Пламен Константинов: Резултати ще има, ако се инвестира в училищата, не само в зали
Бившият капитан на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, по настоящем ръководител на групата за "Спорт и младежка политика" в "Движение България на гражданите", се обяви за радикални реформи в областта на спорта и младежката политика по време на пресконференция.
На брифинга, посветен на българското участие на Олимпийските игри в Лондон 2012-та година, спортистът разкритикува анализа, направен от министъра на спорта Свилен Нейков, за представянето на родните спортисти. По думите на Константинов, министърът анализира “като треньор, а не като управленец”.
“Заключението от представянето ни на Олимпиадата е, че нямаме елитни спортисти, а това управление не постигна необходимите резултати в областта на спорта”, коментира Константинов. Според него е погрешна практиката успеваемостта на политиката в спорта да се свежда единствено до броя на взетите медали.
Като основен проблем пред българския спорт, Пламен Константинов посочи погрешното инвестиране на малкото финансови средства. Бившият национал по волейбол се обяви за приоритетно финансиране на училищния като основа на масовия спорт. Според Константинов само така ще се стигне до бъдещи примери на високо спортно майсторство и ще можем да говорим за елитни спортисти. “Голяма част от парите следва да бъдат пренасочени към училищата, защото предвид икономическата ситуация в страната, много малко семейства могат да си позволят децата им да тренират в професионални клубове. Училището е мястото, където можем да запалим децата по спорта.”, категоричен беше Пламен Константинов. Настоящият треньор по волейбол се обяви и за изработването на национална карта, която ще позволи развитието на отделните спортове да се определя на база регионите, в които са постигнати най-добрите резултати и има подготвени специалисти. Константинов предложи часовете по физическо възпитание да се преместят извън учебното време и спешно да започне инвестиране в ремонт на училищните салони и спортните площадки.
Пламен Константинов определи като погрешно “наливането” на огромни бюджетни средства в спортни бази като “Арена Армеец”, “Спорт-палас” и “Белмекен”, които остават “затворени за масовия спорт и за децата”. “Колко деца могат да тренират в “Арена Армеец?”, задочно попита Константинов и допълни, че във високопланинската база “Белмекен” няма нужната биохимична лаборатория, което я прави неефективна при подготовката на водещи спортисти. “Защо олимпийците ни се подготвяха в чужбина, а не на Спорт-палас, нали е ремонтиран, а може би всичко се прави, защото от ремонти и строителство най-лесно се отклоняват средства”, констатира още Константинов. Той се обяви за реформа и при разпределението на парите, които държавата отпуска за спорт. Според волейболният специалист, министерството трябва да извършва част от плащанията, което сега се прави от федерациите. Константинов разкритикува и разпределението на средства “на парче” на определени федерации, чиито ръководители после трябвало да благодарят на определен човек в държавата.
http://gong.bg/view_article.php?article_id=292275
Пламен Константинов казва много големи истини БРАВО КАПИТАНЕ
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
Пламен Константинов казва много големи истини БРАВО КАПИТАНЕ
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
Re: Пламен Константинов казва много големи истини БРАВО КАПИТАНЕ
Това като го писх ме оплюха, сега е наред Пламен Константинов.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...
- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
Някой можели да пусне линк с цялото интервю 

- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
Направо настръхнах докато го слушах .
Както се вика Пламен ми взе думите от устата
Както се вика Пламен ми взе думите от устата

Прав е за училищния спорт ,но не е прав че е против строежите на спортната инфраструктора за елитен спорт[спортпалас,белмекен,арена армеец*].Трябва да се инвестира и в едното и в другото.
-
Покрай Пламен, Меглена Кунева ще вземе някое и друго гласче! А вие сте потенциалните и избиратели.Честито!
миле гърбавия написа:Покрай Пламен, Меглена Кунева ще вземе някое и друго гласче! А вие сте потенциалните и избиратели.Честито!
На мене много добре ми е ясно това, което казваш. Такива неща не се приказват просто така. За жалост после всичко ще се забрави. Нали помниш, че Пламен беше казал за НДСВ, че била много успешна партия, с възможности за развитие? И какво стана с тази "успешна" партия? Май изчезна.
Лошо е, че големите ни спортисти ги използват по такъв грозен начин, но се надявам, че ако не при Пламен, то при следващ случай ще има реални намерения.
Аз също съм на мнение че това е правилния път, но имам съмнение че Пръмова го използва. Иначе за масовия спорт съм на едно мнение с Пламен. В момента има голяма масовост във футбола, терени по 50-60 та чак до 100 лева на час почти във всеки квартал. Кошове отдавна няма, сигурно са в някой пункт за вторични. Другото което прави впечатление е че децата масово се тъпчат с чипс и кола (т.е. лайна), и на площадките вместо спорт и игри, масово се пие бира и тук там по някоя цигара.
- AceVentura
- Контакти:
Същия каза "законите се спазват когато може", имах "честта" лично да разговорям с него и тогава мнението ми за него се разби на пух и прах. Така пред камери е много приятен, но в действителност...
ASENOVSKI VOYN написа:Някой можели да пусне линк с цялото интервю
Заповядай!

http://gong.bg/get_audio.php?audio_id=21187