Част от новата книга на Томов: Как отнеха лиценза на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

peliforewer
Контакти:

Re: Част от новата книга на Томов: Как отнеха лиценза на ЦСКА

Мнениеот peliforewer » 02 окт 2012 16:37

Пуснах тази тема с единствената мисъл че рано или късно трябва да се разбере истината за отнемането на лиценза на ЦСКА.Как стана така че за 800 хил.лв.дължими на държавата, един клуб бе лишен от 2-3мил.евро ,които щяха да го насочат в съвсем друга посока на развитие,а не в последвалото го безвремие и битка за оцеляване.Защо след като ЦСКА беше толкова съгрешил не го извадиха от първенството,или на някои им трябваха само парите от ШЛ.По скоро са искали скандалът да затихне,и без това отборът беше разпродаден,треньорът напусна...Някой във форума се усъмни че Томов не казва цялата истина,но от това което прочетох и от това на което бях свидетел през 2008г.мисля че тази версия е най-близо до това което се случи.Защо другите участници в тези събития почти не ги коментират и избягват темата.И тука ще припомня едно изказване на Батков след арестуването на Ал.Петров...Бях в чужбина,но Ал.Петров ми звъня няколко пъти и настоятелно искаше да се срещнем,защото Ал.Томов е говорил нещо срещу нас.След като се върнах в България се срещнахме....Това са думи на Батков.Какво ли толкова е притеснило Трактора че дни преди да го арестуват се е занимавал с Томов.Ако са верни и твърденията на Томов че е изхвърлил Ал.Петров от Кремиковци,където неговата фирма е взимала баснословни пари за охрана,се връзва и участието на Петров в събитията.И тъй като сега нашите сини приятели в хор ще ревнат,че съм "болен" мозък и т.н.ще ги помоля да не се хабят няма да ме накарат да повярвам че през 2008г.служителите от БФС,които са взимали толкова незаконосъобразни решения и толкова пъти са се навеждали на "правилните" хора в българския футбол през годините,изведнъж са станали много принципни и отнеха лиценза на ЦСКА по съвест.Учудвам се защо други български отбори с доста финансови прегрешения получават лиценз от същите тези "принципни"служители на БФС.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 02 окт 2012 17:02

Темата е сериозна, но след всичките му щуротии, кой ще повярва на Лупи? Аз съм обеден, че рано или късно истината ще излезе на яве, но какво от това? Изобщо не ме грее, че моралът ще тържествува, като през 2008г. ми съкратиха месеци от живота, покрай отнемането на лиценза. Дори Лупи да излезе прав, кой ще му го признае? Времето не може да се върне, нито прекрастния състав, който имаше ЦСКА тогава. Съмнявам си и някой да влезе в затвора. Колкото до Емо Костадинов, ще бъде много тъжно ако има пръст в измамата и е работил за ползата на някой друг клуб. Това ще заличи всички хубави моменти, всичките му голове за ЦСКА и ще го изпрати при боклуците - на бунището!

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 02 окт 2012 17:12

peliforewer написа:...Защо след като ЦСКА беше толкова съгрешил не го извадиха от първенството...
...няма да ме накарат да повярвам че през 2008г.служителите от БФС,които са взимали толкова незаконосъобразни решения и толкова пъти са се навеждали на "правилните" хора в българския футбол през годините,изведнъж са станали много принципни и отнеха лиценза на ЦСКА по съвест.Учудвам се защо други български отбори с доста финансови прегрешения получават лиценз от същите тези "принципни"служители на БФС...

Мога да ти кажа, че каквото и да се случи с ЦСКА, колкото и задължения да имат, няма никога да бъдат изхвърлени от А група. Нееднократно Боби Михайлов каза, че е направен компромис(жест, реверанс) от страна на БФС към ЦСКА и за това са ги оставили в елита. С Пирин какво се случи? За какви пари ги изхвърлиха? Защо? А Ботев? Именно защото се навеждат на "правилните" хора и защото са "принципни" людете в БФС, ЦСКА не бе изхвърлен от А група, а не обратното. На регионално ниво ЦСКА са недосегаеми, но от време на време се намесва европата, та поне да не са толкова нагли, трагични, та чак комични нещата :|
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 02 окт 2012 17:15

McLovin написа:
peliforewer написа:...Защо след като ЦСКА беше толкова съгрешил не го извадиха от първенството...
...няма да ме накарат да повярвам че през 2008г.служителите от БФС,които са взимали толкова незаконосъобразни решения и толкова пъти са се навеждали на "правилните" хора в българския футбол през годините,изведнъж са станали много принципни и отнеха лиценза на ЦСКА по съвест.Учудвам се защо други български отбори с доста финансови прегрешения получават лиценз от същите тези "принципни"служители на БФС...

Мога да ти кажа, че каквото и да се случи с ЦСКА, колкото и задължения да имат, няма никога да бъдат изхвърлени от А група. Нееднократно Боби Михайлов каза, че е направен компромис(жест, реверанс) от страна на БФС към ЦСКА и за това са ги оставили в елита. С Пирин какво се случи? За какви пари ги изхвърлиха? Защо? А Ботев? Именно защото се навеждат на "правилните" хора и защото са "принципни" людете в БФС, ЦСКА не бе изхвърлен от А група, а не обратното. На регионално ниво ЦСКА са недосегаеми, но от време на време се намесва европата, та поне да не са толкова нагли, трагични, та чак комични нещата :|

Честно,аз на Перуката не му вярвам на нито една дума!Какво значи компромис?Защо го е направил?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 02 окт 2012 17:21

Скромното ми мнение по въпроса е че това което се случи тогава и до днес е пълно беззаконие!В крайна сметки-ние феновете на ЦСКА се чувтваме ощетени от това решение,както и феновете на другите отбори!Ние смятаме,че това е неправилно и незаконно решение,другите смятате,че е малко и сме помилвани!Много яко измислено от "управляващите".Вече 5 години се джавкаме по между си,вместо да се обединим и да ги изринем ;) !
п.п.До ден днешен незнам конкретната причина за отнетия лиценз.В смисъл-лиценза е отнет поради тази и тази причина!
При такова нещо,трябваше да има яко разследване и да се разбере какво се случи!

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 02 окт 2012 17:28

BRF написа:
McLovin написа:

Честно,аз на Перуката не му вярвам на нито една дума!Какво значи компромис?Защо го е направил?

Лоби, пари, обществено недоволство, имидж... Трябват много големи топки да пратиш ЦСКА при аматьорите, особено след шампионски сезон. Аз не мога да си представя някой някога да го направи, при каквито и да е условия. Едно е "една година няма Европа"... тежко е, но се преживява. Съвсем друго е "Шампионът на България ЦСКА изхвърлен от професионалния футбол". По принцип и аз не вярвам много на Перуци, но пък още по-малко вярвам на Томов!
Само споделям един комичен спомен - преди години Лупи беше в шоуто на головглавия дългуч. Тогава май се завърна от дълъг престой в Африка(не помня по какъв повод, като нищо може да е бил дипломат) и подари на Слави някакви автентични сувенири правени от някакво си племе в Африка. На следващия ден Трифонов ги показа в близък план същите тези автентични сувенири. Какво се оказа? Made in China :|
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 окт 2012 17:39

Повечето от това което казва Томов се знае отдавна.Шефа на НАП даде интервю за "7 дни Спорт" през 2010 където обяви , че само ЦСКА е плащал реално данъци:
ЦСКА осъден без вина
Пет, 2010-03-19 11:57
Нови финансови разкрития направи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, който две години след отнемането на лиценза на ЦСКА, сензационно обяви, че тогава "армейците" са били единстеният изряден клуб, декларирал реалните доходи на играчите си.

- В момента повечето футболисти се осигуряват според реалните възнаграждения. Има заплати около 50 000 лв., върху които се плащат данъци и осигуровки. Преди 2 години само един клуб е декларирал реалната заплата на футболистите си от около 15 000 долара. Шеф на този отбор беше Александър Томов.

В същото време всички останали са декларирали от 200-300 до 500 лв. възнаграждения на играчите - заяви Стефанов, цитиран от "7 дни спорт".

Така отново ставаме свидетели на случката "крадецът вика: дръжте крадеца". Припомняме, че лично собственикът на Левски Тодор Батков обвини "червените", че "са нарушили финансовото статукво в българския футбол".

Излиза, че да си коректен платец към държавата е нарушение, а да плащаш на своите чрез офшорки, регистрирани на китни острови не противоречи със законите...

Въпреки изнесената от Красимир Стефанов информация, босът на ЦСКА Димитър Борисов разкри, че НАП ежемесечно проверява финансовите операции в Борисовата градина.

На "Герена" обявиха "реалните заплати" едва в края на миналата година, когато изведнъж средното възнаграждение на футболистите и обслужващия персонал на представителния отбор стана в размер на близо 9 000 лева. Дълги години обаче подопечните на Орденоносеца се разписваха срещу 15 пъти по-малко, а останалото получаваха "под масата"...
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 02 окт 2012 17:40

McLovin написа:

Отнемането на лиценза от 2008г си е изцяло наша, вътрешна работа,това че Боби Михайлов мънкаше че УЕФА решавала се оказа една голяма лъжа.След отнемането на лиценза вече бяхме вкарани в "черния" списък на УЕФА за неизрядни отбори и сме наблюдавани под лупа.Интересното е че колкото и да се налага от определени хора и медии какви престъпници са от ЦСКА,от 2008г. УЕФА не е наказвала ЦСКА,изключение някаква парична санкция за грешка в счетоводните документи.Ако зависише от господата Попов,Фурнаджиев и техните слуги от ДК и СТК към БФС досега всички ръководители,футболисти и фенове на ЦСКА щяхме да сме обесени.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Kашчей

Мнениеот Kашчей » 02 окт 2012 19:04

peliforewer написа:
McLovin написа:

Отнемането на лиценза от 2008г си е изцяло наша, вътрешна работа,това че Боби Михайлов мънкаше че УЕФА решавала се оказа една голяма лъжа.След отнемането на лиценза вече бяхме вкарани в "черния" списък на УЕФА за неизрядни отбори и сме наблюдавани под лупа.Интересното е че колкото и да се налага от определени хора и медии какви престъпници са от ЦСКА,от 2008г. УЕФА не е наказвала ЦСКА,изключение някаква парична санкция за грешка в счетоводните документи.Ако зависише от господата Попов,Фурнаджиев и техните слуги от ДК и СТК към БФС досега всички ръководители,футболисти и фенове на ЦСКА щяхме да сме обесени.

На вас лиценз никога не е бил отнеман!

В България досега е отнет лиценза единствено на Ботев Пловдив, преди пролетният полусезон на шампионат2009-2010!

Когато пишете нещо, съобразявайте се и с термините и тяхното значение, а не като папагали да говорите разни мантри, написани от гуруто ви ГА.
Ако ви бяха наблюдавали под лупа, щеше ли да се налага Лечков да ви заплашва миналата година, за да му се издължите?Щяхте ли да си получите лиценз и тази година, след като и на червеите под земята, и рибите във водата им стана ясно, че сте неизрядни?

Потребителски аватар
vratar4eto
Контакти:

Мнениеот vratar4eto » 02 окт 2012 19:12

peliforewer написа:Отнемането на лиценза от 2008г си е изцяло наша, вътрешна работа,това че Боби Михайлов мънкаше че УЕФА решавала се оказа една голяма лъжа.След отнемането на лиценза вече бяхме вкарани в "черния" списък на УЕФА за неизрядни отбори и сме наблюдавани под лупа.Интересното е че колкото и да се налага от определени хора и медии какви престъпници са от ЦСКА,от 2008г. УЕФА не е наказвала ЦСКА,изключение някаква парична санкция за грешка в счетоводните документи.Ако зависише от господата Попов,Фурнаджиев и техните слуги от ДК и СТК към БФС досега всички ръководители,футболисти и фенове на ЦСКА щяхме да сме обесени.

Еми явно ти последните две седмици не си отварял спортните сайтове, защото УЕФА спря парите от награди на ЦСКА и им даде последн срок да се издължи. И пак питам, като нямаха задължения защо платиха на Черноморец 300 000 евро? Нали не ги дължаха. Нали срока бил до юни 2013? Как през септември 2012 са просрочени тогава? И, като се намеси УЕФА, се платиха. Само това ми стига да не вярвам и на една дума на ръководствата (бишви и настоящи) на ЦСКА. Да не говорим за "сиропа за кашлица" и други гимнастики. Но вие си вярвайте, че сте най-почтените, дори не УЕФА, а и ФИФА да почне да ви разследва.

Върни се в “ЦСКА”