Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stn

Re: Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията

Мнениеот stn » 22 авг 2012 15:45

Данчо Лазаров е начело на най-успелия клон в държавата и му подържа нивото 15 години. Дано някога имаме и подобно правителство, което да отделя достатъчно за себе си и да оставя достатъчно и за държавата, която винаги да е сред елита. Точно по този начин се работи в Германия, Франция и Великобритания. Правителството краде, но оставя толкова колкото е нужно на обществото, за да е доволно.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 22 авг 2012 16:05

apocalexxnow написа:Интересно ако пратят Лазаров в затвора и съответно му стане невъзможно да остане в УС, врс дали ще е доволен - все пак не са го отстранили чрез конгрес, ами се е намесило правосъдието, какво безобразие :)

Пламен го уважавам малко, защото поне пуска от време на време по някой аргумент, макар и не много валиден. Добре че не виждам санди във форума :)

Вие с 1982 наистина сте много ограничени. Първо Лазаров нито ми е благодетел, нито ме интересува дали ще влезне в затвора и дали ще остане начело на Федерацията, има си компетентни органи, които ще се произнесат. Има назначена проверка, която ще определи има ли злоупотреби или не и докажат ли се Лазаров ще си понесе наказанието. Това е относно Лазаров и моето мнение за него. Но каквото и да стане при тази проверка, това няма да промени мнението ми, че Стойчев направи всичко възможно да съсипе отбора, нещо което за щастие не се получи и момчетата се представиха добре на Олимпиадата. За доброто на волейбола е Стойчев да е колкото се може по далече от Националният отбор, а за Лазаров да се произнесе съда има или не нарушения. И да, свалянето му единствено може да стане на Отчетно избороно събрание или чрез съда, ако се докаже, че има нарушения. Такива са законите и друг начин няма, а ако сте на друго мнение кажете какъв е той.
И междудругото аз не защитавам Лазаров и УС, а Националният отбор по волейбол и мнението ми продължава да е, че Стойчев беше вреден за него и се радвам, че си подаде оставката и вече не част от отбора. За разлика от вас, които защитавате една личност и я поставяте над интересите на Националният отбор и за вас реномето на Стойчев е по важно от това на отбора и неговите успехи.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 22 авг 2012 16:32

stn написа:Данчо Лазаров е начело на най-успелия клон в държавата и му подържа нивото 15 години. Дано някога имаме и подобно правителство, което да отделя достатъчно за себе си и да оставя достатъчно и за държавата, която винаги да е сред елита. Точно по този начин се работи в Германия, Франция и Великобритания. Правителството краде, но оставя толкова колкото е нужно на обществото, за да е доволно.

Нищо не поддържа Данчо Крадеца, нивото на волейбола у нас е най-ниското в цялата му история, първенството ни е жалко, смешно и далеч от европейските нива, тресе се от скандали и корупция.

А резултатите на националния отбор са благодарение на играчите, които играят навън и се подготвят в наистина качествена и конкурентна среда. Данчо Лазаров няма нищо общо.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 23 авг 2012 00:11

stn написа:Данчо Лазаров е начело на най-успелия клон в държавата и му подържа нивото 15 години. Дано някога имаме и подобно правителство, което да отделя достатъчно за себе си и да оставя достатъчно и за държавата, която винаги да е сред елита. Точно по този начин се работи в Германия, Франция и Великобритания. Правителството краде, но оставя толкова колкото е нужно на обществото, за да е доволно.

Това съм го чел дословно същото в коментари под няколко статии на спортал.

ВРС, не може да следиш внимателно събитията и изказванията в тази ситуация и да твърдиш, че Стойчев е направил всичко възможно да съсипе отбора. Не може човек, който иска спортът да се развива от кадърни и отдадени хора, а не от мошеници и простаци, и прави всичко възможно за това, пък било то и да си тръгне в ключов момент, да го наричате предател. Не може да съдите за един треньор по има-няма 4-5 месеца работа (юни-септември 2011, май 2012), която не сте и наблюдавали. Аз също не съм наблюдавал как Стойчев ги тренира, но и не съм казвал, че е най-великия треньор на Земята, няма как да го знам. Но няколкото успешни години и десетките спечелени титли в Тренто все пак накланят везните поне малко в негова полза. 9-тото място на Европейско боли, но не може заради него да го разпъваме на кръст. Напускането на отбора преди олимпиадата гарантира по-лошо представяне, но при положение, че целта е спортът да се освободи от мошениците и да се развива по-добре изобщо в бъдеще, е не си ли струва? И защо всички реагираха толкова шокирано на оставката му - той каза - имате 3 седмици да решите кой се маха - аз или вие, всички се направиха на глухи, а после изведнъж - много изненадани. Ами глухи и слепи ли сте? И толкова ли е изненадващо, че човек, който очевидно се старае да следва някакви принципи, изпълнява даденото си обещание? Стойчев можеше и изобщо да не се върне след като го изритаха по онзи брутално грозен начин, имаше всички основания да си вземе шапката още тогава. Но остана, точно за да си свърши работата и да спечели другата квалификация, за да не предава отбора, когато е най-необходим, и за да не бъде предател.

