Ок, първо от къде си мисля, че Алонсо беше най-бърз на Монца - по време на квалификацията в Q1 прави 1:24.175, а всички знаят, че в Q1 никой от големите не се напъва и разкрива истинската си скорост и просто гледат да минат в Q2. А какви бяха времената на спечелилите първа стартова редица в Q3? 1:24.010 за Хамилтън и 1:24.133 за Бътън, или почти идентични времена, с това на Алонсо. Най-елементарната логика показва, че Алонсо е можеш да изстиска поне 0.2-0.3 сек в Q3, ако всичко беше нормално. Друг показател, Маса прави 1:24.247, като хвърлим един поглед тази година на резултатите от квалификациите, виждаме, че Алонсо в 11 от 12 случая е по-бърз от съотборника си в квалификациите средно с 0.3 - 0.5 сек. Колкото и да се бори Маса за нов договор, няма как да достигне Алонсо като бързина и като резултати. Та за това си мисля, че Алонсо имаше, може би за пръв път тази година, най-бързата кола през уикенда. А за двата стопа - 10-на обиколки преди финала преднината на Алонсо пред Перез беше точно колкото едно спиране в бокса, фактически ако бяха спрели и двете Ферарита 12-13 обиколки преди края за нови гуми, Перес щеше да види подиум през крив макарон. Да не говорим, че щяха да правят обиколки от порядъка на 1:26:5 - 1:27:0, толкова правиха мерцедесите и Малдонадо и дори ти няма да си изкривиш душата и да кажеш, че Ферари не са по-бързи от тях. Приемаме, че и другите решат да покрият тази стратегия - Хамилтън или ще го прецакат в бокса (достатъчно поводи тази година ми дадоха механиците на Макларън тази година да си го мисля

), или си печели пак без проблеми, но със сигурност и двете ферарита щяха да са на подиума с два стопа, независимо другите дали покриват или не покриват тази стратегия. Обобщение - покриват стратегията на Ферари с два стопа - Перес остава зад Алонсо и Маса, Хамилтън пак си печели.
Който се прави на врял и кипял, обикновено дрънка врели — некипели.
Някои се броят на пръсти, други я карат през пръсти, трети не си мръдват пръста, но винаги са готови да те посочат с пръст или показвайки ти среден пръст да те оставят с пръст в устата