Един швейцарец във Варна

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Re: Един швейцарец във Варна

Мнениеот Кролик » 07 ное 2012 13:36

Браво, за пореден пък великолепна тема !

Кое е пламъчето, което ще запали българина да чества поне 3-ти март, та да се отприщи любовта към историята ни ? Към момента за жалост нямам отговор ... Почнем ли подобаващо да се отнасяме към великите моменти и личности от историята ни, можем да надигнем глава над блатото, в което се намираме.
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 07 ное 2012 13:43

Кролик как да се запали нещо.Лично аз на 3-ти март последните години не съм чул някой високопоставен политик да каже от какво точно сме се освободили.Никой от тях не казва освобождение от ТУРСКО РОБСТВО,как искаш да има нещо което да накара младите.Това политиците го правят със цел говорят само за някакво си освобождение но не казват никога,защото явно си имат господари във Турция.Пресен пример е Доган със последното си изказване за Кърджали където трябвало нов прочит на историята.Във всяка друга нормална държава и тоя ще е осъден.

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 07 ное 2012 15:11

donpacko написа:Кролик как да се запали нещо.Лично аз на 3-ти март последните години не съм чул някой високопоставен политик да каже от какво точно сме се освободили.Никой от тях не казва освобождение от ТУРСКО РОБСТВО,как искаш да има нещо което да накара младите.Това политиците го правят със цел говорят само за някакво си освобождение но не казват никога,защото явно си имат господари във Турция.Пресен пример е Доган със последното си изказване за Кърджали където трябвало нов прочит на историята.Във всяка друга нормална държава и тоя ще е осъден.

За Доган хич не ми се говори, тоя трябва да бъде изхвърлен от България барабар с целия си слугинаж.

Преди всеки празник в града проверявам как ще бъде честван. Освен празника на Варна, останалите събития са чисто протоколни. На следващия 3-та Март смятам да заведа децата до Търново. Та в тая връзка ... ще взема да се поровя как празнуват в чужбина техните национални герои/дати, и къде аджеба бъркаме ние.
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

violator
Контакти:

Мнениеот violator » 07 ное 2012 18:56

Кролик написа:За Доган хич не ми се говори, тоя трябва да бъде изхвърлен от България барабар с целия си слугинаж.

Не изхвърлен, тоя боклук трябваше отдавна да е гръмнат! Но вместо това политическата мърша в България е толкова глупава че се оставя един турчин да ги води за носа и да определя на практика кой да управлява България!

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 07 ное 2012 21:31

Доган трябваше да бъде убит както убиха Илия павлов наи богатия Българин даже трябваше да го разчеккнат насред площада в София . :evil:

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 07 ное 2012 23:20

Кролик написа:
donpacko написа:Кролик как да се запали нещо.Лично аз на 3-ти март последните години не съм чул някой високопоставен политик да каже от какво точно сме се освободили.Никой от тях не казва освобождение от ТУРСКО РОБСТВО,как искаш да има нещо което да накара младите.Това политиците го правят със цел говорят само за някакво си освобождение но не казват никога,защото явно си имат господари във Турция.Пресен пример е Доган със последното си изказване за Кърджали където трябвало нов прочит на историята.Във всяка друга нормална държава и тоя ще е осъден.

За Доган хич не ми се говори, тоя трябва да бъде изхвърлен от България барабар с целия си слугинаж.

Преди всеки празник в града проверявам как ще бъде честван. Освен празника на Варна, останалите събития са чисто протоколни. На следващия 3-та Март смятам да заведа децата до Търново. Та в тая връзка ... ще взема да се поровя как празнуват в чужбина техните национални герои/дати, и къде аджеба бъркаме ние.

Тази година бях във Велико Търново на 3-ти Март. Много хубаво беше а вечерта имаше "Звук и светлина" - 20минутна версия, целия площад беше пълен от хора със знамена... че и чуждестранни туристи. Страхотно беше :!: Още повече,че и Шипка не е далеч да се отиде сутринта! Определено го направи,закарай малките до там. Заслужава си - в старата столица българския дух е още жив! Да не говорим,че видях снимки от ремонта на площада пред Царевец. Още по-красиво изглежда сега :!:
фалшива коса - фалшив футбол!

violator
Контакти:

Мнениеот violator » 08 ное 2012 00:30

wicked1913 написа:в старата столица българския дух е още жив!

Aбе жив е ама се оставиха на едни гнусни турчоля да се гаврят с отбора им! Това не трябва да се случва, особенно в град като Търново!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 08 ное 2012 07:54

И Жорж де Режибюс и Стефан Тончев са личностти които тънат в забвение.Едният е донесал футболът, другият е човекът който е в основата на организирания спорт и футбол у нас.Дали мемориални плочи, дали малки статуи. но трябва да им се отдаде заслуженото.Защо стадионите в Аспарухово или Младост не носят техните имена :?:
Вярно, е че специално в Аспарухово стадионът е направен с парите и труда на корабостроителите, но към днешна дата официалното му име ''Корабостроител''е някак си не на място. А това ''Младост''...още по-безЛИЧНО поне за мен. След години може да се казва ''Зряла възраст'' а по-нататък ''Втора Младост'' или ''Трета възраст''..
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 08 ное 2012 09:30

HEATSEEKER написа:И Жорж де Режибюс и Стефан Тончев са личностти които тънат в забвение.Едният е донесал футболът, другият е човекът който е в основата на организирания спорт и футбол у нас.Дали мемориални плочи, дали малки статуи. но трябва да им се отдаде заслуженото.Защо стадионите в Аспарухово или Младост не носят техните имена :?:
Вярно, е че специално в Аспарухово стадионът е направен с парите и труда на корабостроителите, но към днешна дата официалното му име ''Корабостроител''е някак си не на място. А това ''Младост''...още по-безЛИЧНО поне за мен. След години може да се казва ''Зряла възраст'' а по-нататък ''Втора Младост'' или ''Трета възраст''..

Прав си за всичко с изключение на името на стадиона под моста. Като бивш корабостроител и варненец смятам, че името трябва да си остане такова каквото е за да напомня на варненци, а и не само на тях, че имаше един завод, който изхранваше огромна част от населението на гр. Варна ( и не само ), и който беше унищожен с дейното участие на Иван Костов, Добрин Митев и Александър Божков. И не ме разбирай погрешно, по убеждение съм тъмно син, но мразя крадците и мафиозите.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 08 ное 2012 10:17

зеления написа:
HEATSEEKER написа:И Жорж де Режибюс и Стефан Тончев са личностти които тънат в забвение.Едният е донесал футболът, другият е човекът който е в основата на организирания спорт и футбол у нас.Дали мемориални плочи, дали малки статуи. но трябва да им се отдаде заслуженото.Защо стадионите в Аспарухово или Младост не носят техните имена :?:

Прав си за всичко с изключение на името на стадиона под моста. Като бивш корабостроител и варненец смятам, че името трябва да си остане такова каквото е за да напомня на варненци, а и не само на тях, че имаше един завод, който изхранваше огромна част от населението на гр. Варна ( и не само ), и който беше унищожен с дейното участие на Иван Костов, Добрин Митев и Александър Божков. И не ме разбирай погрешно, по убеждение съм тъмно син, но мразя крадците и мафиозите.

Така е, факт е че всичко е построено от Завода, този стадион е бил направен и заради това , че преди е имало отбор ''Корабостроител'', сега ни Завод, ни отбор...
друг е въпроса, че когато има срещи на този стадион, много рядко някъде го пишат с официалното му име
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Върни се в “Черно море”