Вредни ли са електронните цигари?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

stg333
Контакти:

Re: Вредни ли са електронните цигари.

Мнениеот stg333 » 29 окт 2012 13:32

MyAngel написа:Да, вредни са... за производителите на цигари!

именно , точно те плащат публикациите за измислената вредност на електронните цигари, вредни са точно колкото никотиновата дъвка например, защото реално са същото нещо като нея, ползвам от 2 години електронна цигара, и всички проблеми които имах от пушенето изчезнаха сякаш никога не ги е имало

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 29 окт 2012 13:34

За да се прецени реално и обективно дали нещо е вредно трябва да минат поне 10-15 години, в които то да се употребява от достатъчно голям брой хора. Има някои данни, които сочат, че някои от веществата в тези цигари са вредни. По принцип те не се препоръчват като метод за отказване на цигарите, заради това, че всъщност те подкрепят поведенческите реакции, свързани с пушенето. Това ми е почти професионалния отговор по темата. Не ви съветвам да ги ползвате, казано накратко.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 29 окт 2012 13:45

BLUE CHAMPIONS написа:Използвам съм доста време този вид никотинов заместител, но НЕ с цел да спирам цигарите. Относно пристрастеноста към тях, свеждам всичко до лична нагласа и гледна точка. Плюсовете: няма го противния вкус и дъх в устата на изгорели катрани и примеси, изчезват също никотиновата кашлица и храчки, има и по-скъпи силно ароматизирани никотинови концентрати, които оставят приятен дъх. Като минуси бих споменал бързото разреждане на дори най-качествените батерии (оптималния срок на работа при нормална употреба( до 20 цигари дневно) е до 6-8 часа) Т.е. трябва да си запасен с 2-3 батерии и 1 или 2 зарядни (за работа и вкъщи). Също така е хубаво да си "отсееш" внимателно доставчика на компонентите и да се зареждаш само и единствено от него. При средна работа един изпарител(реотанчето) се сменя на 2-3 месеца, батерията на 5-6м. Има няколко по-големи и сравнително коректни фирми на българския пазар, които сменят дефектни части, а те никак не са малко, тъй като вноса а и производството на тези цигари е само от Китай. Линкове и фирми е излишно да поствам.

Използвам Ego-T и определено батерията издържа цял ден. Вярно, че я ползвам от приблизително 40 дни и е възможно с времето да намали издържливостта, но поне за момента е така. После ще си купя нова...и без това пестя по 11 лв. на ден :) Това в кръга на шегата, но истината е, че разходите намаляват 10 пъти. Проблемът ми не е икономически, а здравословен. Отрових се от гадните му цигари и искам да ги махна веднъж завинаги!
[center]Изображение[/center]

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 29 окт 2012 13:47

на мен Его Т батерия 650 ми изкарва около 12 часа а 1000 по скоро 24 часа щото все пак и спя, но зависи кой как пуши де, всички по малки от споменатия модел дори не заслужават споменаване

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 29 окт 2012 13:48

За щастие спрях цигарите преди година и половина, иначе ми прави впечатление, че все повече хора прибягват до "електронните цигари". Мисля си,че като стигнеш до там едва ли ще е толкова трудно да ги спреш...но всеки си знае.
Моят съвет естествено е да се спрат, никаква полза от цигарите, да не говорим ужасната миризма,която усещам по съвсем различен и гаден начин от както съм ги спрял... добре,че по заведенията уж не се пуши,че като си подуша и дрехите след като съм бил в задимено помещение направо... ХОРА осъзнавайте се на време и захвърляйте този боклук !!!
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 29 окт 2012 13:56

petkan написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Използвам съм доста време този вид никотинов заместител, но НЕ с цел да спирам цигарите. Относно пристрастеноста към тях, свеждам всичко до лична нагласа и гледна точка. Плюсовете: няма го противния вкус и дъх в устата на изгорели катрани и примеси, изчезват също никотиновата кашлица и храчки, има и по-скъпи силно ароматизирани никотинови концентрати, които оставят приятен дъх. Като минуси бих споменал бързото разреждане на дори най-качествените батерии (оптималния срок на работа при нормална употреба( до 20 цигари дневно) е до 6-8 часа) Т.е. трябва да си запасен с 2-3 батерии и 1 или 2 зарядни (за работа и вкъщи). Също така е хубаво да си "отсееш" внимателно доставчика на компонентите и да се зареждаш само и единствено от него. При средна работа един изпарител(реотанчето) се сменя на 2-3 месеца, батерията на 5-6м. Има няколко по-големи и сравнително коректни фирми на българския пазар, които сменят дефектни части, а те никак не са малко, тъй като вноса а и производството на тези цигари е само от Китай. Линкове и фирми е излишно да поствам.

Използвам Ego-T и определено батерията издържа цял ден. Вярно, че я ползвам от приблизително 40 дни и е възможно с времето да намали издържливостта, но поне за момента е така. После ще си купя нова...и без това пестя по 11 лв. на ден :) Това в кръга на шегата, но истината е, че разходите намаляват 10 пъти. Проблемът ми не е икономически, а здравословен. Отрових се от гадните му цигари и искам да ги махна веднъж завинаги!

Относително е. Ако правиш 5-6 дръпки през половин час, сигурно ще те изкара цял ден, но ако я "палиш" през 4-5мин. по 1-2 дръпки както аз често правя, за 6 часа заминава.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

sheva85
Контакти:

Мнениеот sheva85 » 29 окт 2012 14:13

Всичко електронно е малко или много вредно защото би трябвало да излъчва някакви вълни, но на тази тема трябва да се изкаже някой специалист ...

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 29 окт 2012 14:14

Пичове, спрял съм цигарите от почти 6 години. Без каквато и да е помощ, когато аз пушех, електронните цигари не бяха толкова много разпространени както е сега. Но сега е най-вече заради забраната за пушене. Моят съвет е да наблегнете на пиенето, че тея цигари ви изпушиха мозъците 8-) :mrgreen:
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 29 окт 2012 14:16

Вредни ли са електронните цигари?
Отг.: Да, затова пуша обикновени. Дори препинателният ти знак в края на заглавието е грешен бе момко! :mrgreen:
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 29 окт 2012 14:22

drvasko98 написа:За да се прецени реално и обективно дали нещо е вредно трябва да минат поне 10-15 години, в които то да се употребява от достатъчно голям брой хора. Има някои данни, които сочат, че някои от веществата в тези цигари са вредни. По принцип те не се препоръчват като метод за отказване на цигарите, заради това, че всъщност те подкрепят поведенческите реакции, свързани с пушенето. Това ми е почти професионалния отговор по темата. Не ви съветвам да ги ползвате, казано накратко.

Бъркаш - не са средство за отказване на цигарите ( или поне никой нормален човек не би го твърдял), а са заместител на цигарите със значително по-малко вреди за организма. Т.е - твоя съвет да не се ползват може да е полезен само за хора които не пушат. Или искаш да кажеш - пушете истински цигари щото са по-безвредни от електронните??? Верно ли?
Ползването на ел.цигара е значително по-безвредно от дишането на въздух в час пик на някой булевард. Факт.

Върни се в “Свободна зона”