Не мога да кажа дали Стойчев е най-добрия треньор в света и дали, дори ако е такъв, пасва на нашия отбор. Мога само да кажа, че човекът очевидно следва принципи, има чест и достойнство и прави каквото може само и само волейболът да се развива в положителна насока.

Междувременно, за всички е очевидно, че Лазаров и Ганев нямат принципи. Днес казват едно, утре друго. Брутално грозно и просташки се държат с който им падне. Имаха 100 случая, в които, ако бяха мъже, щяха да си подадат оставките без да чакат каквито и да било отчетно-изборни събрания, както впрочем правят хората по белия свят. Въобще и за кварталните кучета е очевидно, че такива хора НЕ СА ДОБРИ МЕНИДЖЪРИ - ако не си съгласен с това, значи наистина си или платен или невероятно тъп. И така, Стойчев е видял нередности във финансите, детско-юношеските школи и т.н. И ти ми казваш, че той няма право да се опита да се пребори с тази сбирщина, която стои начело на БФВ? Няма право да откаже да работи за престъпници? Няма право да отстоява своите принципи? Еми не мога да те разбера.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 23 авг 2012 09:45

Учудвам се, че след всичко, което стана, все още има хора, които подкрепят Стойчев. Човекът, който може би ни лиши от олимпийска титла.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 авг 2012 09:48

Лишил ни от олимпийска титла ..... вие изкукахте тотално.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 23 авг 2012 11:35

apocalexxnow написа:

Това съм го чел дословно същото в коментари под няколко статии на спортал.

ВРС, не може да следиш внимателно събитията и изказванията в тази ситуация и да твърдиш, че Стойчев е направил всичко възможно да съсипе отбора. Не може човек, който иска спортът да се развива от кадърни и отдадени хора, а не от мошеници и простаци, и прави всичко възможно за това, пък било то и да си тръгне в ключов момент, да го наричате предател. Не може да съдите за един треньор по има-няма 4-5 месеца работа (юни-септември 2011, май 2012), която не сте и наблюдавали. Аз също не съм наблюдавал как Стойчев ги тренира, но и не съм казвал, че е най-великия треньор на Земята, няма как да го знам. Но няколкото успешни години и десетките спечелени титли в Тренто все пак накланят везните поне малко в негова полза. 9-тото място на Европейско боли, но не може заради него да го разпъваме на кръст. Напускането на отбора преди олимпиадата гарантира по-лошо представяне, но при положение, че целта е спортът да се освободи от мошениците и да се развива по-добре изобщо в бъдеще, е не си ли струва? И защо всички реагираха толкова шокирано на оставката му - той каза - имате 3 седмици да решите кой се маха - аз или вие, всички се направиха на глухи, а после изведнъж - много изненадани. Ами глухи и слепи ли сте? И толкова ли е изненадващо, че човек, който очевидно се старае да следва някакви принципи, изпълнява даденото си обещание? Стойчев можеше и изобщо да не се върне след като го изритаха по онзи брутално грозен начин, имаше всички основания да си вземе шапката още тогава. Но остана, точно за да си свърши работата и да спечели другата квалификация, за да не предава отбора, когато е най-необходим, и за да не бъде предател.

Не мога да кажа дали Стойчев е най-добрия треньор в света и дали, дори ако е такъв, пасва на нашия отбор. Мога само да кажа, че човекът очевидно следва принципи, има чест и достойнство и прави каквото може само и само волейболът да се развива в положителна насока.

