[center]

Надявам се да са останали все още любители на качествено кино, с които да си побъбрим!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
soccerav написа:Междузвездни войни е един от най-великите филми на всички времена. Самият факт,че когато е излязъл, кината дори тук са били фрашкани е достоен за уважение от всеки. Този филм е любим на поколения. Той ще остане завинаги в историята. Винаги ще има кой да го гледа. Не съм го гледал този Соларис но и не мисля да си губя времето с него. Мисълта ми е , че филми като Star Wars, Indiana Jones, The Lord of the Rings, Титаник и пр. са плод на изключителен гений. Кой го знае този Соларис? В такава тема е невъзможно някой да не подхване темата САЩ-Русия. Макар, че според мен всеки трезвомислещ човек, който гледа реално на нещата ще признае, че САЩ водят във всяко едно отношение Русия. Фактите са навсякъде. Но все пак темата е за филми и затова мнението ми свършва тук.
urkoto написа:Соларис така и не го изгледах, трябва да поправя някой ден тази грешка. Предполагам обаче, че филма е издържан в същия дух като Сталкер, който беше страхотен. Факт е обаче, че масовата публика такива неща нито ги възприема, нито обича. Напоследък Холивуд се мъчи да прави продукции с подобен дух (в смисъл такъв, че наред с безмозъчния йекшън вкарват и доста символика, мъчат се да задълбаят и в дълбоки, екзистенциални теми) но според мен успеха е меко казано променлив.
BLUE CHAMPIONS написа:Шумкарю, заглавието ти е скандално. Абсурдно е да се сравняват две крайности- докато в едната продукция се набляга на "панаирджийството" и забавлението, в другата се набляга на вглъбяване и мислене. Нямат никакви допирни точки. Масовата публика ще възприеме продукта на Тарковски като скучен и муден. Аз лично препоръчвам в този случай четенето на Станислав Лем.
sandi74 написа:Несравними са.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта