shamp1on написа:Виж сега ........ дали аз скачам на главата на моя шеф няма значение в случая ...... щом съм се съгласил и съм подписал договора доброволно ще си получавам каквото пише в договора и няма да се оплаквам по форумите колко малко получавам . но на мен ми беше друга идеята ................. не разбирам защо след като човек сам си причинява проблема (500лева заплата) почва да се оплаква навсякъде, че заплатата му е ниска и което ме учудва още повече е ,че започва да обвинява всеки друг, но не и човека от който зависи заплатата му (шефа му).
това държавата да се меси в бизнеса май му викахме комунизъм а нали толкова много се борехме да го разкараме пък сега да го връщаме ......... не знам
При всички положения държавата трябва да се меси в бизнеса! Как иначе! Нали определя минималната работна заплата, нали определя какви са данъците! Точно държавата определя реда и правилата във взаимоотношенията между работодател и служител! И в същото време държавата е длъжна да следи дали тези правила се спазват! Всички много добре знаем всички фирми колко в действителност печелят, а колко официално декларират и колко по-малко данъци плащат от колкото трябва чрез редица шашми и плащане на подкупи на когото трябва! Доколкото разбрах от твои думи, твоите родители имат заведение. Е , те ако имат персонал, могат да ти обяснят много добре как стоят нещата! Тъжната истина е че България е рай за работодателите и ад за тези, които по стечение на обстоятелствата не са такива.[/quote]
съгласен съм, че има корупция, крият се данъци, контрабанда и т.н. ......... не разбирам как спирането на контрабандата и другите проблеми в държавата ще промени твоята заплата след като ти си се свил и си траеш и си доволен на 500 лева ......... представи си че отидеш в най богатата и уредена държана на земята и кандидатстваш за работа и при разговора за заплатата се съгласиш на 500 лева ..... е кой ще ти е виновен тогава ..... финансовият министър на тази страна ли ??
и да .... имат персонал и не съм ги чул да се оплакват точно от забраната за пушене ..... от доста неща се оплакват ама точно от това не са .......