Мнениеот Udoji90 » 14 ное 2012 13:09
Според мен доста сложна я изкарвате селекцията някои от вас. Трябват ни трима офанзивни халфове: 1 плеймейкър и 2 крила или обратното.
Излишни са:
- Нилсон - слаб е, а и без него имаме 2 леви бека, ако се оправи К. Стоянов.
- Спрокел - още има договор, но и без него имаме 4 централни бранители за 2 позиции (точно оптималната бройка), а и тъй или иначе от доста време се знае, че няма да му се разчита.
- Янчев - вече е възрастен и често не е на ниво, а и без него имаме 4 опорни халфове за 2 позиции (също оптимална бройка); евентуално може понякога да е резерва, като му предложат пост на играещ помощник-треньор или нещо от сорта.
- Боладо - може и да не е слаб, но доколкото знам, не иска да играе за отбора, а и на върха на атаката могат да играят Платини, Тасио и Нюаджи (предостатъчно като бройка, а даже и Анисе е играл там; Нюаджи уж е ползван като крило, но не му е там силата сякаш).
- Йовчев - слаб играч, връзкар, а и вече казах, че имаме достатъчно централни нападатели.
- Присо - много ми е симпатичен, но на всеки 1-2 силни мача прави по 4-5 слаби. Примерно на мен ми хареса срещу "Левски" и през първата част срещу "Ботев", но след това никакъв го няма, а и в началото на сезона беше зле. Тъкмо си мислех, че най-после излиза от дупката, но явно греша.
(От останалите за мен няма нито 1 излишен - Макенджиев, Тенгариня, Пакурар, Кириакидис някои от вас ги отписаха, без почти да сме видели техни изяви. Бенжелюн и Родригес ги плюете още от момента, когато ги взехме, като Родригес особено си спечели критики след мача с "Ботев". И все пак на база видяното от тях по времето им в "Локо" Пд твърдя, че са добри футболисти и с времето ще го покажат, ако им се разчита. Ако не друго, то поне са стабилни резерви - по-добре ли беше, когато Виданов и Халилович бяха на пейката?)
Ако се махнат тези, които изброих, имаме трима вратари, по двама за всеки пост в защитата, четирима опорни халфове и трима нападатели - дотук всичко е ОК. Офанзивни халфове ни остават Сержиньо, Скиорили и Анисе, тоест трябват ни още трима, като единият може да е под наем с идеята, че Карачанаков ще бъде на линия поне за началото на сезон 2013/14.
Разбира се внасям уточнението, че ако някой от другите не се съгласи да му намалят заплатата, както се планира, тогава е нормално и той да напусне, а на негово място да дойде или нов, или юноша. Евентуално може да се потърси ляв бек, ако се окаже, че К. Стоянов още дълго ще е извън игра.
Последна промяна от
Udoji90 на 14 ное 2012 14:26, променено общо 5 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...