Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

100 години 100

Re: Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 17:15

stannn написа:Смисъла не е само спазването на закона. Закона няма да ти спаси живота при определена ситуация. Смисъла е на определена група джигити които си знаят, че не е задължително и фаровете няма да ги пуснат ако ще и навън звезди да има. Та на тая група само така ще могат да ги накарат да пуснат пустите фарове. Ама било светло. А когато има мъгла? А когато е облачно? Трябва да се кара на фарове и това е. С две ръце гласувам за тоя закон. ОСОБЕНО ИЗВЪН НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. А ти просто няма начин да ме убедиш, че караш 17 години и не си нарушил нито едно правило за тия години.

Да съм казвал, че съм идеален?
slabia_forever

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 05 авг 2012 17:19

marmi52 написа:8-)

Абе, гледам ви, чета ви и си мисля - аз уж съм от по-старото поколение, което би трябвало да е с по-закостенели разбирания, а имам по-прогресивно и младежко мислене от вас. :?
Каква е тая робска примиреност ?! Какво е това покорство и съгласие с всяка репресия, която ви налагат в името на някаква уж по-голяма сигурност ?!
Сигурност се видя, че НЯМА ! Терористичният акт от 18.07 го доказа ! Каквито и мерки да се взимат - начини винаги се намират. А, мерките по-скоро притесняват почтените граждани, отколкото пречат на непочтените.
В цивилизована Европа това отдавна се знае. Доказателство - въпреки стотиците хиляди камери поставени в Лондон престъпността не намаля, а напротив ! Драконовските мерки за сигурност по-скоро прогониха туристите от Лондон по време на Олимпиадата.
Същото нещо е и с измислените нови и нови закони в България ! Кой от кой по-идиотски и безсмислени !
Всеки нов от тях, все по-идиотски и все по-безсмислен, затормозяващ и без това трудното ни ежедневие.
Вие обаче ги приемата с охота. Даже им ръкопляскате ! :shock:
Не е нормално това ... Младите хора винаги и във всички епохи са били носител на прогреса и протеста. Те са новото начало и кръвен враг на догмата и статуквото.
Да караме на фарове целогодишно ? Кому е нужно това ? Освен разбира се, на приятеля на Бойко Борисов - Валентин Златев, който си гарантира повишен оборот на горивата с този закон.
В България продължителността на светлата част от деня е 16-17 часа през лятото ! Защо тогава са нужни фарове ?
А и в тези горещини още много "слънца" по пътищата и особено в градовете ....
Има ли кой да спре простотиите на ГЕРБ ?!? ....

Ама на теб какво ти пука? Нали изкара милиарди от нагласената масонска световна и европейска титла на Германия на последните два форума, за които упорито твърдеше, че няма начин да не ги спечелят, а после се скри и мнение не написа, дървени философе. И живота на квартира уж по-добър, ама живееш в собствено жилище. Ай продай си ги и живей на квартира и не ни занимавай с мозъчните си увреждения, които с еопитваш да натоварваш. Гледай си живота и не се занимавай с простосмъртните като нас. Тези закони идват от ЕС, които явно са по-големи приятелчета на Валентин Златев. Като не ти изнася карай колело, ама като чета мнението май не си се качвал в кола.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 17:33

Много хубава статия:

http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dn ... riya-23124

Тук става ясно, че разликата между къси и ДНЕВНИ светлини е от земята до небето! Прочетете я, доста е полезна :)

И една извадка:

Какви са доводите на противниците на Дневните светлини?

Основните доводи ПРОТИВ Дневните светлини са събрани в проучване, направено за Европейската комисия и публикувано на адрес: http://ec.europa.eu/transport/roadsafet ... t_2004.pdf .

Изображение

Изображение

Доводите могат да бъдат обобщени по следния начин:
1. Намалена забележимост на пешеходци, колоездачи и мотористи.
2. Отблясъци от диодните Дневни светлини.
3. Повишена консумация на гориво.
4. Увеличени въглеродни емисии.
5. Увеличени разходи за инсталиране и подмяна.
6. Изтощаване на акумулатора.
7. Намалена забележимост на стоповете на другите автомобили.
8. Дневните светлини карат водачите да забравят да включат късите светлини.
9. Намалена забележимост на колите без Дневни светлини.

Един от най-сериозните опоненти на Дневните светлини е Организацията на шофьорите ПРОТИВ Дневните светлини в Обединеното кралство (The Association of Drivers against Daytime Running Lights UK). Те твърдят, че проучванията, направени в северните страни, НЕ са показали намаляване на катастрофите или това намаляване е частично и свързано с увеличение на катастрофите специално с участието на пешеходци.

Според тях, въвеждането на Дневни светлини ще доведе до изпускането в атмосферата на Обединеното Кралство на повече от 1.8 милиона тона въглероден двуокис. Прави впечатление, че изчисленията и проучванията са направени на базата на 55W лампи, използвани в късите светлини. Не са взети предвид Дневните светлини, използващи диоди (LED), където консумацията е около 5W.

