Всичко за Титан и управлението на ЦСКА(АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Смятате ли, че ТИТАН трябва да продаде ЦСКА при първа възможност?

Да, независимо кой е кандидатът.
72
25%
Да, но само ако кандидатът е с добро име.
98
34%
Не, ТИТАН се справя добре с управлението на ЦСКА.
122
42%

Общо гласове: 292

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Re: Всичко за Титан и управлението на ЦСКА(АНКЕТА)

Мнениеот шивача » 30 юли 2012 15:21

stannn написа:Дай разходите тогава да не ги гледаме. Ще гледаме само приходите. По същата логика ако вземах 2000 лева заплата някой може да ти каже, че не си знаеш парите. Гледай реално. И аз не ги харесвам ама тая статия или поне тая част от статията с обявените цени е малко манипулативна. Това не е печалбата от трансфери, а приходите. За разходите нищо не видях.

добре, обаче, ако включим позитивите им от това, че като поеха ЦСКА им се увеличиха договорите с различни общини и взеха най-сладката-София, тогава нещата се променят коренно :roll:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 30 юли 2012 15:47

Намерих статията и я прочетох. Много е лесно да манипулираш по тоя начин. Вадиш един пасаж от даден текст с това което на теб ти е угодно и го цапваш. В самата статия много добре е написано.

За период от три години ЦСКА е извършил продажби на футболисти за приблизително 10 милиона евро, показва справка на вестник "Тема спорт". Раздялата на "армейците" с основни фигури в отбора за този период е донесла по около 3 милиона евро приход на година за собствениците на клуба, които обаче трудно покриват разходите, направени за привличането на нови футболисти и последвалите раздели с тях.

Изключително добрата сума, надхвърляща бонуса от 8 милиона евро, който получават отборите, класирали се в групите на Шампионската лига, е била пропиляна за неустойките на точно 71 футболисти, от които 42-ма чужденци и 29 българи, трансферирани в ЦСКА за същия период.

Равносметката показва, че босовете на "червените" не са успели да задържат най-добрите си футболисти, а в същото време не са използвали правилно изключително добрите средства, получени от техните продажби.
Ето справката на "Тема спорт":

Както казах, пари дават но не ги управляват правилно и от там идват проблемите. А за извън футболната печалба от ЦСКА няма смисъл да говорим. Кой преди да влязат в ЦСКА ги знаеше тия двамата хубавци и холдинга им?
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 30 юли 2012 16:03

стан, нищо не манипулирам, постнах е от спортал, всеки може да я види, не е била скрита, просто ти е толкова потенциала. а тема спорт си е вестник, в който титан са съсобственици.
понеже ме заинтригува, кажи ми колко е бюджета на ЦСКА за една година, като изключим последната, в която гърнето каза, че е 6-7милиона лева и ще ти направя една много проста сметка 8-)

favaca8888
Контакти:

За 3 години "Титан" е прибрал 10 000 000 Euro

Мнениеот favaca8888 » 30 юли 2012 16:55

Sportni.bg

За период от три години ЦСКА е извършил продажби на футболисти за приблизително 10 милиона евро, показва справка на вестник "Тема спорт".
Раздялата на "армейците" с основни фигури в отбора за този период е донесла по около 3 милиона евро приход на година за собствениците на клуба, които обаче трудно покриват разходите, направени за привличането на нови футболисти и последвалите раздели с тях.
Изключително добрата сума, надхвърляща бонуса от 8 милиона евро, който получават отборите, класирали се в групите на Шампионската лига, е била пропиляна за неустойките на точно 71 футболисти, от които 42-ма чужденци и 29 българи, трансферирани в ЦСКА за същия период.
Равносметката показва, че босовете на "червените" не са успели да задържат най-добрите си футболисти, а в същото време не са използвали правилно изключително добрите средства, получени от техните продажби.
Ето справката на "Тема спорт":
Продадени играчи в ерата "Титан":
Жуниор Мораеш (Металург Донецк) - 1.4 милиона евро
Мишел Платини (Динамо Букурещ) - 10 хиляди евро
Спас Делев (Мерсин) - 1.2 милиона евро
Грегъри Нелсън (Металург Донецк) - 500 хиляди евро
Янис Зику (Поханг) - 2.3 милиона евро
Маркиньос (Анортозис) - 350 хиляди евро
Джузеппе Акурат (Карлсруе) - 120 хиляди евро
Александър Тонев (Лех Познан) - 400 хиляди евро
Уилям Тиеро (Олянензе) - 50 хиляди евро
Елиот Гранден (Блекпул) - 700 хиляди евро
Викторс Мороз (Сконто) - 50 хиляди евро
Руи Мигел (Килмарнък) - 50 хиляди евро
Давид Силва (Килмарнък) - 50 хиляди евро
Тодор Тимонов (Анжи) - 300 хиляди евро
Иван Стоянов (Алания) - 700 хиляди евро
Иван Иванов (Алания) - 1.4 милиона евро

Така.Нито съм фен на Левски, нито на Цска и не ми е работа да ги коментирам тези два отбора, НО
съм готов да споря със всеки президент на клуб в България, че от футбола не се правели пари и разбираш ли те давали от собствения си залък едва ли не за да функционират клубовете.АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ! Само нашия хубавец Гигов е направил 10 млн лева само продажбите на Пеев, Гъргоров, Генков, Асамоа и т.н.
А цените от справката на вестника са силно занижени според мен.

ПАРИ ВЪВ ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ ИМА. ПРОСТО ПРЕЗИДЕНТИТЕ И СОБСТВЕНИЦИТЕ СЛАГАТ ВСИЧКО ДЖОБА СИ !
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 30 юли 2012 16:58

дано и ти не си аз, че си е*а майката :roll:

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 30 юли 2012 17:07

шивача написа:стан, нищо не манипулирам, постнах е от спортал, всеки може да я види, не е била скрита, просто ти е толкова потенциала. а тема спорт си е вестник, в който титан са съсобственици.
понеже ме заинтригува, кажи ми колко е бюджета на ЦСКА за една година, като изключим последната, в която гърнето каза, че е 6-7милиона лева и ще ти направя една много проста сметка 8-)

Мислиш ли, че знам колко е бюджета на ЦСКА? Мога само да предполагам. А за сметката знам каква ще е. За пореден път казвам. Не е проблема в парите, а в управлението на клуба. Ако за 4 години им беше дошъл акъла и бяха дали властта в ръцете на човек който разбира от развитието на футболен клуб досега щяхме да сме на светлинни години пред другите. Човек който е в час с футбола ни няма да плати 2 милиона за тия от Сливен, няма да плати и един милион за Платини. Да не говорим за парите за Делев, Руй Мигел и Силва и още и още. Треньора със спортния директор щяха да правят трансферите и футболистите щяха да са на нивото на Мораес, Гранден, Нелсън, а не някакви жабари които се спъват в топката. Страдаме от липса на добро управление в момента, а не на нещо друго. Това е истината. Или поне моята истина.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 30 юли 2012 17:16

stannn написа:
шивача написа:стан, нищо не манипулирам, постнах е от спортал, всеки може да я види, не е била скрита, просто ти е толкова потенциала. а тема спорт си е вестник, в който титан са съсобственици.

Мислиш ли, че знам колко е бюджета на ЦСКА? Мога само да предполагам. А за сметката знам каква ще е. За пореден път казвам. Не е проблема в парите, а в управлението на клуба. Ако за 4 години им беше дошъл акъла и бяха дали властта в ръцете на човек който разбира от развитието на футболен клуб досега щяхме да сме на светлинни години пред другите. Човек който е в час с футбола ни няма да плати 2 милиона за тия от Сливен, няма да плати и един милион за Платини. Да не говорим за парите за Делев, Руй Мигел и Силва и още и още. Треньора със спортния директор щяха да правят трансферите и футболистите щяха да са на нивото на Мораес, Гранден, Нелсън, а не някакви жабари които се спъват в топката. Страдаме от липса на добро управление в момента, а не на нещо друго. Това е истината. Или поне моята истина.

