just one is eric написа:Във коя изтормозена глава , олимпийски финал по футбол е по-голям успех от четвърти на световното по футбол ????
Повечето от най-великите футболисти не са стъпвали на Олимпиада.
Браво на момчетата за успеха на Олимпиадата , много са се трудили , но нека да не се излагате със такива твъдения .
В моята например.
Ако ще и с хлапетата дето връщат топките да излизат западноевропейците това си е техен проблем. Също техен проблем, е че между 1948 и 1988 може би 80% от медалите във футбола ги взимат страни от Източния блок. Предполагам че заради това се чувстват комплексирани и не искат да обръщат внимание на турнира.
Да припомня и още малко история. Олимпиадата в Мелбърн 1956. Там във футболния турнир взимаме бронза.
Любопитното е че на четвъртфинал отстраняваме Великобритания с 6:1, а после на полуфинала срещу СССР ни свири британски съдия.
Тези успехи според мен трябва да ги пишем със златни букви в историята на нашия футбол. И най-важното е за тези неща да се говори по нашите медии, да се припомнят, че ако ние не си уважаваме достиженията, другите ли да ни ги уважават? Просто жалко е, че за 90% от тези наши герои аз нищо не знам и вината за това далеч не е само моя. И това на фона на тези успехи ние самите да вадим статистики колко поредни загуби имаме на световни първенства е меко казано нелепо и глупаво.
Много съм търсил в Интернет клипове, репортажи или просто някакви материали от тези мачове, но нищо не съм намерил. Ако някой от вас разполага с такива ще съм му благодарен ако ги сподели.