Една от въпросителните около стартовия състав на Барселона за мача с Реал Мадрид е дали Сеск Фабрегас да започне. "Четворката" се отпуши и за два мача наниза три гола, след като последното му попадение за каталунците бе "на сняг" (8 февруари за Купата на краля).
До момента 25-годишният каталунец получаваше доверие заради контузията на Андрес Иниеста. Манчегото поигра 20-ина минути в Лисабон и Тито Виланова няма как да се лиши от такъв майстор в средата на терена. Серхио Бускетс е първи избор за опорен халф, а за Чави Ернандес е основният конструктор.
Тито по-скоро може да рискува едно от крилата, за да се подсили със Сеск. Ако избраната стратегия е с две "фалшиви деветки", именно Сеск ще се редува с Лионел Меси на върха на атаката. Един измежду Алексис Санчес и Педро Родригес рискува мястото си при такава тактика. Давид Вийя също "чука на вратата" за титулярна позиция и знае как да бележи в големите схватки.
Счита се, че включването на Сеск ще насити халфовата линия и ще установи по-голям контрол върху топката, но ще отнеме от остротата по фланговете, където е силата на Реал Мадрид (чрез Анхел ди Мария и Кристиано Роналдо).
http://www.sportal.bg/news.php?news=389099
Варианта със Сеск по дясното крило и да си менка позицията с Меси съм го мислел, но не ми се вижда удачен за Класико. Да, така вниманието на защитата на Реал ще е разделено м/у двамата и ще се чудят кого да пазят по-напред, защото няма да се знае в даден момент кой от двамата ще се окаже на върха на атаката ни, но има и един минус - Сеск не е много бърз и това ще ни забавя по фланговете. По принцип това не е голям проблем, защото играем с постепенни атаки и все пак скоростта на Алексис би ни била доста полезна в тия мачове. Жозе почти сигурно ще използва Марсело като ляв бек, а той има афинитет към атаката и това ще оставя повече пространства в зоната му, пространства, които чилиеца ще може да използва, за да прави пробиви на скорост. При вариант със Сеск Вия задължително трябва да е титуляр иначе губим прекалено много от нападателната си мощ. Ест има и вариант при който Педро остава на пейката, а Сеск и Алексис да помагат на Меси, но това не ми се вижда добра тактика. Вия е в чудесна форма и неговият опит ще е безценен за нас в предстоящото Класико,