Червени_шампиони написа:Извара, бадеми, мляко, риба, пилешко месо, яйца. Избягвай мазните храни, чипсове, маргарин и т.н. Преди ядене пий по чаша вода (непомня защо беше хубаво да се пие, но имам някакви такива спомени), пълнозърнест хляб и друго не се сещам в момента. Ако обичаш безалкохолни напитки се опитай, ако не напълно то поне да ограничиш количеството, което поемаш на ден. Примерно по максимум една чаша на ден.

3-4 кг. за месец можеш да свалиш така без проблеми, ако не ти се ходи на фитнес или те мързи.
От това, което изчетох до сега в темата, това мнение най се доближава до моите препоръки, с няколко корекции. Не те съветвам да пиеш мяко- доколкото знам човек няма ензими, с които да го разгражда. Също така съм чувал че има доста хормони в него. Изварата е може би най-добрата диетична храна, но не бива да се прекалява с нея- 200-300 грама на ден. За
безалкохолното съм твърдо против, даже и по 1 чаша(в бутилка 250 мл. кола има около 10 лъжици захар наблъскани)!
Единственото, което можеш да пиеш е вода и фрешове. Яж
сурови ядки, но не прекалено много(до 100-150 гр. дневно; За тях съм чувал че са доста полезни ако тренираш корем и искаш да направиш плочки). За да сваляш килограми най-добрият начин е като бягаш. Сега тук има една тънкост... ако бягаш по много- отслабваш, но освен мазнини губиш и мускулна маса. Ако искаш ефективно кардио, без да губиш мускулна маса, ти препоръчвам да правиш спринтове и почивки. За доказателство: всички маратонци(въобще бегачи на далечни разстояния) са адски кльощави. За сметка на това спринтьорите са доста здрави. Аз в момента използвам такава програма за кардио във фитнеса и свалих 5 кг за около месец и половина, без това да се отразява на мускулната ми маса. Аз я правя в съотношение 1:1 -> 30 секунди мощен спринт, 30 секунди вървене(аз лично правя леко бягане) и това 11 повторения + една последна(12-та) серия от 1 минута. Ето и къде я видях тази програма:
http://www.bodybuilding.com/fun/ultimate-8-week-hiit-for-fat-burning-program.html. Така няма да ти се налага да губиш часове в безсмислено бягане, а само 15 мин. и резултатите ще са същите, а дори бих казал и по-добри! За храненето можеш да погледнеш това:
http://www.bodybuilding.com/fun/shortcut-to-size-nutrition.html. Това е хранителна програма за правене на мускулна маса, така че там вече ти се преценяш кое да използваш. Последен съвет относно храната- преди тренировка яж ябълка(1-2), а след тренировка е важно да ядеш банани(1-2), като след качестена тренировка можеш да си позволиш да ядеш повече, понеже тогава метаболизма ти ще ти позволи да разградиш и усвоиш храната много бързо(това е до 30-40 мин. след тренировка). Ако имаш някакви въпроси пиши ми, ще се опитам да ти помогна.