Публика,стадиони,жени,футбол...!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Публика,стадиони,жени,футбол...!

Мнениеот soilwork » 02 сеп 2009 17:27

"Докато не се върне публиката по стадионите, в България футбол няма да има"-нееднократно сме чували това мнение от сума ти специалисти :evil: Е какво стана кога ще имаме нормални условия да ходим на мач,да се чувстваме комфортно,да се наслаждаваме на играта и т.н?? Понякога си мисля че тия наши футболни президенти не знаят как да печелят! Добре примерно :построяваш една модерна зала или стадион в София-ама като казвам модерна наистина да е такава :) Един 50-60 хиляден стадион няма ли да си върне инвестицията в рамнките на 3-4 години? Организираш концерти,финал за Шампионска лига или Лига Европа,Европейско или Световно по лека атлетика-според мен тия пари бързо се връщат и дори отиваш на печалба след 3-4 години.Как мислите? Ето например Германия:В последните години най-интересното и непредсказуемо първенство в света,със модерни стадиони ,които се пълнят до козирката.Все повече жени и цели семейства пълнят модерните, сигурни и красиви стадиони-факт! Държавата Германия ги построи за световното 2006.И те не стоят пусти: зрители през миналия сезон - 17 580 821, средно по 41 904 на мач!!!Интересен факт също е че клубовете не правят глупости и не прахосват стотици милиони за чужденци. Парите остават в страната, школите, семействата, в децата. Все повече младоци са титуляри в първите отбориДоказателството за новата немска вълна? Германия е европейски шампион при 17, 19 и 21-годишните и финалист при мъжете на последните първенства на континента. Но защо Бундеслигата е толкова успешна, след като най-големите звезди предпочитат да играят в Англия или Испания? "Нашите успехи не са случайност, вече не са и ефект от световното - казва шефът на лигата Кристиан Зайферт. - Причините са ясни и точни. Първо, с много пред другите ние сме най-равностойното и най-интересното първенство в Европа. Шампионът за последните три години е различен - Щутгарт, Байерн и Волфсбург. Носителят на купата също е различен - това го няма никъде. Второ - комфортът на стадионите. На някои места в Италия все още няма женска тоалетна. И трето - цените на билетите. Те са много изгодни в сравнение с другите страни."
Всичко това помага за образа на немския футбол. 99 % от немците знаят що е то Бундеслига, а 55 % от населението се интересува от футбол. Не винаги е било така. През 80-те и 90-те години стадионите не предлагаха топлина и семеен уют, и гъмжаха от съмнителни типове. Но през 2000 г. дойде промяната - Германия получи световното първенство. Днес да идеш на мач с децата е точно толкова удобно и сигурно, колкото да идеш на театър. И стигаме до най-красивата причина за бума - жените
Според изследване на агенцията "Шпорт + Маркт" 13,7 млн. от жените в Германия гледат футбол. През 1991 г. били 5,9 млн. През 1994/95 г. те са 10 % от феновете по мачовете, през по-миналия сезон - 23 %. "Дамите, особено младите, харесват да бъдат на парти, на шоу. Затова ходят на мач", казва Хартмут Застроу от "Шпорт + Маркт". През миналия сезон 2,7 млн. жени посетиха стадионите и похарчиха над 100 млн. евро. Мачовете на Евро 2008 гледаха повече жени отколкото мъже. 26 % от фенстоките в страната купуват пак те, жените. Клубовете веднага реагираха - Байерн пусна на пазара бикини, Шалке - лак за нокти, а Херта има интернет страница, където публикува най-хубавите снимки на своите играчи. Общо 26,2 % от феновете на Байерн са дами. "Ако клубовете искат да покачат още приходите си, трябва да се обърнат още по-сериозно към тях", добавя Застроу.
Дори кризата не пречи на футбола в Германия. Да, някои спонсори режат парите, но от фалит Бундеслигата няма причина да се плаши.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Публика,стадиони,жени,футбол...!