Доводите и проучвания на DADRL могат да бъдат намерени в следните документи:
http://ec.europa.eu/transport/road_safe ... l_uk_1.pdf
http://ec.europa.eu/transport/road_safe ... l_uk_2.pdf

Такаааа....сега очаквам, парламентът да измени закона, като добави задължително наличие на ДНЕВНИ ЛЕД светлини! И то една марка, внасяна от една фирма :)
slabia_forever

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 19:20

Няма как да няма разлика между едното и другото. Самите светлини са изградени от различни технологии. Светодиодната технология използвана ли дневните светлини решава проблема с разхода на гориво, а светлината която създава е дори по силна. Няма как обаче да те накарат да смениш колата защото няма дневни светлини. Затова е прието или дневни светлини или къси. Предполагам не се говори за дълги светлини защото трябва преработка на автомобила. Няма как да ги пуснеш само тях и с определена мощност. А това първото съм го чел преди месеци. Примера с Филипс е даден защото данните са взети от техни проучвания. DRL има и на Осрам, Хама и други производители. Трябва обаче тия дневни светлини които не са фабрични да са стандартизирани. това също го пише в статията и предполагам си го пробел. За буквата E върху DRL-а говоря.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 05 авг 2012 21:28

Никой не може да ме убеди че карането на фарове в градски условия ще доведе до намаляването
на броя катастрофи/злополуки !!! Нищо няма да се промени като статистика само ще се трови повече въздуха
и В.Златев ще преодава повечко а и старшинката ще намаже. Няма как хора които не спазват ограниченията за скорост
в София - 40/50/60 или 80 км/ч. само заради това че са си пуснали фаровете да намалят броя на катастрофите !!!
Нали всеки си е пуснал фаровете пък там където трябва да кара с 50 той кара със 70/80, там където
му е разрешено с 80 той си кара със 100/110 и т.н.т.
Основния проблем е скорост а не светлини, е хубаво те джигитите вече ще карат с фарове но със леглани
155/160 км/ч. по магистралите, защото ще имат 140 разрешени от същия абсурден закон плюс 10/15/20 отгоре.
Твърдо съм против да карам градско с пуснати фарове през лятото, това нищо няма да промени и носи само негативи
за София !!!

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 05 авг 2012 21:47

stannn написа:
Viv.Brooke написа:Не искам да се заяждам, а просто да споделя опит. Навлизам в кръгово движение, което е достатъчно голямо за да се развива спокойно 50 км/ч. Държа да подчертая, че катализатора ми беше за смяна! След като преценявам, че мога спокойно да навлезна в кръговото, започвам да ускорявам, но забелязвам, че кола, участник в движението се приближава доста бързо към мен. Нормално е да ускоря възможно най-бързо за да мога да се "слея" с движението, но благодарение на запушения ми катализатор, колата ми заби "муцуна". Последици нямаше, освен, че изтръпнахме може би и двамата водачи (поне за мен бе така). След подмяната на катализатора всичко бе в норми и както трябва.

По темата - мисля, че една инвестиция в "дневни светлини" би ни решила проблема както през лятото, така и през зимата. Излиза по-изгодно защото - фаровете не се запичат, рефлекторите също, за крушките да не говорим (все пак една хубава крушка е между 20 и 40 лева), габаритите отпред и отзад не са включени също, икономиите в изразходеното гориво е сумарно за годината добро и не си в нарушение никога!

Това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него. Всеки сам си прави изводите сам за себе си!

Точно за такива като теб е въпроса смени ли си катализатора. Когато колата ти не е обслужена не трябва да те пускат да минеш преглед. Твоя си е вината, че при положение, че знаеш, че не ти е добре колата продължават да караш.

Аз съм от хората, които държат както на собствената си сигурност, така и на всички участници в движението. Споделеното от мен е именнл за да илюстрирам с пример твоя въпрос, за който доста хора не разбраха защо е зададен. Ситуацията се прояви еднократно, след което не остана време да забие втори път муцуна - колата вече беше в сервиз. Държа да отбележя също, че никога не съм минавал преглед по документи и желаяна колата да ми направят всички тестове, които е необходимо да й бъдат направени. Карам достатъчно нова кола за да рискувам тя да бъде в лошо състояние и да е опасна на пътя.

Пак казвам - има системи на светодиодна основа, които са съобразени със закона, не излизат скъпо, а инвестицията се избива! Извън града винаги съм карал и карам на фарове за да ме виждат, в града вече карам също на фарове заради закона. аз глоба заради светлини нямам и нямам намерение да имам!
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 22:21

Последния ми коментар по тая тема е следният! Преди време ни накараха, НАСИЛСТВЕНО, да си сменим номерата на автомобилите, заради някакви си измислени европейски директиви! Оказа се, че тоя филм е само в тиквите на управляващите и някой прилапа доста пари! Сегашната ситуация е абсолютно същата!
slabia_forever

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 05 авг 2012 22:49

Чрез приемането на този закон се говори за вероятности. НИКОЙ не си прави илюзията, че с приемането му инцидентите на пътя се престанат окончателно. Едва ли бройката на загиналите ще намалее с пъти. Няма как да стане. Но дори и с един процент да спадне, дори само един живот да бъде спасен, то значи има смисъл.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 06 авг 2012 15:39

Супер идиотски закон. Това е идиотщина на квадрат. И най-идиотският аргумент е, че така било в Унгария и Румъния. :lol: А в Германия, Англия, Франция, Испания как е ?
То и аз мога да кажа примерно в Швеция и Зимбабве е така, айде и в България. Но в Швеция е разбираемо там 6 месеца от годината е нощ, но в България е пълен абсурд.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
BapHa1913
Контакти:

Мнениеот BapHa1913 » 27 авг 2012 19:58

Днес смених първата си изгоряла крушка заради тоя идиотски закон! Честита да ми е!

П.С. Поне само извънградско да го бяха направили....идиоти

Върни се в “Свободна зона”