Картотеката на Платини

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Картотеката на Платини

Мнениеот Old_death » 24 сеп 2012 18:02

Искам си Акаунта написа:
percival написа:
Искам си Акаунта написа:По въпроса за Анисе - май само вие не разбрахте, че НЯМАШЕ никакъв проблем , Анисе да бъде картотекиран още зимата . Само че това щеше да доведе до наказание на ЦСКА . Ако не вярвате и питайте Градев ;) Вместо това се почна гимнастика с Академик и литовски отбори . Като беше толкова важен Анисе , що не си подадоха документите за картотека ? Щяха да го картотекират и да си получат наказанието . Защо трябваше да чакат до лятото за да се случи точно това ? Още зимата ви писах , че ако се картотекира Анисе , ЦСКА ще получи наказание . Дали зимата или лятото , все едно . Такива са правилниците . Правилниците не се интересуват и колко договора е подписал Платини с ЦСКА и колко е разтрогнал .Има си начин ( описан подробно ) как се става свободен агент . Има и един документ - нарича се Международен сертификат . Иначе казано - "жълта карта" както е по известен . Този документ удостоверява статута на играча . Та когато Румънската федерация изпраща въпросния документ на БФС , то това става на база договор между ЦСКА и Динамо за прехвърляне на състезателни права . Дали ЦСКА е купил Платини , дали е бартер или е под наем е без значение . Динамо прехвърля правата на ЦСКА ... тоест Платини не разполагам сам със състезателните си права . Което означава , че той не е свободен агент . Това колко трудови договора е сключил Платини с ЦСКА , няма никакво значение . Сертификата на Платини идва от Динамо .

Тая прословута "жълта карта" във БФС не я зачитат за официален документ ! В картата на Анисе ,ясно е записано предишният му литовски отбор и федерация ,но това не беше достатъчно на комисиите към бфс ,че става дума за международен трансфер ? Сега за Платини ,става ? И още нещо "жълтата карта" идва от федерацията ,а не от клуба! Само се иска съгласието му ! Как поне в единия случай не бяха прави от ЦСКА ? Ези все бфс печели ,тура пак !
В темата за наказанието я бях постнал въпросната "жълта карта" !

Че какъв е проблема ... Анисе е картотекиран в Литва в Невезис ( може и да бъркам името ) , като футболист аматьор . Професионален клуб ( какъвто е ЦСКА ) не може да привлича играчи с аматьорски статут по време на сезона . Затова и Анисе не получи картотека . Просто е ...
За сертификата на Платини си прав - идва от румънската федерация . НО нали се сещаш , федерациите не разпращат сертификатите когато си искат . Трябва да е бил изискан . В случая БФС изисква сертификата от румънците . За целта обаче е било необходимо някой да подаде молба за това ... и да има основание за тази молба . Молбата е от ЦСКА , а основанието е договора за прехвърляне на състезателните права на Платини . Какво не ясно има тук . БФС са изискали сертификата по молба на ЦСКА , защото ЦСКА е купил ( заменил , взел под наем ) Платини . Ако Платини беше свободен агент , то молбата за изискване на сертификата щеше да е от негово име , на база изтекъл или прекратен договор с Динамо .

Някакви документи ли имаш за начина на привличане на Платини в ЦСКА,или говориш по подразбиране?Ако имаш такива ги сподели с нас,защото мотивите на СТК за отказа за картотека на играча са смешни.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 24 сеп 2012 18:11

Old_death написа:
Batkoto написа:какъв феърплей, какви пет лева, футбола в България от край време се дирижира под масата, за едни може, за други не .. :arrow: http://football.sportal.bg/news.php?news=387256

Нищо ново под слънцето.Такова бе положението и в Сливен.Плешивия смъркач се направи на герой със заплахите за спиране на трансферите в ЦСКА,но тихомълком картотекира 22 нови футболисти в Сливен,въпреки одита,съдията изпълнител и дълговете на клубът!!!Да им имам критериите!

