Работата пред Роби наистина е доста тежка.
На първо място ЧЕЛСИ беше напуснат от най-добрия си футболист (поне според мен де) - ДРОГБА. ДИДИ беше ценен за ЧЕЛСИ по-много причини, но най-вече правеше околните футболисти по-добри, а с чисто човешките си качества придаваше борбеност на тима. Аз поне след първият му сезон в ЧЕЛСИ не съм се съмнявал никога в него(дори, когато беше в лоша форма и МанЮ ни биха 3-0, че и Бербо ни вкара). ДРОГБА придаваше физиономия на ЧЕЛСИ, която беше подплатена с огромна КЛАСА. Да се замени подобна епохална личност с деца на по 21-23г. макс е много трудно! Да не говорим, че освен млади повечето момчета идват от отбори, в които са играели ВИНАГИ! В ЧЕЛСИ ме съмнява да имат този лукс(което си е в реда на нещата де).
Най-голям проблем според мен са огромните очаквания, които макар и закономерни(по ред причини) са трудни за реализирани. Като добавим и претенциите за стил на игра, в който от ЧЕЛСИ се изисква да владее перманентно повече топката(поне аз с такова впечатление останах)...нещата стават сложни!
На краят политиката на клуба да "наказва" слабите резултати с уволнение
Сериозно предизвикателство ще е за Роби да превърне наличните футболисти в машина за победи, в която по-голямата част от наличните футболисти са доволни, собственикът е доволен и феновете също!
Факт е, че има предпоставки тези "проблеми" да бъдат решени. За да се справи Роби ще се нуждае от подкрепата на всички свързани с клуба и малко късмет. Сигурен съм, че ЧЕЛСИ ще развива играта си в положителна насока през сезона! Но няма какво да се залъгваме... Роби е роб на успехите! Ако ги няма....

В мача с/у Ман Сити ще направим първият тест, но първият изпит е на 31 август с/у Ат. Мадрид! АЕ ДИ МАТЕО!