Черноморец - Лудогорец FT. 1-0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Черноморец - Лудогорец FT. 1-0

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 17:35

Копирам само първите три реда от посочената от ТЕБ глава 3, страница 30 в противовес на това което, е за теб растоянието му баскетбола и футбола.
/ Терминът “преса” произлиза от английския глагол to press, който
означава оказване на натиск, притискане (G. Zeeb, 1998). Той е
възприет във футбола от терминологията на баскетбола./
Обещавам , че ще прочета и останалото /макар, че подобно съм чел преди повече от 20 години, а се оказва че е било основоположно/./quote]
Колега терминологията няма нищо общо с фактологията. Предполагам по-добре от мен знаеш, че баскетбола и футбола са общи игри доколкото факта, че се играе с топка може да ги обедини. За да не си играеш да четеш учебници със суха материя ти помагам с показ на "каймака" по темата. Това, че голът в хокия и хандбала са взаимствани от футболната му идея не значи, че начините му на постигане подлежат на едни и същи правила.
един отбор трябва да атакува, когато не притежава топката, за да
може да възстанови притежанието и, а така също да търси
възможност да се защитава от противниковия отбор, когато
владее топката, за да може да достигне успешно до
противниковата врата”.

R. Michels (1982) посочва, че играта в преса се основава на
идеята, да се обединят усилията на собствения отбор, насочени
към възстановяване на притежанието на топката, когато тя се
владее от противника. Пресирането води до несигурност и стрес в
играта на противника и го принуждава да греши.
Прилагането на пресата някои автори разглеждат в 3
направления:
1. В момента на загуба на топката играчите на отбора трябва да
оформят защитна тактическа схема, водени от целта за
отнемане на топката
(Zerhouini, 19

...и тем подобни бля-бля, които всъщност доказват моята правота. И няма как да е след, като аз съм писал тези учебници. :P
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

dimov
Контакти:

Мнениеот dimov » 28 окт 2012 17:53

Наистина дузпите ги няма,но гола го има.Кажете нещо за засадата-100 процентова.Оказва се че,съдията е повлиял на мача ,но в наша полза.Наистина имаше много груби влизания на играчи от Лудогорец-нарисувани картони.Ние феновете на Черноморец винаги сме били реалисти, но момчета направо прекалихте с този рев.Лудогорец не ме интересуват,аз мразя Левски и ЦСКА.По принцип не пиша,но с тези изказвания заприличахте на онези от София.Спирам!!!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 18:05

dimov написа:Наистина дузпите ги няма,но гола го има.Кажете нещо за засадата-100 процентова.Оказва се че,съдията е повлиял на мача ,но в наша полза.Наистина имаше много груби влизания на играчи от Лудогорец-нарисувани картони.Ние феновете на Черноморец винаги сме били реалисти, но момчета направо прекалихте с този рев.Лудогорец не ме интересуват,аз мразя Левски и ЦСКА.По принцип не пиша,но с тези изказвания заприличахте на онези от София.Спирам!!!

Щот не си бил в Разград. За туЙ така хортуваш. ;)
Ако е имало засада при нашия гол, значи го има и възмездието във футбола.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 28 окт 2012 18:08

ntodorov написа:
dimov написа:Наистина дузпите ги няма,но гола го има.Кажете нещо за засадата-100 процентова.Оказва се че,съдията е повлиял на мача ,но в наша полза.Наистина имаше много груби влизания на играчи от Лудогорец-нарисувани картони.Ние феновете на Черноморец винаги сме били реалисти, но момчета направо прекалихте с този рев.Лудогорец не ме интересуват,аз мразя Левски и ЦСКА.По принцип не пиша,но с тези изказвания заприличахте на онези от София.Спирам!!!

Щот не си бил в Разград. За туЙ така хортуваш. ;)
Ако е имало засада при нашия гол, значи го има и възмездието във футбола.

Тъкмо щях да напиша нещо подобно :twisted:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 28 окт 2012 18:08

...и тем подобни бля-бля, които всъщност доказват моята правота. И няма как да е след, като аз съм писал тези учебници. :P[/quote]

Ето как само с един ред оневини цялата ни образователна система, за нарасналата неграмотност на младото поколение.
Време е да напиш учебник по право, както изакони които го защитават, доказващи твоята правота.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 18:24

volf написа:...и тем подобни бля-бля, които всъщност доказват моята правота. И няма как да е след, като аз съм писал тези учебници. :P

Ето как само с един ред оневини цялата ни образователна система, за нарасналата неграмотност на младото поколение.
Време е да напиш учебник по право, както изакони които го защитават, доказващи твоята правота.

Прости моята несхватливост, но би ли си формулирал мисълта отново. :|

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 28 окт 2012 18:36

ntodorov написа:
volf написа:...и тем подобни бля-бля, които всъщност доказват моята правота. И няма как да е след, като аз съм писал тези учебници. :P

Добре ще се изразя по друг начин:
....... пое вината за образователната ни система.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 18:49

:roll: Явно сам няма да успея...Моля някой съфорумнец да помага. Искам да разбера колегата volf, но не успявам. :|
Каква образователна система, каква вина ? Говорихме за преса във футбола и...
ПС: Колега , я виж - да не пишеш в паралелен форум с някой друг:| Иначе идея не ми идва.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 28 окт 2012 18:58

ntodorov написа:

:roll: Явно сам няма да успея...Моля някой съфорумнец да помага. Искам да разбера колегата volf, но не успявам. :|
ПС: Колега , я виж - да не пишеш в паралелен форум с някой друг:| Иначе идея не ми идва.

Твърдиш, че си написал учебника изяснил понятието "ПРЕСА".
Как да го приема сериозно при положение, че аз съм го прилагал преди да се научиш да пишеш.
Иначе си интелигентен и съм уверен, че и сам ще се справиш сам с по-горе написаното от мен.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 19:18

volf написа:
ntodorov написа:

Твърдиш, че си написал учебника изяснил понятието "ПРЕСА".
Как да го приема сериозно при положение, че аз съм го прилагал преди да се научиш да пишеш.
Иначе си интелигентен и съм уверен, че и сам ще се справиш сам с по-горе написаното от мен.

Сега вече те разбрах. Объркал си храстчето, но пък те разбирам, защото във виртуалната среда риска за това е голям. За това не бива да сме категорични в съжденията си и представите за отсрещния с клавиатурата.
Колега. Чувството за хумор спохожда само надарените откъм интелект. Ти ми изглеждаше на такъв човек и все още ми приличаш на такъв.
Вмъквайки, че аз съм написал учебника подложих малко хумор и то само към себе си.Преди да се разтърся из учебните помагала (обичам да се подкрепям с факти) бях направил мои писания по схемата на игра, която Херо приложи в снощния мач и продължавам да твърдя, че снощи Херо изнесе нагледна лекция на младите си колеги. Ти ме опонира, че всъщност ние не сме изпълнявали преса по терена и доказа, че бъркаш баскета ( явно силата ти) с футбола. Приложих ти извадки от учебника, който е актуален СЕГА - ти обаче предпочете да се оплиташ в демагогия. Преглъщам заблуждението ти в случая, но не преглъщам нежеланието ти да осмислиш явното...Както и да е. Не, че няма да спа и да сънувам де. :)
Що се касае за моето четмо и писмо...Може би, когато ти си практикувал "някаква" преса аз съм си правил първите дисертации па макар и в друго поприще от футболното, а ако допуснем, че съм се учил да пиша, когато ти си чел "нещо" си или си практикувал преса и изхождайки от моята възраст ти би трябвало да си на около 80 години...Если е така пак ще те опонирам. По "твое" време тогава нито пресата е била, като днешната, нито пък някой се е сетил да ги впише в учебник. :)
ПС: Колега. Бъркаш ме с някой, бъркаш ми годините и със сигурност си ме подмладил поне с 27 години. :P
ПС 1: Надявам се, че и понятието "преса" - направление футбол ти се е изяснило. Когато се развълнувам от Баскетбола ще ми помагаш ти. :)
ПС 2: Ако идваш в Бургас обаждай се. Ние ( съфорумните братя) сме уравновесени, улегнали и добродушни хора. Добре дошъл си сред нашата компания. Възрастови ограничения при нас няма. Толеранса в разликата на годините ни е голям, но напълно заличен с времето откак се познаваме и събираме. Тъкмо повод да се опресним и теоретично и духовно и...утолително. :)

Върни се в “Черноморец”