Междувременно, за всички е очевидно, че Лазаров и Ганев нямат принципи. Днес казват едно, утре друго. Брутално грозно и просташки се държат с който им падне. Имаха 100 случая, в които, ако бяха мъже, щяха да си подадат оставките без да чакат каквито и да било отчетно-изборни събрания, както впрочем правят хората по белия свят. Въобще и за кварталните кучета е очевидно, че такива хора НЕ СА ДОБРИ МЕНИДЖЪРИ - ако не си съгласен с това, значи наистина си или платен или невероятно тъп. И така, Стойчев е видял нередности във финансите, детско-юношеските школи и т.н. И ти ми казваш, че той няма право да се опита да се пребори с тази сбирщина, която стои начело на БФВ? Няма право да откаже да работи за престъпници? Няма право да отстоява своите принципи? Еми не мога да те разбера.

За платен, не съм платен, тъй като съм далече от Федерацията и не познавам никой лично и няма как да получавам някакви облаги, защото аз съм само един фен на Националният отбор и говоря като такъв. Мен не ме интересува неясното бъдеще за което се бори Стойчев, а ме интересува волейболният национален отбор и представянето му на големи първенства. И мнението ми е, че Стойчев направи всичко възможно да провали отбора на Олимпиадата, заради собственото си его, което постави над интересите на отбора. Колкото до успехите с Тренто няма база за сравнение на клубен отбор с националният, в клубният отбор той избира волейболистите, които да бъдат привлечени в отбора и те са предимно звезди, докато в националният трябва да се съобразява с това което има. За втората квалификация остана защото след като се провали на първата бяха привикани при Б.Б., тъй като Държавата трябваше да извади пари от бюджета за да бъде платена и втората. А и в нея освен отбора на Франция други конкуренти нямаше и се очакваше, че ще се справим лесно с тази квалификация. Самият Стойчев беше наясно, че условията за оставането му са абсурдни и няма как да бъдат изпълнени и си го каза, че не очаква това да стане. Няма как един работник да иска оставка на всички негови шефове и да заплаши, че ако не си отидат те, той ще напусне, а той на практика се явява работник. Да, има право да напусне и да не желае да работи с тези хора и той го направи и в това не виждам нищо лошо, стига да не беше подвевл Матей, което доведе и до напускането на Андрей. Така са преценили, така са направили избора е техен, но аз като фен на отбора не го одобрявам и няма как да се съглася, че е направено заради доброто на волейбола. Колкото до това дали тези от Федерацията са престъпници, аз не мога да кажа нищо, има си компетентни органи и институции, които обвиняват и определят дали един човек е престъпник или не. Това е мнението ми, за теб може да е тъпо, но аз така го разбирам.

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 23 авг 2012 19:07

v.r.s. написа:За платен, не съм платен, тъй като съм далече от Федерацията и не познавам никой лично и няма как да получавам някакви облаги, защото аз съм само един фен на Националният отбор и говоря като такъв. Мен не ме интересува неясното бъдеще за което се бори Стойчев, а ме интересува волейболният национален отбор и представянето му на големи първенства. И мнението ми е, че Стойчев направи всичко възможно да провали отбора на Олимпиадата, заради собственото си его, което постави над интересите на отбора. Колкото до успехите с Тренто няма база за сравнение на клубен отбор с националният, в клубният отбор той избира волейболистите, които да бъдат привлечени в отбора и те са предимно звезди, докато в националният трябва да се съобразява с това което има. За втората квалификация остана защото след като се провали на първата бяха привикани при Б.Б., тъй като Държавата трябваше да извади пари от бюджета за да бъде платена и втората. А и в нея освен отбора на Франция други конкуренти нямаше и се очакваше, че ще се справим лесно с тази квалификация. Самият Стойчев беше наясно, че условията за оставането му са абсурдни и няма как да бъдат изпълнени и си го каза, че не очаква това да стане. Няма как един работник да иска оставка на всички негови шефове и да заплаши, че ако не си отидат те, той ще напусне, а той на практика се явява работник. Да, има право да напусне и да не желае да работи с тези хора и той го направи и в това не виждам нищо лошо, стига да не беше подвевл Матей, което доведе и до напускането на Андрей. Така са преценили, така са направили избора е техен, но аз като фен на отбора не го одобрявам и няма как да се съглася, че е направено заради доброто на волейбола. Колкото до това дали тези от Федерацията са престъпници, аз не мога да кажа нищо, има си компетентни органи и институции, които обвиняват и определят дали един човек е престъпник или не. Това е мнението ми, за теб може да е тъпо, но аз така го разбирам.

