Ивайло Петев (Фен тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Re: Ивайло Петев (Фен тема)

Мнениеот terata » 18 авг 2012 17:19

sneludik написа:Никой не отрича заслугите на другите треньори,но това си е фен тема на нашия форум.
Нали се сещаш,че тук ще се радваме на нашия Петев,който наистина беше желан от Мамич и който попадна в ТОП 20 на едни от най-добрите треньори в света в началото на тази година. Единия е на 37,а другия на 45.За Ивайло Петев, Лудогорец е началото на звездната му кариера като треньор,колкото и да се опитват родните разбирачи да го отричат.Дано продължава да се радва на нашите и на собственика на клуба симпатии още дълги години,защото вярвам,че пътя му като треньор е едва на половината извървян,откъм успехи.

П.П.Между другото много уважавам Стоилов.Радвах се за успехите му с Левски,само не разбрах,защо този така успешен треньор не продължи да бъде такъв за сините.Надявам се при нас да не се развият така нещата,защото това ще е грешка,както се видя при вас.

Е и какво като е фен тема на вашия форум? Не може да се пише тук ли? Нищо лично към никой и нямаше да се намеся ако не бяха гръмките писаници за "треньорът с най-шеметна кариера в България" тъй като сам видя, че това далеч не е така.

ПП: И хем си си превел с Google translate "новината" че Петев е сред най-добрите треньори в света, хем си е пуснал с грешно заглавие. ;) Превода е "20 от най-добрите млади треньори в света". А ти ми нареждаш Петев сред най-добрите 20 треньора в света:) меко казано е повече от смешно

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 18 авг 2012 17:26

И сега по темата!
Щом отбора има облик, който доста специалисти определиха като най-привлекателния в България миналата година, значи отборът има прекрасен трньор! Според мен се получи много добро сработване между него и точно тези футболисти, защото спомняме си как трудно играеше отбора в Б група, въпреки селекцията! Супер беше, че отборът игра в познатия стил срещу Динамо, а това вече зависи най-много от треньора според мен! Нека да продължава все така! И все пак нещо, което според мен е недостатък-трудно прави промени в отбора, дори и при премерен риск! Има доста дълга скамейка, а играе винаги с един и същ състав! По време на мачовете трябва да реагира по-смело според мен със смените! Мисля, че точно смените и първоначалния избор на вратар ("страхът" от промени) му изигра лоша шега и загуби спечелен мач в Загреб! Но нека гледаме напред, който не е работил той не е правил грешки! Пожелавам успех на Петев в следващите мачове и дано отбора играе все така убедително!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Потребителски аватар
sneludik
Контакти:

Мнениеот sneludik » 18 авг 2012 17:36

terata написа:
sneludik написа:Никой не отрича заслугите на другите треньори,но това си е фен тема на нашия форум.
Нали се сещаш,че тук ще се радваме на нашия Петев,който наистина беше желан от Мамич и който попадна в ТОП 20 на едни от най-добрите треньори в света в началото на тази година. Единия е на 37,а другия на 45.За Ивайло Петев, Лудогорец е началото на звездната му кариера като треньор,колкото и да се опитват родните разбирачи да го отричат.Дано продължава да се радва на нашите и на собственика на клуба симпатии още дълги години,защото вярвам,че пътя му като треньор е едва на половината извървян,откъм успехи.

П.П.Между другото много уважавам Стоилов.Радвах се за успехите му с Левски,само не разбрах,защо този така успешен треньор не продължи да бъде такъв за сините.Надявам се при нас да не се развият така нещата,защото това ще е грешка,както се видя при вас.

Е и какво като е фен тема на вашия форум? Не може да се пише тук ли? Нищо лично към никой и нямаше да се намеся ако не бяха гръмките писаници за "треньорът с най-шеметна кариера в България" тъй като сам видя, че това далеч не е така.

ПП: И хем си си превел с Google translate "новината" че Петев е сред най-добрите треньори в света, хем си е пуснал с грешно заглавие. ;) Превода е "20 от най-добрите млади треньори в света". А ти ми нареждаш Петев сред най-добрите 20 треньора в света:) меко казано е повече от смешно

Да,видях,че е точно както е писано в темата,треньора с най-шеметната кариера в БГ.
За две години от "В",преминава в "Б" и "А",където като дебютант печели Купата и Супер купата на България,както и Шампионата,какво,ще го отречеш ли?Кой друг треньор с пари или без е правил подобно нещо за две години.
А относно заглавието-да,грешката е моя.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 18 авг 2012 17:47

sneludik написа:Да,видях,че е точно както е писано в темата,треньора с най-шеметната кариера в БГ.
За две години от "В",преминава в "Б" и "А",където като дебютант печели Купата и Супер купата на България,както и Шампионата,какво,ще го отречеш ли?Кой друг треньор с пари или без е правил подобно нещо за две години.
А относно заглавието-да,грешката е моя.

Показал съм ти кой треньор за същото време има далеч повече успехи, очевидно обаче четенето не ти е силната страна. Вие си знаете, както и си знаете, че именно заради него изгубихте и двата мача с Динамо Загреб. Пожелавам ви доживот да е при вас щом като е сред "20-те най-добри треньори в света". Само ми е интересно дали без парите на Домусчиев ще е толкоз "велик" треньор, колкото го изкарвате? Жалко само, че кинтите на Домусчиев не играят в евротурнирите

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 18 авг 2012 17:49

terata написа:
tsonpen написа:Това, предполагам, е треньорът с най-шеметна кариера в България. Почвайки от ниските нива и само за три години в професията събра по една купа от наличните в България

Тва за шеметната кариера е някакъв бъзик предполагам?

Ами аз затова писах "предполагам". Нямам сериозни познания по футболна история и благодаря, че ме поправи. Щеше да е още по-добре, ако беше го направил и без раздразнение.
Но малко си зле със сметките. От началото на 2004-та (когато Стоилов започва треньорска кариера като селекционер на юношеския състав на Левски) до края на 2006-та Станимир Стоилов има също три купи, от всяка по една. Петев прави същото само за една година в елита, преди това е треньор на Лудогорец в Б група за година, а преди това е играещ треньор на Любимец също за една година. От тук нататък ще видим какво ще стане.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 18 авг 2012 17:59

И още да допълня, че през две години от треньорската кариера на Петев, той не е имал дори теоретична възможност да спечели шампионата на А група, след като отборът му играе извън нея, а спечелването на КБ и Суперкупата би било равносилно на чудо.
Но това са подробности. Фактически, на база тригодишен период, рекордът е изравнен, но в този сезон Петев трябва да повтори дубъл за да остане в играта и требъл за да излезе еднолично начело.

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 18 авг 2012 18:09

tsonpen написа:И още да допълня, че през две години от треньорската кариера на Петев, той не е имал дори теоретична възможност да спечели шампионата на А група, след като отборът му играе извън нея, а спечелването на КБ и Суперкупата би било равносилно на чудо.
Но това са подробности. Фактически, на база тригодишен период, рекордът е изравнен, но в този сезон Петев трябва да повтори дубъл за да остане в играта и требъл за да излезе еднолично начело.

Требъл отново виждам аз... ;)
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 18 авг 2012 18:24

Някой от нещата вече съм ги казвал в други теми, за това ще ме извините че ще ги повторя тук, но това е мястото.

На Петев никой не може да му отрече, че за 2 години израстна много. Мисля, че всички помним как играеше "Лудогорец" в "Б" група и колко общо имаше със сега - точно нищо. Единствената прилика е, че и тогава и сега играят по 11 човека. Преди две години бяхме взели Тошко Колев и стилът на игра беше като минем центъра веднаха да изпипем топката в наказателното и да търсим тарана. Тактическите ни "капани" се свеждаха до това, че статичните положения ги изпълняваха различни изпълнителни, за да хванем противника неподготвен.
Истината е, че ако тогава Домусчиев не бе налял пари за играчи можеше и до сега да сме си във втория ешалон. Разчиташе са на индивидуалните проблясъци на новодошлите през зимната пауза, които малко по малко изведоха отбора до първото място. Въпреки това обаче имаше някой сериозни спънки, като дори с този отбор бяхме обърнати от "Поморие" от 0:2 до 3:2 и записахме домакинска загуба в Разград от "Светкавица".

Домусчиев може да е всякакъв, но има достатъчно акъл в главата, интересува се от отбора и страда заедно с него. Реши да опита да накара отбора да играе в испански стил. За целта изпрати Петев на обучение в "Еспаньол". Това, което видяхме през първите мачове на отбора не беше "Лудогорец", които виждахме из "Б" и "В" групите. Отборът къде успешно, къде не се опитваше да прилага този стил. Видяха се много слабости, но с времето нещата започнаха да се поизчистват и в момента отобът играе много приличен футбол на средноевропейско ниво. Миналия сезон не се залагаше на статичните положения, сега виждаме, че нещата са се променили. Миналия сезон често (прекалено) ни хващаха на контри, докато за сега не сме видяли такова нещо. Така или иначе стилът се развива, но проблемите са другаде.

Основните слабости на Петев и треньорския щаб се видяха най-ясно в мачовете срещу "Славия", "Левски", "ЦСКА" и най-вече в двата мача срещу "Динамо". В тези мачове в дадем период от мача успявахме да поведем в резултата, след което наблюдавахме една и съща картинка. Отборът се дръпваше сериозно назад и въпреки че играта му вървяла оставяше инициативата на противника. Като по чудо сини и червени не ни наказаха жестоко за това, сигналната лампа започна да свети, ни никой не я видя, защото постигнахме крайния резултат. За това пък "Динамо" направо взеха лампата и я ни я навряха в очите. Много болезнено, но и много очаквано. Отборът не е научен да приема играта в своята половина и не съумява да играе спокойно и да чака моментът за контраатака. Големи пропуски от тактическа и психологична гледна точка. Сериозни проблеми с избора на смени и навременното им правене.

Друго, което лично аз не харесвам е изключително ненавременното забелязване на проблемите. Те трябва да се потворят по 100 пъти, за да видим промяна. Не ми допада и това, че не се дава повече шанс на резервите да започват мачовете. Няма ротационен принцип, при положения че имаме почни равностойни играчи на скамейката. Ставаме предвидими, хабим много усилия и към края на полусезоните започваме да издъхваме. Срещу различни стилове на игра би следвало да можем да пускаме нужните ни играчи за този конретен мач. Играчи като Мишо Александров, Шоко и Моци имат доста по-различни силни страни от сегашните ни титуляри и могат да ни бъдат изключително полезни.

Въпреки всичко това, плюсовете на Петев за сега са повече от минусите и той си има своите привържаници, дори фенове. Лично аз не съм от тях, но оценявам работата му, въпреки че по-често си казвам само лошите неща. С малко помощ и още опит Петев може да изглади това. Определено смятам, че този сезон за нас се явява 30 подготвителни контролни мача за ЕКТ. Титлата не трябва да ни е фиксидея, достатъчно е да се класираме за ЕКТ, но да сме подобрили слабите си места. Имаме приличен отбор, с който видяхме, че дори "Динамо" и "Евертън" изпитват проблеми когато си играе играта. Трябва много сериозно да се поработи над играта в защита и под напрежение. Мисля, че за сега всичко друго може да почака. Тепърва предстои да видим дали Петев си е взел необходимите бележки от отпадането ни, защото лично аз хрълям голяма част от вината върху него и треньорския щаб като цяло.

Пожелавам му успех през новия сезон. Дано да виждаме положителни промени и си пожелавам когато повеждаме да не играем така, че да треперим до последно. Надявам се играчите ни вместо да бавят времето с лежене, да го правят с владеене на топката и трупане на статични положения в полето на противника. Времето ще покаже. Очакваме ТВ излъчването, защото е трудно да се коментира каквото и да било дори да си бил на стадиона, когато няма повторение.

П.П. А да, забравих да кажа, че се дразня на някой от изказванията за пред медиите. Може да бъде далеч по-скромен и ако има да казва нещо повече да го направи с облика на отбора на терена. Никога не е минус да стоиш ниско. В големите първенства треньорите се чудят как да прехвърлят напрежението при противника, а ние сами си го слагаме на главите. Пример: Гуардиола винаги казваше, че "Реал" са фаворити, дори на "Камп Ноу". Манчини и САФ също постоянно си прехвърляха топката. Тази година Ди Матео от рано обяви "Сити" и "Юнайтед" за основни претенденти и така "Челси" ще играе далеч по-спокойно и ще атакува от втора позиция.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
sneludik
Контакти:

Мнениеот sneludik » 18 авг 2012 18:47

D.Georgiev написа: А да, забравих да кажа, че се дразня на някой от изказванията за пред медиите. Може да бъде далеч по-скромен и ако има да казва нещо повече да го направи с облика на отбора на терена. Никога не е минус да стоиш ниско. В големите първенства треньорите се чудят как да прехвърлят напрежението при противника, а ние сами си го слагаме на главите. Пример: Гуардиола винаги казваше, че "Реал" са фаворити, дори на "Камп Ноу". Манчини и САФ също постоянно си прехвърляха топката. Тази година Ди Матео от рано обяви "Сити" и "Юнайтед" за основни претенденти и така "Челси" ще играе далеч по-спокойно и ще атакува от втора позиция.

Е с това съм на 100 % съгласен,защото и аз се чудя на някой изказвания.Лично аз почвам да се дразня.Помня на времето едно изказване от Левски:"Където има купа,трябва да се вземе!",звучеше абсурдно на фона на последвалите мачове.Пресен е и примера с ЦСКА :" Ще изорем тревата, но ЦСКА ще е шампион!".
Дано изказванията на треньорския ни щаб станат по премерени.

hijack1
Контакти:

Мнениеот hijack1 » 18 авг 2012 21:57

Петев трябва да следва стила на Моуриньо - трябва да бъде арогантен, като точно по този начин Жозе сваля напрежението от играчите и го поставя върху себе си заедно със цялото медийно влияние. Всички говорят за него, а играчите си тренират и играят спокойно. Нещо подобно правеше Стойчо миналата година, но там реването беше в повече. Напрежение трябва да има защото реално погледнато във всеки мач ще излизаме като фаворити и ще сме отбора който владее инициативата. Ако играчите сега не могат да понесат напрежението какъв е смисъла другата година да играем в ЕКТ? Определено както каза Георгиев трябва и да се научи да рискува повече - имаме доста добри резерви, които срещу отбори от долната половина спокойно биха си изнесли мача.

Върни се в “Архив”