В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Имат ли Ботев (Пд) неоспорими доказателства за създаване на клуба през 1912-та година

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

desso
Контакти:

Re: В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Мнениеот desso » 28 юни 2012 20:47

Направо се възхищавам на някой хора тук колко безочливи могат да бъдат ...Някой направи опит да свърже темата с историята на България което е направо смешно , но все пак ще кажа как се приема дадено историческо събитие за достоверно , обикновено това става след като съвпаднат три независими исторически извора и все пак историята не е точна наука .Например прочетете гръцката , македонската , турската и българската версия за историята на тези държави ще се сблъскате с интересни истории :) .Както и да е много се отплеснах от темата а тя е има ли по стар отбор от Славия който има доказателства" .wikipedia.org/wiki/Доказателство " за това .
Който има да ги вади и да го признаем задружно за старшинството ако няма да си седи в мишите дупки и да спре да приказва глупости и да честити 100г на най-стария!

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 29 юни 2012 08:59

deladog написа:
slavia_forever написа:
deladog написа:Изобщо не обичам манипулациите, но в случая ще ти отговоря в твой стил: Как, мислиш, би гласувало огромното мнозинство тук при въпроса "Дали от "Славия" София могат да представят неоспорими доказателства, че не са уговорили повечето си мачове в последните десетина-петнайсет години?"

Ами очаквам да отговорят конкретно на въпроса с да или не. Това не е въпрос "От Ботев ли сте или не?"!
Ето пак с безумията за уговорките! По подобие на доказателствата за Ботев! ДА ДОКАЗВАМЕ, ЧЕ СМЕ НЕВИННИ?! :lol: Ами по тази логика да дойдат у вас, да кажат, че си престъпник и да те осъдят, ако не им докажеш, че не си! ТВЪРДЕНИЯ ЗА УГОВОРКИ, ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БОТЕ ПД 1912-ТА ГОДИНА СЕ ДОКАЗВАТ. ТВЪРДЕНИЯТА И ПРЕДАНИЯТА, КАКТО И СКАЗАНИЯТА СА НЕСЪСТОЯТЕЛНИ!

Отговори ми ти, как според теб трябва да се гласува на зададения в анкетата въпрос.

deladog написа:Дотук с лиричните отклонения. Сега ти отговори едносрично на следните два въпроса (но задължително едносрично, с ДА или Не и без никакви допълнения и уточнения):
1. Нали не се съмняваш в автентичността на статиите за празнуването на 15 и 20 годишнините на най-стария запазил се български клуб?
2. Нали не обвиняваш в лъжа видния български общественик, политик и публицист и дългогодишен председател на Дружеството на пловдивските журналисти Недко Каблешков?

1. Това, което аз мога да кажа за тези статии, че не са със доказателствен характер (за кой ли път).
2. Същото мога да кажа за мненията на различни хора, било то и уважавани от мен и от всички общественици.
Косвени доказателства могат да бъдат например и съвпаденията, че не няма налице конкретни учредителни документи, други имат, нямате дори и препис, други имат, нямате учредител с ясна визия към момента на създаване на клуба, години на раждане и смърт, други имат, нямате мачове, други имат - все съвпадения, които КОСВЕНО доказват липса на състоятелност при твърдения за начало на даден клуб!
deladog написа:[offtopic]И все още очаквам публичните ти извинения.[/offtopic]

[offtopic]Винаги бих се извинил ако има защо! Мога обаче да визирам множество причини, за които аз трябва да получа такива от вас, но считам, че е безпредметно.[/offtopic]

Обобщавам твоите разтегливи обяснения, въпреки че уговорката беше да напишеш само ДА или НЕ:
Не признаваш статиите, сиреч имаш съмнения в тяхната автентичност. Непряко обвиняваш в лъжа иначе "уважавания" от теб виден български общественик Недко Каблешков.
Интересно, защо над 80 години нито не се намери нито един славист, който да постави под съмнение годината на основаване на "Ботев", че дори са пращали поздравителни плакети при всеки наш юбилей? Но един век след заветната дата на един нескриващ крайните си пристрастия модератор му хрумва, че ако не друго, то "Славия" София би могла да се окичи поне със званието на най-стар български отбор. Ще ми покажеш ли материали от първата, че и от почти цялата втора половина на миналия век, в които някой славист да оспорва първенството на пловдивския клуб? Та чичо ми, който е кореняк софиянец, навремето се гордееше, че "Славия" София била втория отбор след "Ботев" и най-стар софийски, и то още тогава, когато това не се разискваше от комплексирани момченца по форумите поради липсата на интернет.
Някъде в началото на този безполезен опит за дискусия колега ти беше написал, че и за основаването на Родината ни доказателствата са само косвени - някой си византийски хроникьор, някакви си църковни записки, все неща от прекалено обтекаем характер. Взимам пример от друг колега (съвсем малко по-нагоре) и си представям как ли биха гласували във форум на БЮРМ, ако там попитат има ли доказателства, че българите са българи, а не татари. Толкова с виртуалните гласове, дадени за едно или друго "твърдение".
Затова вместо да трупаш самочувствие на гърба на миналия през чистилището пловдивски клуб, по-добре поговори с няколцината истински, което значи на години (в добрия смисъл на думата) привърженици на "Славия" София и тогава се върни да споделиш набрания опит.
Иначе отсега очаквам в навечерието на следващата Нова година пусната от теб тема против столетието на "Ботев", поддържана упорито на видно място, точно както се случи навръх 2012. Но човешката тъпотия не знае граница и не съм аз този, който би успял да я ограничи.

С други думи: "Ти не питай и не искай доказателства за нещо, което всички знаят и Ботев и ботевистите са толкова велики, че няма нужда от документи и доказателства а само от една дума на един жълт фен" Отново проява на безкрайното жълто лицемерие - що се отнася до другите, четат документите под лупа и обръщат внимание на всяка запетайка, но за тяхните работи - направо се обиждат ако подложиш на съмнение нещо казано от тях и поискаш доказателства.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 29 юни 2012 09:39

deladog написа:Обобщавам твоите разтегливи обяснения, въпреки че уговорката беше да напишеш само ДА или НЕ:
Не признаваш статиите, сиреч имаш съмнения в тяхната автентичност. Непряко обвиняваш в лъжа иначе "уважавания" от теб виден български общественик Недко Каблешков.

Нещо ми приписваш думи, които не съм казал, но естествено щом ботевист го е казал, значи така съм казал, както и за годината 1912-та. Тръгва някакво сказание и вече е вярно, защото ботевистите говорят и твърдят само истината. По условие, без значение дали наистина е истина. След като те са го казали или препредали от поколение на поколение значи не трябва да се поставя под съмнение! Аз НЕ съм обвинил в лъжа никого, а само казах, че каквито и да било изяви на някой без документи нямат доказателствена стойност.

deladog написа:Интересно, защо над 80 години нито не се намери нито един славист, който да постави под съмнение годината на основаване на "Ботев", че дори са пращали поздравителни плакети при всеки наш юбилей?

Как можеш да твърдиш неща, с които явно не си запознат ама хич. Че аз не познавам славист, още повече от по-старото поколение, който да твърди, че Ботев Пд са по-стар клуб. :shock: Славистите знаят много добре, че Славия е клубът съхранил най-добре, както своята история, така чрез архива си историята на останалите съществуващи клубове от онова време. Ботев (Пд) се споменава в кореспонденцията между клубовете след 20-те-30-те години. Като говориш за косвени доказателства ето ти ги - липсата на история на Ботев Пд от 12-та година, съвпадаща с архивите на други клубове, липсата на мачове, липсата на учредители с години на раждане и смърт, съпоставени с техни снимки към 1912-та година, на които да се разпознае кой-кой е.
deladog написа:Но един век след заветната дата на един нескриващ крайните си пристрастия модератор му хрумва, че ако не друго, то "Славия" София би могла да се окичи поне със званието на най-стар български отбор.

На мен ли ми хрумва, че единствено Славия може да докаже своя юбилей? На мен ли ми хрумва че Славия разполага с учредителен протокол, на мен ли ми хрумва, че Славия разполага със снимки на учредителите към годината на създаване с имена, както и футболисти със снимки и с имена, на мен ли ми хрумва, че Славия има и препис на учредителния протокол, като дори и с такъв Ботев не разполага?! Ето ти и преки, както и косвени доказателства, доколко Ботев са създадени 1912-та година! Ето - тук сте гласували над 60 човека, че Ботев Пд разполага с неоспорими доказателства и НИКОЙ не представи никакво доказателство.
deladog написа:Затова вместо да трупаш самочувствие на гърба на миналия през чистилището пловдивски клуб, по-добре поговори с няколцината истински, което значи на години (в добрия смисъл на думата) привърженици на "Славия" София и тогава се върни да споделиш набрания опит.

Ама защо да ми е нужно допълнително да трупам самочувствие при положение, че Славия разполага с всичко, с което Ботев Пд НЕ разполага?!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
publicimage
Контакти:

Мнениеот publicimage » 30 юни 2012 18:05

Аре стига сте ги дъвкали белите от Овча Купел , то едничка радост им остана на хората... аре 2 да са - имат ултра модератор в Гонг.

Та к'вото казал Бат' Венци - това да е. Догодина са на 100 години!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 юни 2012 18:15

Канарчетата така и не искат да признаят, че сегашният им отбор е създаден през 2010-а година 8-)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

sure thing1926

Мнениеот sure thing1926 » 01 юли 2012 10:21

Когато човек, няма доказателства за ЛЪЖИТЕ‌ си, той става ироничен и отговаря на въпросите с въпроси. Истината е, че сегашните жълти фенове, достойни наследници на онези "уважавани общественици" основали клубът.

Бяха ми задавани въпроси, защо никога не сме искали да си сменяме името на СК. Това е лъжа разбира се. Поствам нещо, което може покаже, как са окрупнявани клубовете след 9-ти и как на феновете на Локо, не им е било позволено да възстановят името на СК! Четиво за любители на историята, а не за предаващи лъжи от поколение на поколение.

http://www.loko-pd.com/85_godini.pdf

страници 36,37 и т.н., показват как феновете на Локо, са се опитвали да възродят името на Спортклуб. има и мнение на автора на книгата"50 години Локомотив", фен на Афд Тракия, но все пак имал доблестта да признае, че не му е било позволено да напише истинската история на клуба.
Локомотив е любимият отбор на Пловдив: http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
damyanov1963

Славия - 100 години слава

Мнениеот damyanov1963 » 12 юли 2012 03:10

Велик отбор - Велика публика!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 14 юли 2012 23:52

Като гледам стадиона на Ботев оставам с впечатлението, че отбора е на доста повече от 100 години...
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
ihalamadrid
Контакти:

Мнениеот ihalamadrid » 21 юли 2012 01:09

Ааа кой ви излъга ... ? Славия е НАЙ-СТАРИЯ КЛУБ В СВЕТА ИЗОБЩО! Айде моля ти се аз като гледам пише "С 1913" ТОЧКА! КРАЙ! НАЙ-СТАРИЯ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ Е БОТЕВ ПЛОВДИВ! Поне не почвайте като феновете на Локото да си измисляте история! Та кога бяха локото 1936 или 1926? другата година ще се изкарат 1916 по другата 1906 и са вече те най-стария клуб нали така? Смешници ГОЛЕМИ!
uppercut написа:
джони написа:тоя момент с тоалентана е култов :) :) някакво момче 50 кила върви към някакви чички,всички с нациски татуси и по над 100 кила,а ония се насраха и дават задна и търсят помощ от вратата на тоалетната

:-D

polit56
Контакти:

Мнениеот polit56 » 10 авг 2012 15:30

Това, че имате някакви документи и ги размахвате насам натам, не е кой знае какво:)))))))) Представи си, че случайно изгорят:)))))))) После ти ще си първият, който ще ни убеждава, че е имало такива документи и,че някой ги е виждал, че е имало годишнини и ........:)))))))(косвени доказателства) Ако се намерят 2-3 мъдреци, които да си повтарят едно и също, "къде са документите", но всички други признаваме 1913г, тогава какво???????????????????????????? Ще ли сте създадени тогава или ще чакаме ДОКУМЕНТИ????????(ИЗГОРЕЛИТЕ)?????????? Абсолютно същото се отнася и за България!!!! Нямаме документи, но си знаем 680-681!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Върни се в “Славия”