НОВА СЕКИРА за шофьорите!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Re: НОВА СЕКИРА за шофьорите!

Мнениеот Kotzata » 24 окт 2012 12:00

vaskonti написа:
kartago написа:Интересно ми е, какво става със служебните коли? Където се назначават шофьори, дистрибутори, промоутъри и т.н. ?

Става това, че фирмите вече ще назначават само хора над 30г., без значение какъв стаж имат.

То и без това е достатъчно трудно за един млад човек да си намери работа, че сега този закон още повече ще усложни нещата... :|

e_cvetcov
Контакти:

Мнениеот e_cvetcov » 24 окт 2012 12:10

малко е в страни от темата, но в САЩ има редица от принципи, по които ти определят застраховката. Години, опит, ПТП и забележете - ПОЛ. Застраховките на жените бяха по-евтини от тези на мъжете, обаждам им се аз да ги питам как може такава глупост- демек че жените не стават за шофьори и т.н. и те ми казаха следното. 75% от ПТП -тата се случват на мъже и въпреки че са некадърни зад волана те били много по-внимателни и стрктни. Та така.....

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 24 окт 2012 12:17

e_cvetcov написа:малко е в страни от темата, но в САЩ има редица от принципи, по които ти определят застраховката. Години, опит, ПТП и забележете - ПОЛ. Застраховките на жените бяха по-евтини от тези на мъжете, обаждам им се аз да ги питам как може такава глупост- демек че жените не стават за шофьори и т.н. и те ми казаха следното. 75% от ПТП -тата се случват на мъже и въпреки че са некадърни зад волана те били много по-внимателни и стрктни. Та така.....

Проблемът в България е, че се прилагат европейски и западни примери, които в нашите условия са просто неприложими. За да се приложи един такъв принцип например, трябва да се вземат под внимание редица културни и поведенчески фактори.
По- скоро трябва да се измисли СЕКИРА за некадърниците и да не се слагат всички под общ знаменател. Като станем по- културни, тогава и по- цивилизовани и умни правила.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 24 окт 2012 12:39

тея луди ли са. Тя сега глобата за несключена гражданска е 400 лева, те искат да направят самата гражданска 350... Нали се сещат колко човека
ще карат без гражданска... Грам мозък нямат някои хора...

drizhelev1
Контакти:

Мнениеот drizhelev1 » 24 окт 2012 13:07

На мен винаги ми е било интересно защо данъка за ново МПС е по- голям от данъка за старо такова. Например, при една и съща кубатура 20- годишен голф има данък около 9-10 лв, а нов голф 6-ца /или 7-ца , дали има?/ - около 150-160 лв. Трябва да се стимулира купуването на по- нови коли.
BORN TO RUN

karlsruher
Контакти:

Мнениеот karlsruher » 24 окт 2012 13:10

Като в западна Европа са го направили гадините...

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 24 окт 2012 13:22

MORSKI написа:тея луди ли са. Тя сега глобата за несключена гражданска е 400 лева, те искат да направят самата гражданска 350... Нали се сещат колко човека
ще карат без гражданска... Грам мозък нямат някои хора...

Споко де! Сега ще вдигнат и глобата! ( мен ми направиха акт 360 лв, че съм я пресрочил)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 окт 2012 14:34

Следващото решение сигурно ще е минималната работна заплата за хората до 29 години да бъде 150лв. :mrgreen:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Borussia
Контакти:

Мнениеот Borussia » 24 окт 2012 14:49

То да ги похвалиш за инициативата, ама това наистина мирише на събиране на пари. В Германия има различни проценти който се опрделят на база стаж, после навършени години, пол и ПТП-та, а също и модела и възрастта на абтомобила. Стажа обаче е най-определящ. Но да задължиш всички до 30г. да плащат повече е не само глупаво но и нелогично, освен ако не не искаш да си пълниш касата. И в случая, застрахователите ще гушнат повече парички отколкото, ако се гледаше стажа.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 24 окт 2012 15:15

Не, че нещо, ама това със стажа също е тъпо. Има хора, които са изкарали книжки на 18 и са вече на 28, а още не са карали. Как ще ги разбереш колко им е стажа. Както и има такива на 54 години, които имат книжки от година, две... И няма как да се сравняват с някой който сега е на 28 и има книжка от 10 години...

Върни се в “Свободна зона”