Много често се правят аналогии между задълженията на испанските и българските отбори . Огромната разлика е, че задълженията на испанските отбори не са към държавата и испанското НАП , а са към различни кредитори, главно търговски банки. Мегън, тази сделка за която говориш не е между държавата и Реал Мадрид, а между община Мадрид и отбора. Сделката беше на общинско ниво, абсолютно публична и най-важното напълно законна по всички параграфи на испанското законодателство. Барселона, по абсолютно същия начин си ползва пълни привилегии на политическо, икономическо и медийно ниво в Каталуния. Много ми е забавно, когато прочета как Краля помагал на Реал Мадрид. Да оставим настрана факта, че титлата Реал ("кралски") я носят на името си една дузина испански отбори + кралска корона в емблемата си. Второ , всеки запознат с испанската политическа система знае, че Краля там не е водеща политическа фигура от края на Гражданската война в Испания ( средата на 30-те години на миналия век). И накрая, много ми е интересно как в момента въобще може да се говори за държавна помощ към който и да е испански отбор. Испания е с най-висока регистрирана безработица е ЕС, изключително тежка икономическа криза, имам познати , които живеят в Малага и ми казват, че страната е много често срещано да видиш испанци, които спят на палатки по улиците. В същото време, на края на миналата година, в Реал Мадрид се прие бюджет в размер на 450 милиона евро - абсолютен рекорд за спортен отбор. Колкото и смешно да звучи, в момента е по-вероятно Реал Мадрид да помага на правителството, отколкото обратното.