Картотеката на Платини

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

petko.h.markov
Контакти:

Re: Картотеката на Платини

Мнениеот petko.h.markov » 19 окт 2012 19:16

Кашчей написа:
bobonikolov написа:Кашчей доколкото си спомням аз ( може и да бъркам естествено) през лятото от Румъния се чакаше документ, че Платини е разтрогнал с Динамо и е свободен агент.Тази бележка дойде в края на август и за това в началото на септември ЦСКА подаде документи за картотека.Ако това, което казвам е вярно ( защото го четох в медиите) то тогава БФС напълно неоснователно отказва да картотекира Платини,защото този документ от Румъния би трябвало да показва, че Платини също е свободен агент както такива бяха и играчите от Локо Пд.А в последния отказ на СТК дори не се и използва това, че Платини не бил свободен агент като мотив.Използва се много по-неоснователен мотив-датата на сключване на договора.Хубаво е тези хора, когато си мотивират решенията преди това да прочетат наказанията, които самите те са наложили, а не да съчиняват глупости.Защото наказанието постановено на ЦСКА бе "Забрана за картотекиране на нови играчи" до 31.08.2012г, а не "Забрана за сключване на договори с нови играчи" до същата дата.Просто от СТК за пореден път се осират в мотивирането си и стават за смях.

Бобо, дай някаква идея, защо Платини е разтрогнал на 28-и август и след три дена е подписал нов договор, след като от Румъния има такава бележка!?Дай идея, защо нотариално завереният договор на Платини, който се представя в БФС, в първоначалният си вариант е без анекса, който сега излиза на бял свят!?Дай идея кой би приел за сериозен мотив това, че ЦСКА бил на загуба от Платини, ако не играе, и затова той трябва да бъде картотекиран!?Дай идея за това, че му се отнема правото на труд, защото никъде няма записано, че Платини може да работи само и единствено като футболист!?

ПП-Венци Скакауеца пак се е изцепил днес, като съм убеден, че и сам той не знае какво има предвид с това си изказване за законовите мерки.На съд ли ще давате БФС :o Ми нали, докато текат съдебните процедури статуквото си остава такова, каквото е-Платини без картотека-а това може да се проточи мнооого дълго във времето, вие имате опит 8-)

Виж за мен въпросът е принципен. Вчера от комисията казаха че може да се съберат извънаредно.Днес отказват!Не коментирам
юридически казуси.За мен това си е откровенна гавра.Като не са спазили срока-кажи го още вчера.За Г.Христов се събраха точно така.
Даже чакаха на крак да дойде Иво Ивков от летището.Курвенско е цялото им поведение.Дали документите на ЦСКА а изрядни е друг въпрос

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 окт 2012 19:43

petko.h.markov написа:
Кашчей написа:
bobonikolov написа:Кашчей доколкото си спомням аз ( може и да бъркам естествено) през лятото от Румъния се чакаше документ, че Платини е разтрогнал с Динамо и е свободен агент.Тази бележка дойде в края на август и за това в началото на септември ЦСКА подаде документи за картотека.Ако това, което казвам е вярно ( защото го четох в медиите) то тогава БФС напълно неоснователно отказва да картотекира Платини,защото този документ от Румъния би трябвало да показва, че Платини също е свободен агент както такива бяха и играчите от Локо Пд.А в последния отказ на СТК дори не се и използва това, че Платини не бил свободен агент като мотив.Използва се много по-неоснователен мотив-датата на сключване на договора.Хубаво е тези хора, когато си мотивират решенията преди това да прочетат наказанията, които самите те са наложили, а не да съчиняват глупости.Защото наказанието постановено на ЦСКА бе "Забрана за картотекиране на нови играчи" до 31.08.2012г, а не "Забрана за сключване на договори с нови играчи" до същата дата.Просто от СТК за пореден път се осират в мотивирането си и стават за смях.

Бобо, дай някаква идея, защо Платини е разтрогнал на 28-и август и след три дена е подписал нов договор, след като от Румъния има такава бележка!?Дай идея, защо нотариално завереният договор на Платини, който се представя в БФС, в първоначалният си вариант е без анекса, който сега излиза на бял свят!?Дай идея кой би приел за сериозен мотив това, че ЦСКА бил на загуба от Платини, ако не играе, и затова той трябва да бъде картотекиран!?Дай идея за това, че му се отнема правото на труд, защото никъде няма записано, че Платини може да работи само и единствено като футболист!?