това е така, но бъди сигурен, че титан не е на голяма загуба. само ще ти вмъкна няколко неща
1 Над 300 000лв на сезон от билети, 15 домакинства по 2 хил, по 10лв средна цена и това е минимума и то, ако не сме играли в ЛЕ-това прави 1 200 000 за 4 г!
2 тв права, средно по 700 000лв на година, като включвам и участието ни в групите на ЛЕ. общо прави- 2 800 000лв
3 Глобул, с бонусите за участие и купите на Бг около 1 100 000лв на година- общо 4 400 000лв
4 забравих и приходите от уефа, над 1 500 000лв за трите ни участия
това го приеми като последно, ако искаш го вярвай, но за тазгодишната титла, участието ни в ле и над 15 интересни мача дотук, официални и контроли, още над 10 000 000 милиона лева

п.п. мога и по задълбочено, като прибавя и дом, от купата на Бг, рекламни пана, цоцорков и тн

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 30 юли 2012 17:29

Аз не твърдя, че са на загуба. Те ако бяха на загуба да са ни продали 1000 пъти до момента. Но печалбата им от нас не е космическа. Финансово се въртят около 0-лата предполагам. Печелят от имидж. ЦСКА колкото и да го плюят прави страшна реклама. И ако имаме един нормален рекламен директор ще вземаме доволни пари от реклама. Ама що ли да търси спонсори като може да говори за заплати и уволнения един прост директор.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 30 юли 2012 17:38

stannn написа:Аз не твърдя, че са на загуба. Те ако бяха на загуба да са ни продали 1000 пъти до момента. Но печалбата им от нас не е космическа. Финансово се въртят около 0-лата предполагам. Печелят от имидж. ЦСКА колкото и да го плюят прави страшна реклама. И ако имаме един нормален рекламен директор ще вземаме доволни пари от реклама. Ама що ли да търси спонсори като може да говори за заплати и уволнения един прост директор.

то и аз не твърдя, че са на печалба, ако са си платили на тези,, които са разтрогнали договорите си(според тема спотр-да), което дълбоко ме съмнява, както и на мениджърите им(паунич), също ме съмнява, тогава може и да са на лека загуба :roll:

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

ЦСКА продаде играчи за €10 млн при "Титан"

Мнениеот dindan » 30 юли 2012 17:58

В ерата "Титан" ЦСКА продаде футболисти за близо 10 милиона евро. И това само за три години, изчислява "Тема Спорт".

Постъпленията от трансфери са солидни и ако не бяха безкрайните глупости около привличането на нови футболисти с големи заплати, то днес ЦСКА можеше да има чисто финансово досие.

"Титан" успя да продаде четирима играчи в чужбина за поне по един милиона евро - Иван Иванов, Жуниор Мораеш, Янис Зику и Спас Делев. Не може да се отрече, че клубът направи сполучливи изходящи трансфери, друг е въпросът, че финансовият ефект от тях бе разпилян в неправилна посока.

Продадените играчи в ерата "Титан":

ФУТБОЛИСТ В КЛУБ ЦЕНА
Жуниор Мораеш Металург Донецк 1.4 млн. евро
Мишел Платини Динамо Букурещ 10 хил. евро*
Спас Делев Мерсин 1.2 млн. евро
Грегъри Нелсън Металург Донецк 500 хил. евро
Янис Зику Поханг Стийлърс 2.3 млн. евро
Маркиньос Анортозис 350 хил. евро
Джузепе Акуаро Карлсруе 120 хил. евро
Александър Тонев Лех Познан 400 хил. евро
Уилян Тиеро Олянензе 50 хил. евро
Елиот Гранден Блекпул 700 хил. евро
Викторс Морозс Сконто 50 хил. евро
Руи Мигел Килмарнък 50 хил. евро
Давид Силва Килмарнък 50 хил. евро
Тодор Тимонов Анжи 300 хил. евро
Иван Стоянов Алания 700 хил. евро
Иван Иванов Алания 1.4 млн. евро

*Забележка: Сумите са неофициални
► Изумително също така е, че същия период: лято 2009 - лято 2012 ЦСКА са привлекли 71 футболисти, от които 29 са българи и 42 са чужденци.
http://www.winner.bg/analisys/read65399.html
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Върни се в “Архив”