Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Re: Истината за Дучето!

Мнениеот we are the champions » 07 сеп 2012 15:35

Запри се малко бе.

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Re: Магията ЦСКА!(Спам тема)

Мнениеот Червени_шампиони » 07 сеп 2012 19:39

Виж, че се дрогира, "мани" го.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 10 сеп 2012 23:57

интервю с Нелсън
Вече над девет месеца си в тима на Металург. Свикна ли с живота в Донецк и Украйна като цяло?

Да, свикнах с това как се развиват нещата тук и с живота. В началото беше малко трудно, но сега всичко е наред.

Металург не започна добре сезона, но вече тимът е във форма след двете поредни победи. Какви са целите на тима за тази година?

Не започнахме добре, но стартирахме срещу най-добрите отбори в лигата – Динамо, Днепър, Металист заедно с Шахтьор са най-добрите отбори и затова не е срамно, че сме загубили от тях. Сега трябва да спечелим мачовете си срещу другите отбори. Целта ни е да играем в Европа.

Все още нямате домакинска победа през този сезон. На какво се дължи тази слаба форма в Донецк?

Мисля, че е само лош късмет, защото не играхме зле. В последния ни домакински мач водехме с 1:0 и в последната минута ни
вкараха от дузпа. Но първата ни домакинска победа ще дойде много скоро!

Как се чувстваш с толкова играчи, играли в България като Велизар Димитров и сега Жуниор Мораес, които като теб бяха в тима на ЦСКА?

Хубаво е, че когато отидох там бях приятел с Велизар, който ми помогна много. Същото е и с Мораес. Той е много добро момче и съм щастлив, че дойде тук.

А с кого се разбираш най-добре в тима на Металург?

Мораес, Зе Соарес и Данило. С бразилците излизам най-много, но съм близък с всички момчета. Излизаме и правим забавни неща и с другите играчи, но най-вече с тези.

Липсва ли ти България?

Да, липсва ми. Все още гледам мачове на ЦСКА и поддържам контакт с някои от момчетата. България беше голямо преживяване за мен и я обичам. Приятелката ми също. Когато имам няколко свободни дни, мисля да посетя приятелите си в България.

Как оценяваш престоя си в ЦСКА?

Мисля, че в ЦСКА показах, че съм добър футболист, но не показах всичко. Смятам, че мога много повече. От мен зависи да го покажа сега, за да израсна и да стана по-добър играч.

Интересуваш ли се от случващото се в ЦСКА и с кои момчета поддържаш връзка?

Не знам всичко, но следя какво се случва. Обсъждаме го с Велизар и Мораес, чувам някои неща. Поддържам връзка с моя „брат“ Бандаловски и Кирил Костов. Често си говорим и им пожелавам не по-малко от най-доброто!

В България повечето медии постоянно говорят за забавянето на заплатите в ЦСКА. Има ли нещо вярно в това? Ти лично имал ли си подобни проблеми?

Преживял съм го. Понякога със закъснение, но си получавах всички пари от ЦСКА, така че се надявам, че всичко ще е наред. Чувам,че в момента е по-сериозно, но вярвам, че проблемът ще се разреши и всички ще си получат парите.

Би ли заиграл отново в България някой ден?

С удоволствие. Във футбола никой не знае какво ще стане, но защо не? С радост бих се върнал в ЦСКА, за да спечеля титлата, защото това е единственото, което не спечелих с ЦСКА.

А къде мечтаеш да играеш?

Иска ми се да играя в Англия. Обичам футбола там. Бърз е, с много дрибъл. Харесвам също Германия и Турция, така че не се знае.

Кой според теб е най-добрият отбор в света в момента и кой най-добрият футболист?

Трябва да кажа Барселона и Меси. Начинът, по който Барселона играе футбол е изумителен. Невероятно е да се наблюдава контролът им върху играта. Уменията на Меси сами говорят за него. Той продължава да чупи рекорди. Мисля,че е най-добрият.

И последно… твоята родина Холандия се провали на Евро 2012 след три поражения. На какво се дължи това слабо представяне според теб?

Те подценяват всички и винаги се мислят за най-добрите. Бяха финалисти на световното и си помислиха, че ще е лесно, а не беше. Сега вече не летят в облаците, приземиха се.
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 12 сеп 2012 11:52

шивача написа::)
и аз имах такава тетрадка, цялата беше в снимки, даже в учебниците си слагах снимки, първо на Стойчо , а после и на Ицо, моите детски любимци и си ги целувах :)

През 1990 на мач Черноморец ЦСКА,по време на загрявката нахлух на терена(бях на 9) и взех автограф от Христо Стоичков и Трифон Иванов в предварително подготвена папка с огромни техни снимки!Докато Ицо се разписваше му пипнах шортите :lol: !След това около 5 дни не си мих ръцете!Бях се докоснал до Господ.......макар и само до шлифера му :lol: !