Надявам се да ми разясниш няколко неща от мнението ти.
1. Бъдещето винаги е неясно, това няма как да се обори. Но отговори си все пак, при всичко, което знаеш, според теб, кое бъдеще би било по-добро - бъдеще, в което Федерацията остава със същия УС или такова, в което УС се сменя? Защото Радо и Матей поискаха да се борят за второто. Ако ти си на мнение, че тази федерация не е най-добрата възможна, то тогава си противоречиш с изказването, че Радо иска да съсипе отбора.
2. Какво са си говорили с ББ никой не знае и не може да знае. Разбира се, че той е бил фактор в решението на Радо да остане още 3 седмици, но наистина ли мислиш, че Радо е останал, защото Борисов му е тропнал с крак от името на държавата? И дори и да е така, как това допринася към твойта теза, че той прави всичко възможно да съсипе отбора - спокойно можеше да си замине още тогава, каквито и да ги приказва ББ.
3. Ти гледа ли мача с Франция и видя ли няколкото момента, в които отборът беше на косъм да се срине? Ако си мислиш, че лесно сме ги победили, много се лъжеш. Спокойно можехме да загубим мача, а с него и квалификацията и с Радо и без Радо. Но шансът да я загубим без Радо щеше да е доста по-голям. Едно е да се махнеш месец и нещо преди важните мачове, друго е 2 седмици и половина.
4. Матей толкова ли е лесно манипулируем според теб, че точно Радо да го е повлякъл? Човекът е бил съгласен с неговата позиция и е решил да я отстоява. Колкото до Жеков - тук съм съгласен - Жеков си каза, че скандалите и решението на Радо да напусне са му убили мотивацията. Но според мен пък именно това беше за добро, защото Братоев се справи великолепно, може би по-добре отколкото самият Жеков би се справил.

Не казвам, че Радо е безгрешен, лично аз хич не се радвам на това, което казва "Няма психика, няма такива работи, на отбора му трябва тактика и тактически решения за всяка ситуация и тогава няма да има проблеми с психиката" - това не може да е така, защото играят хора, а не роботи. И няма да се учудя, ако е истина това, което Любо Ганев казва, че по негово време ги е държал прекалено строго и това ги е изтощавало или демотивирало в някаква степен.

Но като човек мога да му кажа само евала за това, че си отстоява позициите и се бори срещу несправедливостите. Олимпиади има на всеки 4 години, а освен това има Световни лиги всяка година, европейски на всеки две, световни на всеки четири, световни купи на всеки две... не липсват места за изява. Не ми е проблем да се пожертва едно състезание, за да може отборът да тръгне нагоре във всички следващи. А е очевидно, че федерацията краде и пречи това да стане факт. Очевидно беше преди, очевидно е сега, очевидно ще стане и за теб след като приключат въпросните проверки и прокуратури. Но ти явно дори и тогава ще твърдиш, че Радо е предател и разсипник на отбора...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 23 авг 2012 21:10

apocalexxnow написа:
v.r.s. написа:За платен, не съм платен, тъй като съм далече от Федерацията и не познавам никой лично и няма как да получавам някакви облаги, защото аз съм само един фен на Националният отбор и говоря като такъв. Мен не ме интересува неясното бъдеще за което се бори Стойчев, а ме интересува волейболният национален отбор и представянето му на големи първенства. И мнението ми е, че Стойчев направи всичко възможно да провали отбора на Олимпиадата, заради собственото си его, което постави над интересите на отбора. Колкото до успехите с Тренто няма база за сравнение на клубен отбор с националният, в клубният отбор той избира волейболистите, които да бъдат привлечени в отбора и те са предимно звезди, докато в националният трябва да се съобразява с това което има. За втората квалификация остана защото след като се провали на първата бяха привикани при Б.Б., тъй като Държавата трябваше да извади пари от бюджета за да бъде платена и втората. А и в нея освен отбора на Франция други конкуренти нямаше и се очакваше, че ще се справим лесно с тази квалификация. Самият Стойчев беше наясно, че условията за оставането му са абсурдни и няма как да бъдат изпълнени и си го каза, че не очаква това да стане. Няма как един работник да иска оставка на всички негови шефове и да заплаши, че ако не си отидат те, той ще напусне, а той на практика се явява работник. Да, има право да напусне и да не желае да работи с тези хора и той го направи и в това не виждам нищо лошо, стига да не беше подвевл Матей, което доведе и до напускането на Андрей. Така са преценили, така са направили избора е техен, но аз като фен на отбора не го одобрявам и няма как да се съглася, че е направено заради доброто на волейбола. Колкото до това дали тези от Федерацията са престъпници, аз не мога да кажа нищо, има си компетентни органи и институции, които обвиняват и определят дали един човек е престъпник или не. Това е мнението ми, за теб може да е тъпо, но аз така го разбирам.

