Състоянието на БГ спорт и разочарованието от олимпиaдата

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Borussia
Контакти:

Re: Състоянието на българския спорт

Мнениеот Borussia » 03 авг 2012 16:41

Ще дам един пример който е показателен за работата в България и в нормалните държави.

Прдеи около 10 години като в Университета в който учех имаше презентация на ръководството на Борусия Мьонхенгладбах. Основната тема беше икономическото развитие на клуба, не спортнотехническото. Тогава клуба тъкмо се беше завърнал в 1 лига и беше се измъкнл от тежката финансова криза. В стратегията за развитие се включваше набирането на спонсори изграждането на модерна база и покриване на дълговете.
На въпросите, че отбора не инвестира в скъпоплатени и класни играчи и изпадането е почти сигурно отговора беше ясен и категоричен.

Отбора няма да разчита първоначално на скъпоплатени играчи, построени са 3 интерната със скаутска мрежа в различни части на Германия които да тярсят млади и перспективни играчи. Стратегията за развитие включва и възможно изпадане и във 2-а лига. Основно ще се търси запазване на място в 1-а лига и евентуално след години търсене на участие в евротурнирите. Залагане на предимно млади играчи с бъдеще. Основните средства ще се влагат първоначално в базата и условията за тренировка...

Е какво повече да кажа и това от ръководството на един от най-титолуваните отбори на Германия отбор който пишеше история през 70 в Германия и Европа, дал едни от най известните футболисти на Бундестима...

Потребителски аватар
florentin_petre
Контакти:

Мнениеот florentin_petre » 03 авг 2012 16:41

Captain Stottlemeyer написа:
vili2010 написа:Съвсем логично е състоянието на българският спорт. След края на социализма, реално погледнато държава България не съществува и съвсем нормално и български спорт вече няма. Капитализмът унищожи българската държава и спорт. А в другите страни държавата помага на спортистите и на гражданите си. У нас напротив държавата ти пречи, каквото и да правиш.

Самата истина. Колкото и да не ни се иска да е така - фактите го доказват. След като бяхме 2-3 сила в света, сега дълбаем дъното и за съжаление нищо не се прави. Преди дни един г-н каза, че са се закрили спортни уч- ща, спортни роти , бази и т.н. - да така е , а там се изграждаха бъдещите Световни и Олимпийски шампиони. Сега правим МОЛ- ове на мястото на спортни игрища. В училищата на спорта се отделя малко внимание, по школите където ги има е пълен разпад, треньорите - не подготвени и т.н. и т.н. и какво да очакваме - медали ли - е няма как да стане. Ще се задоволим с най - много 3-4 медала, даже и те са ни много на фона на цялата ни спортна картинка.

1. Трябва да живееш на Марс или да си много болен психически, за да не осъзнаваш, че сегашните капиталисти в България са точно бившите комунисти и техните отрочета с привилегиите - новоизлюпените "бизнесмени", които ограбиха България, а сега държат цялата икономическа и политическа власт. Третият вариант е просто да си много нагъл "другар".
2. Никога не сме били втора сила в света. Единствено на Олимпиадата в Москва през 1980 г. заехме 3-то място в класирането след СССР и ГДР, само че тогава западните страни бойкотираха и не участваха. ;)
3. Вярно е, че за спорта държавата отделяше много средства, но това беше част от държавната политика - спортът беше едно от лицата на социализЪма, което трябваше да ни представя пред света. За сметка на това изоставахме прогресивно във всички останали области, което беше съвсем закономерно: липса на достатъчно инвестиции в науката, липса на модерна техника и технологии (освен това, което успявахме да откраднем от Запада), уравниловка и подценяване на умствения труд (бачкаторите - представителите на "класата - хегемон" взимаха в пъти повече от висшистите и им се подиграваха за това), липса на реална конкуренция и пазар, отхвърляне на възможностите за техническо сътрудничество със Запада, малоумни проекти от рода на "Кремиковци" и КТИМ - Радомир и т.н., и т.н.... 8-)
4. Съгласен съм с изложеното от Borussia. :)

