Гришо и Цвети поведоха "тъжното хоро" за България

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: Гришо и Цвети поведоха "тъжното хоро" за България

Мнениеот marmi52 » 30 юли 2012 22:30

MKirchev написа:Е ти ме разби, 5 златни медала...Аз не виждам 5 общо как можем да вземем...

8-)

Аз не виждам 1 как ще спечелим ... :( Дано не съм прав ! Дано бъркам ! Дано съм луд и хейтър ... Дано съм черногледец и необективен ...
На Олимпиадата в Москва през 1980 г. България участва с близо 300 състезатели ! В сегашната само с 63-ма ...
В Москва взимаме общо 41 медала и сме трета сила в света !

PS: За да сме обективни трябва да споменем, че тогава Западът бойкотира Олимпиадата. И все пак ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
ivo77
Контакти:

Мнениеот ivo77 » 30 юли 2012 22:31

1 златен медал на Станка, и 1-2 бронзови може би, това ще е.

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 30 юли 2012 22:31

За пореден път се убеждавам , че в този форум все по-малко се коментира ( разбира ) от спорт , а все повече се разбира от политика..................... ! Кой както иска така да го разбира............. Млъквам , да не получа бан....

Потребителски аватар
Lubaka1892
Контакти:

Мнениеот Lubaka1892 » 30 юли 2012 22:32

marmi52 написа:8-)

ИзображениеИзображение

Още във втория кръг двамата ни талантливи тенисисти - Цветана Пиронкова и Григор Димитров приключиха участието си на сингъл на Олимпиадата в Лондон. :(
Те загубиха съответно от италианката Флавия Панета и французинът Жил Симон.
Цвети загуби с 0:2 сета (5:7, 1:6). Със същия резултат загуби и Гришо 0:2 (3:6,3:6)
Така на нашите тенисисти остава надеждата, че утре ще получат "уайлд кард" за участие в турнира на смесени двойки в Лондон. Ако това не стане, двамата ще се сбогуват с Олимпиадата след днешните си загуби.

Даааа ..., моята прогноза, че това ще е най-слабата Олимпиада за България започва да се сбъдва. :(
Ще кажете, че е рано още за подобни прогнози.
Не, не е рано ! Даже сме закъснели и то много с някои неща ...
Следващите дни ще го докажат. :oops:
Докато другите държави ще си броят медалите, ние ще броим Олимпиадите на Мария и Данчо ... :oops:
И вместо да скачате отново срещу мен, по-добре помислете какво може да направим, за да променим положението си на аутсайдер в света !
Защото България не винаги е била такъв. Даже напротив !

Бе що не вземеш ти да отидеш на олимпиадата, барем спечелим поне един златен медал :?:
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool"
Bill Shankly
[wrapimg=]http://img.skysports.com/10/08/496x259/ShanklyGatesAnfield_2483679.jpg[/wrapimg]

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 юли 2012 22:35

Тони Шумахер написа:За пореден път се убеждавам , че в този форум все по-малко се коментира ( разбира ) от спорт , а все повече се разбира от политика..................... ! Кой както иска така да го разбира............. Млъквам , да не получа бан....

Човекът е напълно прав. Доскоро си беше сложил един много интересен подпис от книга на Оруел, който аз преди седмица също поставих в подписа си. Казаното от писателя е самата истина.
Въпрос: Ти да си чул американците да се оплакват от социализма, който се провежда при тях? Съвсем същото е, не се залъгвай!
Последна промяна от daniel875 на 30 юли 2012 22:38, променено общо 1 път.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

slavi 5
Контакти:

Мнениеот slavi 5 » 30 юли 2012 22:37

Спортна сила си бяхме - спор няма. Даже и до Сидни 2000 си се представяхме прилично. А във вечната ранглиста по медали от летни олимпиади сме на 20-то място. Унгария, Полша и Румъния са пред нас от т.н. Източен блок. И СССР естествено.

Иначе за тази Олимпиада ако вземем повече от 5 медала ще е чудо. Единствено в борбата има надежда. В Худ. гим. като нищо може да ни порежат. В бокса Детелин не вярвам да бие англичанина на 1/4 финал. За Тервел... кой знае :)

Много искам Петър Стойчев да вземе медал на 10 км плуване, ама не ми се вярва.

Всъщност и Мария има още една дисциплина и то тази на която печели злато в Сидни и Атина. Дано.

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 30 юли 2012 22:40

daniel875 написа:
Тони Шумахер написа:За пореден път се убеждавам , че в този форум все по-малко се коментира ( разбира ) от спорт , а все повече се разбира от политика..................... ! Кой както иска така да го разбира............. Млъквам , да не получа бан....

Човекът е напълно прав. Доскоро си беше сложил един много интересен подпис от книга на Оруел, който аз преди седмица също поставих в подписа си. Казаното от писателя е самата истина.
Въпрос: Ти да си чул американците да се оплакват от социализма, който се провежда при тях? Съвсем същото е, не се залъгвай!