Надявам се да ми разясниш няколко неща от мнението ти.
1. Бъдещето винаги е неясно, това няма как да се обори. Но отговори си все пак, при всичко, което знаеш, според теб, кое бъдеще би било по-добро - бъдеще, в което Федерацията остава със същия УС или такова, в което УС се сменя? Защото Радо и Матей поискаха да се борят за второто. Ако ти си на мнение, че тази федерация не е най-добрата възможна, то тогава си противоречиш с изказването, че Радо иска да съсипе отбора.
2. Какво са си говорили с ББ никой не знае и не може да знае. Разбира се, че той е бил фактор в решението на Радо да остане още 3 седмици, но наистина ли мислиш, че Радо е останал, защото Борисов му е тропнал с крак от името на държавата? И дори и да е така, как това допринася към твойта теза, че той прави всичко възможно да съсипе отбора - спокойно можеше да си замине още тогава, каквито и да ги приказва ББ.
3. Ти гледа ли мача с Франция и видя ли няколкото момента, в които отборът беше на косъм да се срине? Ако си мислиш, че лесно сме ги победили, много се лъжеш. Спокойно можехме да загубим мача, а с него и квалификацията и с Радо и без Радо. Но шансът да я загубим без Радо щеше да е доста по-голям. Едно е да се махнеш месец и нещо преди важните мачове, друго е 2 седмици и половина.
4. Матей толкова ли е лесно манипулируем според теб, че точно Радо да го е повлякъл? Човекът е бил съгласен с неговата позиция и е решил да я отстоява. Колкото до Жеков - тук съм съгласен - Жеков си каза, че скандалите и решението на Радо да напусне са му убили мотивацията. Но според мен пък именно това беше за добро, защото Братоев се справи великолепно, може би по-добре отколкото самият Жеков би се справил.

Не казвам, че Радо е безгрешен, лично аз хич не се радвам на това, което казва "Няма психика, няма такива работи, на отбора му трябва тактика и тактически решения за всяка ситуация и тогава няма да има проблеми с психиката" - това не може да е така, защото играят хора, а не роботи. И няма да се учудя, ако е истина това, което Любо Ганев казва, че по негово време ги е държал прекалено строго и това ги е изтощавало или демотивирало в някаква степен.

Но като човек мога да му кажа само евала за това, че си отстоява позициите и се бори срещу несправедливостите. Олимпиади има на всеки 4 години, а освен това има Световни лиги всяка година, европейски на всеки две, световни на всеки четири, световни купи на всеки две... не липсват места за изява. Не ми е проблем да се пожертва едно състезание, за да може отборът да тръгне нагоре във всички следващи. А е очевидно, че федерацията краде и пречи това да стане факт. Очевидно беше преди, очевидно е сега, очевидно ще стане и за теб след като приключат въпросните проверки и прокуратури. Но ти явно дори и тогава ще твърдиш, че Радо е предател и разсипник на отбора...

1. Няма как да зная дали бъдещето ще е по-добро при тази федерация или ако тя се смени, тъй като във футбола бъдещето след свалянето на Батето се оказа много по-лошо, отколкото когато беше той. Искахме промяна и се надявахме, че "четвъртите в света" ще са много по добри от Батето, но не се оказа така.
2. Не съм казал, че Б.Б. е тропнал по масата, но има вероятност и да го е направил, тъй като държавата трябваше да даде не малко пари след провала в първата квалификация и може по някакъв начин да му е повлиял за оставането, а и ако се беше отказал за втората квалификация, това щеше да покаже истинката му същност, че отбора не го интересува, а само запазването на имиджа си и щеше да бъде треньора провалил квалификацията и отказал да води втората поради опасения от провал и в нея.
3.Мача с Франция наистина в един момент беше на кантар и можеше да го загубим, но като цяло квалификацията беше по лека от първата, защото в нея имаше само един по-сериозен отбор-Франция, а не като в първата 3 сериозни отбора и ние загубихме от най-непретенциозният в нея.
4. Да, смятам, че Матей е лесно манипулируем и Стойчев стои зад неговото отказване, който между другото е и негов треньор в Тренто, а да не забравяме, че с Матей винаги е имало скандали при преминаването от един отбор в друг и върви в комплект със Стойчев.

