Лондон 2012: Ден 5

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Re: Лондон 2012: Ден 5

Мнениеот rebelheartous » 01 авг 2012 18:57

Те са новата България във вдигането на тежести. :P

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 01 авг 2012 19:15

Аз лично никога не съм се радвал на влизане в осмицата, за мен или си в тройката, или си се провалил. Това е самата истина в спорта, извън футбола, разбира се, той е различен и това всички го знаем. Но това не означава, че не уважавам дадени спортисти и техните постижения, дори и да не са медалисти, Йордан Йовчев е уникален мъж и спортист, на 39 години прави чудеса, никой не може го да упрекне и да не се качи на халките дори, направил е страшно много в този спорт, а мъжеството, което показва, преодолявайки природата и своето ЕГН, заслужават той да бъде определен за номер едно, за олимпиец номер едно на България, пък дори и да няма олимпийско злато. Той има, но не и според едни боклуци, които направиха жалкия грък шампион в Атина. Оттам нататък, борците и боксьорите ни са световна класа, да, единствено Станка е реално фаворит за титлата, но всеки е потенциален медалист. Тук резултати няма как да не се искат, липсата на отличия ще е провал. Волейболистите ни няма да ги виня, ако не влязат в тройката. Виних ги през 2006 и 2009, особено на Мондиала, защото имахме уникален отбор, който никога не може чисто психологически да си надскочи нивото. Сега нямаме толкова качество, не мога да искам от тях да са трети, да не говорим за финалисти или шампиони. Но вярвам, че могат, те самите го знаят, видя се и срещу Полша вчера. За стрелбата ме е яд, чета, че и Мария Гроздева е бил доста разстроена. Очевидно вече не е същата като преди, стоя зад думите си, макар и оспорени от някои колеги :mrgreen: Да, годините не са решаващи в стрелбата, но човек се изнервя повече, някои навлизат в кризи и т.н. Смешно звучи, но е така. В плуването какво да обвиняваме Рангелова, всеки път си подобрява сама рекорда, но е лимитирана, никога няма да влезе сред най - добрите. В плуването обаче имаме един единствен успех през 88 - ма, да, огромен успех, злато и сребро на Таня Богомилова и Антоанета Френкева, но не сме сила в този спорт, освен това прекрасно изключение. За Ивет Лалова също няма какво лошо да кажа, най - бързата бяла жена и в историята, и в момента. Чисто физически, нашата раса не може да се бори с негроидната, нищо расистко няма в едно такова твърдение, то е самата истина. Сигурно ще влезе във финала и ще завърши седма - осма някъде, повече просто няма как, не и без китайската народна медицина или умишленото забременяване и аборт, похват, познат от култовите времена на ГДР. За тениса ме е яд. Яд ме е, защото Цвети и Григор могат да бият почти всеки, но едва ли някога ще спечелят голям турнир. Отново една от основните причини се крие в националния ни манталитет. Петър Стойчев също заслужава уважение. В края на кариерата си ще има и големия си олимпийски шанс да плува маратон, макар и по - късия 10 километров в открити води. Това е българският спорт, общо взето. Големият проблем е, че изгубихме основната си ниша - щангите и фактът, че нямаме заместници на легенди като Йовчев, Гроздева, Румяна Нейкова и т. н. Скоро такива няма да имаме. Затова да си оправяме щангите, борбата и бокса трябва също да направят крачка напред. Може би, трябва да се пренасочват повече средства в дадени спортове, в които имаме възможности. Туризмът на Олимпиада е бил модерен преди стотина години.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

gri6ata1914
Контакти:

Мнениеот gri6ata1914 » 01 авг 2012 19:20

acmilan написа:Аз лично никога не съм се радвал на влизане в осмицата, за мен или си в тройката, или си се провалил. Това е самата истина в спорта, извън футбола, разбира се, той е различен и това всички го знаем. Но това не означава, че не уважавам дадени спортисти и техните постижения, дори и да не са медалисти, Йордан Йовчев е уникален мъж и спортист, на 39 години прави чудеса, никой не може го да упрекне и да не се качи на халките дори, направил е страшно много в този спорт, а мъжеството, което показва, преодолявайки природата и своето ЕГН, заслужават той да бъде определен за номер едно, за олимпиец номер едно на България, пък дори и да няма олимпийско злато. Той има, но не и според едни боклуци, които направиха жалкия грък шампион в Атина. Оттам нататък, борците и боксьорите ни са световна класа, да, единствено Станка е реално фаворит за титлата, но всеки е потенциален медалист. Тук резултати няма как да не се искат, липсата на отличия ще е провал. Волейболистите ни няма да ги виня, ако не влязат в тройката. Виних ги през 2006 и 2009, особено на Мондиала, защото имахме уникален отбор, който никога не може чисто психологически да си надскочи нивото. Сега нямаме толкова качество, не мога да искам от тях да са трети, да не говорим за финалисти или шампиони. Но вярвам, че могат, те самите го знаят, видя се и срещу Полша вчера. За стрелбата ме е яд, чета, че и Мария Гроздева е бил доста разстроена. Очевидно вече не е същата като преди, стоя зад думите си, макар и оспорени от някои колеги :mrgreen: Да, годините не са решаващи в стрелбата, но човек се изнервя повече, някои навлизат в кризи и т.н. Смешно звучи, но е така. В плуването какво да обвиняваме Рангелова, всеки път си подобрява сама рекорда, но е лимитирана, никога няма да влезе сред най - добрите. В плуването обаче имаме един единствен успех през 88 - ма, да, огромен успех, злато и сребро на Таня Богомилова и Антоанета Френкева, но не сме сила в този спорт, освен това прекрасно изключение. За Ивет Лалова също няма какво лошо да кажа, най - бързата бяла жена и в историята, и в момента. Чисто физически, нашата раса не може да се бори с негроидната, нищо расистко няма в едно такова твърдение, то е самата истина. Сигурно ще влезе във финала и ще завърши седма - осма някъде, повече просто няма как, не и без китайската народна медицина или умишленото забременяване и аборт, похват, познат от култовите времена на ГДР. За тениса ме е яд. Яд ме е, защото Цвети и Григор могат да бият почти всеки, но едва ли някога ще спечелят голям турнир. Отново една от основните причини се крие в националния ни манталитет. Петър Стойчев също заслужава уважение. В края на кариерата си ще има и големия си олимпийски шанс да плува маратон, макар и по - късия 10 километров в открити води. Това е българският спорт, общо взето. Големият проблем е, че изгубихме основната си ниша - щангите и фактът, че нямаме заместници на легенди като Йовчев, Гроздева, Румяна Нейкова и т. н. Скоро такива няма да имаме. Затова да си оправяме щангите, борбата и бокса трябва също да направят крачка напред. Може би, трябва да се пренасочват повече средства в дадени спортове, в които имаме възможности. Туризмът на Олимпиада е бил модерен преди стотина години.

Страхотно мнение! Поздравления! Всичко е точно казано и обобщено перфектно...Жалко, че липсата на вяра в собствените ни възможности и слаба психика/самочувствие ни лишават от доста по-сериозни успехи, но това е наистина наша национална черта, която много трудно може да бъде преодоляна

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 01 авг 2012 19:20

ros написа:Северна Корея с нова титла... От както Ким Чен Ир умря, а синът му се задоми, спортът в тази демократична страна процъфтява :lol: :lol: :lol:

[offtopic]къде са батманлевски и фен на батманлевски или както там се казва онзи човечец :lol: :lol: :lol:[/offtopic]

Аз не мога да дишам комуноиди, но специално на спортистите на тази безкрайно демократична държава им пожелавам успех, защото при лоши резултати не ги чакат положителни емоции като се върнат у дома :mrgreen: :(
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
zlostar
Контакти:

Мнениеот zlostar » 01 авг 2012 19:24

veni__85 написа:
vasko1 написа:добре, биго китаеца, но докъде ще стигне....

До където решат съдиите....Просто останах отвратен , добре , че накрая не го поразяха тотално. И защо не се дават точките по-време на мача......

