България - Русия 1:3 FT
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: България - Русия 1:3 FT
И въпреки успеха, си остава горчилката от загубата, защото бяхме близо до победата, съвсем близо. Не съм съгласен, че не трябва да се сравняваме с големите, не съм съгласен и с Томислав Русев да говори че реално трябвало още преди полуфинала да се подготвят за мача за трето място. Момчетата за това са големи, защото играят наравно с големите и дори ги побеждават! Днес не успяха, съвсем малко не им достигна (може би липсата на опит в края), но може би ще дойде и техния момент да стъпят на най-високото стъпало. Защото го заслужават, борят се за това а и го желаят!
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита"
Христо Ботев
Христо Ботев
- Levskar_90
- Santiago Munezz
- Контакти:
Браво на нашите момчета,истински герои,благодаря ви за приятните емоции и невероятната игра гордеем се с вас!!!
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]
Точно това е проблема на Българите изобщо като нация.От край време сме фактор във волейбола до сега трябваяе да сме спечелили поне един голям форум,но с това постоянно утешение,че сме постигнали нещо голямо(3-4 място) толкова.Радвам се,но кога най-сетне ще спечелим 1 място?Писна ми да слушам ,че 3-4-5-6 място е постижение.Имаме през годините отбор който може много повече.Но продължаваме ли да се радваме и гордеем с тези 3-4 места,никога няма да спечелим нищо!
+1
Това винаги е бил големия проблем на волейболния ни отбор. Винаги сме биле сред топ 5 да не кажа топ 3 тимовете в света и никога не сме тръгвали на едно такова голямо състезания със самочуствието, желанието и спортната злоба която трябва да има един отбор за да спечели едно такова състезание.
Поляците до преди 10 години никакви ги нямаше на картата сега всеки мач излизат все едно са най големите и винаги е било така. Какво да кажа за сърби или руснаци които правят по един голям отбор веднъж на 20 години но пък за тези 4-5 години в които са сред най силните взимат всичко което може да се вземе.
Да в отбора имаше доста млади момчета.Играха страхотно като изключим втория гейм, особено Скримов наистина много ми хареса. В интерес на истината изневериха в решителните моменти точно старите кучета и най вече според мен Братоев който във всеки гейм пускаше по 4-5 доста слаби топки.
Браво на нашите волейболисти за всичко което постигнаха на Олимпиадата! Браво и за желанието и раздаването днес, особено след втория гейм. Обаче, да си говорим, че сме играли страхотно днес, просто няма да е вярно. Дали някои прегоряха, дали други не си повярваха, дали нямахме късмет, не знам, но днес сами се бихме. Толкова леки точки и то поредни не съм ги виждал от страшно много време да допускат. Днес нападателите се разминаха с топката толкова пъти, колкото във всички предишни срещи взети заедно. Същото е положението и с точките, които инкасирахме след сервиз без дори да се опитаме да отиграем. Да си го кажем - с подобни отигравания трудно можем да се надяваме на нещо. Добавяме и изпълненията от сервиз - най-добрия ни изпълнител Соколов май не вкара нито един. Втория ни най-добър изпълнител - Йосифов сгреши всеки втори. Единствено Скримов ги разпиляваше, но с една птичка няма как да се получи. Куриозното е, че въпреки толкова много недопустими грешки, пак си личеше как можем да бием, но точно в тези моменти правехме грешки, които ако искаш да играеш финал на Олимпиада са абсолютно забранени. Прекрасно е да играеш с усмивка, да се забавляваш и да си освободен психически, но да се оставиш да ти поведат с 11:2 означава, че не играеш сериозно.
Написаното по-горе не е опит да се отрека или оплюя нашите момчета. Напротив! Гордея се с тях. Но за мен в спорта и в живота има една проста истина, която ясно показа великата Станка Златева. Когато не признаваш нищо друго, освен първото място, само тогава можеш да си шампион и дори не се радваш на второто място. Обратно, когато класиране за полуфинал те кара да си мислиш, че си достигнал небето, тогава си оставаш вечно четвърти. Защото нашите волейболисти са по-добри от руснаците, но те играха на 100% от възможностите си, а ние не разгърнахме и половината от потенциала си. Когато дойде денят, в който ще излизаме не да се противопоставим или излъжем руснаците, а да ги смачкаме, тогава ще ги бием когато и където ги хванем.
Олимпиадата, ако не друго, накара няколко наши момчета да станат мъже. Вярвам, че те ще са хората, които ще ни носят радост следващите поне 10 години. Надявам се единствено да повярват, че техния таван не е бронза, а само и единствено златото. Другото си го имат.
Написаното по-горе не е опит да се отрека или оплюя нашите момчета. Напротив! Гордея се с тях. Но за мен в спорта и в живота има една проста истина, която ясно показа великата Станка Златева. Когато не признаваш нищо друго, освен първото място, само тогава можеш да си шампион и дори не се радваш на второто място. Обратно, когато класиране за полуфинал те кара да си мислиш, че си достигнал небето, тогава си оставаш вечно четвърти. Защото нашите волейболисти са по-добри от руснаците, но те играха на 100% от възможностите си, а ние не разгърнахме и половината от потенциала си. Когато дойде денят, в който ще излизаме не да се противопоставим или излъжем руснаците, а да ги смачкаме, тогава ще ги бием когато и където ги хванем.
Олимпиадата, ако не друго, накара няколко наши момчета да станат мъже. Вярвам, че те ще са хората, които ще ни носят радост следващите поне 10 години. Надявам се единствено да повярват, че техния таван не е бронза, а само и единствено златото. Другото си го имат.
samobotev написа:Това винаги е бил големия проблем на волейболния ни отбор. Винаги сме биле сред топ 5 да не кажа топ 3 тимовете в света и никога не сме тръгвали на едно такова голямо състезания със самочуствието, желанието и спортната злоба която трябва да има един отбор за да спечели едно такова състезание.
Поляците до преди 10 години никакви ги нямаше на картата сега всеки мач излизат все едно са най големите и винаги е било така. Какво да кажа за сърби или руснаци които правят по един голям отбор веднъж на 20 години но пък за тези 4-5 години в които са сред най силните взимат всичко което може да се вземе.
Да в отбора имаше доста млади момчета.Играха страхотно като изключим втория гейм, особено Скримов наистина много ми хареса. В интерес на истината изневериха в решителните моменти точно старите кучета и най вече според мен Братоев който във всеки гейм пускаше по 4-5 доста слаби топки.
Докато разни треньори и играчи се сърдят постоянно така ще е. Да оставиш отбора в най-трудния момент не ти прави чест. Е, винаги малко не ни е достигало да направим големият успех!
[offtopic]Очаквам стойчевистите да наскакат