Искаш да кажеш , че примерно един Павел Дочев си е получил всичко ... и че ЦСКА не дължи пари на на бивши футболисти ? Етър си картотекира играчите , защото никой не е поискал забрана . Черноморец подаде жалба заради картотеката на Анисе и ЦСКА беше наказан за нарушението .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 24 сеп 2012 18:12

Искам си Акаунта написа:
Old_death написа:
Batkoto написа:колкото и да обяснявате на кашчейчовците, те въпреки всичко ще държат да оближат посраните дупета на онези въшливци от СТК :idea: .. какъв феърплей, какви пет лева, футбола в България от край време се дирижира под масата, за едни може, за други не .. :arrow: http://football.sportal.bg/news.php?news=387256

Нищо ново под слънцето.Такова бе положението и в Сливен.Плешивия смъркач се направи на герой със заплахите за спиране на трансферите в ЦСКА,но тихомълком картотекира 22 нови футболисти в Сливен,въпреки одита,съдията изпълнител и дълговете на клубът!!!Да им имам критериите!

Искаш да кажеш , че примерно един Павел Дочев си е получил всичко ... и че ЦСКА не дължи пари на на бивши футболисти ? Етър си картотекира играчите , защото никой не е поискал забрана . Черноморец подаде жалба заради картотеката на Анисе и ЦСКА беше наказан за нарушението . Дали това щеше да се случи , ако Черноморец си бяха замълчали . ;)

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 24 сеп 2012 19:11

Искам си Акаунта написа:
Old_death написа:
Batkoto написа:колкото и да обяснявате на кашчейчовците, те въпреки всичко ще държат да оближат посраните дупета на онези въшливци от СТК :idea: .. какъв феърплей, какви пет лева, футбола в България от край време се дирижира под масата, за едни може, за други не .. :arrow: http://football.sportal.bg/news.php?news=387256

Искаш да кажеш , че примерно един Павел Дочев си е получил всичко ... и че ЦСКА не дължи пари на на бивши футболисти ? Етър си картотекира играчите , защото никой не е поискал забрана . Черноморец подаде жалба заради картотеката на Анисе и ЦСКА беше наказан за нарушението .

Крайно време е да си намериш акаунта!Съвсем изтрещя в търсенето му! ;)
1.Темата е за картотеката на Платини.Какво допринесе поста ти към дискусията и спомена ли в него поне веднъж името на бразилеца?
2.Къде отиде при Дочев и Етър,след като дадох примера със Сливен за еднакъв стандарт в решенията на комисиите към БФС?
3.Нещо по близко до сърцето ти.Защо коментираш жалбата на Черноморец,а не коментираш договорите,които е сключил клубът с чужденците и въведените със стара дата промени в правилника с цел да се узакони това крещящо противоречие с правилата на международната централа?
4.Защо не коментираш факта,че СТК към БФС дава картотека на Анисе ,въпреки наличието на въпросната жалба,а след това сезира ДК за това нарушение?
5.Защо не коментираш и факта,че броени минути след това ДК излиза с решение да накаже ЦСКА заради нередовна картотека,въпреки факта,че картотеките не се дават от клубът,а от тоя,който ги е сезирал?
6.Защо не коментираш и факта,че мотива на СТК за отказ картотекирането на Платини е смешен.Отказа се мотивира със факта,че играча е сключил договор с ЦСКА в период,когато са забранени картотеките на клубът?Това наказание означава ли,че ЦСКА няма право да сключва договори с чистачи,масажисти и други служители в тоя период и трябва да бъде наказван за сключването на такива?
7.Защо не отговори на въпроса ми имаш ли сведения като свободен агент или преминал с трансферна сума ,Платини сключва договора си с ЦСКА.Ако имаш такива ги престави тук,или говориш само по подразбиране?В мотивите на отказа на СТК въобще не става ясно какъв е бил той преди да сключи договор.Свободен агент или с трансферна сума.
p.s.На няколко пъти говорих за ширещата се олигофрения във форума.Това не означава че и аз съм такъв,за да пращаш два пъти поста си ;)
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 25 сеп 2012 10:39