ПП-Венци Скакауеца пак се е изцепил днес, като съм убеден, че и сам той не знае какво има предвид с това си изказване за законовите мерки.На съд ли ще давате БФС :o Ми нали, докато текат съдебните процедури статуквото си остава такова, каквото е-Платини без картотека-а това може да се проточи мнооого дълго във времето, вие имате опит 8-)

Виж за мен въпросът е принципен. Вчера от комисията казаха че може да се съберат извънаредно.Днес отказват!Не коментирам
юридически казуси.За мен това си е откровенна гавра.Като не са спазили срока-кажи го още вчера.За Г.Христов се събраха точно така.
Даже чакаха на крак да дойде Иво Ивков от летището.Курвенско е цялото им поведение.Дали документите на ЦСКА а изрядни е друг въпрос

А най-глупавото е това,че се мъчиш до убедиш човек,който е излязъл със задника напред,че не е прав :)

[offtopic]Василе,трий![/offtopic]
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 окт 2012 20:48

Бобо, за повечето от написаното от теб сега не ми се коментира.Правото на труд по конституция и по хартата за правата на човека не определя, че право на труд е упражняването на определена професия.То ти дава право да се трудиш, а какво ще правиш и каква дейност ще извършваш вече е твой проблем.Да, по договор Платини е футболист и той може да откаже да изпълнява всяка друга дейност в клуба, но абсолютно никой не му забранява да се труди.Наказаните за употреба на допинг спортисти (не говоря за вашата тройка, а принципно) дали съдят МОК за нарушаване на правото им на труд?
Всяка организация си има вътрешни правила и те трябва да се спазват, колкото и да не ни харесва, или не им харесва..на нарушителите.Ако вашите ръководители играеха честно, този проблем нямаше да съществува и не обвинявайте БФС, че поне веднъж е спазил някакъв правилник.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 19 окт 2012 21:46

Кашчей написа:Бобо, за повечето от написаното от теб сега не ми се коментира.Правото на труд по конституция и по хартата за правата на човека не определя, че право на труд е упражняването на определена професия.То ти дава право да се трудиш, а какво ще правиш и каква дейност ще извършваш вече е твой проблем.Да, по договор Платини е футболист и той може да откаже да изпълнява всяка друга дейност в клуба, но абсолютно никой не му забранява да се труди.Наказаните за употреба на допинг спортисти (не говоря за вашата тройка, а принципно) дали съдят МОК за нарушаване на правото им на труд?
Всяка организация си има вътрешни правила и те трябва да се спазват, колкото и да не ни харесва, или не им харесва..на нарушителите.Ако вашите ръководители играеха честно, този проблем нямаше да съществува и не обвинявайте БФС, че поне веднъж е спазил някакъв правилник.

Чакай малко сега.Примера за допинга в случая не е много удачен.Тук става въпрос за НЕЗАКОННО непозволяване на определен човек да упражнява професията, която желае.Да Платини е футболист,но той е искал да е такъв и иска да упражнява точно тази професия.И след като той или клубът, за когото работи смятат, че неговото право да упражнява тази професия е незаконно ограничено имат правото да подадат съдебен иск.За твое сведение ограничаване на правото да се упражнява определена професия е ограничаване и на правото на труд.Тук Платини конкретно не е нарушил нито една разпоредба на БФС.В случаите на допинг правата на труд на състезателите се ограничават съвсем законно,защото нарушават разпоредбите на правилниците на МОК, които пък не са в разрез със законите и са абсолютно легитимни.Просто спортистите ги нарушават и си носят отговорността за това.По същата логика други организации могат да ограничават правата да се упражнява определена професия,когато се нарушават техните нормативни актове,които са базирани на закона.Например Българският лекарски съюз може да отнеме правата на определен лекар, когато този лекар ситемно нарушава Етичния кодекс на лекарите и правилниците и разпоредбите на Българският лекарски съюз или когато има нарушение на закона.Същото нещо може да направи и адвокатската колегия със някой адвокат.За тази цел обаче трябва да има доказана вина на наказваното лице.В случая БФС наказва Платини, за нещо, за което той няма вина, като не му позволява да играе.В случая щом БФС наказва ЦСКА заради случая Анисе трябваше именно Анисе да не бъде картотекиран, а не да го отнася Платини.Дано скоро с теб да излезем на едно мнение, че БФС проявява тенденциозност срещу ЦСКА-иска да накаже клуба, но все го прави некомпетентно.Ако искаха да накажат ЦСКА за случая Анисе трябваше да го направят както трябва-да приложат санкциите на ФИФА и Анисе да не бъде картотекиран.А те сътвориха истинска простотия.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 окт 2012 22:18

