа сравнително лесен успех с 3:1, като Юрген Клоп даде почивка на част от своите титуляри. "Жълто-черните" ще бъдат без Патрик Омовайела и Себастиан Кел, които са контузени. Очаквам да станем свидетели на един изключително качествен и атрактивен за наблюдаване сблъсък.
[center]Съставите според Марка
Изображение[/center]

Потребителски аватар
vks1
Контакти:

Re: Аякс - Борусия Дортмунд

Мнениеот vks1 » 21 ное 2012 17:49

"X''
Канарче!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 21 ное 2012 17:58

Много ми се иска Аяксите да се измъкнат някак си от групата.. Но дори и да не се класират съм почти убеден, че днес ще бият
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 ное 2012 18:00

storm написа:Много ми се иска Аяксите да се измъкнат някак си от групата.. Но дори и да не се класират съм почти убеден, че днес ще бият

Казал си! След малко ще го пускам точен резултат 2:1. :arrow:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 21 ное 2012 18:18

Фен съм на германския футбол. Сегашният отбор на "Борусия" ми харесва все повече и повече. Много ще се радвам още през този сезон той да постигне в ШЛ това, което баварският колос изтърва преди няколко месеца на своя собствен стадион. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 ное 2012 18:22

Този мач е перлата на петия кръг в групите тази година и ще го гледам с интерес. И двата отбора практикуват приятен футбол и имат достатъчно причини да търсят победата. Сигурен съм, че ще има много положения и пред двете врати и нека по-добрият победи. Иска ми се Борусия да не загуби, за да си гарантира класиране за осминафиналите, но също така се надявам и Аякс да не завърши четвърти в групата. Прогноза: над 2,5 гола, с попадения в двете врати. ;)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
sudromanista73
Контакти:

Мнениеот sudromanista73 » 21 ное 2012 18:47

Според мен,тази вечер наистина ще има много качествен двубой.Прогнозирам резултат-1:2.

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 21 ное 2012 18:53

Надявам се тази вечер да има повече голове, за разлика от първата среща в Дортмунд.

Върни се в “Футбол - Свят”