Защото резултата се изчислява след приключване на 3те минути. Преди се зачиташе точка, когато в рамките на 1сек 3ма съдии натиснат бутона със съответния цвят. Сега всеки един съдия отчита точки. Най-ниската и най- висока оценка падат и се взима средно аритметично от другите 3. Т.е. ако за даден рунд за даден състезател оценките са примерно 4...7...5...4...6 от 5мата съдии то едната 4ка и седмицата падат. От другите 3 (5...4...6) като се направи средно аритметично излиза, че за този боксьор преди началото на др. рунд ще бъдат признати 5т. Аналогично и за другия. Това се прави отделно за всеки рунд.

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 01 авг 2012 19:26

Комунистите от Северна Корея може да влагат яко пари в спорта, но пак зад южните си братя. :) :mrgreen:
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
Otherside
Контакти:

Мнениеот Otherside » 01 авг 2012 19:35

Интересна статия за подготовката на китайчетата: http://www.sportni.bg/london2012/novini ... shiven-827

Какво се крие зад медалите на Шивен Йе ?
"16-годишната китайска плувкиня Йе Шивен изуми света, печелейки вече два златни медала на Игрите в Лондон. На какво се дължи представянето й? Ето какво разкрива английският вестник "Дейли Мейл":
Всичко започва през 80-те години на миналия век, когато комунистическият режим в Китай решава да сложи край на унизителното представяне на китайците на големи спортни форуми.

Решено е, че трябва да се събере и усъвършенства цяло едно поколение от бъдещи шампиони. За тази цел, всички учители в Китай са инструктирани да следят за признаци на вродени спортни способности у своите ученици.
Те трябва да докладват за всяко дете с очевиден спортен потенциал на регионални треньори, които пък ще пратят детето в един от 3 000 нови държавни тренировъчни лагери.

Според майката на Йе Шивен, дъщеря й е "изразила желание да стане плувкиня на крехката възраст от седем години".
В действителност тя е избрана за професионален спортист, защото притежавала необичайно мъжка физика, имала дълги ръце и крака и първоначално се е смятало, че е подходяща за лекоатлетка.
След като набързо е взета от скромния двустаен апартамент на семейството й и е пратена в спортно училище, се оказало, че за нейната физика най-подходящ спорт е плуването и на 11 години малката Йе печели първото си детско състезание.
Майка й настоява, че тя и съпругът й винаги са казвали на Йе, че "резултатите не са важни, просто винаги трябва да ти доставя удоволствие това, което правиш". Човек се чуди дали тя би се осмелила да изкаже подобно мнение пред треньорите на дъщеря си.

В китайските спортни лагери се прилагал безмилостно суров режим, а няколко западни наблюдатели, които успели да проникнат в тях ги сравняват с добре охранявани затвори от 19 век.
Преди няколко години бяха показани снимки от тренировки на китайски дечица, които се занимават с гимнастика. Те показват деца, твърде млади, за да се занимават със спорт, какво остава да бъдат отнети от родителите им и пратени в спортен лагер.

На снимките ясно личи как децата са карани да тренират толкова усилено, че плачат, а за едно се твърди, че е бито от треньора му.
МОК тогава обеща да разследва този случай, но сега, седем години по-късно няма доказателства, че нещо се е променило.
Снимки на китайски деца, които плачат от болка заради усилените тренировки, на които са подложени, се появиха в онлайн пространството и миналия януари.
Ако случайно са забравили защо са там, огромен транспарант на стената им го напомня, на него пише просто "ЗЛАТО".

Всъщност тази седмица една от съотборничките на Йе, 23-годишната Лу Инг рискува сериозни наказания, когато се върне в Пекин, тъй като си позволи да критикува тренировъчния режим в Китай и да изрази предпочитание към по-свободния такъв в Австралия, където й беше позволено да се подготвя за Игрите.
Наскоро и други китайски спортисти описаха колко стриктно са били програмирани в спортните лагери, че едва ли ще могат да се грижат сами за себе си, когато кариерите им приключат, много ще им бъде трудно да си намерят работа и да се интегрират сред връстниците си."

