''Спахте ли добре господин Дянков?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Re: ''Спахте ли добре господин Дянков?

Мнениеот tut » 13 окт 2012 17:49

shamp1on написа:Виж сега ........ дали аз скачам на главата на моя шеф няма значение в случая ...... щом съм се съгласил и съм подписал договора доброволно ще си получавам каквото пише в договора и няма да се оплаквам по форумите колко малко получавам . но на мен ми беше друга идеята ................. не разбирам защо след като човек сам си причинява проблема (500лева заплата) почва да се оплаква навсякъде, че заплатата му е ниска и което ме учудва още повече е ,че започва да обвинява всеки друг, но не и човека от който зависи заплатата му (шефа му).

това държавата да се меси в бизнеса май му викахме комунизъм а нали толкова много се борехме да го разкараме пък сега да го връщаме ......... не знам

При всички положения държавата трябва да се меси в бизнеса! Как иначе! Нали определя минималната работна заплата, нали определя какви са данъците! Точно държавата определя реда и правилата във взаимоотношенията между работодател и служител! И в същото време държавата е длъжна да следи дали тези правила се спазват! Всички много добре знаем всички фирми колко в действителност печелят, а колко официално декларират и колко по-малко данъци плащат от колкото трябва чрез редица шашми и плащане на подкупи на когото трябва! Доколкото разбрах от твои думи, твоите родители имат заведение. Е , те ако имат персонал, могат да ти обяснят много добре как стоят нещата! Тъжната истина е че България е рай за работодателите и ад за тези, които по стечение на обстоятелствата не са такива.[/quote]

съгласен съм, че има корупция, крият се данъци, контрабанда и т.н. ......... не разбирам как спирането на контрабандата и другите проблеми в държавата ще промени твоята заплата след като ти си се свил и си траеш и си доволен на 500 лева ......... представи си че отидеш в най богатата и уредена държана на земята и кандидатстваш за работа и при разговора за заплатата се съгласиш на 500 лева ..... е кой ще ти е виновен тогава ..... финансовият министър на тази страна ли ??

и да .... имат персонал и не съм ги чул да се оплакват точно от забраната за пушене ..... от доста неща се оплакват ама точно от това не са .......

Lyubo68
Контакти:

Мнениеот Lyubo68 » 13 окт 2012 18:18

Какво да кажа....Разплаках се,срам ме е и безсилен съм.За съжаление.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 13 окт 2012 18:41

Моля се на всички богове,следващият ни министър да е Сергей Станишев или Ахмед Доган,моля се и ДПС и БСП да съберат 51 % на предстоящите избори,точно това заслужава тоя народ !

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 13 окт 2012 19:03

Тази история преди ден я видях във Фейсбук. Наистина е много покъртителна и представя антисоциалната политика, провеждана от правителството. Името "Дянков" тук трябва да се приеме за събирателно, олицетворяващо нарочното безсилие по социалните въпроси на няколко "български" правителства в последните години.
Според мен трябва да вярваме, че има надежда и има истинска алтернатива на това, което се случва. Всичко зависи от хората и ако имаме поне малко трезва обществена позиция, ще осъзнаем, че има изход. Повод за това, което пиша, са срещаните от мен мнения по интернет на обикновени хора относно сегашната ситуация. Мненията варират от пълно отричане на реалността, до плюване по ГЕРБ, зачеркване на т.нар. "комунисти" и т.н. Трудната действителност кара всеки да изразява злобата си, която е напълно обоснована, по различен начин.
Но въпреки разнопосочните мнения най- пагубното за мен е абсолютната вяра на някои в ореола на сегашната власт. С риск да изразя крайно мнение ще кажа, че тази грешна вяра е най- пагубното нещо.
Руските хора са обичали Сталин, знаете, че това е напълно сериозно и вярно. Това е принципът на вменената любов, на постоянното втълпяване, че трябва да дадеш живота си, здравето и благоденствието си, за да защитиш съществуването на няколко национални мита и няколко популистични идеи.
Никакви въпроси от типа "А колко лошо беше при предишните?" не трябва да оправдават настоящото безсилие. Аз искам не само да не е толкова лошо, искам да е много по- добре.
Ако на някой му е добре "да не е толкова лошо", на мен не ми е! Не искам чужбина да ми е алтернатива!
ИМА АЛТЕРНАТИВА!
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

shamp1on
Контакти:

Мнениеот shamp1on » 13 окт 2012 19:06

tut написа:
shamp1on написа:Виж сега ........ дали аз скачам на главата на моя шеф няма значение в случая ...... щом съм се съгласил и съм подписал договора доброволно ще си получавам каквото пише в договора и няма да се оплаквам по форумите колко малко получавам . но на мен ми беше друга идеята ................. не разбирам защо след като човек сам си причинява проблема (500лева заплата) почва да се оплаква навсякъде, че заплатата му е ниска и което ме учудва още повече е ,че започва да обвинява всеки друг, но не и човека от който зависи заплатата му (шефа му).

