''Спахте ли добре господин Дянков?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ''Спахте ли добре господин Дянков?
Не знам кой го е писал това, но е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неграмотен!
YA GUNNERS YA
Muscarin написа:Писмо лъже хиляди в интернет
Виж галерия 1 2 3 »
Гневно писмо обръщение към финансовия министър Симеон Дянков разпали страстите в интернет. Форумите станаха бойно поле между привърженици на ГЕРБ и симпатизанти на опозицията, най-вече от БСП. Писмото разказва за бедната баба Мария от Копривщица, която си купува 20 г салам и 100 г сирене, като не достигат 15 ст. за сметката.
Самият автор на писмото Иван Стефанов Проданов призна в интервю по телефона за "Труд", че е активист на социалистическата партия от Варна. Фейсбук страницата му е украсена със съветското знаме, в текстовете изобилстват стихове и вицове срещу властта. Лидерът на БСП Варна Борислав Гуцанов обаче каза: "Такъв човек при нас няма! В една организация от 3-4 хиляди души активистите се познават". Той коментира още: "Не знам дали случаят е истински или не, но описва реалността в България".
"Труд" установи и други несъответствия, сочещи, че въпросното писмо е измислица.
Щателното издирване на главната героиня от текста баба Мария Иванова, пенсионирана учителка по френски в Копривщица, не даде резултат. За нея не са чували нито зам.-кметът Иван Лесков (който разпореди безрезултатна проверка по ЕСГРАОН), нито председателят на общинския съвет Борислав Виларов. Отрече да знае за такава личност и председателката на пенсионерското дружество Пенка Цветкова. Нито една от десетината бодри членки на хора от баби "Зелен здравец" към читалището не бе чувала за такава връстница. В града има 7 малки магазинчета за хранителни стоки (нито един обаче не е "от голяма и известна верига"). Всички продавачки отрекоха да е имало такава случка.
Атанас Боев, собственик на един от магазините, обобщи: "Ние сме 1500 жители и се знаем всички - такова нещо не се е случвало и не може да стане. Какви ти недостигащи 15 ст.?, тук всички пазаруват на вересия, аз съм вътре с 2 бона досега!"
Авторът Иван Проданов: Активист съм на БСП
- Г-н Проданов, проверка на "Труд" показа, че баба Мария не съществува в Копривщица. Какво ще кажете по въпроса?
- Не бих коментирал това по никакъв начин.
- Кога се разигра случката, описана в писмото?
- В началото на месеца.
- В кой магазин пазарувахте?
- Не помня вече.
- Във форумите намекват, че писмото е фалшификат.
- Не е фалшификат.
- Вярно ли е, че сте активист на БСП?
- Да, членувам в тази партия.
- Откъде сте?
- От Варна.
- За да публикуваме историята, трябва да бъде потвърдена от друг човек. Кажете името и адреса на тъста си в Копривщица.
- Ало, ало, прекъсва нещо... (затваря телефона).
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1592672
Опаааа, ква стана тя
Здрасти, много ясно, че е фалшиво.
На мен друго ми е интересно...........ако е вярно, този толкова социално загрижен гражданин защо не е купил на бабата 2 кила салам, а е извадил титаничната сума от 15 стотинки да ѝ доплати сметката?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Няма значение, дали е действителен случай или измислица. Тези неща наистина се случват в България, това е лошото!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
W84me написа:Няма значение, дали е действителен случай или измислица. Тези неща наистина се случват в България, това е лошото!
Тези неща се случват навсякъде по света.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Тъпичната тъпота,наивност и малоумие на българският народ перфектно се олицетворява в този случай...Не бяха хиляди възмущения,не бяха драматични обобщения,не бе чудо по форуми и социални мрежи,а то какво се оказа ? Не стига,че ситуацията е измислена,ами човекът който го е направил е активист на червените боклуци...Ей затова,докато съм жив ще ги мразя,ще ги ненавижадм и ще им желая най-лошото на тия гадни интриганти,манипулатори и шумкари - бкп...
- Rooster1912
- Контакти:
dunavfc написа:Тъпичната тъпота,наивност и малоумие на българският народ перфектно се олицетворява в този случай...Не бяха хиляди възмущения,не бяха драматични обобщения,не бе чудо по форуми и социални мрежи,а то какво се оказа ? Не стига,че ситуацията е измислена,ами човекът който го е направил е активист на червените боклуци...Ей затова,докато съм жив ще ги мразя,ще ги ненавижадм и ще им желая най-лошото на тия гадни интриганти,манипулатори и шумкари - бкп...
Мислиш ли, че подобни на описаната случка, не се е случват ежедневно в татковината ни. Реалността е следната - хората гладуват, пенсионерите мизерстват, младите нямат работа и бягат навън, а ти си мрази комунистите, възхищавай се на комунистическата Тиква и си живей в твой си измислен свят.
Бе то да е проблема до Бойко и ГЕРБ, с мед да го намажеш. В това писмо ако смениш името на Дянков с това на който и да е министър на финансите от правителството на Виденов насам, нещата няма да са много по-различни.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

rhaegar написа:Бе то да е проблема до Бойко и ГЕРБ, с мед да го намажеш. В това писмо ако смениш името на Дянков с това на който и да е министър на финансите от правителството на Стамболов насам, нещата няма да са много по-различни.
Fixed
П.п. В политиката няма много скрупули, но подобна "художествена пропаганда"... жалка работа. "Авторът" на този "разказ" да отиде и да даде на някой беден пенсионер 15 стотинки, ама този път наистина.
И после да не пише за мекиците, поднесени с насълзени очи. Истинската благотворителност винаги е анонимна. Другото е поза и търсене на някакви дивиденти
Шумкарска работа. Не стига че докараха населението до просешка тояга с кризите, предизвикани от всичките им шумкарски правителства, ами и подигравайки се на хорските беди, докарани им от самите тях, прехвърлят проблема от своята градина в чуждата. Толкова да са долни червените мекерета, че да ме накарат да защитавам плужек като Дянков, не е истина...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
Rooster1912 написа:dunavfc написа:Тъпичната тъпота,наивност и малоумие на българският народ перфектно се олицетворява в този случай...Не бяха хиляди възмущения,не бяха драматични обобщения,не бе чудо по форуми и социални мрежи,а то какво се оказа ? Не стига,че ситуацията е измислена,ами човекът който го е направил е активист на червените боклуци...Ей затова,докато съм жив ще ги мразя,ще ги ненавижадм и ще им желая най-лошото на тия гадни интриганти,манипулатори и шумкари - бкп...
Мислиш ли, че подобни на описаната случка, не се е случват ежедневно в татковината ни. Реалността е следната - хората гладуват, пенсионерите мизерстват, младите нямат работа и бягат навън, а ти си мрази комунистите, възхищавай се на комунистическата Тиква и си живей в твой си измислен свят.
Е това ли е твоето оправдание за измислената простотия с бабичката и 15-те стотинки ? Било се случвало ? Такива работи яе са се случвали,случват се и ще се случват още 20 год. без значние Бойко ли е,Станишев ли е,Доган ли е или който и да е било.Много добре знам в какво състояние е държавата и народа,но от такива измислени простотии,никой няма полза освен хората с жалки душички,които подхранват своето съществуване само от негативизъм и нихилизъм..