Извинявам се, че се отклоняваме от темата. Но - схема 4-2-3-1 ни най-малко не означава игра с един нападател. В най-лошия случай са поне двама, да не кажем 3 и реално 4-ма атакуващи играчи. Игра с къси пасове означава честа смяна на местата, много движение, а не изненадващи центрирания. Няма нищо изненадващо в постепенно разиграване и някое и друго центриране. Защитата при един забит в нея централен нападател няма как да се излъже да го остави при положение че е ясно че силата му е в играта с глава. Наясно съм, че Висшата лига не е Примера, но все пак Рамос, Пуйол, Пепе, КАрвальо едва ли можем да наречем статисти. И изобщо не искам да се сравняваме с Барса. Но такъв тип игра с много задържане на топката какъвто явно иска да наложи Риджърс изисква друг тип нападател. Аз лично предпочитам двама или трима като Суарез, отколкото един тежък център
Тип таран като Керъл няма как да се ползва в такъв тип игра, защото:
-няма техника за да премине един на един противник
-няма техника за извеждащо подаване
- не е достатъчно подвижен и освен забит в центъра, няма да е полезен по фланговете или малко назад в центъра с целм да увлича зашитници и да осовбождава пространства които са изкл.важни при този тип игра на късо
- единствения плюс е физика и игра с глава, което обаче рядко ще се ползва
Виж схемата на Сити - един в центъраи трима от задна позиция, но този отпред не чака центрирания а е бърз, подвижен и освобождава място за атакуващите отзад.
Бербатов примерно колкото и химерен да бе трансфер негов, би бил идеален. Другия вариант е още един лек и подвижен нападател - бърз, да може да бъде извеждан, да гони топката. Статист от сорта на Керъл няма място
Не отричам че в миналото типичната схема с двама нападатели беше успешна в Англия, но напоследък не е така. А да не забравяме Европа, все по-малко са отборите играещи типично 4-4-2.
Керъл го давам само като пример за тежък център, не казвам че е идеалният пример
Селекцията в Ливърпул
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Селекцията в Ливърпул
Последна промяна от victor__ на 17 окт 2012 20:58, променено общо 1 път.
-
- Контакти:
по принцип има латиноси и латиноси...то и торес беше такъв,ама се видя колко гола вкара за нас и как играеше.ама не съм съгласен за разни паляци като флетчър,бент,керъл и разни такива да петнят червената фланелка...класен британски нападател в момента е само един-руни.другото е бангия...

Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.
victor__ написа: ...Но - схема 4-2-3-1 ни най-малко не означава игра с един нападател...
За изпълнението на тази схема ще трябва доста финансов ресурс,който няма да бъде осигурен през зимата.Ще отпуснат макс 15млн сигурно.Аз затова развих тезата си на база на скромни финансови възможности.И само за трансферния прозорец през януари,не за летния другия сезон.Просто зимата трябва да се запълнят дупки,а не да се гради отбор (освен ако американците не ни изненадат с 40-50млн,но се съмнявам).Иначе Павличенко се вписва доста добре в тази схема,що-годе бърз е,техничен,висок,най-важното - евтин!Бербо също беше удачен вариант,но и да бяхме се включили за подписа му,той щеше да си избере Лондон.
Ти например какви хора предлагаш,че имаме шанс да купим,подходящи за тази схема.На мен много ми се иска да видя М'Вила или Хъдълстоун в Ливърпул.Но както казах,зимата ще имаме възможност да купим или само нападател,или само дефанзивен халф.Ако вземем нападател,Алън ще си остане отзад да си подава със защитата и няма кой да гради играта.Ако пък вземем дефанзивен халф,няма кой да вкарва голове...
john barnes написа:по принцип има латиноси и латиноси...то и торес беше такъв,ама се видя колко гола вкара за нас и как играеше.ама не съм съгласен за разни паляци като флетчър,бент,керъл и разни такива да петнят червената фланелка...класен британски нападател в момента е само един-руни.другото е бангия...![]()
![]()
Ако поне един път си гледал мач с участието на Флетчър,няма как да си разочарован от него,освен ако не е играл срещу нас

- Alonso_Massa
- Контакти:
Ами ако Флечър беше толкова добър колкото го изкарваш щеше да играе за някой от водещите отбори, а не да обикаля средняшките. 