това държавата да се меси в бизнеса май му викахме комунизъм а нали толкова много се борехме да го разкараме пък сега да го връщаме ......... не знам

При всички положения държавата трябва да се меси в бизнеса! Как иначе! Нали определя минималната работна заплата, нали определя какви са данъците! Точно държавата определя реда и правилата във взаимоотношенията между работодател и служител! И в същото време държавата е длъжна да следи дали тези правила се спазват! Всички много добре знаем всички фирми колко в действителност печелят, а колко официално декларират и колко по-малко данъци плащат от колкото трябва чрез редица шашми и плащане на подкупи на когото трябва! Доколкото разбрах от твои думи, твоите родители имат заведение. Е , те ако имат персонал, могат да ти обяснят много добре как стоят нещата! Тъжната истина е че България е рай за работодателите и ад за тези, които по стечение на обстоятелствата не са такива.

съгласен съм, че има корупция, крият се данъци, контрабанда и т.н. ......... не разбирам как спирането на контрабандата и другите проблеми в държавата ще промени твоята заплата след като ти си се свил и си траеш и си доволен на 500 лева ......... представи си че отидеш в най богатата и уредена държана на земята и кандидатстваш за работа и при разговора за заплатата се съгласиш на 500 лева ..... е кой ще ти е виновен тогава ..... финансовият министър на тази страна ли ??

и да .... имат персонал и не съм ги чул да се оплакват точно от забраната за пушене ..... от доста неща се оплакват ама точно от това не са .......[/quote]
не четеш всичко, което казвам, или пък четеш само това , което те устройва. Какви контрабанди, какви 5 лева? Аз казвам че държавата трябва да има активна роля в уреждането на взаимоотношенията между работодател и работещ! Ама не само в полза на работодателя! С такива ниски минимални работни заплати, без никакъв контрол върху условията на работна среда, работно време, осигуряване на реалната заплата и т.н. Точно това имах предвид да ти обяснят родителите ти! А не кой пуши и кой не!Баща ти и майкати да ти обяснят как се възползват от ситуацията в България и какви заплати, осигуровки и данъци плащат. А като ида в някоя богата и уредена държава, просто няма как да ми дадат 500 лева заплата, поради простата причина че там минималната заплата е няколко пъти повече. Тези, които се опитват да измамят държавата, рискуват доста сериозни санкции. А твоите родители няма за какво да се оплакват. Ако в тези условия в България не могат да правят бизнес, то те просто не стават за бизнесмени!
Може и да не съм кой да е, но не съм и какъв да е!

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 13 окт 2012 19:21

Никой не казва ,че при предните управления е било добре,лошото е че нещата отиват на още по лошо.

Потребителски аватар
ivo1964
Контакти:

Мнениеот ivo1964 » 13 окт 2012 19:32

dunavfc написа:Моля се на всички богове,следващият ни министър да е Сергей Станишев или Ахмед Доган,моля се и ДПС и БСП да съберат 51 % на предстоящите избори,точно това заслужава тоя народ !

Eeee, не бъди чак такъв садист.... Никой народ не заслужава такава гавра!!! :cry:

shamp1on
Контакти:

Мнениеот shamp1on » 13 окт 2012 19:43

ivo1964 написа:
dunavfc написа:Моля се на всички богове,следващият ни министър да е Сергей Станишев или Ахмед Доган,моля се и ДПС и БСП да съберат 51 % на предстоящите избори,точно това заслужава тоя народ !

Eeee, не бъди чак такъв садист.... Никой народ не заслужава такава гавра!!! :cry:

А според теб какво заслужава? Нали виждаш как повечето тук пишат че сегашното правителство било най-лошото! Не казвам че е най-доброто, но поне не ни водят към крах като тройната коалиция и Жан Виденов.Нашия народ има страшно къса памет.
Може и да не съм кой да е, но не съм и какъв да е!

ANDI7
Контакти:

Мнениеот ANDI7 » 13 окт 2012 19:46

по-голяма гавра от сегашната не може да има под ръководството на мутрата-еничар достигнахме дъното но продължаваме да копаем

MOREE
Контакти:

Мнениеот MOREE » 13 окт 2012 19:48

много умници като е хубав бойко и другите мишки вземете си ги вкъщи бе
САМО П.Ф.К.ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА

Върни се в “Свободна зона”