Представянето на Данчо Йовчев на Олимпиадата

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Unforgiven_M
Контакти:

Re: Велик Данчо на 6-ти финал

Мнениеот Unforgiven_M » 29 юли 2012 03:36

marmi52 написа:Явно повечето от вас не помнят спортисти като Стефка Костадинова и Йорданка Донкова. Световните рекорди и на двете вече 25 години не могат да бъдат счупени !
България имаше спортисти, които на всяко състезание печелеха първите места, а не второ, трето ...пето и т.н.
И пак казвам - аз признавам спортове, където или бягаш и надбягваш всички, или оставаш назад. Или скачаш и надскачаш всички, или не можеш ...
Такива спортове като художествената гимнастика, спортната гимнастика и т.н. не ми допадат поради относителната и често субективна оценка на съдиите ...
Точно затова например повече харесвам професионалния бокс от аматьорския. В професионалния често срещите завършват с нокаут - личи си кой е по-добрия, докато при аматьорския тези победи по точки са доста относителна работа ...

Защо хейтваш бе ******( самоцензура)
Да, велик е! Защото са ЕДИНИЦИ в световен мащаб хората с такова спортно дълголетие.
Да, може да не е спечелил златен олимпийски медал, както го направи Стефка в последния си опит, да може да не стои името му срещу световен рекорд много години, но ще стои завинаги като единствения гимнастик с 6 олимпиади! Завинаги!
И през всички тези години е бил на топ ниво! Световна класа!
Кой беше ти бе "младеж", че да поругаваш труда му?
Толкова ли много спортисти имаме на такова ниво, че да си позволяваме да ги хулим и да омаловажаваме успехите и труда им?
И изобщо в темата за Йовчев кой се интересува от твоите душевни терзания относно субективността на спорта?
Я да не пишеш повече в тази тема, че само се излагаш...

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 29 юли 2012 06:59

8-)

Леле,леле ... колко лесно ви промиват мозъците само ... ! :lol:
"Като няма риба и ракът е риба" Нали ?
Понеже е ясно, че това ще е най-лошото представяне на България за всички времена и понеже може да се окаже, че няма да имаме нито един олимпийски шампион, с какво друго да се похвалим освен с дълголетието на спортиста Йордан Йовчев ?! :lol: :lol: :lol:
И изведнъж той стана "велик" и "уникален" ...
Не гледам спортна гимнастика. Не ми е интересна ! Не е зрелищна като другите спортове.Скучна е !
Вече споменах, че не признавам спортове, в които съдийските решения са субективни и класиранията се базират на това субективно оценяване от съдиите.
Разбрах, че нашият е с осма оценка в класирането. Ако някой от вас гледа повторението на състезанието и може да подреди състезателите от 1-во до 8-мо място без да знае предварително какви оценки са получили, аз главата ще си отрежа !!!
И друго. Да погледнем нещата от друга страна. Йордан Йовчев е ходил на олимпиади цели 6 пъти и НИКОГА не е ставал олимпийски шампион ! Кое му е великото тогава ? :roll:
Понеже не помните какви шампиони и наистина велики спортисти имаше България, затова сега смятате за светотатство едва ли не, мнение като моето. ;)

PS: Авторе, когато пускаш теми с такива гръмки заглавия в интерес на обективността, трябваше да споменеш следния факт:
Йордан Йовчев се класира за финала на Олимпиада 2012 в спортната гимнастика, заемайки последното осмо място, което дава право на участие в него. ;)
Иначе излиза малко манипулацийка ... Ако незапознат човек чете, ще си помисли, че нашият е размазал конкуренцията ... :lol:
Последна промяна от marmi52 на 29 юли 2012 07:39, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
venci_1913
Контакти:

Мнениеот venci_1913 » 29 юли 2012 07:37

:) :) :) Ти си славист и предполагам си видял някои мачове как съдията ни реже? Данчо беше жертва на съдия ..
Велик и голям българин!
Славия София

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Мнениеот Forest_fan » 29 юли 2012 07:39

Това е страницата на Йордан Йовчев в Wikipedia :
http://en.wikipedia.org/wiki/Yordan_Yovchev

... а това е на "шампиона" от ОИ 2004 в Атина :
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimosthenis_Tampakos

Спортиста и преди всичко човека Йордан Йовчев заслужава поне едното уважение, и списъка с медалите, които е спечелил за България е най-малкото нещо, заради което той е заслужил това уважение ... а списъкът съвсем не е малък ...

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 29 юли 2012 07:51

Forest_fan написа:Спортиста и преди всичко човека Йордан Йовчев заслужава поне едното уважение ...

8-)

Не искам да оспамвам темата. Просто отстоявам мнението си. Затова искам да попитам с какво точно Йордан Йовчев е толкова велик и забележителен като човек ? :roll: Не се заяждам, просто не съм запознат и моля да ми бъде разяснено, защото предполагам, че има и други като мен.
Ако трябва да даваме пример за постижение от чисто човешка гледна точка, то аз си мисля, че примерно завръщането и победите на Ивет Лалова след кошмарната контузия - буквално пречупен на две места крак, буди много повече респект и уважение.
Доколкото си спомням в доста трудните за България години, Йордан Йовчев избяга в Америка и там тренираше и се състезаваше. Някой беше казал, че му предлагали да се състезава за САЩ. Сигурно, но нима на други наши изтъкнати спортисти не е предлагано подобно нещо ?
Без да омаловажавам успехите на Йовчев, винаги ми е изглеждало, че е някакъв галеник на Системата и любимец на някои от медиите ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Мнениеот Forest_fan » 29 юли 2012 07:58

marmi52 написа:8-)
PS: Авторе, когато пускаш теми с такива гръмки заглавия в интерес на обективността, трябваше да споменеш следния факт:
Йордан Йовчев се класира за финала на Олимпиада 2012 в спортната гимнастика, заемайки последното осмо място, което дава право на участие в него. ;)
Иначе излиза малко манипулацийка ... Ако незапознат човек чете, ще си помисли, че нашият е размазал конкуренцията ... :lol:

Единствената грешка на автора на темата е, че това е 5-ти, а не 6-ти финал на халки за Йордан Йовчев на ОИ, но това не е нещо фатално. Дали си се класирал за финала с първи или осми резултат е абсолютно без никакво значение, защото на самия финал всички участници започват при равни условия и резултатите от днешните изпълнения не се зачитат и просто остават за статистиката и в архива.

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Мнениеот Forest_fan » 29 юли 2012 08:01

marmi52 написа:
Forest_fan написа:Спортиста и преди всичко човека Йордан Йовчев заслужава поне едното уважение ...

8-)

Не искам да оспамвам темата. Просто отстоявам мнението си. Затова искам да попитам с какво точно Йордан Йовчев е толкова велик и забележителен като човек ? :roll: Не се заяждам, просто не съм запознат и моля да ми бъде разяснено, защото предполагам, че има и други като мен.
Ако трябва да даваме пример за постижение от чисто човешка гледна точка, то аз си мисля, че примерно завръщането и победите на Ивет Лалова след кошмарната контузия - буквално пречупен на две места крак, буди много повече респект и уважение.
Доколкото си спомням в доста трудните за България години, Йордан Йовчев избяга в Америка и там тренираше и се състезаваше. Някой беше казал, че му предлагали да се състезава за САЩ. Сигурно, но нима на други наши изтъкнати спортисти не е предлагано подобно нещо ?
Без да омаловажавам успехите на Йовчев, винаги ми е изглеждало, че е някакъв галеник на Системата и любимец на някои от медиите ...

Да речем, че имам лични впечатления от него като човек (като състезател съм го гледал само по ТВ) и поради това си позволих да напиша и горното мнение.

Потребителски аватар
hellyeah
Контакти:

Мнениеот hellyeah » 29 юли 2012 08:06

venci_1913 написа::) :) :) Ти си славист и предполагам си видял някои мачове как съдията ни реже? Данчо беше жертва на съдия ..
Велик и голям българин!