Мнениеот ЕМИЛ » 02 сеп 2009 17:38

В заглавието липсва бира ;) ;)

На линия
Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 02 сеп 2009 17:41

Поздрав за всички фенове http://vbox7.com/play:191750cd

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 02 сеп 2009 17:54

Абсурт звучи като фантастика.За 3-4 години стадион не се изплаща.
А и билетите трябва да са минимум 40-50 лева,а при такива ще има 50-100 човека на мач максимум.Просто стандарта е такъв няма какво да се направи,освен ако държавата не помогне безвъзмездно един вид.

На линия
Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 02 сеп 2009 18:04

Еми държавата е крайно време да започне да прави нещо,иначе след 2-3 години може да играем в съседните държави-там хубави стадиони бол :) то като се замисли човек май само ние в цяла Европа останахме без стадиони и зали.Имам чувството че тия по-върховете са изпаднали във вечен сън :evil:

KZL_KZL

Мнениеот KZL_KZL » 02 сеп 2009 18:13

При нас схемата трябва да е друга.На никой клуб в момента не му трябва 50 000 -ен стадион.За по малките клубове са достатъчни 7-8 000 ,а за грандовете и тези в по големите градове 15-18000.Но нека да бъдат модерни и с условия,както за футболисти,така и за зрители.Бил съм на няколко стадиона на запад.Най голямо впечатление ми направи някога стадиона на Леверкузен.Освен ,че всички места са под козирката,на самата козирка са инсталирани газови печки.Мислех си тогава,дори и -10 градуса да е,едва ли на някой ще пречи студа.Да не говорим за многото павилиони за сандвичи,бира,тоалетни....а гледам ,че това май не е било много на висота,щом от миналата година този стадион е в ремонт.Значи ,ако президентите си направят една малка сметчица.....ако идват по 5000 средно на мач,при средна цена на билета 7 лв,това са 35 000 .Ако имаш 2 мача на месец у дома-70000 лв.20 играчи на щат,заплата 2000 лв-40 000 .Остава и за премии и за други разходи.Има месеци когато не се играе,според мен те са прекалено много,Трябва един отбор да има минимум 50 мача на сезон. Отделно за да има публика,нормална за населението в Бг,трябва моментално да се спрат уговорените мачове,да се повиши качеството на играта(в смисъл,бързина,феърплей,мъжество-не може на 1 наш мач лекарските екипи да влизат колкото на цял 1 кръг в Англия,да не би там да се играе по мек футбол?)Това....мисля ,че почти всичко зависи от президентите и ако направят нещо в тази насока,то ще бъде в тeхен интерес.Но май техните интереси са съвсем други за съжаление :(

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 02 сеп 2009 18:33

Може би единствено и само Черноморец се опитват да подражават на Немските отбори или по ясно казано на Щутгард.Това е единствения клуб който инвестира в бази и т.н. Ако и стадиона си направят както казаха,ще е супер,че поне един бг отбор ще има Европейски облиг и с кеф ще си играе мачовете на него...

Потребителски аватар
DNNdrago
Контакти:

Мнениеот DNNdrago » 02 сеп 2009 19:03

durex написа:Може би единствено и само Черноморец се опитват да подражават на Немските отбори или по ясно казано на Щутгард.Това е единствения клуб който инвестира в бази и т.н. Ако и стадиона си направят както казаха,ще е супер,че поне един бг отбор ще има Европейски облиг и с кеф ще си играе мачовете на него...

Не Щутгарт ми Хофитата, те са побратими отбори :)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 02 сеп 2009 19:31

Аз тогава имам един въпрос, защо преди 20 години мачовете бяха много по-посещавани, а преди 50 националния е събирал по 80 000 и никой от тях не е питал има ли кенефи, има ли седалки? Населението стана много разглезено бе, скоро кожени седалки ще искате и безплатна *****...

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 02 сеп 2009 19:53

tprodanov написа:Аз тогава имам един въпрос, защо преди 20 години мачовете бяха много по-посещавани, а преди 50 националния е събирал по 80 000 и никой от тях не е питал има ли кенефи, има ли седалки? Населението стана много разглезено бе, скоро кожени седалки ще искате и безплатна *****...

Ти ходил ли си на мач преди 20 години ? Ако не си ходил, аз ще ти го кажа - ако беше ходил нямаше да задаваш такива въпроси... Тогава се играеше футбол, сега играят банкови сметки и чиновници от БФС. 8-)

Върни се в “Футбол - Свят”