Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

yasen
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот yasen » 08 ное 2012 12:36

какво ще кажеш за паса към Торес минута преди да вкара снощи...
Беше невероятен, но Торес пак го проигра... след това вкара щастлив гол... гол, за който не се изискват нападателни умения.
Всъщност, от началото на сезона си спомням само за един гол на Торес, който наистина е характерен за класен нападател - този срещу Нюкасъл.

Потребителски аватар
Keyser Soze
Контакти:

Мнениеот Keyser Soze » 08 ное 2012 12:41

THE GAME,

Торес получи поне 3 чисти голови положения. Първото беше, което изпусна в началото. Второ беше беше при 1-0, когато подаде на вратаря и третото беше, когато за кой ли път не се ориентира, след като топката беше в краката му - Азар стреля, вратаря не се намеси добре първоначално, ама нашият човек пак блееше, вместо да я довкара. Торес изгуби топката в поне 5 единоборства, опитвайки се да подава с петички, да лъже по трима и т.н. Аз видях поне 2-3 ситуации, в които Мата и Азар го подканяха да тръгне към наказателното поле, а той търчеше настрани край тъчлинията и флагчето за корнера. Когато си централен нападател, е хубаво от време на време да си в наказателното поле. Ясно е, че трябва да се връща и по-назад и да поеме топката, ама в един момент той само пречеше на разиграванията, защото нямаше кой да ангажира централните защитници на Шахтьор. Не мога да се съглася с теб. Просто Торес се превръща в един излишен играч на терена, който лесно губи топката.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 ное 2012 12:42

yasen написа:какво ще кажеш за паса към Торес минута преди да вкара снощи...
Беше невероятен, но Торес пак го проигра... след това вкара щастлив гол... гол, за който не се изискват нападателни умения.
Всъщност, от началото на сезона си спомням само за един гол на Торес, който наистина е характерен за класен нападател - този срещу Нюкасъл.

Какво да кажа ?
Пас за ... Вратарят !

И да, всички изспускат, но пропуските на Торес се помнят, защото на фона на малкото положения, неможе да ги поправи.

И преди писах ...
В първите сезони Дрогба изспускаше като луд ...
Но пропусне 2-3 ситуации, обаче вкара други 1-2, защото му се създаваха средно по 7-8.
Торес по-една или друга причина го няма този лукс.

Ще видите ...
Ако Ди Матео направи глупоста да хвърли нови 50 млн. зимата, ефективноста на новият човек ще е същата.
А може и да е по-лоша, заради времето, което ще е нужно да свикне с отборът и начинът на игра във Висшата лига.

Челси има страхотен нападател ...
Кощунство е, че не се възползваме ... дори и на 70 % от потенциалът и възможностите му.
И тука намесмвам треньорът ни, в който аз продължавам да се съмнявам и да смятам, че не е за Челси.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 ное 2012 12:44

Keyser Soze написа:THE GAME,

Торес получи поне 3 чисти голови положения. Първото беше, което изпусна в началото. Второ беше беше при 1-0, когато подаде на вратаря и третото беше, когато за кой ли път не се ориентира, след като топката беше в краката му - Азар стреля, вратаря не се намеси добре първоначално, ама нашият човек пак блееше, вместо да я довкара. Торес изгуби топката в поне 5 единоборства, опитвайки се да подава с петички, да лъже по трима и т.н. Аз видях поне 2-3 ситуации, в които Мата и Азар го подканяха да тръгне към наказателното поле, а той търчеше настрани край тъчлинията и флагчето за корнера. Когато си централен нападател, е хубаво от време на време да си в наказателното поле. Ясно е, че трябва да се връща и по-назад и да поеме топката, ама в един момент той само пречеше на разиграванията, защото нямаше кой да ангажира централните защитници на Шахтьор. Не мога да се съглася с теб. Просто Торес се превръща в един излишен играч на терена, който лесно губи топката.

Нали не смяташ сериозно, че Торес играе така, щото му е кеф ?
Че ще иде на фланга, въпреки разпорежданията на треньорският щаб ? ... :roll:

Няма такива филми ...
Испанецът играе това, което са му задали.
По-нагоре писах за възможностите на Ди Матео ...
Дано греша, ама едвали. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 08 ное 2012 12:55

Фалкао е най-добрият нападател в света в момента, май само аз тук във форума искам да дойде в Челси.
Фалкао е голаджия, точно такъв ни трябва, не ни трябват разиграващи футболисти като Торес, трябва ни човек, който да вкарва положенията, създадени от Мата, Азар, Оскар, Лампард и т.н.
Ако през зимата дойде Фалкао, той ще вкара 20+ гола до края на сезона във всички турнири, невероятна ефективност има, точно за нашия отбор.
Още не мога да повярвам, че преди година отиде от Порто в Атлетико М, защо големите отбори дремеха тогава?!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 ное 2012 13:09

Е да, ама триото създава положенията ... Само за себе си.
Бас ловя със всеки тук, че по-отделно Мата, Азар и Оскар имат повече пропуснати положения от Торес !

Фалкао е страхотен.
Ще е богатство за всеки отбор, който го има в редиците си.
Но не се различава толкова от Торес, като чисто индивидуални качества.
"Хлапето" бележеше по-често от него в Атлетико и Ливърпул.
И двамата се характеризират с техника, но Фалкао е ... По-мързеливият футболист, ако мога така да се изразя.

Това ще е тотален риск - да се хвърлят над 50 млн. за нападател, който може да се окаже с по-лоши показатели от Торес.
Щото пак го пиша - играта на Атлетико и тази на Челси, се крепят на коренно различни философии.
Също както тази на Ливърпул и нашата ...

Торес е такъв в момента, защото Челси го моделира така.
Все още стои дилемата - Дали атаката ни да се гради около няколко човека, или да се ориентира към Торес.
Според мен, трябва да се намери балансът, но не смятам че Ди Матео може да се справи с тази задача ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 ное 2012 14:26

Ди Матео е точния човек за Челси и единствения по-точен е Жозе.Треньор ни трябва дотолкова, че да ги надъхва момчетата и да не греши състава.Такива като АВБ и Сколари не ни трябват с някви сложни тактики и прочие :)

А блонди с първия самолет за Испания през зимата :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 ное 2012 14:39

Още от самото си идване Торес е като натрапен на този отбор, нещо като положението с Шевченко. Лошото е, че за близо 2 години подобрението е съвсем минимално. И явно проблемът е в самия Фернандо, беше му гарантирано 100% титулярно място с напускането на Дрогба и с това, че не се взе нов топ нападател, осигурени му бяха трима страхотни футболисти, които да му създават шансове, физически е здрав, ако щете дори е в най-добрата футболна възраст. Не знам какви са отношенията му с РДМ, но нещо в Торес се пречупи (отново) някъде около мача с Юве и от тогава той пак е в познатата дупка. А не съм сигурен дали Челси вече е подходящата среда за него да си върне формата от годините в Ливърпул. За съжаление това изглежда все по-малко вероятно и май нещата вървят на раздяла.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 08 ное 2012 14:49

за мен най-добрия вариант е размяна през зимата Фалкао за Торес и може би ще се наложи да доплатим малко...
Но Челси има нужда от нападател, а не от Торес!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 ное 2012 14:52

yasen написа:за мен най-добрия вариант е размяна през зимата Фалкао за Торес и може би ще се наложи да доплатим малко...
Но Челси има нужда от нападател, а не от Торес!

Атлетико са зле финансово, по-скоро ще вземат 60м, отколкото Торес и 30 примерно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”