Marmi52 е славист , но пише най-малко за "Славия "в този форум .Марми , вместо да се излагаш с глупостите си , които си написал по адрес на Данчо ,разкажи ни като стар славист нещо повече за този мач .Сезон 1980/81 КНК 1/4-финал
Славия - Фейенорд 3:2
1:0 Цветков 8 дузпа
1:1 Нилсен 20
2:1 Цветков 64
3:1 Алиев 68
3:2 Фермойлен 79 дузпа
Славия: Гугалов, Чакъров, Хайдарлиев, Евтимов, Илиев (81-Г.Дерменджиев), Малинов, Величков, Алиев, Димитров, Минчев, Цветков
Фейенорд: Хиле, Нилсен, Брард, Блакенщайн, (57-Бауенч), Ванстекенс, Трост, Фернойлен, Ван Тил, Нотен, Бюдинг(83-Хрунендайк), Петурсон
съдия Бергано Пауло (Италия)
жълти картони: Димитров, Величков (Славия), Нотен, Нилсен, Ван Тил (Фейенорд)
стадион „Васил "Левски"“ 12 000 зрители
4 март 1981 г.
Това е може би най-авторитетната победа на Славия в Европа. „Белите“ излизат без двете си може би най-големи звезди - наказаните Андрей Желязков и Ваньо Костов. Не е на линия и Атанас Александров.
Въпреки всичките нещастия, сполетели отбора преди мача, Славия играе много вдъхновено и повежда рано с гол от дузпа на Чавдар Цветков, която е спечелена от самия него. Скоро обаче холандците изравняват след изпълнение на пряк свободен удар. Чавдар Цветков обаче изпълнява не по-зле фаул през второто полувреме и резултатът става 2:1. Чаво е истинско шило за отбраната на холандците, която редовно го спира с нарушение, при едно от които реферът подминава втора дузпа за Славия. Георги Минчев пък прави уникален пропуск и улучва гредата от 2 метра. По-късно Иляз Алиев прави 3:1. В 78-ата минута Хайдарлиев събаря Фермойлен и от дузпа потърпевшият намалява на почетното 3:2. На реванша холандският колос взима своето и печели убедително с 4:0.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Mx4rz7MIYA&feature=channel&list=UL[/youtube]
“Не купувам от Lafka”

Потребителски аватар
hellyeah
Контакти:

Мнениеот hellyeah » 29 юли 2012 08:12

Едно е абсолютно сигурно , че при днешната жестока конкуренция в спортната гимнастика и стремителното развитие на спорта въобще ,този рекорд на Йордан Йовчев НИКОГА няма да бъде подобрен .
“Не купувам от Lafka”

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 29 юли 2012 08:39

marmi52 написа:8-)

Леле,леле ... колко лесно ви промиват мозъците само ... ! :lol:
"Като няма риба и ракът е риба" Нали ?
Понеже е ясно, че това ще е най-лошото представяне на България за всички времена и понеже може да се окаже, че няма да имаме нито един олимпийски шампион, с какво друго да се похвалим освен с дълголетието на спортиста Йордан Йовчев ?! :lol: :lol: :lol:
И изведнъж той стана "велик" и "уникален" ...
Не гледам спортна гимнастика. Не ми е интересна ! Не е зрелищна като другите спортове.Скучна е !
Вече споменах, че не признавам спортове, в които съдийските решения са субективни и класиранията се базират на това субективно оценяване от съдиите.
Разбрах, че нашият е с осма оценка в класирането. Ако някой от вас гледа повторението на състезанието и може да подреди състезателите от 1-во до 8-мо място без да знае предварително какви оценки са получили, аз главата ще си отрежа !!!
И друго. Да погледнем нещата от друга страна. Йордан Йовчев е ходил на олимпиади цели 6 пъти и НИКОГА не е ставал олимпийски шампион ! Кое му е великото тогава ? :roll:
Понеже не помните какви шампиони и наистина велики спортисти имаше България, затова сега смятате за светотатство едва ли не, мнение като моето. ;)

Eй промита комунистическа кратуно-на кой му дреме какво харесваш ти!Йовчев е велик именно заради спортното си дълголетие и заради великия си дух.Вчера казаха,че преди няколко седмици си е счупил ръката,а днес е на финал на Олимпиада.Освен това е претърпял множество операции.И след всичкото това на преклонната възраст от 39 години човека се състезава и прославя България.Конкурентите са му момчета на по 20-23 години,които могат да му бъдат деца.Ти направил ли си по едно набиране на лост,та ще даваш оценка на Йовчев?Ти си господин Никой-известен си със своята неизвестност.Но на теб явно ти бърка в здравето ,че се е подготвял в САЩ.Независимо къде се е подготвял той се състезава за България-запомни го това болшевишка подлого.

Върни се в “Лондон 2012”