БФС не картотекираха Анисе през зимата и оревахте орталъка, че това е неправилно.БФС картотекира Анисе през лятото, но това си повлече последствията за вас и сега оревавате орталъка, че БФС не трябвало да картотекират Анисе.За вас има ли правилно решение на БФС, което да е в разрез с вашите искания?Вие сте винаги прави и всичко, и всички са срещу вас, а вие, едни такива мирни, хрисими, честни до оглупяване-чак да ти е жал да гледаш мъките на отбора-еталон във коректността по договорите с контрагенти.Дори момините сълзи не са толкова чисти и бели, колкото сте вие, Бобо.
Съдете БФС, Бобо, но ти споменах май, че докато траят съдебните процедури (до последна инстанция) статуквото си остава непроменено-нали това бяха вашите оправдания за неплащанията.."докато текат съдебните процедури..." 8-)

ПП-Това кой опит за картотекиране на Платини е..втори или трети, че им изгубих бройката :( :oops:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 окт 2012 22:25

Кашчей написа:БФС не картотекираха Анисе през зимата и оревахте орталъка, че това е неправилно.БФС картотекира Анисе през лятото, но това си повлече последствията за вас и сега оревавате орталъка, че БФС не трябвало да картотекират Анисе.За вас има ли правилно решение на БФС, което да е в разрез с вашите искания?Вие сте винаги прави и всичко, и всички са срещу вас, а вие, едни такива мирни, хрисими, честни до оглупяване-чак да ти е жал да гледаш мъките на отбора-еталон във коректността по договорите с контрагенти.Дори момините сълзи не са толкова чисти и бели, колкото сте вие, Бобо.
Съдете БФС, Бобо, но ти споменах май, че докато траят съдебните процедури (до последна инстанция) статуквото си остава непроменено-нали това бяха вашите оправдания за неплащанията.."докато текат съдебните процедури..." 8-)

ПП-Това кой опит за картотекиране на Платини е..втори или трети, че им изгубих бройката :( :oops:

През Януари БФС отказва да картотекира Анисе с мотива, че не бил разтрогнал както трябва. През лятото обаче го картотекира, в следствие на което ЦСКА е наказан защото Анисе има некоректна картотека, издадена от същото БФС. В загадката се пита защо ЦСКА е наказан от БФС заради решение на същото това БФС?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 19 окт 2012 22:51

Кашчей написа:БФС не картотекираха Анисе през зимата и оревахте орталъка, че това е неправилно.БФС картотекира Анисе през лятото, но това си повлече последствията за вас и сега оревавате орталъка, че БФС не трябвало да картотекират Анисе.За вас има ли правилно решение на БФС, което да е в разрез с вашите искания?Вие сте винаги прави и всичко, и всички са срещу вас, а вие, едни такива мирни, хрисими, честни до оглупяване-чак да ти е жал да гледаш мъките на отбора-еталон във коректността по договорите с контрагенти.Дори момините сълзи не са толкова чисти и бели, колкото сте вие, Бобо.

Виж за случая Анисе моето мнение е такова каквото бе и през зимата и то не се е променило.Аз ще приема, че съм сгрешил едва след като видя становище на ФИФА по случая.И ще се извиня.Но моето мнение за картотеката на Платини е следната-след като БФС решава, че трябва да накаже ЦСКА за случая Анисе със забрана за картотекиране на нови играчи за определен период ( въпреки, че моето лично мнение все още е, че БФС няма право да наказва ЦСКА и Анисе) то би следвало това да стане още през месец юли, когато бяха подадени първите документи за картотека, сред които и тези на Анисе.Тогава БФС след като счита, че ЦСКА и Анисе са виновни трябваше да наложи наказанието и Анисе да няма право да играе.Т.е. още тогава СТК към БФС трябваше да изрази своето становище по случая,но да приложи пълните санкции,които предвижда ПСТФ на ФИФА.Анисе обаче е картотекиран с решение на СТК.И чак 2 седмици след това новия състав на същата тая комисия решава да разгледа отново случая и да наложи наказание, уж под предтекст, че решението им е базирано на разпоредбите на ФИФА.И наложиха малоумно наказание,което нито е такова каквото е в ПСТФ на ФИФА нито пък е каквото е по Правилника на БФС.С това наказание от БФС искаха хем вълка да е сит хем и агнето да е цяло-т.е. хем Черноморец да са доволни, ама хем и ЦСКА и играча да са доволни, че не са им дали максимума.Това е поредната излагация на БФС.Пак казвам-моето лично мнение е, че БФС няма право да налага на Анисе и ЦСКА каквито и да било наказания и ще чакам развитието пред ФИФА.Но щом БФС преценяват, че трябва да наложат наказания по този случай,то те трябва да са тези от ПСТФ на ФИФА, а не БФС да си прави свободни съчинения.Силно се надявам истината да излезе наяве и отговорните за този целия цирк да си понесат последствията.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 20 окт 2012 00:18

Georgi Gradev
‎"Документът ще бъде разгледан на редовното заседание на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз на 24.10.2012 г., сряда, в 16 часа."

