venitos написа:ЧерноМореВарна написа:НЕ! Моят отговор.
Всъщност, защо не пусна и една анкета към темата?
Първо за себе си мога да кажа, че бях един от отявлените му противници наремето, когато още не беше треньор. Сега положението е съвсем друго.
Резултатите се дължат на индивидуални грешки!
Това, което видях срещу Черноморец и Локото е, че отбора мачка. Което означава, че отбора като цяло играе. Какво да направи Кольо, да влезе да играе с глава вместо Каката, или да направи шпагата на Бачев?
В хората е причината човек, дай да не търсим под вола теле. Виж мача с Локото: Бачката - минават го като малка гара, ялов шпагат за дузпата. Каката: изтърва най-чистия гол, който съм виждал, само Бижутера може да го надмине в подобна ситуация. Маркес: Почти не направи точен пас, този мач беше много зле. Борносузов: от време на време бадеми, изобщо не прави това, което се иска от него. Бай Миле: От време на време избухва с идея, но като цяло бавен, все си ги повежда дълги, взимат му я от краката. Канибалито: По-често стабилен, но винаги може да се разчита на него за фаталната грешка (не само срещу ПСВ, а и срещу Черноморец втория гол). Кривия: беше то времето, когато му се дивях, сега всичките му шест финта ги знам наизуст и малко ми дотегна вече от тия дълги извеждащи топки, които все по-рядко минават. Дани: тук таме, някой свестен мач да изкара, обикновено се губи тотално, обикновено подава неточно. Миро: хъс, който бих искал да виждам у всеки един моряк, самотник най-отпред, обикновено се бори с по двама, каквото може прави. Евала. Юрука: загубихме го за дълго. Мишо Лазаров: табуретка. Като го надушат какъв е и ни пробиват само от там. Домакинката: трагедия. За Жоро лоша дума не мога да кажа, но две, три момчета не правят отбор.Е, какво да стори Кольо, с оглед хората, скоито разполага. Искаше човека да му вземат още един нападател - стабилен, да мачка - Цу. Единствения ми упрек към Кольо е, заради Тошко Колев. Дайте да го оставим на мира, той е треньор, не маг.
Това е и моя поглед върху ситуацията - едно към едно!
За нивото в което се намираме, отбора е балансиран, а нивото без пари не се вдига (т.е. свободни трансфери), с това което разполага Кольо чудеса не може да направи!
Моето мнение е коренно противоположно на вашето. Защо? :
1. Спасов не е от вчера треньор на моряците да кажете, че му е необходимо време за сглобяване на състава.
2. Индивидуални грешки. О,кей, но не аз, нито "ЧерноМореВарна", нито "venitos" нито някой друг освен треньора е избирал футболистите. Защо взехме дървото Какалов? Защо за 2 години не бяха подменени и двата бека? Защо за две години не взехме читав таран?
3. Да не говорим като левскарите, че мачкаме, а все да падаме. Все съдиите да са ни виновни, времето и т.н. И в последния мач с Локо. Паднали сме с несъществуваща дузпа според Кольо. Абе тараланкоолу по явна дузпа не може и да има.
4. Постройката на терена. Винаги съм се чудил на постройката на отбора. Например:
Как можеш да сложиш за централен защитник Кулибали? Колкото и полезен, толкова и опасен пред нашата врата. Не, мястото му не е там! Най - добре би паснал на терена като дефанзивен халф - на мястото на Борносузов. А когато някой от двойката централни Сашо - Танко е контузен - имаме Домакинов. И не говорете глупости, че Домакинов бил слаб или, че е контузен. Да той страда от контузия ама треньорска.
Как можеш да започнеш мача в Пловдив без халфова линия? Как можеш да не предприемеш действия да неурализираш единствения читав футболист на Локото Даксон!
Как можеш да пускаш в игра такива талибани като Какалов, а да не вземаш едно наистина талантливо момче - Тошко Колев - черноморец до мозъка на костите си!
Как можеш да пускаш за дълго Милен, а да държиш на пейката Д. Димов! Не виждаш ли, че въздуха на Милен не стига. Ако ще се играе ходом да вземе мен - аз не по зле от Милен ще се разхождам по заления килим.
5. Относно Кривия. Каквото и да ми говорите в отбора от много, много, много години не имало такъв футболист. Футболист, който знае какво трябва да прави и го прави. Подавал дълги извеждащи топки. Ами нали точно в това е силата ни! Имал 6 финта и всички ги знаели. Абе приятел, на времето Гаринча е прилагаше в играта си цифром и словом 3 / три финта и винаги е развинтвал всяка една защита въпреки, че всички са ги знаели. А колкото и да са известни финтовете на Кривия много рядко някой успява да му вземе топката. Много рядко. И още нещо - миналата година, когато Кольо го слушаше за подредбата станахме трети. Когато Кольо си повярва, че е станал ГОЛЯМ и реши, че вече може и да не се вслушва в съветите на Алекс, започнахме с нелепите загуби.
6. Колко загуби трябва да инкасира отбор, борещ се за призовата тройка, за да бъде отстранен треньора му?!!
В заключение: боя се, че след още няколко мача ще бъдете на моето мнение, но ще бъде късно да се направи нещо за футболната 2009 - 2010 година.
Дано греша!