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 12 сеп 2012 12:32

BRF написа:
и аз имах такава тетрадка, цялата беше в снимки, даже в учебниците си слагах снимки, първо на Стойчо , а после и на Ицо, моите детски любимци и си ги целувах :)

През 1990 на мач Черноморец ЦСКА,по време на загрявката нахлух на терена(бях на 9) и взех автограф от Христо Стоичков и Трифон Иванов в предварително подготвена папка с огромни техни снимки!Докато Ицо се разписваше му пипнах шортите :lol: !След това около 5 дни не си мих ръцете!Бях се докоснал до Господ.......макар и само до шлифера му :lol: !

май тогава ги бихме с 10-1 на Армията, когато Любо отбеляза шест гола, макар и да говориш за мача в Бургас, предполагам :roll:
Великани!!!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 12 сеп 2012 13:27

шивача написа:
BRF написа:

май тогава ги бихме с 10-1 на Армията, когато Любо отбеляза шест гола, макар и да говориш за мача в Бургас, предполагам :roll:
Великани!!!

Да за Бургас говоря!Любо май вече не беше в отбора!Беше във Валенсия.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 12 сеп 2012 13:52

така е, Любо замина на полусезона, беше вкарал над 20гола, а Ицо го задмина, като заби 38 :) ако не бъркам годините :oops:
иначе си помня(слушах го по хоризонт, като беше късен мач, на осветление и се включваха само на головете), че на мача в София(10-1) валеше яко дъжд, и по новините не ни дадоха всичките голове :evil:
ех, спомени , спомени, но добре, че поне тях ги имаме, иначе ще се сме като "тълпата"

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 12 сеп 2012 14:57

шивача написа:така е, Любо замина на полусезона, беше вкарал над 20гола, а Ицо го задмина, като заби 38 :) ако не бъркам годините :oops:
иначе си помня(слушах го по хоризонт, като беше късен мач, на осветление и се включваха само на головете), че на мача в София(10-1) валеше яко дъжд, и по новините не ни дадоха всичките голове :evil:
ех, спомени , спомени, но добре, че поне тях ги имаме, иначе ще се сме като "тълпата"

ЦСКА за мен е чувство!Веднъж щастие,друг път мъка!Спомените са много важни за човек!

Потребителски аватар
leski

ЛЮБОВ НАРОДНА

Мнениеот leski » 13 сеп 2012 15:33

Имплантирайте "чипа ЦСКА" сега!

Ето го и Протокол №410 от заседанието на Политбюро на ЦК на БКП от 13 юли 1971 година. Той в следващите дни и месеци ще ражда фолклор. Ще удря с "фенска кирка" по гипсираната статуя на "непорочния и любим" клуб.

Исторически обаче този протокол не е разказ за младото поколение, което няма нищо общо с онези времена и за което всичко е днес. Именно поради това ще се опитам да щрихирам няколко опорни точки, не за да градя конфликти, а да разясня защо никой не успя да умъртви ЦСКА вече 23 години след промените от ноември 1989-а.

Без съмнение с обединението на няколко малки софийски клуба и създаването на Септември при ЦДВ (по-късно ЦСКА) през 1948 година е следван съветски модел. Едва ли в процеса на национализация на икономиката друго би могло и да бъде.

Най-важният акцент в целия процес обаче е, че ЦСКА е клуб на армията. Няма по-важен акцент от този. Защото не само исторически, но и с днешна дата, армията няма по доктрина задължения, които да и вменяват допълнителни функции и да я дискредитират като репресивен орган. Тя е народна заради суверенитета на суверена.

В армията, освен пропагандни органи, част от които съм бил и аз, нямаше нито структури, нито кадри за друг тип самоконтрол. В нея бяха службите на Военното контраразузнаване (ВКР), които обаче бяха част от системата на МВР и на подчинение на МВР. Техните офицери носеха нашите униформи, но не бяха част от нашия армейски организъм.

Веднага ще направя вметка (отново заради младите), че ВКР не се занимаваше задължително само със слухтене от общ характер и незначителни щуротии. Понякога имаха много тежки случки. В подробности няма да влизам, но тези, с които сме служили в несъществуващата вече 24-а танкова бригада, знаят много добре какво имам предвид.

