Моникс

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vlad442
Контакти:

Моникс

Мнениеот vlad442 » 08 авг 2012 18:50

Има една игра Моникс прилича на билярд Ако някой знае къде мога да я намеря нова или втора ръка моля да ми каже и горе-долу цена .. :roll:
Левски София 1914

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Моникс

Мнениеот rhaegar » 08 авг 2012 19:14

Помня я, обаче не съм срещал от години, нито да се играе някъде, нито да се продава маса.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2012 19:16

rhaegar написа:Помня я, обаче не съм срещал от години, нито да се играе някъде, нито да се продава маса.

Тя масата е същата като билярдната,само дето има едни гъби и отбелязани места на сукното,къде се слагат.Мисля че масата за карамбол става,но не съм сигурен.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 авг 2012 19:19

CTAHKO написа:
rhaegar написа:Помня я, обаче не съм срещал от години, нито да се играе някъде, нито да се продава маса.

Тя масата е същата като билярдната,само дето има едни гъби и отбелязани места на сукното,къде се слагат.Мисля че масата за карамбол става,но не съм сигурен.

Ммм не беше ли с няколко дупки на самата маса, а не по джобовете и с канали отдолу, по които се връща топчето и се вижда колко точки носи? Или това беше друго?

Изображение

Потребителски аватар
vlad442
Контакти:

Мнениеот vlad442 » 08 авг 2012 19:27

rhaegar написа:
CTAHKO написа:

Ммм не беше ли с няколко дупки на самата маса, а не по джобовете и с канали отдолу, по които се връща топчето и се вижда колко точки носи? Или това беше друго?

да това е
Левски София 1914

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2012 19:32

rhaegar написа:
CTAHKO написа:

Прав си :? Сега си спомних,че имаше и дупки :lol: Ей тук намерих малко инфо и за самата маса

http://www.tradgames.org.uk/games/Bar-Billiards.htm

Ето малко инфо и за самата игра.На някой ако му е интересно,да се запознае с правилата :)

Оборудване

Бар билярдна маса е подобна малка маса, билярд и идва със седем бели топки и една червена топка. Типичната английска игра е най-традиционно играе или Самс, или Jelkes Таблица което е 33,5 инча широк х 56-56.5 инча от място до далечния ъгъл. Понякога, ще видите по-тънка версия на таблицата Самс, които не отговарят на повечето лиги - 30 х 60 инча. Таблиците по-често използваните в Нормандските острови са направени от Бъроуз и, Watts Смята се, че са 34 x 69 инча.

Вместо на джобове, дупките са потънали в таблицата, 5 в един ред през далечния край на масата и четири определени в диамант модел в задната половина на таблицата. Най-близката дупка в предната част, на стойност 200 точки, има черен пилея пред него, които не трябва да бъде свалено. Следващата две дупки близо до страни на масата, всяка от които на стойност 50 точки. Тогава там е дупка в размер на 100 точки в средата на таблицата. Дупките целия края на таблицата повече от 30, 20, 10, 20 и 30 съответно. И накрая, има място в предната част на дупката 200 за червената топка и преча линия по цялата ширина на таблицата, в близост до предната част с малка D, простираща се напред от него.

Прахосвам договорености могат да варират, но черната прахосвам винаги се намира в предната част на отвора 200 и се лишава от цялата партитура, ако свалихте. Кегли са или тънки игли с лента през горната, за да се предотврати попадане в дупка или гъба форма. Тук са всички известни договорености:

1 черна, 2 бяло или червено. Бяло / червено игра на кегли, задържана само текущата оценка на почивка, ако свалихте. Бял / червен кегли обикновено са разположени от двете страни на дупката 100.
1 черно, 2 бели, 1 червена. Бели кегли понякога са разположени от двете страни на отвора 100, но по-често, в този труден вариант, разположени в предната част на 50 дупки. Те foreit текущата оценка на почивка, ако свалихте. Червената кегла е разположен в предната част на 100 дупки и като черната прахосвам, губи цялата партитура, ако свалихте.
1 черно, 3 червени в предната част на 100 и 50 дупки. Тази опция обикновено разполага с гъби форма на игра на кегли. Червените игра на кегли, задържана само текущата оценка на почивка, ако свалихте.
Правилата по-долу предполагат, първия или последния вариант, но средната опция се играе по същия начин, освен, че червената прахосвам също губи цялата партитура, ако свалихте.

Когато топката попада в дупка, тя се търкаля под масата, за да почива в едно от отделенията в плитък отпред. Оценка за всяка дупка се отбелязва от дупката и също се показва над всеки чрез отделение. Топки в плитък или зад линията на сепвам се очаква да се играе са посочени като "спънка".

Старт

Флип на монета решава кой започва. Играта започва с червена топка на място. Играч, който стартира бяла топка от минимума в предната част на масата и го поставя в D за първия удар. Играта обикновено се играе от 2-ма души, но може да се играе от 3 или 4 играчи.

Основна Играй

Всеки ход се състои от редица стачки и идва към своя край, когато един играч прави без вкарване на стачка или фал.