Old_death написа:Крайно време е да си намериш акаунта!Съвсем изтрещя в търсенето му! ;)
1.Темата е за картотеката на Платини.Какво допринесе поста ти към дискусията и спомена ли в него поне веднъж името на бразилеца?
2.Къде отиде при Дочев и Етър,след като дадох примера със Сливен за еднакъв стандарт в решенията на комисиите към БФС?
3.Нещо по близко до сърцето ти.Защо коментираш жалбата на Черноморец,а не коментираш договорите,които е сключил клубът с чужденците и въведените със стара дата промени в правилника с цел да се узакони това крещящо противоречие с правилата на международната централа?
4.Защо не коментираш факта,че СТК към БФС дава картотека на Анисе ,въпреки наличието на въпросната жалба,а след това сезира ДК за това нарушение?
5.Защо не коментираш и факта,че броени минути след това ДК излиза с решение да накаже ЦСКА заради нередовна картотека,въпреки факта,че картотеките не се дават от клубът,а от тоя,който ги е сезирал?
6.Защо не коментираш и факта,че мотива на СТК за отказ картотекирането на Платини е смешен.Отказа се мотивира със факта,че играча е сключил договор с ЦСКА в период,когато са забранени картотеките на клубът?Това наказание означава ли,че ЦСКА няма право да сключва договори с чистачи,масажисти и други служители в тоя период и трябва да бъде наказван за сключването на такива?
7.Защо не отговори на въпроса ми имаш ли сведения като свободен агент или преминал с трансферна сума ,Платини сключва договора си с ЦСКА.Ако имаш такива ги престави тук,или говориш само по подразбиране?В мотивите на отказа на СТК въобще не става ясно какъв е бил той преди да сключи договор.Свободен агент или с трансферна сума.
p.s.На няколко пъти говорих за ширещата се олигофрения във форума.Това не означава че и аз съм такъв,за да пращаш два пъти поста си ;)

Ти пък коментирай приказките на Директивчо през пролетта, които той само опроверга най-нагло месеци по-късно. В тази връзка аз бих казал "каквото повикало, такова се обадило". Докато (ако) не излезе наяве истината за статута на Платини и решението на СТК, тука само си чешем езиците. А каква е тя, ще видим след време, защото сега дори и от ЦСКА не благоволяват да претендират за нея, най-малкото разкривайки публично статута на Платини. Което е странно. Другото са форумни дискусии и заяждания. И въпреки че са ми интересни тези джавкания, според мен темата е изчерпана, поне до излизането на нова информация. Ключ.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 25 сеп 2012 13:48

gzagorov написа:
Old_death написа:Крайно време е да си намериш акаунта!Съвсем изтрещя в търсенето му! ;)

Ти пък коментирай приказките на Директивчо през пролетта, които той само опроверга най-нагло месеци по-късно. В тази връзка аз бих казал "каквото повикало, такова се обадило". Докато (ако) не излезе наяве истината за статута на Платини и решението на СТК, тука само си чешем езиците. А каква е тя, ще видим след време, защото сега дори и от ЦСКА не благоволяват да претендират за нея, най-малкото разкривайки публично статута на Платини. Което е странно. Другото са форумни дискусии и заяждания. И въпреки че са ми интересни тези джавкания, според мен темата е изчерпана, поне до излизането на нова информация. Ключ.

Поста ти е доста смислен,като изключим първото му изречение. Има тема за Стойчо и не виждам какво общо има той с картотеката на Платини.Иначе съм съгласен с тебе,че крайъгълния камък е статута на играча.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 25 сеп 2012 20:33

Истината е, че титаните правят глупост след глупост, адвокатите им и Градев мажат отзад, а БФС са им достоен опонент в простотиите и мазачеството! С месеци се занимаваме в Платини и Анисе, гаче ли са Меси и Дрогба... И двете страни имат вина, мерят си пишките, а от цялата работа срам берат феновете на червените, щото нито гърнето ще се трогне, нито пък гелосаният гей, за Бобо и Ко да не говорим. Неприятна ситуация, че и без изход, но какво да направим...Жалко наистина, но това са ни релностите!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 сеп 2012 11:26