От едната крайност до другата крайност.
Последна промяна от Otherside на 01 авг 2012 20:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 01 авг 2012 19:54

acmilan написа:Аз лично никога не съм се радвал на влизане в осмицата, за мен или си в тройката, или си се провалил. Това е самата истина в спорта, извън футбола, разбира се, той е различен и това всички го знаем. Но това не означава, че не уважавам дадени спортисти и техните постижения, дори и да не са медалисти, Йордан Йовчев е уникален мъж и спортист, на 39 години прави чудеса, никой не може го да упрекне и да не се качи на халките дори, направил е страшно много в този спорт, а мъжеството, което показва, преодолявайки природата и своето ЕГН, заслужават той да бъде определен за номер едно, за олимпиец номер едно на България, пък дори и да няма олимпийско злато. Той има, но не и според едни боклуци, които направиха жалкия грък шампион в Атина. Оттам нататък, борците и боксьорите ни са световна класа, да, единствено Станка е реално фаворит за титлата, но всеки е потенциален медалист. Тук резултати няма как да не се искат, липсата на отличия ще е провал. Волейболистите ни няма да ги виня, ако не влязат в тройката. Виних ги през 2006 и 2009, особено на Мондиала, защото имахме уникален отбор, който никога не може чисто психологически да си надскочи нивото. Сега нямаме толкова качество, не мога да искам от тях да са трети, да не говорим за финалисти или шампиони. Но вярвам, че могат, те самите го знаят, видя се и срещу Полша вчера. За стрелбата ме е яд, чета, че и Мария Гроздева е бил доста разстроена. Очевидно вече не е същата като преди, стоя зад думите си, макар и оспорени от някои колеги :mrgreen: Да, годините не са решаващи в стрелбата, но човек се изнервя повече, някои навлизат в кризи и т.н. Смешно звучи, но е така. В плуването какво да обвиняваме Рангелова, всеки път си подобрява сама рекорда, но е лимитирана, никога няма да влезе сред най - добрите. В плуването обаче имаме един единствен успех през 88 - ма, да, огромен успех, злато и сребро на Таня Богомилова и Антоанета Френкева, но не сме сила в този спорт, освен това прекрасно изключение. За Ивет Лалова също няма какво лошо да кажа, най - бързата бяла жена и в историята, и в момента. Чисто физически, нашата раса не може да се бори с негроидната, нищо расистко няма в едно такова твърдение, то е самата истина. Сигурно ще влезе във финала и ще завърши седма - осма някъде, повече просто няма как, не и без китайската народна медицина или умишленото забременяване и аборт, похват, познат от култовите времена на ГДР. За тениса ме е яд. Яд ме е, защото Цвети и Григор могат да бият почти всеки, но едва ли някога ще спечелят голям турнир. Отново една от основните причини се крие в националния ни манталитет. Петър Стойчев също заслужава уважение. В края на кариерата си ще има и големия си олимпийски шанс да плува маратон, макар и по - късия 10 километров в открити води. Това е българският спорт, общо взето. Големият проблем е, че изгубихме основната си ниша - щангите и фактът, че нямаме заместници на легенди като Йовчев, Гроздева, Румяна Нейкова и т. н. Скоро такива няма да имаме. Затова да си оправяме щангите, борбата и бокса трябва също да направят крачка напред. Може би, трябва да се пренасочват повече средства в дадени спортове, в които имаме възможности. Туризмът на Олимпиада е бил модерен преди стотина години.

Почти се съгласих с теб :) Единственото с което не съм съгласен е тоя БГ манталитет ! Защото ако го нямаме , как според теб малка страна като наяшата има 56 златни олимпийски медали ???
От всички изброени спортове , пропусна един и то от най успеяшните ни , но предполагам не се сещаш за него , защото на тази олимпиада просто липсва ! ГРЕБАНЕ :(

masona84
Контакти:

Мнениеот masona84 » 01 авг 2012 20:38

Какво стана в бадминтона,сега чух по Бнт но хванах края?Така трябва да се действа и във всички спортове.Колко пъти във волейбола ние страдахме от подобни машинации

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 01 авг 2012 20:54

masona84 написа:Какво стана в бадминтона,сега чух по Бнт но хванах края?Така трябва да се действа и във всички спортове.Колко пъти във волейбола ние страдахме от подобни машинации

заради симулативна игра и загуба, с цел по-удобни съперници, няколко азиатски двойки са дисквалифицирани
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Върни се в “Лондон 2012”