Мнениеот klausbarby » 15 сеп 2012 01:25
Нека първо да обясня, че въпросният "лиърджет чесна" (това са две отделни марки бизнес самолети) е собственост на една банка (ПИБ ако не ме лъже паметта), доста стар е, нерентабилен и непродаваем, било то и за "3 милиона лева", тъй като таксите и поддръжката му са адски скъпи, летателните часове адски много, а пробегът е ограничен. Второ, за какво му е на Гърнето самолет?! Нито е комплексар някакъв, нито има да се показва на някого, нито му е нужен за събора на Източноевропейските сметосъбирателни и сметосепариращи компании...Трето подобен вид сделки на богати хора минават през офшорни фирми поради обясними причини и няма човек в България, който да докаже такава транзакция...Четвърто не виждам причина едно прилично юридическо лице (каквато е всяка една фирма, сдружение, ООД или АД) да не си купи каквото и да е, стига да може в момента да си го позволи. Пето, джиповете СА 7007 КТ и другият СА 7007 МВ например, не са били на Весела Кюлева, а са купени кеш от Германия. Шесто, няма неконфиденциален договор за кредит между банка и физическо или юридическо лице, освен в малко частни случаи, където държавата има интерес или е засегната националната сигурност, тоест пак държавата. Седмо, в Регистъра няма да видите цифрата 47.5 млн. лева уставен капитал на ПФК ЦСКА АД , защото апортираният резервен капитал е нещо съвсем друго и той е по-скоро субект на бъдеща сделка за покупко-продажба и де-юре е вид капитал ако искате да купите клуба, но де-факто не е капитал. Все едно да купя фураж за свинефермата си в Панчарево на стойност 1 млн. лева, а след това да обезпеча кредита си с дадените пари за този фураж, който отдавна е минал през отделителната система на добичетата ми?!?! Но ако някой иска да купи свинефермата ми, ще включа и 1 млн. разходи, защото фермата не ги е платила сама, а аз съм и го дал под формата на кредит, т.е. един вид застраховка, че няма да останеш на сухо след продажбата... Грубо казано.
п.с. Безсмислена тема, може би е по-интересно какво са видели днес комисарите от УЕФА в ЦСКА, а не с какво се занимава собственика на "Титан", което, впрочем, нвма никаква връзка с футболната фирма...тъпо,а?