Как да си го намеря , като дори Администраторите и Модераторите се провалиха в това си начинание :mrgreen:
1. Коментирах линка , който не аз публикувах и който също няма нищо общо по темата ;)
2. Дали е Сливен , Етър , ЦСКА или Черноморец ... почти всички клубове в България са осъдени от бивши свои футболисти и продължават да картотекират играчи .
3. Тук говориш по фенски ... Договорите на играчите на Черноморец са сключени според КТ напълно законно . И без да нарушават тогава действащия ПСТФ ( който си е същия и в момента , защото промените още не са в сила ;) ) . Единственото нещо което Черномнорец не са направили , е да изпълнят на 100% образеца който БФС е приел ( и скрил толкова добре , че на мен ми отне 2 месеца да го изнамеря ) . В нито един правилник на ФИФА , УЕФА и БФС няма текст който забранява изпитателния срок ... Има обаче дело във ФИФА , което постановява че договор между играч и клуб в който дава правото на клуба да освободи играча с предизвестие 1 месец е ЗАКОНЕН и според правилата . Тук не искам да ми вярвате ... Питайте Градев дали това е вярно . ;)
4. Ами тук ви е основната грешка . СТК към БФС НЕ МОЖЕ да откаже картотека на Анисе . НЕ МОЖЕШЕ и зимата . Но издаването на картотеката автоматично води до наказание за ЦСКА за подбудителство . Иначе казано , ЦСКА можеше да картотекира Анисе още зимата и щеше да се стигне до сегашната ситуация . Ама на някой му хрумна безумната идея да картотекират Анисе в Литва като аматьор и така Анисе въобще да не можеше да получи картотека .
5. Тук вече не мога да ти отговоря ... може би двете комисии са заседавали по едно и също време :mrgreen: . Ама казус с решението на ДК няма . СТК няма право да откаже картотека на Анисе ( според правилниците на футболните централи е длъжна да издаде картотека ) , но пак по тези правилници е длъжна да сигнализира , че по този начин ЦСКА нарушава член от ПСТФ.
6. Мотива който СТК посочва е , че спрямо Платини не може да се приложи член 23 от ПСТФ , който се отнася специално за така наречените "свободни агенти" . Следователно СТК е приела , че Платини не е свободен агент . Освен това посочва , че трудовия договор на играча е сключен и влиза в сила по време , когато на ЦСКА е наложена забрана . ЦСКА може да сключва колкото си иска договори с изброените от теб лица ... няма право да ги картотекира обаче ;)
7. Ако питаш за договора между Динамо и ЦСКА - нямам екземпляр . Ама в ЦСКА имат ;) ... Пак повтарям - договора на Платини с ЦСКА ( или няколкото такива на брой ) са трудови договори . Ако Платини беше свободен агент , то тогава той щеше да има документ , който удостоверява че договора му с Динамо е изтекъл или прекратен . И ако той имаше подобни документи , сега нямаше да си чешем езиците ( и пръстите ) . Но конкретно на въпроса - не нямам документи които неопровержимо да доказват , че ЦСКА е купил Платини . Хипотезата ми се гради на публикации в различни медии ( повечето чужди ) , и информацията в специализирани сайтове . Там се говори че ЦСКА е привлякъл Платини от Динамо за необявена трансферна сума . Предполагам обаче , че по някое време ще се разберат точните параметри по сделката . Както се разбра , че Динамо е купил Платини за 600 000 евро ( по тяхна информация )
п.п За олигофренията си прав , ама грешката с двата поста си е лично моя , макар и неумишлена . :mrgreen:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 сеп 2012 13:15

Искам си Акаунта написа: 6. Мотива който СТК посочва е , че спрямо Платини не може да се приложи член 23 от ПСТФ , който се отнася специално за така наречените "свободни агенти" . Следователно СТК е приела , че Платини не е свободен агент . Освен това посочва , че трудовия договор на играча е сключен и влиза в сила по време , когато на ЦСКА е наложена забрана . ЦСКА може да сключва колкото си иска договори с изброените от теб лица ... няма право да ги картотекира обаче ;)

Ако Платини не е свободен агент, то какво значение има датата на договора и съответно от какъв зор въобще се споменава, при това като основна причина за отказа?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 сеп 2012 19:22

vaskonti написа:
Искам си Акаунта написа: 6. Мотива който СТК посочва е , че спрямо Платини не може да се приложи член 23 от ПСТФ , който се отнася специално за така наречените "свободни агенти" . Следователно СТК е приела , че Платини не е свободен агент . Освен това посочва , че трудовия договор на играча е сключен и влиза в сила по време , когато на ЦСКА е наложена забрана . ЦСКА може да сключва колкото си иска договори с изброените от теб лица ... няма право да ги картотекира обаче ;)

Ако Платини не е свободен агент, то какво значение има датата на договора и съответно от какъв зор въобще се споменава, при това като основна причина за отказа?

Отказа за картотека е базиран на това , че Платини не подлежи на картотекиране по чл.23 ... останалото са подробности . Бе мога да знам какво са имали предвид СТК , когато са написали нещо и за датата на сключване на договора . Освен това , правилника на ФИФА позволява на съответните федерации , да отказват картотеки на играчи , когато има достатъчно основания да се смята , че клуба умишлено се опитва да заобикаля правилата . С особена сила това важи за клубове на които има наложена някаква забрана . Така , че ако БФС е решил да не картотекира Платини , то няма никакво значение какво ще пишат в мотивите . Естествено ЦСКА има право да поиска служебна картотека от ФИФА . Въпроса е защо ЦСКА чака 20 дни преди да поиска картотека за Платини .

Върни се в “ЦСКА”