Стачка е взето от играча бяла или червена топка от минимума в предната част на таблицата, поставяйки я в рамките на D в предната част на таблицата и след това да го удря с щеката. Обикновено, играчите ще вземете червената топка, ако е налична, защото това дава двойни точки. Целта е да се намери друга топка на масата по такъв начин, че поне една топка се озовава при търкаляне в дупка. Ако това се постига, играчът продължава почивката му на следващата топка.

Всяко бялата топка, която попада в дупка резултати, броят на точките, посочени от тази дупка. Ако червената топка попада в дупка, ИТ резултати удвои точките, посочени от тази дупка.

Фаул е извършено от:

чукат над една кегла
причинявайки топката, за да се върне зад линията преча
не се удари друга топка с топката-бияч
причинявайки топката да напусне масата.
Във всички тези случаи, на играча се обърнете облицовки и всякакви точки, отбелязани в този завой се губят. Освен това, ако черна прахосвам, са го съборили, цялата резултата на играча за играта е нулирани.

В края на реда на даден играч, всички топки на масата повърхност остане там, където са те и започва следващият играч на свой ред от извличане на топката от през, което я поставя в D и го удари на масата.

По-често използваните правила

Ако има няма топки от отделение, с които да се вземат стачка, топката е най-близо до линията преча се изтеглят.
Ако една кегла е повалена и топка предотвратява се заменя, топката трябва да бъдат върнати до греда.
Ако топката идва да си почине в D, трябва да бъдат върнати до греда.
Ако една кегла е преместена, но не преобръщане, прахосвам трябва да бъдат върнати на място преди следващия удар.
Когато стачката причинява бяла и черна прахосвам да бъдат съборени, ако черна прахосвам беше свален първо, Черно наказание кегла се (цялата партитура е нулирани), ако бял прахосвам беше свален на първо място, бялата прахосвам наказание се вземат (които се превръщат резултати нищо).

Довършителни

Обикновено, игрите са монета управляваните и всяка монета дава игра на определен период от време между 15.5 и 19 минути. След това време, преградки, бар капки в таблицата, която пречи на саксийни топки от завръщането си през предната част на таблицата. След като това стане, играта продължава, както е описано по-горе, но броя на топки в игра постепенно намалява. Понякога последните 2 или 3 топки са вкарана в една стачка, в който случай играта завършва в този момент, но по-обикновено, идва време, когато има само един оставяли топка.

The Final топка

Ако това се случи, че остава само една топка, специално правило влезе в сила. Преди тя се удари, две бели кеглата са поставени в 50 дупки и се охраняват най-добрите дупки, за да се предотврати топката да бъдат загубени в някоя от тези дупки. След това играта може да бъде прекратена само от един играч удари топката от D по такъв начин, че тя отскача възглавницата на страната и попада в дупката 100 или 200 дупка. Излишно е да казвам, е значително риска от чукат над Черно прахосвам, докато се опитва да постигне този подвиг. Играчите се редуват да направите това, докато или топката е успешно вкарана в дупката 100 или 200 дупка или иначе играта е задържана, защото топката попада в различна дупка или черния кегла е повалена.

Ако окончателният топка удари един от белите игра на кегли, това е фал и ако топката след това трябва да въведете 100 или 200 дупки, играта се задържа.

Разбира се, в случая, когато разликата в точките е по-голяма от 200, не е много по точка в продължаващо защото водещ играч може да избегне да ходя никъде в близост до игра на кегли и да бъде гарантирана победата. Технически, играта не е завършен до последната топка е потънал, но това е нормално в този случай за губещата играч, за да предложи ръката си и признават, че играта.

Вариации

Алтернативни правила и трапезни вариации са в изобилие. Време на играта може да се настрои от някъде между 5 минути и 20 минути, на броя на топки и кегли, може да варира. Стойности на отвори могат да се различават както може точно къде се намират на кегли. Някои правила, заявяват, че червената топка винаги се поставя обратно върху него е място, всеки път, когато е вкарана. Други имат място за първи бялата топка. Някои правила казват, че последната топка може да бъде вкарана в дупката 200.

!!!ТОВА СА ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА!!!

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 авг 2012 19:34

Мда, виж, има го и това с гъбите в различни версии на играта.

http://www.mastersgames.com/cat/pub/bar-billiards.htm те тука може и да се купят, ама са някакви професионални маси и на страшни цени.

Изображение

Потребителски аватар
vlad442
Контакти:

Мнениеот vlad442 » 08 авг 2012 19:39

rhaegar написа:Мда, виж, има го и това с гъбите в различни версии на играта.

http://www.mastersgames.com/cat/pub/bar-billiards.htm те тука може и да се купят, ама са някакви професионални маси и на страшни цени.

кви са тия цени бе .... :o
Левски София 1914

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2012 19:39

Аз намерих някаква обява,ама е от 2010г. и не съм убеден,че е актуална :roll: Продава я за 800лв.

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 авг 2012 19:41

Мдааа, явно са скъпички 8-)

Изображение

Върни се в “Игри и забавления”