Victor Moses has completed his move to Chelsea (pending a medical). Great signing. #CFC
Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)
[center][wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2013/06/1000x71011.jpg?w=650&h=461&crop=1[/wrapimg][/center]
-
ChelseaTheBest
- Контакти:
Микел днес беше много слаб и това ме притеснява!Дано другия мач да видим Есиен на терена.Луиз също направи някои грешки,които можеше да са решаващи,ако не го беше покрил късмета.Според мен в такива мачове трябва да играе Гари Кейхил,защото е много "по-сигурен" от Луиз.Не поема излишни рискове и се позиционира по-добре!
П.П.Трансфера на Моузес наистина е възможно да е факт,въпреки че агента му е отрекъл,че има споразумение между двата клуба!
П.П.Трансфера на Моузес наистина е възможно да е факт,въпреки че агента му е отрекъл,че има споразумение между двата клуба!
Днес за пореден път се убедих,че тези коментатори от Диема или не разбират нищо от футбол или са си сложили очилата още от началото на сезона
Особено като почнаха да възхваляват Манчини и какъв гениален ход е направил с трима централни защитници и щях да падна
А иначе много говорят със статистики
Ама в този мач статистиката е,че тези трима централни защитници играят срещу един централен нападател
Вкарахме два гола и то все през зоната на централните защитиници
Това нормално ли е
И това ли е гения на Манчини????Е,на нас ни вкараха два гола след атаки в зоната на изгонения Иванович,което си е нормално
Ама да ти вкарат два гола през най-подсилената зона,при това единят с човек по-малко...не благодаря
Този "извънземен гений" да си стои в град Манчестър и то колкото се може повече време 
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Hulk: "I am going to talk about my future from Monday." #CFC
Hulk: "I have left a door open for being transferred to another league. I have preference for playing in the EPL or La Liga"
Hulk: "I didn't talk too much with my agent because of the Olympics but I am going to talk about my future from Monday"
[center][wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2013/06/1000x71011.jpg?w=650&h=461&crop=1[/wrapimg][/center]
3-5-2 е офанзивна схема. Така наречените "трима централни бранители" не действат забити в центъра на терена, а един остава в центъра и двама се изтеглят на фланговете (както правилно отбеляза коментатора). Подсигурява ги един от хората в средата на терена (за Ман Сити днес това беше Де Йонг). Това е в случаите, когато се атакува де. В защита обичайно действат 7 човека на препокриване (демек рядко са построени в линии, за да има вина конкретна централна двойка). Имам предвид, че всички се предвижват в пакет и обичайно тримата централни; двете "крила" и двамата вътрешни изнасят тежестта на защитата...
Манчини да не види нещо от ЮВЕНТУС
3-5-2 е страхотна схема и Ман Сити има отлични изпълнители за нея.... И според мен това е добра възможност за схема на игра от този отбор!
Манчини да не види нещо от ЮВЕНТУС
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
-
ChelseaTheBest
- Контакти:
Sardukar написа:3-5-2 е офанзивна схема. Така наречените "трима централни бранители" не действат забити в центъра на терена, а един остава в центъра и двама се изтеглят на фланговете (както правилно отбеляза коментатора). Подсигурява ги един от хората в средата на терена (за Ман Сити днес това беше Де Йонг). Това е в случаите, когато се атакува де. В защита обичайно действат 7 човека на препокриване (демек рядко са построени в линии, за да има вина конкретна централна двойка).
Манчини да не види нещо от ЮВЕНТУС3-5-2 е страхотна схема и Ман Сити има отлични изпълнители за нея.... И според мен това е добра възможност за схема на игра от този отбор!
Точно за това ме е яд!Ако ги бяхме приели в нашата половина през второто,щеше да ги прегазим на контра!Нямаше как да се подсигурят достатъчно бързо,а Азар и Торес са много бързи!За мен Ди Матео носи поне 50% вина за загубата.Още не мога да проумея защо не пусна Гари Кейхил през второто в зоната на Иванович!
Според мен проведохме много добре мача до изгонването на Иванович. Рамирес беше оставен там заради скоростта си, която никой от опциите за тази позиция не притежаваха. В случаят беше гласувано доверие на Мата, което той малко или много не оправда. Имаше доста грешки особено на Микел. Кокретно при Оби си личеше, че играе приятелска среща
аз поне на това го отдавам. Разочаровам съм от грешките в защита и най-вече слабата игра на Луис
Докато нигириеца е известен със своето непостоянство Луис има качествата и характера да играе винаги на ниво. Аз го отдавам на лош ден
Но като цяло почти всички полеви футболисти имаха непредизвикани грешни пасове, което съвсем малко ме смути, но не е болка за умиране(поне на този етап де).
Ман Сити се подсигуряваше доста сериозно! Де Йонг си бачкаше главно в защита. Например за ЮВЕ ролята на холандеца я изпълнява Пирло
3-5-2
Ман Сити се подсигуряваше доста сериозно! Де Йонг си бачкаше главно в защита. Например за ЮВЕ ролята на холандеца я изпълнява Пирло
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
-
ChelseaTheBest
- Контакти:
Sardukar написа:Според мен проведохме много добре мача до изгонването на Иванович. Рамирес беше оставен там заради скоростта си, която никой от опциите за тази позиция не притежаваха. В случаят беше гласувано доверие на Мата, което той малко или много не оправда. Имаше доста грешки особено на Микел. Кокретно при Оби си личеше, че играе приятелска срещааз поне на това го отдавам. Разочаровам съм от грешките в защита и най-вече слабата игра на Луис
Докато нигириеца е известен със своето непостоянство Луис има качествата и характера да играе винаги на ниво. Аз го отдавам на лош ден
Но като цяло почти всички полеви футболисти имаха непредизвикани грешни пасове, което съвсем малко ме смути, но не е болка за умиране(поне на този етап де).
Ман Сити се подсигуряваше доста сериозно! Де Йонг си бачкаше главно в защита. Например за ЮВЕ ролята на холандеца я изпълнява Пирло3-5-2
Луиз играе с много голям хъс и винаги е готов да се бори докрай,но това не е достатъчно да си стабилен централен защитник!За мен Гари Кейхил е по-класния от двамата.Микел не че правеше толкова грешки,колкото прекалено бавно обработваше топката и лесно я губеше.Съгласен съм,че до изгонването на Иванович,мача вървеше както Ди Матео,а и ние искахме.Азар и Мата бяха изолирани,а поради това и Торес!Проблема беше в центъра!Според мен на моменти играехме типично 4-3-3,като Азар и Мата бяха забити на крилата,и нямаше човек в центъра,който да поеме топката в близост до нападателя и да я изнесе 5-6 метра напред,за да се организира атака.Това беше грешка точно на Ди Матео.Лампард и Микел отнеха твърде малко топки и се разчиташе главно на бековете да спират атаките на Сити и затова след като беше изгонен Иванович,Сити ни напраскаха головете от неговата зона.Азар и Мата са много класни играчи и е "необмислена" постъпка да сложиш и двамата на крилата,при положение,че са страхотни плеймейкъри!Дано Ди Матео се осъзнае и да пренареди формацията за мача с Атлетико Мадрид,защото там победата е абсолютно задължителна!
Sardukar написа:3-5-2 е офанзивна схема. Така наречените "трима централни бранители" не действат забити в центъра на терена, а един остава в центъра и двама се изтеглят на фланговете (както правилно отбеляза коментатора). Подсигурява ги един от хората в средата на терена (за Ман Сити днес това беше Де Йонг). Това е в случаите, когато се атакува де. В защита обичайно действат 7 човека на препокриване (демек рядко са построени в линии, за да има вина конкретна централна двойка). Имам предвид, че всички се предвижват в пакет и обичайно тримата централни; двете "крила" и двамата вътрешни изнасят тежестта на защитата...
Манчини да не види нещо от ЮВЕНТУС3-5-2 е страхотна схема и Ман Сити има отлични изпълнители за нея.... И според мен това е добра възможност за схема на игра от този отбор!
Не мисля че е офанзивна схема
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
-
ChelseaTheBest
- Контакти:
CTAHKO написа:Не мисля че е офанзивна схемаТо е ясно,че не играят на едно място,а са пръснати,ама като прибавиш двата бега и дефанзивния халф и стават доста дефанзивни футболисти на терена
Въпросът е,че ти позволява по-свободна и такуваща игра на беговете
Нашата схема според мен е по-добра и по-вариативна,но основния проблем е,че нямаме добър дефанзивен халф.И това не е проблем от сега,а още от времето на Анчелоти.След контузиите на Есиен не сме намерили човек,който да го замести пълноценно.Да,Франки е върнат по-назад и е натоварен с такива функции,но неговата сила е в граденето на играта и той може да помага в дефанзивния вал и го прави ,но не и да носи тежестта на основния дефанзивния халф.Микел може и да е добър в отнемането на топки,ама за сметка на това му куца изнасянето и от това страда цялата игра на отбора.Какво като отнема много топки,след като веднага след това му я вземат,пресичат му паса или пък я върне назад.А и подсигуряването също му куца и то много.Мейрелеш също не се справя кой знае колко по-добре на тази позиция,Есиен пък на този етап е доста тромав,а и след претърпяните контузии и предвид годините му ми се струва,че едва ли някога ще си върне предишната форма и ще бъде опция за смени или когато някой е наказан или контузен.А и тези картони на защитниците ни в последно време също са плод на нескопосаната игра на дефанзивния ни халф.Той е човека,който трябва да подсигурява зоната на централните защитници,когато отиват да скачат за статичните положения и човека,който подсигурява беговете,като се впуснат в атака
Както и да е.Много се отплеснах,но мнението ми е,че нашата схема е по-добра от тази с трима централни защитници,но без дефанзивен халф,каквото и да правиме,каквато схема и да играем,все си е тая.Проблемът е,че тази наша слабост я знаят и всички наши съперници и ще е чудо да не се опитват да се възполват от нея
Съгласен съм за дефанзивния халф!Интересно е да видим дали Ди Матео ще заложи на Ромеу в 3-4 мача,за да се стабилизира самата зона.Срещу отборите от долната половина на класирането не е проблем да играем и така,защото се очаква срещу тях да вкарваме и то много голове,а и нямат класата да се противопоставят на ЧЕЛСИ!Но срещу по-сериозните отбори ще берем ядове с Микел/Есиен!Трябва някой с по-бързи отигравания и да умее да гради играта от дълбочина,или поне да намира Мата/Азар/Оскар с точен пас!На Микел всеки втори пас напред му е грешен и от това отбора губи много!Мейрелеш е малко "по-бързодействащ" играч и засега той е единствената ни опция за градене на играта от дълбочина,защото има добър дълъг пас.Но и той не е типичния опорен халф!Понякога прави левашки грешки,но пък в мачовете срещу Барселона свърши много черна работа и игра отлично,а и засега е най-добрия вариант,с който разполагаме,въпреки че не го харесвам!