MCMXIII написа:Hrabar написа:[offtopic]Понеже имам наследствена слабост към Славия, имам следният въпрос, който в никакъв случай не е заяждане. След последната шампионска титла на Славия(на която съм свидетел) на Кано му беше поставена паметна плоча на входа на стадион "Славия".
Защо плочата на Кано беше свалена още приживе, поискахте ли отговорност от хората, които я свалиха? В тази връзка, каква е тази "корона" върху изконната емблема на Славия, емблемата на отборът емблема?!? Как трябва да се тълкува това?[/offtopic]
[offtopic]Плочата е свалено от лицето В.С. Относно емблемата- това е юбелейна такава за 100 годишнината на отбора. Все пак Славия съществува от царско време, та може и корона да се сложи. На мен лично ми харесва.[/offtopic]
Знам от кого беше свалена, въпроса ми беше, какво направихте по въпроса? Днес, виждаме, същият В.С. кръщава игрище на името на Кано!?!
Относно емблемата...давате ли си сметка, че хората създали Славия, едва ли биха искали да сложат корона "отгоре"? Със сигурност моят дядо, нямаше да е славист ако тази емблема беше с корона отгоре? Или по-скоро щеше да си е славист, но щеше да се възпротиви, лека му пръст. Не мислите ли, че тази корона е изкривяване на вижданията на създателите и привържениците(тогавашните) на клуба?