Мнението ми е, че позицията той можеше да си я отстоява и същевременно да води отбора. Вдигна се шум, започнаха проверки и това което беше целта му се случи, само, че нали отбора е над всичко, какво му пречеше да го води на Олимпиадата и да си води неговата битка. Дори ако той беше начело на отбора и постигнеше резултатите, коита постигнаха Найденов и Плачи, тогава щеше да има още по силна позиция и аргументи срещу Лазаров и УС и бих го подкрепил, но след всичко което се случи няма как да го подкрепя и да искам да е начело на отбора. Проверката ще мине, ще приключи и ще има становище, което може да доведе до обвинение на Лазаров и той да си отиде, но това няма да промени мнението ми за Стойчев, че се опита да съсипе отбора в най-важният турнир да отбора, какъвто е Олимпиадата. А Олимпиадата не може да се сравняна нито с Европейско или Световно първенство, нито със Светоната лига и купа, защото тя е най-важният турнир и е завършек на един четири годишен цикъл, за всеки един спортист.

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 24 авг 2012 09:24

Благодаря ти, сега вече те разбирам по-добре. Имаш си и своите основания да си на това мнение - сега чета как Ивайло Константинов се гласи да замести Лазаров, а те двамата са един дол дренки. Но за точки 2 и 4 просто не виждаш ясно ситуацията според мен :) Да, винаги е имало скандали при преминаването на Матей от един в друг отбор, но това винаги е било заради онези във федерацията. Не знам коя година отиде Матей в Тренто, но тогава бяха най-големите и лично Рубен Акоста беше дошъл да "посъветва" федерацията да престане с тези робски договори и да пусне момчето да играе където иска. А това, че двама човека са приятели не ги прави тотално вързани един за друг. Ако някой твой приятел изрази някаква позиция, а ти го подкрепиш, това значи ли, че той те е изманипулирал да го последваш? Не, просто ви съвпадат мненията. То затова сте и приятели, защото имате съвпадащи възгледи. А представи си сега, че ти имаш за шефове сбирщина от хора, които се държат ужасно просташки с теб, дори са се опитали да те изритат веднъж, ама не им се е получило, и не можеш да ги понасяш. Трябва да работиш още 3 месеца за тях, за да не кажат хора като теб, че си предател. Еми много ясно, че 3 месеца са прекалено много, затова и Радо направи компромиса да остане още малко и да си свърши започнатото, като е предупредил, че след това си тръгва, но да не се застоява повече, отколкото нервите му ще издържат. Аз съм си прекратявал стаж 10 дена преди официалния му край, просто защото не издържах повече на това място с тези хора и исках да се махна, нищо че 10 дена не са кой знае какво и могат да се издържат, ако си от тези, които си трайкат. А дали щеше да започне тази проверка ако Стойчев беше останал - въобще не е сигурно. Ако не си забелязал, в България нещата се случват само ако има големи скандали. И още нещо - дори след напускането на Стойчев, той беше сниман във фитнеса с националите да им дава акъл и да ги тренира. Идваше на всеки мач на националния и ги подкрепяше от трибуните, нищо че БНТ ги скастриха като го показаха първия път и повече не посмяха да го дадат. Колкото до олимпиадата... малко се преекспонира значението й. За Полша няма да казват онези, дето завършиха пети на олимпиадата, а ще казват златните медалисти от световната лига 2012-та. Само Сашо Йовков ще натъртва постоянно как са се провалили на олимпиадата, за да ни изтъква ние колко сме велики. Иначе гледат се медалите от всички първенства. Може олимпиадата да е най-важна и златен медал там да означава повече от златен медал на световна лига, но не е всичко на света и спокойно може едно издание да се пожертва ако е за доброто на бъдещето. Пък и на Стойчев му беше ясно, както и на всички, че този отбор си заслужава пето място, а класиране по-нагоре ще си е успех. И със и без него, и със и без Матей и Андрей. А ако искаме в бъдеще да имаме реални шансове да се борим за медали, ръководството трябва да се смени. Да, кой знае, може и по-лошо да стане ако Константинов дойде на власт, но при положение, че и сега не е розово, трябва ли да си трайкаме само заради риска да стане по-лошо?

Върни се в “Архив”