Как ви се струват проектите за ремонт на ДКС Варна?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Как ви се струват проектите за ремонт на ДКС Варна?

Мнениеот MORSKI » 13 окт 2012 21:08

Президентът на CEV Андре Майер заедно с президентът на родната ни федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров посетиха днес ДКС и се срещнаха със Симеон Варчев. Поводът за визитата им бе кандидатурата на България за домакинство на европейското първенство за мъже през 2015-а година, както и в това да се убедят ще бъде ли извършена реконстуркцията на зала "Конгресна".

Игралното поле в залата сегашния си вид не отговаря на новите изисквания на международната федерация по волейбол. "Предложихме им 2 варианта за реконструкция. Възприе се по-олекотеният, който е с 6000 седящи места. Необходим е много сериозен ремонт за целта.

Амфитеатърът трябва да се съкрати в средната си част с около 2, 80 м , а по краищата около 6 метра. Ремонтът ще струва 7-8 млн лева", коментира в интервю за Дарик Симеон Варчев. Той е убеден, че ако не се намеси държавата това няма да може да се осъществи.

Какво мислите относно предложения ремонт на спортната зала във Варна? Според вас реално ли е да се реновира това съоръжение за цена от 7 милиона (тук не говорим само вътрешно, но и външно, тъй като носещите колони на ДКС също са за основен ремонт). Тоалетните също са в отчайващо състояние. Климатизацията също. И как ви се виждат предложените проекти за ремонт. Първият е избраният от Андре Майер и е за 6 хиляди човека. Вторият е за 8- 9 хиляди, но струва с един милион повече.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
BS1913
Контакти:

Re: Как ви се струват проектите за ремонт на ДКС Варна?

Мнениеот BS1913 » 13 окт 2012 21:27

Както се казва,ако е гарга да е рошава. :) за мен втория проект изглежда много добър.
Освен това 9000 души мисля,че могат да пълнят тази зала 8-) а тя ще се изпозлва и не само за спорт,а за концерти и други мероприятия.
Варна има нужда от такава зала 8-) и като цяло спорта в България има.
Дано да се намерят пари,което обаче много ме съмнява,като се има впредвид политиката на управляващите към града ни ;)
Дано само да не стане като при местните избори - за тях стадион ни предлагаха :) за парламентарните зала :)
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 окт 2012 21:30

Дядо Симо е пич-ще направи, каквото може, и отгоре даже!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Any
Контакти:

Мнениеот Any » 13 окт 2012 21:31

BS1913 написа:Както се казва,ако е гарга да е рошава. :) за мен втория проект изглежда много добър.
Освен това 9000 души мисля,че могат да пълнят тази зала 8-) а тя ще се изпозлва и не само за спорт,а за концерти и други мероприятия.
Варна има нужда от такава зала 8-) и като цяло спорта в България има.
Дано да се намерят пари,което обаче много ме съмнява,като се има впредвид политиката на управляващите към града ни ;)
Дано само да не стане като при местните избори - за тях стадион ни предлагаха :) за парламентарните зала :)

+1

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 окт 2012 21:31

Гласувам за по-евтиния проект!

Между другото, тази зала използва ли се редовно за разични спортове или само за по-важни събития?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
BS1913
Контакти:

Мнениеот BS1913 » 13 окт 2012 21:36

Tommi написа:Гласувам за по-евтиния проект!

Между другото, тази зала използва ли се редовно за разични спортове или само за по-важни събития?

Баскет,хандбал,футзал,концерти и други неща ;) в съседните зали има изложения
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 13 окт 2012 21:47

Много повече ми харесва втория проект.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 13 окт 2012 22:01

Дано не стане като с проекта за Юри Гагарин!!! А иначе естествено че за един милион не би следвало да се циганим. Като се замисля че БФС искаха 5 милиона само за да им дават скапаните мачове, а тази сума почти се приравнява с тази за ремонта на залата... :oops:
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Мнениеот Червени_шампиони » 13 окт 2012 22:37

За 9000 души да я правят, една в Пловдив за 8000 и националите по волейбол да играят и в трите.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 13 окт 2012 23:10

За съжаление градът ще остане и без зала! Дано не съм прав, но не виждам кой ще извади 10 000 000 лв! Иначе вторият проект е по-хубав според мен! Дано все пак се случи нещо хубаво, че националите по волейбол да не забравят къде играха дълги години!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Върни се в “Волейбол”