Ето защо, когато говорим за ЦСКА и неговата диктатура от края на 40-те до началото на 60-те години на миналия век в българския футбол следва да отбележим, че това се случва въпреки системата. Постигат го едни много бедни момчета (повечето от тогавашна "Коньовица"), с изключителна работа при поставянето на основите на иконата за всички цеденевисти Крум Милев-Чичето (б.а. - или Палаврата по прякор преди войната).

ЦСКА не е имал дори и да иска възможност да подслушва и извършва нечистоплътни действия срещу вечния съперник. Но и обратното - кой можеше да спре тази машина от огнени характери, облечена в червено?

С днешна дата в една или друга степен е налице обществен контрол. Къде по-успешен, къде не. Но тогава министрите, които по правило бяха и членове на Политбюро, или най-малко на ЦК на БКП, бяха като феодали. Изключително трудно някой би могъл да им влезе в системата. За обществен контрол е абсурдно да се говори. А дори по високите етажи и за партиен.

Младото поколение следва да знае, че МВР в онези години е имало изключителна и безмилостна школа. Инструкторите на КГБ. През 90-а имах няколко срещи с генерал Славчо Трънски във връзка с едно журналистическо разследване на събития от края на 50-те, началото на 60-те години във Воненна академия "Г.С.Раковски". Темата не е важна за тази публикация. Но Трънски не бе измислен партизански герой. Той беше много корав и с остър ум мъж. Когато вече бяхме изяснили картинката в общи линии, след нашите срещи, сякаш за финал той ми каза нещо, което няма как да не дава отговор на много въпроси: "Вие знаете ли какво са съветници на КГБ в България? И слава Богу, че не знаете. И дано никога не се наложи да разберете!". Трънски знаеше. Защото дори той - легендарният партизански командир, бе изкарал месеци в подземията, докато все пак решат, че не съвсем е враг на народа.

Именно поради това не се учудвайте на безпардонността в поведението на Солаков, на тези преди или след него. Много по-важно е да отбележим, че въпреки системата и цялата мръсотия ЦСКА си изгражда авторитета на "убиец на гиганти", както го определя в свой анализ списание "World Soccer", публикация която съм виждал с очите си. Прави го не с партийна подкрепа, а с футбол и с много, много силен спортен характер.

Ето защо съвременните килъри не успяха да умъртвят ЦСКА вече почти четвърт век. Ето защо и привържениците на червените се множат и не намаляват. Въпреки несгодите, ударите и натиска. Некадърни управления на клуба, хаос в организацията, чудовищен срив в обезпечаването. Основите са толкова дълбоки в сърцата на хората, че взривяването на мавзолея бе като фойерверк с китайски пиратки.

ЦСКА днес страда от липсата на онези момчета от "Коньовица". Твърде епизодично успява да наложи диктат, да отчаят всички. И то с единственото възможно оръжие - футбол на терена. А не извън него.

Вярно е, че както Тодор Живков е решавал на лов стратегически въпроси с Леонид Брежнев (б.а. - за по-младите: най-дългогодишният съветски лидер) и с Франц-Йозеф Щраус, външният министър на тогавашната ГФР (Германска федерална република), така и години по-късно с пушка в ръка измислиха как да вземат лиценза и да подменят лицето на успеха през 2008-а. Но тогава ЦСКА взе шампионата с 16 точки разлика. Тогава изглежда услужливите политически другари не разбраха, че отнемането на лиценза на легитимния шампион, заради тези 16 точки, даде 16 години импулс за любовта на феновете.

Времената са други. Подслушването на солаковите хора е оперативно упражнение в сравнение с мръсотиите и мръснишките ходове днес. Пък било то и с парола "Лиценз".

Ето защо мисля, че дори и с много болка и несгоди следва да се формира ясно българско ядро на ЦСКА в следващите години. И когато бъде привлечен чужд да се внимава дали той може да имплантира в сърцето си "чипа ЦСКА". Ако не - то той не ни е нужен!

Това се отнася и за управлението, за администрацията, за всички които следва да излекуват умореното, преди всичко от глупостта, тяло на великия български клуб.

ЦСКА не бива и не може да бъде забъркван в мръсотии. Защото ЦСКА по доктрина си остава армейски.

А армията не е просто българска. Тя винаги е народна!

Петьо Костадинов- Полковника
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gz2_1RzdmRQ&feature=related[/youtube]

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: ЛЮБОВ НАРОДНА

Мнениеот Странджата » 13 сеп 2012 15:47

Преходът завърши! Закапечетата пак са тук! Всички на политпросвета - марш! Леви, леви, раз-два-три!
Последна промяна от Странджата на 13 сеп 2012 15:50, променено общо 1 път.

Върни се в “ЦСКА”