Да си чувал за науката ХИМИЯ................... ? И моля те , не ми казвай , че съм дете и т.н.......... :) :) :) :)

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 30 юли 2012 22:42

8-)

Добре де, защо млъкваш ? Като разбираш от спорт, обясни ни !
Спортът отдавна е политика ..., както и всичко останало в живота.
Ако не съм прав, обясни ми какво правеше днес министър-председателят на Република България на "Лаута" ?
А, когато става дума за Олимпиади, тогава наистина политиката се меси здраво в спорта.
За по-младите ще кажа, че на Олимпиадата в Москва 1980г. САЩ и много западни държави направиха бойкот и не се явиха. В отговор на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984г. СССР и всички социалистически държави (с изключение на Румъния) също не се явиха.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Iv4o88
Контакти:

Мнениеот Iv4o88 » 30 юли 2012 22:45

Друго си е вечно да плюете нали?
Самият факт че имаме не лоша бройка състезатели на олимпиадата е похвален.Факт няма да имаме 10 златни медала може би няма да имаме и нито един.Но най-важното е че имаме представители там.А на базата на какво са тези ваши завишени очаквания към нашите?Бази ли имаме за подготовка?Пари ли имаме за подготовка за медикаменти за възстановяване?Гордейте се с това което имаме защото с изключение на волейболистите ни всички други представители са ни на индивидуални дисциплини което значи че са показали нещо че са постигнали даден резултат за да са там.До тук вече те са спечелили това е мечта за мнозина да са на олимпиада а щастливците да са там са малко.Йордан Йовчев и Мария Гроздева няма да ги коментирам за тях всичко казано ще е малко те са ВЕЛИКАНИ.Плувкинята ни Нина Рангелова от две дисциплини до момента в които участва подобри два пъти националния рекорд на България ( да конкуренцията на американки,китайки австралийки в плуването е сериозно).Антоанета Бонева остана само на 1т. от попадане на финала на 10 метра пистолет а там както знаем най-силни са китайки, корейки и българки в лицето на Мария Гроздева.Гордейте се и с Григор и Цветана те са истински съкровища за българския спорт в най-конкурентния за мен поне спорт там силните състезатели и при мъжете и при жените са поне по 100 като при мъжете има трима по изявени но всички до 150 са изравнени много при жените дори няма толкова изявени това се вижда и от постоянната смяна на номер едно при дамите.За мен Станка Златева ще спечели медал (злато или сребро) надявам се на още някой от борците и на някой от боксьорите.Истината е че България винаги е била силна в бокса,вдигането на тежести борбата но след допинг скандалите в тежестите страната ни тръгна на зад.Нямаме и пари да си задържаме добрите състезатели и те бягат в Азайберджан няма как да си спортист и да взимаш по 400-500 лева както е в бокса и дори и тези пари се взимат със закъснение и на части.Очаквам и някакъв медал от ансамбъла ни по гимнастика ако не ги порежат защото там знаем че Русия са богоизбрани като включим и силните китайки и домакините ще ни бъде много трудно.

Turo
Контакти:

Мнениеот Turo » 30 юли 2012 22:45

petrof написа:
Botevist_1912 написа:На Олимпиадата през 1988 година в Сеул. Това е последната Олимпиада на социалистическа България. По време на така мразеният и оплюван от мнозина неблагодарни българи социализъм, България спечели 10 златни медала, 12 сребърни медала и 13 бронза и участваше с повече от 180 спортисти. Лондон 2012 година България участва с 63-ма спортисти и едва ли ще вземе повече от 5 златни медала. Това са фактите, колкото и да плюете по социализма, тогава сме били 10 пъти по-добре, отколкото днес в спорта, а и не само в спорта. Ето до това ни доведе капитализма, до пълна разруха и унищожение на всичко българско.

Сеулската Олимпиада през 1988г. е първата, която помня и най-великата в историята на българския спорт. През социализма имахме спорт от световна класа, няма две мнения по въпроса. Факт е, че пещерния капитализъм след 1989г. е*ба майката и на спорта и на всичко. Сега сме едно голямо нищо. Нека все пак не бъдем толкова големи песимисти. При окаяното положение на държавата ни, каквото и да вземем като медали /а те няма да се повече от 3-4 общо/ заслужава уважение.

Общо взето и за мен Сеул 1988 е първата олимпиада която си спомням!Даже тогава разни там бронзови,че и сребърни медали кажи речи не ги брояхме.Помня,че всеки ден взимахме по няколко медала.Пък сега ако вземем един бронзов ще е голяма радост.И за това не са виновни спортистите,които ни представляват.Помнете ми думата-Ако не се вземат мерки ще дойдат времена,когато ако имаме няколко спортисти които да участват ще е успех за нас.
Апелирам за уважение за всички български спортисти,които ни представляват.В Топ-50,в Топ-100,все пак ги има.Благодарение на тях имаме участие и се чува по нещо за България.По-добри нямаме!

Върни се в “Лондон 2012”