THE G.A.M.E написа:Незнам пак някои, как може да имат нещо против играта на Алексиев !??
Да, сбърка няколко топки на посрещане, но при такъв сервис, кой може да бъде сигурен, че друг щеше да ги посрещне добре ???
Тошко заедно с адаша си Скримов бяха основните точко-носители в този мач !
За съжаление, играта на Цецо не тръгна още от самото начало ...
Опита се да се върне на обичайното си ниво в началото на последният 4-ти гейм, но освен 2 точки, с нищо друго не допринесе за играта.
А за сервиса ни, няма въобще какво да коментираме ...
Някъде зърнах, че сме сбъркали 16 сервиса.
16 т. даром на отбор като Русия ...
То извънземни да бяхме, няма как да разчитаме на успех при това положение !
Забравяш освен грешките в посрещането и че на няколко пъти буквално се "океси" на мрежата.
То след толкова подадени топки към него, ако не беше направил 10 точки трябваше да бесят още в Лондон.

И все пак момчетата показаха, че не са толкова слаб отбор, но с тази психика сме дотам. До мача с по-силен отбор.
[center]1914[/center]
Е вие как почнахте да давате крайни оценки и да пишете анализи, все едно нямаме още един мач до края.
Нека просто да пожелаем успех на момчетата в неделя, дано успеят да се преборят за бронзовите медали!
Нека просто да пожелаем успех на момчетата в неделя, дано успеят да се преборят за бронзовите медали!
Само ще кажа, че много съм разочарован. Като човек, който е играл волейбол бях наясно в първия гейм, че ги биехме на 0. Какво стана после, е не знам...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

Имаме отбор за първо място и то се вижда без проблем.Липсата на концентрация и вяра в победата а също и липсата на Казийски оказа влияние.Сърбите колкото и да са слаби винаги бият Русия.Жалко за великолепната игра на Скримов откритието на шампионата.