Кога се "раждат" Секторите Г и Б ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Re: Кога се "раждат" Секторите Г и Б ?

Мнениеот Bourgas » 22 окт 2012 16:04

[offtopic]Армейче, жалко, че не си бил роден по-рано, за да се научиш да пишеш като истински българин. Срам ме е от такива индивиди като теб, които не могат и името да си напишат правилно.[/offtopic]
По подтемата и аз знам, че левскарите преди са били много повече в София, от колкото цесекарите. Ерата на Стоичков и преселението оформят голяма част от сегашната публика в сектор "Г".
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Armei4eto_We
Контакти:

Мнениеот Armei4eto_We » 22 окт 2012 16:05

GOLEADOR написа:По времето на комунизма всеки можеше да седи където си поиска.В по-старите репортажи от мачовете се вижда как при гол седящи един до друг реагират различно!Едни се радват , а другите не!И това се е приемало за нещо нормално,фенове на различни отбори да седят един до друг.А и е имало ред тогава.Ако те хванат в издънка те съдят и ще гледаш мач чак след като излежиш присъдата си.Делението на сектори може би е започнало края на 70 или началото на 80 години.Не мога да ти отговоря на този въпрос.А що се отнася до това колко фенове е имал ЦСКА при създаването си,ето една снимка от първата титла на ЦСКА!Явно левскарите са се удавили в морето от армейски фенове!
Изображение

Тази снимка е уникална :|
САМО ЦСКА !

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 22 окт 2012 16:07

Каква атмосфера, какви пет лева има сега!? Тия хореографии са напълно измислено нещо и мен лично изобщо не ме впечатляват, мисля си, че те прикриват нищото, което се случва по родните терени. Имам особено мнение и за сегашната крайност на привържениците. Навремето също сме се ступвали, но всичко си беше в границите на нормалното. Такива агресии (за съжаление имаше и убийства) нямаше. Защото имаше ФУТБОЛ и ходехме да гледаме ФУТБОЛ, а не да си избиваме комплексите. Бил съм на мачове на стадион Васил Левски, когато е имало и по 70000 души (толкова побираше стадиона с правостоящите) и по чудо са се намирали билети. С приятели цесекари сме седяли един до друг в сектор "В" например, крещяли сме, заяждали сме се, но никога не сме стигали до простотии, просто защото имаше какво да се види на терена. Войничета имаше и в сектор "Б", и си викаха за "Левски". Това със секторите не знам откъде идва, може би е на териториален принцип - неслучайно и до днес червените се събират на Царевец, а ние там където беше Синьото кафе. Моите спомени са от началото на 80-те, когато въпреки комунизма, в България живееха и нормални хора и имаше добър футбол. Само ще спомена, че първият мач на който ме заведоха баща ми и един негов приятел - беше между Левски и ЦСКА 3-1, 1985 г. И до днес съм им благодарен, че макар че и двамата бяха цесекари, заради мен бяха купили билети за сектор "Б". Даже съвсем спокойно си се зарадваха, когато Пламен Марков откри резултата към края на първото полувреме.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 22 окт 2012 16:07

Усещам как скоро темата ще бъде заключена и пратена в историческите анали на спама.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

navybg
Контакти:

Мнениеот navybg » 22 окт 2012 16:07

Armei4eto_We написа:
Eminem написа:
Armei4eto_We написа:Поредното доказателство че левски е комунистически отбор и как е бил толериран дори и ЦСКАрите не са ги допускали на мача !

:lol: :lol: :lol: Ти въобще знаеш ли кой е създал ЦСКА ? БКП. Сам разбери какво означава БКП.

ЦСКА е пряк наследник на АС-23

Сакън, че Милко Балев и Добри Джуров се обръщат в гробовете си!
Да кажеш, че отбора на шумкарите е наследник на отбора на царските офицери е кощунство!
Прочети за народния съд.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 22 окт 2012 16:09

НейвиБГ, до колкото знам в училище се учи за комунизЪма в момента :) Ама то детето или не е достигнало още до този клас или е проспало уроците по История.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 22 окт 2012 16:14

Armei4eto_We написа:
GOLEADOR написа:По времето на комунизма всеки можеше да седи където си поиска.В по-старите репортажи от мачовете се вижда как при гол седящи един до друг реагират различно!Едни се радват , а другите не!И това се е приемало за нещо нормално,фенове на различни отбори да седят един до друг.А и е имало ред тогава.Ако те хванат в издънка те съдят и ще гледаш мач чак след като излежиш присъдата си.Делението на сектори може би е започнало края на 70 или началото на 80 години.Не мога да ти отговоря на този въпрос.А що се отнася до това колко фенове е имал ЦСКА при създаването си,ето една снимка от първата титла на ЦСКА!Явно левскарите са се удавили в морето от армейски фенове!
Изображение

Тази снимка е уникална :|
САМО ЦСКА !

Ха дори и на тая снимка се виждат войниците хахаххахаах... :mrgreen:
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Armei4eto_We
Контакти:

Мнениеот Armei4eto_We » 22 окт 2012 16:16

Bourgas написа:НейвиБГ, до колкото знам в училище се учи за комунизЪма в момента :) Ама то детето или не е достигнало още до този клас или е проспало уроците по История.

Ти ли беше на спирката до езерото ариана с фанелката на Черноорец час преди мача с говедата ако си бил ти да знаеш че на косъм се оттърва от бой !

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 22 окт 2012 16:19

Тук някой много интересни изказвания:
'80 % от титлите на Левски са от комунизма' - Левски има 14 титли през комунизма (от 26), т.е. около 55%. ЦСКА има 26 (от 31), т.е. около 80%. За пореден път едно младо цесекарче се опитва да реабилитира отбора си. Да, обаче за разлика от неговия отбор, останалите 3 големи софийски отбори имат титли и преди '44-та, когато неговия отбор не е съществувал дори. Друг факт е, че дербито е имало истински политически оттенък - лично баща ми е станал левскар, защото го е виждал като начин да се покажеш против режима (макар че брат му, бог да го прости, беше цесекар). Сега този елемент го няма, което също е немалка предпоставка да идеш до стадиона - вече не изразяваш друга позиция, освен 'аз съм син/червен'. Двата отбора отдавна не са комунистически или опозиционни.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 22 окт 2012 16:19

Armei4eto_We написа:
Bourgas написа:НейвиБГ, до колкото знам в училище се учи за комунизЪма в момента :) Ама то детето или не е достигнало още до този клас или е проспало уроците по История.

Ти ли беше на спиката до езерото ариана с фанелката на Черноорец час педи мача с говедата ако си бил ти да знаеш че на косъм се оттърва от бой !

Няма ли кой да го банне тоя пикл*о вече. Темата беше интересна до известно време, докато пишеха по- сериозни хора. И грамотни...
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Върни се в “Футбол - България”