[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
Alonso_Massa написа:Ами ако Флечър беше толкова добър колкото го изкарваш щеше да играе за някой от водещите отбори, а не да обикаля средняшките.
В кой отбор например?Не виждаш ли,че богатите се избиват да дават по 50-80млн за "звезди",никой не се занимава с неизвестни имена.Ливърпул няма такъв бюджет и затова трябва да се задоволи с хора,които си вършат работата на терена,а не със скъпоплатени играчи.

Има два типа тарани - Тип Керъл, дърводелец, тежък, тромав, неповратлив и без техника. Да има силен удар но толкова. 90% са такива спор няма. Има 10% които обаче от типа на Адриано преди да се пропие. Здрав, мощен, бърз и техничен. Ако ще се играе така да се търси някой тип Джеко, ако не - да търсят джуджета но НЕ БРИТАНЦИ!
Като офтопи искам да отбележа, че по-добър таран (съвкупност от качества и талант) от Адриано не съм виждал в последните над 10 години. И все пак предпочитам лекия тип нападатели където бързите и технични са много повече.
Като офтопи искам да отбележа, че по-добър таран (съвкупност от качества и талант) от Адриано не съм виждал в последните над 10 години. И все пак предпочитам лекия тип нападатели където бързите и технични са много повече.
-
- Контакти:
за мен,перфектния нападател е тип торес-висок около 185-188 см.с голяма крачка,бърз,техничен и мощен.да не забравя и голаджия...просто трябва да уцелим следващата девятка,може и да е някой неизвестен,но пък да пасне на отбора.ще видим зимата какви ще ги творим на трансферния пазар...но и аз съм против,да вземем някой набеден британец,най малкото заради завишената му цена,която ще платим.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.
- защо? Обоснови се. Нямаме футболисти за тази схема ли? Каква коренна промяна в състава трябва за да се играе така? Защита, халфове, нападение - къде липсват играчи за тази схема? Аз не мисля, че трябваткоренна промяна която да изисква огромен финансов ресурс.Единствено централен нападател липсва, но това се отнася за която и да е схема и не е проблем точно на 4-2-3-1. Факт.x-ekutor написа:victor__ написа: ...Но - схема 4-2-3-1 ни най-малко не означава игра с един нападател...
За изпълнението на тази схема ще трябва доста финансов ресурс,който няма да бъде осигурен през зимата.Ще отпуснат макс 15млн сигурно.
- аз, както предполагам и всеки в този форум, нямаме ясна и точна представа за конкретната сума с която ще се разполага зимата за трансфери. Нали? Пак питам, зашо смяташ, че няма футболсти, ако трябва да коментираме конкретно 4-2-3-1. Защита- мисля си е ок, т.е има футболисти. Сега ако смяташ, че няма качество то това е проблем не само за 4-2-3-1 а изцяло каквато и схема да се търси. Средата на терена - факт Лукас го няма, но мисля зимата ще е на линия. Говоря за дефанзивния халф. Отделно - имаме и Шахин и Алън и Джерард, все футболисти които могат да се справят и с функцията на разиграващия халf и на атакуващия в тази схема. Плюс Шелви, Сусо и Хендо. Крила или нападатели - Борини, Стърлинг, Асаиди, сложи и онова младото турче ако искаш. Единствената дупка е в центъра на нападението - Хунтелаар би бил полезен но за сезон. Йоренте също, въпреки че поне аз не го харесвам много. Според мен ако финансите са ограничени трябва се хвърлят за централен нападател но не тип Керъл и на лято да се види къде продължава да куца играта и да се подсилва тогава. И без това е ясно че класиране тази година няма да се гони на всяка цена, имам предвид ШЛ, а наличните футболсти мисля, няма да имат проблем за класиране в ЛЕ. Иначе ако се искапе ШЛ, трансерфния прозрец беше летния, а не зимата да се подсилва съставаx-ekutor написа:Ти например какви хора предлагаш,че имаме шанс да купим,подходящи за тази схема.На мен много ми се иска да видя М'Вила или Хъдълстоун в Ливърпул.Но както казах,зимата ще имаме възможност да купим или само нападател,или само дефанзивен халф.Ако вземем нападател,Алън ще си остане отзад да си подава със защитата и няма кой да гради играта.Ако пък вземем дефанзивен халф,няма кой да вкарва голове....
victor__ написа:- защо? Обоснови се. Нямаме футболисти за тази схема ли? Каква коренна промяна в състава трябва за да се играе така? Защита, халфове, нападение - къде липсват играчи за тази схема? Аз не мисля, че трябваткоренна промяна която да изисква огромен финансов ресурс.Единствено централен нападател липсва, но това се отнася за която и да е схема и не е проблем точно на 4-2-3-1. Факт.x-ekutor написа:victor__ написа: ...Но - схема 4-2-3-1 ни най-малко не означава игра с един нападател...
За изпълнението на тази схема ще трябва доста финансов ресурс,който няма да бъде осигурен през зимата.Ще отпуснат макс 15млн сигурно.
Аз не мисля,че ни трябва само централен нападател за този тип игра,но както и да е.Сам каза,че ни трябват още два Суарес-а.Стърлинг е много добър,но е още млад и тактически неподготвен.Първо гледа да излъже човека срещу него (почти винаги успява