Първо поздравления за Авторът, явно сълзите на Петя не са провокирали само в мен болката от случващото се. Капитане когато си прав прав си, но само едно нещичко искам да спомена, все ми се набива в очите когато видя дума като комунист, социалист, капиталист или демократ, точно тези аз бих нарекъл дегенерати, пиявици човече те мислят само за собствения си задник, тези хора са гнилото на обществото което трябва да се махне завинаги докато не сме гангренясали.
Кураж, Капитане!
HEAVY METAL IS MY RELIGION !
DIO IS MY GOD ! ! !
https://www.youtube.com/watch?v=KUXSTY9AW-s

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 03 авг 2012 17:01

Всичко идва от лошото икономическо състояние, както на държавата ,така и на хората! Не може държава ,която няма пари да образова качествено децата си ,да има пари за създаване на спортисти от световна класа!

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 03 авг 2012 17:07

kireto2 написа:Всичко идва от лошото икономическо състояние, както на държавата ,така и на хората! Не може държава ,която няма пари да образова качествено децата си ,да има пари за създаване на спортисти от световна класа!

лошото е че и малкото пари, които е дават не се използват целево, а потъват по сметките на търтеите от федерациите
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 03 авг 2012 17:12

ros написа:
kireto2 написа:Всичко идва от лошото икономическо състояние, както на държавата ,така и на хората! Не може държава ,която няма пари да образова качествено децата си ,да има пари за създаване на спортисти от световна класа!

лошото е че и малкото пари, които е дават не се използват целево, а потъват по сметките на търтеите от федерациите

Това вече е работа, която може да се свърши от държавата ,и по-специално от прокуратурата!

Потребителски аватар
Kolec
Контакти:

Разочарование

Мнениеот Kolec » 05 авг 2012 02:31

Предполагам тази тема няма да просъществува дълго но аз искам да изразя своето разочарование от спортните ни сайтове! На всякъде главната новина е загубата на волейболистите ни ( Без значение, защото сме се класирали), а победата на Александър Александров над онзи жълтичкия се брой за няк'ва незначителна. Единствено гонг го слагат като 2ра новина, във спИртал новината е на 14-то място, във блиц на 6-то?! Незнам защо он'я Швепс е по-важен от победата на нашия боксьор! А интервюто с него след мача много ми напълни душата! Колкото повече такива българи има, толкова по-добре за нас! Колкото по-малко такива сайтчета има, пак по-добре за нас!
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..

Потребителски аватар
Nikona
Контакти:

Re: Разочарование

Мнениеот Nikona » 05 авг 2012 02:48

Никой не знае защо са предпочели тия позоьори пред момчето което зарадва цяла България със сърцата игра и интервюто след мача
Изображение

Потребителски аватар
Levski4Ever
Контакти:

Мнениеот Levski4Ever » 05 авг 2012 03:36

В третия рунд нападаше като истински български лъв! :) Евала на момчето! Дано продължи да ни радва. Иначе и аз се очудих защо в един момент дори го нямаше по спортните сайтове, но си им знам нивото като цяло и не се и нервирам толкова. Предлагам ти и ти да не се дразниш. Успех на всички олимпийци! :)
Изображение

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 05 авг 2012 07:57

Levski4Ever написа:В третия рунд нападаше като истински български лъв! :) Евала на момчето! Дано продължи да ни радва. Иначе и аз се очудих защо в един момент дори го нямаше по спортните сайтове, но си им знам нивото като цяло и не се и нервирам толкова. Предлагам ти и ти да не се дразниш. Успех на всички олимпийци! :)

Памперса не само нападаше като лъв ами прояви добра тактическа дисциплина,отлична подготовка и не на последно място висок патриотизъм!На доста българи им се напълниха очите със сълзи ,а душата с кеф!

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 05 авг 2012 10:07

И аз мисля, че т.н "големи" медии не отделиха нужното на момчето, представи се повече от добре...дано да спечели медал!
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Върни се в “Лондон 2012”