Решено: Ще има референдум за Белене!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За и против АЕЦ Беляне

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Решено: Ще има референдум за Белене!

Мнениеот GOLEADOR » 28 сеп 2012 14:15

dodo7271 написа:И защо трябва България да строи нещо, което ще глътне 10 милиарда евро? При положение, че токът ще е на цената на този от Козлудуй или Марица Изток?

Пич,България няма да даде и 1 (един) лев за построяването на Белене (така искат инвеститорите),къде ги видя тия милиарди?Нито искат (американците) България да дава пари,нито да им купуваме тока на перефенциални цени.Сега от нас зависи дали да ги пуснем да строят или не.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 28 сеп 2012 14:19

GOLEADOR написа:
dodo7271 написа:И защо трябва България да строи нещо, което ще глътне 10 милиарда евро? При положение, че токът ще е на цената на този от Козлудуй или Марица Изток?

Пич,България няма да даде и 1 (един) лев за построяването на Белене (така искат инвеститорите),къде ги видя тия милиарди?Нито искат (американците) България да дава пари,нито да им купуваме тока на перефенциални цени.Сега от нас зависи дали да ги пуснем да строят или не.

Това е друго, защото темата е и за участието на България в строежа на Белене.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 28 сеп 2012 14:20

Това са пълни глупости. Миналата зима в най-натовареното време сме използвали едва 70 % от капацитета на АЕЦ.. кво ще го правиш още един? Ще го продаваш? Ама чакай... на кого? В Гърция, в Турция? Те консумацията ли ще вдигнат специално заради твоя АЕЦ? Защото и в момента имат доставчици на необходимия им ток...

Първо в АЕЦ Козлудуй не се знае каква политика ще се развие в близките 10-на години, и дали няма да ни накарат да спрем няколко
негови реактора !!!Освен това нали искаме да развиваме икономиката си нали сме зле и трябва да се развиваме, всяко ново нещо построено
от барака до цех или дай-боже цели предприятия изискват мощности.
Второ в Турция за разлика от ЕС има икономически растеж и дори в момента има недостиг на ел. енергия и ако сега Белене
беше готов Турците щяха да плащат като попове за ток.
Трето забравете за всички глупости които чухме за този проект последните 3/4 г. и за всякакви оценки на консултантите от HSBC
и други и интересното е че техните доклади и оценки така и не се получиха официално в БГ а се спекулира само с цена 10 млрд. лв.
но това никъде го няма черно на бяло с документ дори и от въпросните HSBC.
Освен това енергийния експерт ББ ни обясни че 1 Мвтч от Белене е щял да струва - 75 Евро, докато от Козлудуй струва 15 лв. !!!!
Хайде сега всички да помислим малко как този икономически неизгоден от всякъде проект си намери желаещ да го реализира
изцяло на частно като дори е готов да купи всичко наготово и не иска от държавата да му осигури цена на 1 МВтч от 75 Е ???
Последна промяна от Pichichi на 28 сеп 2012 14:23, променено общо 1 път.

allez_les_blues
Контакти:

Мнениеот allez_les_blues » 28 сеп 2012 14:21

GOLEADOR написа:

Тая американска компания е тотален анонимник- даже в интернет липсва каквато и да е информация за нея. Не можем да поверим енергетиката си, екологията си, животът и здравето си в ръцете на недоказани анонимници. "Росс Атом" е най-подходящия инвеститор, те са голяма класа в този бранш.
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/cec5bbba9156abab3f8f0b9f09e3104b/tumblr_mvqczbeEU11sr39gto1_500.gif#_=[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 сеп 2012 14:21

D.Georgiev написа:Супер, сега кадърният, високообразован и информиран народ ще реши дали ни трябва втора АЕЦ или не. Одобрявам референдума, само когато абсолютно всички, които са се подписали "За" или "Против" са прочели анализите и документацията по случая. За съжаление едва ли повече от 2-3% от хората ще го направят и изборът ще тежи на останалите. Преди да ме упрекнете за нещо - аз нямам собствена позиция, защото не съм изчел всичко необходимо и няма да участвам.

Мисля, че колегата казва много верни неща. Аз също нямам (засега) собствена позиция, защото не съм запознат с анализите. Не съм тесен специалист, както сигурно и 99,9 % от българския народ, но смятам, че ако двете страни - които защищават и които са против проекта за АЕЦ "Белене" успеят да обяснят нещата простичко и честно (не съм оптимист, тук играят страшно много пари), хората ще разберат за какво става въпрос и ще гласуват по разум, а не заради партийни или други (проруски/антируски, проамерикански/антиамерикански) пристрастия. 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 28 сеп 2012 14:44, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 28 сеп 2012 14:26

Мисля, че колегата казва много верни неща. Аз също нямам (засега) собствена позиция, защото не съм запознат с анализите. Не съм тесен специалист, както сигурно и 99,9 % от българския народ, но смятам, че ако двете страни - които защищават и които са против проекта за АЕЦ "Белене" успеят да обяснят нещата простичко и честно, хората ще разберат за какво става въпрос и ще гласуват по разум, а не заради партийни или други (руски/антируски, американски/антиамерикански) пристрастия. 8-)

Това е , никой не иска от нас да сме специалисти в ядрената енергетика. Ще се направят дебати ще се слуша и мисли !!!
И всеки сам ще реши ДА / НЕ или няма да отиде на референдума въобще !!!

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 28 сеп 2012 14:28

Даа, пак ще има разнасяне на пачки из циганските квартали, за да се "обясни" на неграмотния манго как да гласува за да определи толкова важен за България въпрос.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 28 сеп 2012 14:30

Как да се вземе решение за подобно нещо,като не се знае нищо :roll: ?Може би сега ще почне някаква кампания за информиране!Но кой ще обясни истината,като до момента както всичко друго в страната е различно представено зависи кой какви цели преследва?До колкото знам,един референдум за да се признае неговото решение,трябва определен процент от населението да е гласувало ;) !От сега предвиждам този референдум да не събере нужните проценти!

Потребителски аватар
damageplan
Контакти:

Мнениеот damageplan » 28 сеп 2012 14:32

Предполагам , че ще има телевизионни дебати между двете групи експерти ,защищаващи двете позиции ЗА или ПРОТИВ.
Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е." (Оруел "Фермата на животните"

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 28 сеп 2012 14:34

allez_les_blues написа:
GOLEADOR написа:

Тая американска компания е тотален анонимник- даже в интернет липсва каквато и да е информация за нея. Не можем да поверим енергетиката си, екологията си, животът и здравето си в ръцете на недоказани анонимници. "Росс Атом" е най-подходящия инвеститор, те са голяма класа в този бранш.

Американците са инвеститори,а кой ще строи Белене ще го решат те (който дава парите,той поръчва музиката).Дали ще го строи Росатом или някой друг е въпрос на цена и договорка.А дали Куантум груп са анонимници,ще се разбере от доклада който Боко е поискал от разузнаването.Има си канали и това е лесно да се разбере,кой седи зад тези пари.въпроса е дали ние искаме нова АЕЦ на наша територия!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”