Каква ви беше първата кола ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Re: Каква ви беше първата кола ???

Мнениеот kokic1986 » 10 сеп 2012 21:04

:) Изображение 8-)

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 10 сеп 2012 21:08

Първата ми кола беше Голф 3 93 г. и сега още я карам и возя кучето в нея.Преди около 5 години си взех БМВ Е46 дизел и от нея съм доволен но отиват повече пари за поддръжка.Работил съм 5-6 години в различни автосервизи и ако питаш мен си вземи немска кола(без Опел),но си направи добре сметката на мен само за гориво ми отиват около 200-300 лева на месец.А не е само това ,масло,застраховки,каско, годишни прегледи и това е при условие че колата ти е здрава.Не съм сигурен че с тази заплата ще можеш да се оправиш.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
deepblue
Контакти:

Мнениеот deepblue » 10 сеп 2012 21:08

Взимай японска. Първата ми беше Хонда сивик и досега съм само на джапанки.

terrorist
Контакти:

Мнениеот terrorist » 10 сеп 2012 21:08

1 ми кола беше шкода японка 5 скоростна 1990г подарък от баща ми, после теглих кредит и си взех Сеат Кордоба 1995г ,добър беше ама гниеше продадох я, понеже миналата година по същото време се ожених с парите от сватбата си взехме Пежо 307 дизел и понеже меденият месец беше за октомври ,точно уикенда след сватбата ударих 2 печалби 2500 и 2000 лв от еврофутбол с един заем от кумът 2000 лв се сдобих с БМВ 5-серия дизел 160 коня 2002г, за да стигам за 4 часа до свети влас от София
Последна промяна от terrorist на 10 сеп 2012 21:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Мнениеот Обичам Левски » 10 сеп 2012 21:12

blue_lagoon написа:Братле,не робувай на марка. Пълни глупости са твърденията за здравите немски коли. Отдавна не е така. Много здрави и надеждни са Мазда,Тойота,Нисан,Хонда. Много дръпнаха и Корейците с Хюндай и Киа/за съжаление няма много предлагане/ Не си струва да купуваш БМВ,Ауди и Фолксваген плащаш марката ,а качеството не е това което очакваш. За теб като млад шофьор е важно колата ти да е евтина,масова ,с добро поведение на пътя и евтини и лесни за намиране части. Насочи се към Рено клио 2,Меган 2,Пежо 206,307. Не взимай дизел,ще страдаш от турбо и дюзи,а те са скъпи. Вземи бензин и сложи газова инжекция. Фокус на Форд също е опция. Не робувай на марки няма смисъл. Търси съотношение качество-цена. Успех! ;)

Първата ми кола си мисля,че трябва да е нещо като Рено 19 или пежо 206 или пък сеат ибиза.Немога да дам много пари за кола нищо,че живея при наше и нищо не плащам

Потребителски аватар
south_division
Контакти:

Мнениеот south_division » 10 сеп 2012 21:14

Първата ми беше Сеат Лион, сега я кара баща ми, аз от 6-7 месеца карам Нисан Примера 2003 год 1.9 120 коня, много съм доволен - върви добре и с доста нисък разход. Иначе Лиона е уникална кола, четири врати, не много голяма, пъргава и със страхотна визия, особено ако вкараш малко тунинг. Вътре е като Голф 4 , но отвън ми допада много повече, лошото е че за разлика от Голфа държи цена.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 сеп 2012 21:14

Първата ми кола беше и все още е Mercedes C220 CDI, 2003-а година. Няма по-здрава машина от Мерцедеса, но поддръжката е скъпа. Ако си разумен шофьор ще сменяш само консумативи, но уви консумативите на Мерцедеса са безобразно скъпи и няма как да ползваш такива от друга марка. Това обаче не е кола за всеки, още повече, докато си неопитен шофьор. Удариш ли го не ми се мисли колко пари ще хвърлиш, за да го оправиш...

Японките са здрави, но не са подходящи за нашите пътища (говоря за по-новите японки)..., така са сглобени, че всичко е на блокове и ако ти се наложи да смениш някоя част, не можеш да смениш само нея, а трябва да смениш целият блок, което доста оскъпява ремонта! Като за първа кола вземи си нещо, което да не ти е много жал за него, в случай, че го удариш и за което да можеш да намериш части навсякъде. Купи си нещо малко, което да ти е удобно и предвид цените на горивата по-добре си търси бензинова кола, защото ще можеш да й сложиш газово. ;)
Аз лично за първа кола бих си взел Сеат Леон (точно това си търсех, преди баща ми да ми подари Мерцедеса), някое малко по-старо Ауди или Волво. А след време, като имаш по-високи доходи и си се научил да караш избора е само един - МЕРЦЕДЕС!

Вземеш ли си по-скъпа кола... задължително й направи каско!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
C2H5OH
Контакти:

Мнениеот C2H5OH » 10 сеп 2012 21:15

Alfa 156 1999г. ма да не е автоматик!

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 10 сеп 2012 21:15

blue_lagoon написа:Братле,не робувай на марка. Пълни глупости са твърденията за здравите немски коли. Отдавна не е така. Много здрави и надеждни са Мазда,Тойота,Нисан,Хонда. Много дръпнаха и Корейците с Хюндай и Киа/за съжаление няма много предлагане/ Не си струва да купуваш БМВ,Ауди и Фолксваген плащаш марката ,а качеството не е това което очакваш. За теб като млад шофьор е важно колата ти да е евтина,масова ,с добро поведение на пътя и евтини и лесни за намиране части. Насочи се към Рено клио 2,Меган 2,Пежо 206,307. Не взимай дизел,ще страдаш от турбо и дюзи,а те са скъпи. Вземи бензин и сложи газова инжекция. Фокус на Форд също е опция. Не робувай на марки няма смисъл. Търси съотношение качество-цена. Успех! ;)

Да, японските и корейските коли са много добри, просто не му ги споменах, защото не съм им почитател. А относно здравината на немските коли - тя е неоспорима, дори ми е под нивото да защитавам толкова лесна теза :)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 сеп 2012 21:17

Обичам Левски написа:

Първата ми кола си мисля,че трябва да е нещо като Рено 19 или пежо 206 или пък сеат ибиза.Немога да дам много пари за кола нищо,че живея при наше и нищо не плащам

Каквото и да става НЕДЕЙ да си купуваш френска кола! Голям боклук са и ще береш много, ама наистина много ядове! Вземи си Сеат, далеч по-добре е. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Върни се в “Свободна зона”