Орган по картотекирането
чл. 25.(1) Картотекирането на футболист-професионалист се извършва от Отдел "Спортно-технически" при БФС (ОСТ).

За какво ще се събира СТК, след като ОСТ е компетентен да картотекира Платини? ОСТ, това е Неделчо, който е в БФС от 9 ч. до 17 ч. всеки ден. Каква СТК, какви 5 лева!? И защо не събират СТК за всяка отделна молба за картотекиране, а само за тези подадени от ЦСКА?
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 20 окт 2012 00:23

Бобо, вие отнесохте ли въпроса до ФИФА, за да има тяхно становище?

Пп-Има ли някакъв, дори минимален, шанс, фен на ЦСКА да признае, че клубът му е виновен в нещо, в което е обвиняван, дори и с доказателства?За плащането за Платини имаше решение на Висшия касационен съд от преди близо година, но трябваше да се намеси УЕФА, за да платите.Странно, как от синьото БФС ви дадоха лиценз при неизплатени задължения?Когато ви дават така лиценз са добри, когато все пак решават (със закъснение естествено) да се правят на принципни-нямат право и трябва да ги изметем?!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 20 окт 2012 01:30

Кашчей написа:Бобо, вие отнесохте ли въпроса до ФИФА, за да има тяхно становище?

Пп-Има ли някакъв, дори минимален, шанс, фен на ЦСКА да признае, че клубът му е виновен в нещо, в което е обвиняван, дори и с доказателства?За плащането за Платини имаше решение на Висшия касационен съд от преди близо година, но трябваше да се намеси УЕФА, за да платите.Странно, как от синьото БФС ви дадоха лиценз при неизплатени задължения?Когато ви дават така лиценз са добри, когато все пак решават (със закъснение естествено) да се правят на принципни-нямат право и трябва да ги изметем?!?

Аз лично до ФИФА нищо не съм отнасял :-D.Пламен Киряков твърдеше, че е сезирал ФИФА за случая.За това чакам да видя развръзката.За Платини съм съгласен, че трябваше да се плати навреме, а не нещата да остават до последния момент.Аз за всички фенове на ЦСКА не мога да гарантирам, но лично аз ще призная, че клубът е виновен в нещо, когато това бъде доказано със доказателства било пред съд било пред ФИФА било пред БФС.Но пак повтарям-когато има доказателства.По случая Анисе например няма никакви преки доказателства, че Анисе е преговарял с ЦСКА зад гърба на Черноморец, за да бъде наказан ЦСКА с лишаване от право да картотекира играчи.Когато някой извади такива доказателства (телефонни разговори,имейли,факсове и т.н.) аз ще приема, че това е било така.Но такива няма.
През 2008-ма година БФС пак тълкуваше лицензионните правилници като дявола евангелието.И вместо да приложат пълното наказание те решиха отново да правят половинчати неща.Въпреки това обаче стана по-добре, че ЦСКА бе оставен в А група.Имам предвид стана по-добре за кредиторите на ЦСКА, защото многомилионните дългове бяха изчистени.Ако бяха изхвърлили отбора щеше да се получи като 2-та пъти с Пирин-заличаване на старото дружество и създаване на ново, а кредиторите щяха да пият по една студена вода.
Това се опитвам да ти обясня цяла вечер-когато БФС тръгне да си прилага разпоредбите трябва да го прави като хората, а не половинчато и само да става за присмех.И след като ти ми зададе въпрос дали някога бих признал ЦСКА за виновен клуб и аз ти отговорих сега аз ще ти задам подобен въпрос:Има ли шанс ти някога да признаеш, че БФС понякога издава несправедливи разпоредби срещу ЦСКА и че има случаи когато БФС се прави на принципно пред ЦСКА, а си затваря очите за подобни нарушения за други отбори( надявам се си спомняш картотеката на Гонзо)?

Върни се в “ЦСКА”