Ще бъдат ли забранени гостуващите футболни агитки?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Ще бъдат ли забранени футболните агитки?
Всяка гостуваща агитка има право на 10% от капацитетът на стадиона и никой не може да им отнеме това право, тъй като е по правилник.

- Captain Stottlemeyer
dodo7271 написа:Captain Stottlemeyer написа:"От следващия сезон по българските стадиони може да няма фенове на гостуващия отбор. Тази революционна идея се обмисля в момента от БФС, пише вестник "Монитор". От футболната ни централа опитват да въведат практиката от страни като Холандия и Гърция. Сега се избистря и начинът как да стане това. По всяка вероятност ще се въведат поименни сезонни билети и ще се преустанови практиката да се продават пропуските директно преди самия двубой. Досега такова нещо в българския спорт не се е случвало.
Според вестника, ход на тази идея ще бъде даден през пролетта. Засега все още се сондират мненията. Ако тя срещне одобрение, ще бъде включена в наредбата за следващия сезон.Изданието е провело проучване, според което водещите клубове са "за" такава идея. По този начин им се гарантират приходите от билети още преди началото на сезона. По-спорен е казусът за малките тимове, тъй като основните им приходи от билети идват при гостуванията на Левски и ЦСКА."
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2740311
Според мен тук БФС върви по пътя на най-малкото съпротивление, вместо клубовете да бъдат задължени да вземат адекватни мерки срещу футболното хулиганство. По същата логика заради "войната" по пътищата трябва да бъдат забранени и автомобилите.
Е как, според теб, клубовете ще вземат мерки срещу футболните хулигани? ....
Например: С по-строга проверка при влизане в стадиона; с повече камери за идентифициране на евентуални нарушители; повече и по-читави стюарди, включително от страна гостуващия отбор; дежурен прокурор на мача.
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 03 окт 2012 17:16, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Captain Stottlemeyer
PFC Litex написа:Всяка гостуваща агитка има право на 10% от капацитетът на стадиона и никой не може да им отнеме това право, тъй като е по правилник.
Нали се сещаш, че този който е писал правилника (пак БФС) може да го отмени, когато си поиска.

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
По-голяма тъпотия едва ли е възможна. Какви хулигани, като полицията ни познава всички на стадиона. С новите камери всичко се вижда, ако искаха да се справят да са го направили.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА
Ходил съм с агитката на Ботев на гостуващи мачове и в София съм бил с приятели-левскари в Сектор Б и мога да кажа, че и в двете публики има такива деградета, че изобщо не трябва да им се дава право да стъпват по стадионите.
- MainEventer
- Контакти:
Много тъпа идея, ама то от БФС умни идеи не може да се очакват. Докато това БФС не се смени, нищо добро не го чака футбола.
Последна промяна от MainEventer на 03 окт 2012 17:35, променено общо 1 път.
Captain Stottlemeyer написа:v.r.s. написа:За да спре футболната хулиганство най-добре да не се допускат въобще зрители и да се играе без публика, така проблема ще бъде решен кардинално и стадиона ще бъде едно спокойно място.
Дори и само да се мисли по такъв въпрос е малоумно, но вече нищо не може да ме очуди. Футбола в България отдавна не е за феновете.
Колега, напълно съм съгласен с теб. По-интересно ми е друго: понеже в цитирания материал от "Монитор" се дава пример със страни като Холандия и Гърция - такава ли е наистина ситуацията там? Аз съм чувал, например, за доста сериозни сблъсъци между агитките на "Панатинаикос" и "Олимпиакос".Може би някой е по-запознат?!....
Мисля, че забраната е за дербитата в двете страни, а не за всички отбори.
Но може ли да правим съпоставки на агитките на Панатинайкос, Арис и Олимпиакос, както и дербито в Холандия между Аякс и Фейнорд, на които е забранено допускането на гостуващи агитки и хулиганствата там, с отборите в България. Нито хулиганството е с мащабите като в тези страни, нито агитките като численост. Така, че според мен тази съпоставка е смешна, то вече дербитата Левски и ЦСКА не могат да напълнят стадиона, а какво остава за другите стадиони на които ходят по 1000-2000 души, и отгоре на всичко да се забрани гостуваща агитка.
То пък едно посещаване на мачове в България?! Хорицата на хранилка ва БФС е време да си взимат перуките и по живо, по здраво, кой от къде е!
MCMXIII написа:Абсолютна глупост е да няма гостуващи фенове/агитки. Защо дават за пример Гърция, а не Германия или Англия?
Защото сме много далеч от тях по фенска култура, затова. На Балканите сме си примитивни хора и важното е меле да има, без значение как се развива мачът.

"Тия много приказваха,ама дойдоха и им напълнихме кошницата... Всеки отбор трябва да свиква, че като мине по алеята на Армията, ще отнася поне по три гола."
[wrapimg=]http://img15.imageshack.us/img15/2492/tumblrm2uhl5nxap1qdqmz4.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://img15.imageshack.us/img15/2492/tumblrm2uhl5nxap1qdqmz4.gif[/wrapimg]
Captain Stottlemeyer написа:PFC Litex написа:Всяка гостуваща агитка има право на 10% от капацитетът на стадиона и никой не може да им отнеме това право, тъй като е по правилник.
Нали се сещаш, че този който е писал правилника (пак БФС) може да го отмени, когато си поиска.
Това вероятно е и в правилниците на УЕФА, БФС като член е длъжен да спазва и техните изисквания

Върни се в “Футбол - България”