Класико, Барса - Реал - 2:2 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Класико, Барса - Реал, 7.10.2012, 20:50

Мнениеот megan fox » 05 окт 2012 17:28

[center]Има ли място Сеск срещу Реал Мадрид?[/center]

Една от въпросителните около стартовия състав на Барселона за мача с Реал Мадрид е дали Сеск Фабрегас да започне. "Четворката" се отпуши и за два мача наниза три гола, след като последното му попадение за каталунците бе "на сняг" (8 февруари за Купата на краля).

До момента 25-годишният каталунец получаваше доверие заради контузията на Андрес Иниеста. Манчегото поигра 20-ина минути в Лисабон и Тито Виланова няма как да се лиши от такъв майстор в средата на терена. Серхио Бускетс е първи избор за опорен халф, а за Чави Ернандес е основният конструктор.

Тито по-скоро може да рискува едно от крилата, за да се подсили със Сеск. Ако избраната стратегия е с две "фалшиви деветки", именно Сеск ще се редува с Лионел Меси на върха на атаката. Един измежду Алексис Санчес и Педро Родригес рискува мястото си при такава тактика. Давид Вийя също "чука на вратата" за титулярна позиция и знае как да бележи в големите схватки.

Счита се, че включването на Сеск ще насити халфовата линия и ще установи по-голям контрол върху топката, но ще отнеме от остротата по фланговете, където е силата на Реал Мадрид (чрез Анхел ди Мария и Кристиано Роналдо).

http://www.sportal.bg/news.php?news=389099

Варианта със Сеск по дясното крило и да си менка позицията с Меси съм го мислел, но не ми се вижда удачен за Класико. Да, така вниманието на защитата на Реал ще е разделено м/у двамата и ще се чудят кого да пазят по-напред, защото няма да се знае в даден момент кой от двамата ще се окаже на върха на атаката ни, но има и един минус - Сеск не е много бърз и това ще ни забавя по фланговете. По принцип това не е голям проблем, защото играем с постепенни атаки и все пак скоростта на Алексис би ни била доста полезна в тия мачове. Жозе почти сигурно ще използва Марсело като ляв бек, а той има афинитет към атаката и това ще оставя повече пространства в зоната му, пространства, които чилиеца ще може да използва, за да прави пробиви на скорост. При вариант със Сеск Вия задължително трябва да е титуляр иначе губим прекалено много от нападателната си мощ. Ест има и вариант при който Педро остава на пейката, а Сеск и Алексис да помагат на Меси, но това не ми се вижда добра тактика. Вия е в чудесна форма и неговият опит ще е безценен за нас в предстоящото Класико,
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 05 окт 2012 21:11

Много ме радват Моуриньо и Виланова как всяко Класико си правят експерименти... :roll: :mrgreen:
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
AMG
Контакти:

Мнениеот AMG » 05 окт 2012 22:53

Изобщо не ти допрочетох поуста, Сеск трябва да играе! :twisted:
Всеки носи радост във форума - един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
frostbite
Контакти:

Мнениеот frostbite » 05 окт 2012 23:14

AMG написа:Изобщо не ти допрочетох поуста, Сеск трябва да играе! :twisted:

Ае ти нарочно ли му говориш напук ? :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/882/6178882s.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/67/6149067A.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 05 окт 2012 23:15

AMG написа:Изобщо не ти допрочетох поуста, Сеск трябва да играе! :twisted:

:lol: :lol: :lol: Ето затова ти никога няма да разбираш от футбол, но какво ли съм тръгнал да обяснявам на теб... Важното е, че Кройф мисли като мен, дреме ми за лишеното ти от всякаква стойност мнение! :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
frostbite
Контакти:

Мнениеот frostbite » 05 окт 2012 23:36

Троен мач е за мен, но мисля че ще ги треснем с 1 гол разлика въпреки повече, но с тая защита едва ли имаме големи шансове за разгром. Имам лошото предчувствие, че нашия треньор ще осере състава като пусне Тейо и Педро титуляри, дано греша, но досега винаги е бил в грешка (с някой изключения за мен). Още не мога да проумея какво направи Тито на Бернабеу, че не можехме да земем топката и да си играем нашата с Шави и Иниеста. Пике ако можем да го вдигнем за мача добре, ако не лошо. Дано този път не осере състава и да пусне Вия и Алексис титуляри! Да има късмет да не пусне Иниеста или Шави, че тогава ще го загубим мача. Валдес да не си мисли да са прави на добър в тоя мач точно. Мисля си, дали няма да е по-добре Шави да бъде изместен по-назад и да помага на Буси и защитата :roll: Както стана ясно, на Меси му са роди детето и сега е време да изригне в негова чест :twisted: Тоя Вилянова гледам, че много често играе с далечни подавания и ако го направи пак, ще гледам мача отблизо както на Бернабеу. За мен състава трябва да е така: Валдес, Алвеш, Сонг, Масчерано, Алба, Буси, Шави, Иниеста, Вия, Меси, Алексис. (В случай, че Пике не играе, ако играе на мястото на Сонг)
Прогноза: 4:2 (2 Меси, Вия, Иниеста)
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1349469356f.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/882/6178882s.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/67/6149067A.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
asenkolev
Контакти:

Мнениеот asenkolev » 06 окт 2012 00:00

megan fox написа:
Варианта със Сеск по дясното крило и да си менка позицията с Меси съм го мислел, но не ми се вижда удачен за Класико. Да, така вниманието на защитата на Реал ще е разделено м/у двамата и ще се чудят кого да пазят по-напред, защото няма да се знае в даден момент кой от двамата ще се окаже на върха на атаката ни, но има и един минус - Сеск не е много бърз и това ще ни забавя по фланговете. По принцип това не е голям проблем, защото играем с постепенни атаки и все пак скоростта на Алексис би ни била доста полезна в тия мачове. Жозе почти сигурно ще използва Марсело като ляв бек, а той има афинитет към атаката и това ще оставя повече пространства в зоната му, пространства, които чилиеца ще може да използва, за да прави пробиви на скорост. При вариант със Сеск Вия задължително трябва да е титуляр иначе губим прекалено много от нападателната си мощ. Ест има и вариант при който Педро остава на пейката, а Сеск и Алексис да помагат на Меси, но това не ми се вижда добра тактика. Вия е в чудесна форма и неговият опит ще е безценен за нас в предстоящото Класико,

Смяната на местата няма да помогне особено. Реал спря да играе срещу Барса с индивидуална защита. Играят зоново, и плътно един до друг, на по-един крак разстояние. На два вала. Това нещо без централен нападател е късмет да го пробиеш, при защитници като Пепе Рамос и Марсело.Играхме доста време без такъв, след Ето'О общо взето си играем така. Крайно време е да се разчупи тая схема и в някои моменти да се потърси такъв. Макар, че в момента няма такъв в отбора. Много се надявах да вземат Йоренте през лятото, ма йок. Аз и на централен защитник се надявах, ма те си взеха дефанзивен халф, понеже си нямат:).
Изображение
Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 окт 2012 00:31

Рамос изобщо не е толкова добър, колкото се опитват да го изкарат! Први идиотски грешки и лесно се нерви, след което се вади тъпи картони.
За играта с таран си прав, но Пеп тотално тушира този вариант, а като гледам Тито няма да посмее да го върне. В общи линии липсват 2 основни неща от времето на Рийкрд - скоростните контри и тарана. Ако вземем Биелса за треньор минимум едно от тези две неща ще си ги върнем, ама засега Росел упорито държи на Тито...

Потребителски аватар
tishodx
Контакти:

Мнениеот tishodx » 06 окт 2012 00:49

Ето какво е и моето мнение. Аз не искам да давам прогнози , но си мисля ,че тук ще паднем... Просто знам ,че за да компенсираме слабата защита , Тито ще трябва да изкара най-доброто в атака и халфовата линия. А също така знам ,че той пак ще осере състава. Освен ако не излезе в атака с Алексис , Меси , Вийя и халфове Шави и Иниеста (без Фабрегас) мача ще е загуба за нас , да не казвам направо разгромна загуба ! Като погледнем защитата Алвеш , Маск , Сонг , Алба (не адриано !) и Бускетс пред тях , тая централна двойка + дефанзивния халф е адски слаба , знаем ,че Бускетс е ПЪЛНА дупка в защита и по НИКАКЪВ начин не помага в отбрана , ако Бускетс не се справи с задачата си да опази Модрич и да не дава грешни пасове ще го ядем голям ! Ако Модрич се опази , атаката на Реал ще се разгръща доста по-бавно , според мен крайните бранители Алба и Алвеш не трябва да помагат в атака , а да стоят по близо до централните от обикновено. Също трябва най-сетне да се въведе персонално маркиране , тоест Алвеш да пази Роналдо , Сонг да пази Бензема и Алба да пази Ди Мария , Бускетс да пази Модрич. Тоест за да имаме някакъв шанс отбора трябва да излезе така , Алвеш , Сонг , Масчерано , Алба , Бускетс , Шави , Иниеста , Вийя , Меси , Алексис. Ако не излезем така сме обречени , ако се появи някой от дупките Адриано или Сеск или дори Педро и Тейо просто сме загинали. Реал имат много стабилна защита и за да я пробием ще ни трябват типични нападатели , такива с добър удар и усет към гола , а не подавачи като Педро и Тейо. играта ни трябва да е като на Милан ( по центъра без чак толкова изнесени флангове !) сбита и с много подавания , трябва да образуваме квадрати или триъгълници около техните играчи и нашите да си подават както на тренировка , от там Реал се изнервят и откриват зоните си. Реал са слаби в защита при контраатаки , а пък ние сме още по-слаби. Трябва да се играе като отбор и да не се допуска и най-малкото разконцентриране ! Като сметнем головете , ще получим гол от статично положение ( корнер ) и може би от контраатака , всичко това ако няма грешки на Валдес , тоест ще трябва да вкараме най-малко 3 или поне 2 гола. Меси може да се връща леко назад за да се разпределя по лесно за Вийя и Алексис , а пък и да се образуват тея квадрати в центъра както ви казах.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 окт 2012 03:05

tishodx написа:[offtopic]Ето какво е и моето мнение. Аз не искам да давам прогнози , но си мисля ,че тук ще паднем... Просто знам ,че за да компенсираме слабата защита , Тито ще трябва да изкара най-доброто в атака и халфовата линия. А също така знам ,че той пак ще осере състава. Освен ако не излезе в атака с Алексис , Меси , Вийя и халфове Шави и Иниеста (без Фабрегас) мача ще е загуба за нас , да не казвам направо разгромна загуба ! Като погледнем защитата Алвеш , Маск , Сонг , Алба (не адриано !) и Бускетс пред тях , тая централна двойка + дефанзивния халф е адски слаба , знаем ,че Бускетс е ПЪЛНА дупка в защита и по НИКАКЪВ начин не помага в отбрана , ако Бускетс не се справи с задачата си да опази Модрич и да не дава грешни пасове ще го ядем голям ! Ако Модрич се опази , атаката на Реал ще се разгръща доста по-бавно , според мен крайните бранители Алба и Алвеш не трябва да помагат в атака , а да стоят по близо до централните от обикновено. Също трябва най-сетне да се въведе персонално маркиране , тоест Алвеш да пази Роналдо , Сонг да пази Бензема и Алба да пази Ди Мария , Бускетс да пази Модрич. Тоест за да имаме някакъв шанс отбора трябва да излезе така , Алвеш , Сонг , Масчерано , Алба , Бускетс , Шави , Иниеста , Вийя , Меси , Алексис. Ако не излезем така сме обречени , ако се появи някой от дупките Адриано или Сеск или дори Педро и Тейо просто сме загинали. Реал имат много стабилна защита и за да я пробием ще ни трябват типични нападатели , такива с добър удар и усет към гола , а не подавачи като Педро и Тейо. играта ни трябва да е като на Милан ( по центъра без чак толкова изнесени флангове !) сбита и с много подавания , трябва да образуваме квадрати или триъгълници около техните играчи и нашите да си подават както на тренировка , от там Реал се изнервят и откриват зоните си. Реал са слаби в защита при контраатаки , а пък ние сме още по-слаби. Трябва да се играе като отбор и да не се допуска и най-малкото разконцентриране ! Като сметнем головете , ще получим гол от статично положение ( корнер ) и може би от контраатака , всичко това ако няма грешки на Валдес , тоест ще трябва да вкараме най-малко 3 или поне 2 гола. Меси може да се връща леко назад за да се разпределя по лесно за Вийя и Алексис , а пък и да се образуват тея квадрати в центъра както ви казах.[/offtopic]

[offtopic]Същото си го постнал и на трета страница. Чудя се защо постваш два пъти едно и също мнение... искаш да ти бъде персонално отговорено или просто си забравил? Ако е първото кажи си (и кажи от кого искаш отговор), ако е второто... два пъти да го напишеш по един и същи начин... не ми се вярва и излиза, че го копираш от някъде наготово... Какво ще кажеш по въпроса? :? [/offtopic]

Върни се в “Барселона”