Руският шампион Зенит (Санкт Петербург) удари в земята всички европейски грандове. Само в рамките на 2 часа шефовете на Зенит платиха 90 милиона евро (!!!) за двама футболисти.
След като си стиснаха ръцете с Порто за правата на нападателя Хълк (трансфер на стойност около 50 милиона евро), руснаците взеха още една звезда от португалската футболна лига. Става въпрос за плеймейкъра на Бенфика и белгийския национален отбор Аксел Витцел.
Според информация на сайта Sports.ru, Зенит ще плати за Витцел 40 милиона евро. Самият футболист пък избра да играе с фланелката с №28.
По-рано през сезона полузащитникът бе желан от Жозе Моуриньо в Реал Мадрид, но Кралския клуб така и не успя да изкара желаната от Бенфика сума. Нещо, което явно не е проблем за Зенит.
Така старши-треньорът на Зенит Лучано Спалети ще има за задача не само да се представи достойно в Шампионската лига, но и да прескочи груповата фаза.
Браво на Зенит и Хълк и Витцел са уникални играчи. На мен лично белгиеца ми е любимец, това е футболист
който си играе на няколко позиции на супер ниво. Зенит имат и други страхотни играчи вкл. цялата халфофа линия
на нац. отбор на Русия. Относно забележката че не можело така аз лично не виждам проблем щом Сити,Челси,ПСЖ,Реал
Барса и т.н.т. харчат като луди защо Зенит да не може ? Та Ливърпуул преди сезон изхарчиха 100 млн. Е за няколко
изкл. посредстени играчи. Да припомням ли колко пари даде Реал М за доста спорен (за мен посредствен) футболист
като Ф.Коентрао -> 30 млн. Е !!! Защо Витцел който ако застане на бека (може го) ще е с пъти по-добър от
Коентрао да не струва 40 млн. и защо пък Зенит да не ги платят ?