Да да, не съм се изразил правилно - имах предвид трите позиции в средата че са обезпечени като наистина смяна/алтернатива на Лукас е необходима. И като говоря за дефанзивен имам предвид рушащ халф, не изнасящ. Мисля за изнасяш Алън си е ок. Джерард също. Шахин мисля освен атакуващ, може да се пробва и на изнасящ а на АМС Шелви/Сусо. Хендо да пълни дупки. В тази връзка твоето предложение М'вила наистина заслужава внимание. Доколкото ние тук си чешем езиците/пръстите де, едва ли ще ни вземат предвид 
Стърлинг и Асади са млади и ще се научат. Бързината и техниката която имат са само в плюс. Мисля, че трябва да се налагат и поне след сезон, сезон и половина да се направи оценка. Няма как целия отбор още да не е на "ТИ" с тактиката и точно крилата да са проблема. Освен това, ако се купи централен нападател, това освобождава и Суарез и Борини (като оздравее) за крила (или по точно Вътрешни нападатели -да атакуват от втора позиция) - именно с такива, един техничен централен нападател с умение да задържа топката и да прави извеждащи подавания (само пример - Бербатов) ще е много по-ценен, отколкото тежък център дремещ в нак.поле и чакащ за глава (Керъл). В отделни мачове - да, нужен е и нападател с такива характеристики. Но той ще бъде използван рядко. Т,е за фланговете имаме Суарез, Борини като InsF и Стърлинг, Асаиди за крила в зависимост от конкретния противник. Или комбинация отг двете. Даунинг нарочно не го споменавам, защото си мисля, че трябва да си ходи.
Пак да се върна на тарана - ако ще се взема играч с характеристиките на Керъл, какво правим ако на лято ни го върнат и него. Двама тежки ЦН, от който максимум ше се ползва единия и то не редовно. Безмислено е. Признавам си - Йоренте не съм го гледал много и нямам конкретни впечатления за стила му на игра за да мога да дам честно мнение. Просто съм предубеден и не ми харесва, но е възможно да греша.
ПП И за британец ЦН съм много съгласен с Джон Барнс (ник) - няма смисъл да плащаме още веднъж за скъп и недодялан англичанин.

Стърлинг и Асади са млади и ще се научат. Бързината и техниката която имат са само в плюс. Мисля, че трябва да се налагат и поне след сезон, сезон и половина да се направи оценка. Няма как целия отбор още да не е на "ТИ" с тактиката и точно крилата да са проблема. Освен това, ако се купи централен нападател, това освобождава и Суарез и Борини (като оздравее) за крила (или по точно Вътрешни нападатели -да атакуват от втора позиция) - именно с такива, един техничен централен нападател с умение да задържа топката и да прави извеждащи подавания (само пример - Бербатов) ще е много по-ценен, отколкото тежък център дремещ в нак.поле и чакащ за глава (Керъл). В отделни мачове - да, нужен е и нападател с такива характеристики. Но той ще бъде използван рядко. Т,е за фланговете имаме Суарез, Борини като InsF и Стърлинг, Асаиди за крила в зависимост от конкретния противник. Или комбинация отг двете. Даунинг нарочно не го споменавам, защото си мисля, че трябва да си ходи.
Пак да се върна на тарана - ако ще се взема играч с характеристиките на Керъл, какво правим ако на лято ни го върнат и него. Двама тежки ЦН, от който максимум ше се ползва единия и то не редовно. Безмислено е. Признавам си - Йоренте не съм го гледал много и нямам конкретни впечатления за стила му на игра за да мога да дам честно мнение. Просто съм предубеден и не ми харесва, но е възможно да греша.
ПП И за британец ЦН съм много съгласен с Джон Барнс (ник) - няма смисъл да плащаме още веднъж за скъп и недодялан англичанин.