"Билд": Байерн счупи трансферния рекорд в Бундеслигата с 40 млн. за Хави Мартинес
Германският гранд Байерн (Мюнхен) е на път да демонстрира финансова мощ, като привлече испанския национал Хавиер Мартинес. Баварците дълго отказваха да платят 40-те милиона евро, залегнали като освобождаваща клауза в договора на халфа на Атлетик Билбао, но явно са преценили, че привличането на Мартинес е добра инвестиция и в крайна сметка ще извадят въпросната сума. Според "Билд" всичко около сделката вече е договорено и до броени дни Байерн ще я обяви официално. Трансферът на Хави Мартинес ще се превърне в най-скъпата покупка в историята на Бундеслигата.
До момента Байерн даде за селекция малко над 30 млн. евро. Състава на Юп Хайнкес попълниха Джердан Шакири от Базел (12 млн.), Марио Манджукич от Волфсбург (13 млн.), Данте от Борусия М (4,7 млн.) и младият халф на Кьолн Мичел Вайзер (0,5 млн.). Като свободни агенти дойдоха Том Щарке от Хофенхайм и Клаудио Писаро от Вердер (Бремен).
23-годишният мартинес направи великолепен сезон с Атлетик Билбао, но с баските загуби финалите в Лига Европа и за Купата на Краля. Той беше част от състава на Испания, който стана европейски шампион, а после участва и на Олимпиадата в Лондон, където обаче испанците се провалиха.
Барселона също искаше да привлече опорния полузащитник, но високата му цена отказа каталунците. Интересното е, че от Байерн цяло лято повтаряха, че няма да склонят да платят исканите 40 млн. евро, но самият играч се е съгласил да взима по-ниска заплата и това е улеснило трансфера.
Байерн счупи трансферния рекорд в Бундеслигата
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- Neron
- Контакти:
Байерн счупи трансферния рекорд в Бундеслигата
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
- Neron
- Контакти:
Re: Байерн счупи трансферния рекорд в Бундеслигата
Дано се окаже вярно и най-накрая да извадят парите.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
Не вярвам, докато не го видя по екип. Не защото не могат да си го позволят, просто толкова пари накуп рядко са давали ( може би единствено за Гомес - 30 милиона ). Лично аз се надявах да вземат такъв тип футболист, че нито в защита се подсилиха, кой знае колко ( там е най - слабото място ), нито в полузащитата, където в дефанзевен план само с Густаво и Швайнщайгер е трудно цял сезон. Не съм забравил и за Тимощчук, но не смятам, че е особено добра опция вече.
[offtopic]Гръмки трансфери днес ( за тази вечер ).[/offtopic]
Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че човек е тук заради тези, които обича, и много други свързани с него човешки същества.Айнщайн
Много добър трансфер за баварците 

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Neron
- Контакти:
Wishes написа:Не вярвам, докато не го видя по екип. Не защото не могат да си го позволят, просто толкова пари накуп рядко са давали ( може би единствено за Гомес - 30 милиона ). Лично аз се надявах да вземат такъв тип футболист, че нито в защита се подсилиха, кой знае колко ( там е най - слабото място ), нито в полузащитата, където в дефанзевен план само с Густаво и Швайнщайгер е трудно цял сезон. Не съм забравил и за Тимощчук, но не смятам, че е особено добра опция вече.
Ами крайно време беше.Толкова години почти никви трансфери и явно загубените 2 финала за последните 3 години са повлияли за това решение.
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
Neron написа:Wishes написа:Не вярвам, докато не го видя по екип. Не защото не могат да си го позволят, просто толкова пари накуп рядко са давали ( може би единствено за Гомес - 30 милиона ). Лично аз се надявах да вземат такъв тип футболист, че нито в защита се подсилиха, кой знае колко ( там е най - слабото място ), нито в полузащитата, където в дефанзевен план само с Густаво и Швайнщайгер е трудно цял сезон. Не съм забравил и за Тимощчук, но не смятам, че е особено добра опция вече.
Ами крайно време беше.Толкова години почти никви трансфери и явно загубените 2 финала за последните 3 години са повлияли за това решение.
Аз лично бях изненадан, че достигнаха 2 финала за 3 години, особено, когато конкурентите харчат без спирка за всякакви играчи. Вече явно двете нулеви години ( изключвам Суперкупата, а донякъде и злополучната серия срещу Борусия Дортмунд ) са повлияли сериозно. Нищо чудно и Замер да е решил да установи идването си с един сериозен трансфер.
Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че човек е тук заради тези, които обича, и много други свързани с него човешки същества.Айнщайн
Не съм наблюдавал играта му. Наистина ли е толкова добър?
На мен 40 млн. ми се вижда твърде голяма сума, още повече ако трябва да бъде дадена за чужденец. Но пък от друга страна няма само качествените футболисти да напускат Германия. Трябва и да има движение в другата посока. Дано само оправдае очакванията, ако го вземем и дано Байерн не загърби политиката си да разчита основно на германци сред титулярите. Не искам да се превръщаме в сбирщина чужденци набедени за звезди (не визирам абсолютно никой от нашите), изградени като футболисти в школите на други отбори (каквито са Сити, Арсенал, Юнайтед и Реал). Пожелавам му успех!
На мен 40 млн. ми се вижда твърде голяма сума, още повече ако трябва да бъде дадена за чужденец. Но пък от друга страна няма само качествените футболисти да напускат Германия. Трябва и да има движение в другата посока. Дано само оправдае очакванията, ако го вземем и дано Байерн не загърби политиката си да разчита основно на германци сред титулярите. Не искам да се превръщаме в сбирщина чужденци набедени за звезди (не визирам абсолютно никой от нашите), изградени като футболисти в школите на други отбори (каквито са Сити, Арсенал, Юнайтед и Реал). Пожелавам му успех!
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
40 милиона са много пари за този играч най-много да струва 15,не вярвам точно Байерн да се набутат с подобна сума
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Хави Мартинес е отличен играч, но чак пък 40 милиона
Не е в стила на Байерн да вади толкова пари за един футболист. Бих предпочел да извадят 40 милиона, ама за двама класни играча, които струват по 20
Не е като да няма места, на които да има нужда от попълнения - един качествен защитник и халф, пък и нападател няма да е излишен 

40 милиона са адски много за това момче. Талантлив е, няма спор, но не струва толкова. А и точно от Байерн не очаквам да дадат толкова пари за един футболист и то все още сравнително недоказан.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага