Че Левски не е училище за треньори и ръководители, нито опитно поле трябваше да стане ясно отдавна. Един мустакат пич и един откровен дилетант за няколко години превърнаха любимия на мнозина клуб в обект единствено на подигравки. Белите сторени от тези двамцата са в такова количество и толкова разнопосочни, та дори и Иво Тоневца да подкара влака все е същата, а измъкването от позорната ситуация явно ще става изключително бавно и с кански мъки.
Илиян Илиев не е лошо момче. Вероятно разполага с голям треньорски потенциал. Сигурно някой ден и той ще вдигне трофей начело на Левски. Към момента обаче е склонен да свива уши пред шефовете и да се оставя да му водят футболисти, които даже и един път не е гледал на живо.
Както и предположих преди няколко месеца Станислав Ангелов е привлечен ,за да чини за трима и да запушва всякакви пробойни в кораба. Напълно съм се убедил в морала и професионализма на същия, но той вече не е в първа футболна младост и разтакаването му на различни позиции само пречи Пелето да се концентрира и да даде най-доброто от себе си. Логично след контузията на Ели, Ангелов зае място до Иво Иванов, тъй като беше единствената алтернатива за ценрален защитник с добър ляв крак. Това, което видях обаче на стадиона в Сараево ме кара твърдо да заявя, че Станислав би бил полезен единствено като разбивач в предмостието на защитата. Той е загубил доста от скоростта си, затруднява се да играе ек на ек и определено не бие за първа топка. Оттук и комбинацията с Иво Иванов беше взривоопасна и изначално обречена.
Почнах отдалеч за селекцията, но ми се ще да бъда по-конкретен и искрено да се учудя на малоумието на всичките им там скаути и скаутски звена. Добрите организационно клубове при трансферирането на играч, освен футболните му качества, се интересуват от характера му, възможностите за бъдеща препродажба, както и медицинското му досие. Скъсаните коленни връзки са може би най-тежката контузия във футбола и възстановяването почти винаги не е пълно. В този смисъл закупуването на Роман Ели и Опоку бе нож с две остриета. Само след няколко мача в подготовката и двамата се хванаха за коленете и май се оказа , че контузиите им са хронични. Състоянието на Кристовао също не е цветущо и се стигна до почти патова ситуация. Наложи се бледият юноша Тонев да влиза на пожар и да закърпва положението. И между другото представянето му не бе никак лошо за дебютен мач в евротурнирите и далеч по-убедително от това на скъпоплатените "звезди". Най-вероятно Опоку е бил натирен от Лудогорец не толкова заради формата си, а най-вече поради тънкия момент с контузията, открит навреме от медицинския им щаб. Но след случая с Карвальо вече нищо не може да ме учуди.
Нищо бразилско не видях на терена и в двата мача срещу Сараево при положение, че в редиците на Левски имаше и играч от страната на кафето, при това със солидна визитка на миналогодишен участник в Шампионската лига. Марсиньо нито импровизира, нито канализира, нито пък допринася с нещо в дефанзивен план. Бавен и до болка разгадаем, той ще бъде от серията свободни агенти, минали и заминали като комета през клуба. Поредната гаргара бе изтърсването на касата за лимитиран нападател като португалеца Силва. 380 000 евро за таран, играещ в голяма част от игровото време с гръб към вратата са си отвсякъде пари хвърлени на вятъра и чудесен пример за рентабилност от страна на "карамелите".
От новопривлечените потенциал за развитие виждам единствено у словака Прохазка. Вероятно ще има проблеми с адаптацията в първите кръгове, но съм сигурен, че това ще бъде преодоляно бързо и Роман ще пасне като дялан камък в центъра на халфовата линия, където Влади Гаджев отдавна е спукал гумите.
Преди време бях написал едно есе със заглавие "Мащабна селекция или поредната калъфка". Към настоящия момент констатирам, че в Левски тя е половинчата и тотално сбъркана. Жестока истина, зад която наднича сянката на провала.
Селекцията на Левски и сянката на провала
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Селекцията на Левски и сянката на провала
Добър анализ,но...Нали всички,които бяха взети са одобрени от Илиев,Донев и Тонев!Защо скачате на футболистите?На срещата с феновете казаха,че всеки един от тях е бил първи избор.Е,питам аз кой носи вината...П.П.Е досега не бях виждал футболист негър с бяла коса!
,
,
ls1914 написа:Добър анализ,но...Нали всички,които бяха взети са одобрени от Илиев,Донев и Тонев!Защо скачате на футболистите?На срещата с феновете казаха,че всеки един от тях е бил първи избор.Е,питам аз кой носи вината...П.П.Е досега не бях виждал футболист негър с бяла коса!
,
Аааа,той не е негър, а чернокож! Да си имаме уважението!
За Силва е доста рано да се дава мнение.............а и за Опоку, но тоя Марсиньо би трябвало на тази възраст ,и с този опит да се адаптира по-бързо. За Пелето и Карвальо твърдо смятам , че не им е мястото в Левски.
Лошото е ,че Старокин не е алтернатива на Пинто, а Гаджев си мисли ,само за трансфер , ама всеки вика :"Земи го ти"
Диамонтен е класи над Иво Иванов , а и над тоя новия............
Илян Илиев още на втория мач почна да се оправдава и да търси вината в тия преди него.......................май още не е разбрал къде се намира................за съжаление.
Малко ми се вижда страхлив ............не случайно няколко пъти отказва да дойде в Левски, ама за това, че сега е нает ,не е виновен той.Няма характер на победител Илянката..................А дано ,да не съм прав, ама надали.............
Лошото е ,че Старокин не е алтернатива на Пинто, а Гаджев си мисли ,само за трансфер , ама всеки вика :"Земи го ти"
Диамонтен е класи над Иво Иванов , а и над тоя новия............
Илян Илиев още на втория мач почна да се оправдава и да търси вината в тия преди него.......................май още не е разбрал къде се намира................за съжаление.
Малко ми се вижда страхлив ............не случайно няколко пъти отказва да дойде в Левски, ама за това, че сега е нает ,не е виновен той.Няма характер на победител Илянката..................А дано ,да не съм прав, ама надали.............
„Но, така е в Англия. Там ако по време на мач някой футболист не прокърви, не си размаже главата след сблъсък с противников играч, или не загуби крак, феновете се чувстват измамени, а двубоят е провал”, сподели още Воронин.
Футболистите не са чак толкова зле... треньора е много слаб, караме без треньор вече сума време!!!
bacedesko написа:Диамонтен е класи над Иво Иванов , а и над тоя новия............
Тук не съм съгласен. В двете контроли, в които игра, "тоя новия" беше с класи на ДиамУтен. То, не че съперниците бяха някакви сериозни отбори, ама и ония с атобуса не ги брояхме за отбор...
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Не знам как са правили селекцията,ама май Дончо и Тончо са влизали в другата стая с по голямото видео и там са наблюдавали новите играчи,иначе разбиращ човек от футбол би взел само Прохазка и то за резерва.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!А аз мразя тази грешка цска!
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!А аз мразя тази грешка цска!
- Fridtjof Nansen
- Контакти:
keano_sj написа:Че Левски не е училище за треньори и ръководители, нито опитно поле трябваше да стане ясно отдавна.....
За "Левски" е отделен въпрос, ама теб кой те излъга, че форумът на "Гонг" е училище и опитно поле за селски кореспонденти, които се правят на спортни журналисти и анализатори!?...

Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.
С този треньор трудно ще постигнете нещо.
- metodito
- Контакти:
Аз пък съм винаги критичен към автора, но тук не виждам нещо да е объркал... Но за Прохазка и аз мислех, че ще е надеждата в селекцията, най-вече, като заместник на Дарко. Защото друг офанзивен халф не видях сред новите, а Прохазка играе изтеглен много назад, позиция, която явно, че не му е по вкуса, а и в Спартак май не играеше там. Гонзо си беше заплюл от Спартак един пич, дето ни омота чи.иите. Той само него отличи от търнавци - Томич ли, не помня. И защо взеха дефанзивен халф (тук няма значение добър ли е или лош), при положение, че имаме Димов, Пелето и Гаджев, а Старокин се представя по-успешно там, отколкото назад...
Опоку за сметка на Калво ... МУАХАХАХАХАХ...т'ва беше по-голямо простотия от Арш вместо Гара. Как ги правят тея неща на Герена, не зннам...
Мен ми е кофти за Илиан. След едно прогнозируемо уволнение - ако Тонев иска да си спаси г#за. ако тръгнем зле в първенството - Илиан ще отнесе плувката, а той не го заслужава.
Илиан беше взет да се запуше устата на вечно мрънкащите мразалянковци, изгонили навремето Муслин, псуващи Мъри и храчещи по Гонзо в началото на кариерата му на футболист на Герена...
Илиев е бушон - жертва на безвластието на Герена, изяло главата на бая народ.
Опоку за сметка на Калво ... МУАХАХАХАХАХ...т'ва беше по-голямо простотия от Арш вместо Гара. Как ги правят тея неща на Герена, не зннам...
Мен ми е кофти за Илиан. След едно прогнозируемо уволнение - ако Тонев иска да си спаси г#за. ако тръгнем зле в първенството - Илиан ще отнесе плувката, а той не го заслужава.
Илиан беше взет да се запуше устата на вечно мрънкащите мразалянковци, изгонили навремето Муслин, псуващи Мъри и храчещи по Гонзо в началото на кариерата му на футболист на Герена...
Илиев е бушон - жертва на безвластието на Герена, изяло главата на бая народ.
Последна промяна от metodito на 05 авг 2012 19:24, променено общо 1 път.
Върни се в “Футбол - България”