За "разбирачите" - сравнения с миналата година.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

radi_m
Контакти:

Re: За "разбирачите" - сравнения с миналата година.

Мнениеот radi_m » 27 юли 2012 18:16

Батков направи три грешки:
1-во - махна Ясен Петров. Много неясни причини за уволнение - под негово раководство спечелихме 7 точки в ЛЕ и заехме второ място в А група на 3 точки зад Литекс.
2-ро - Назначаването на Гонзоза треньор. Нямам думи.
3-то - Уволняването на Николай Костов. Докара двама свестни играчи и значително подобри играта на Калво - беше уволнен след първата лоша серия от 3 загуби и 1 равенство...

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 27 юли 2012 21:35

Спомням си един мач в който феновете крещяха оставка и хвърляха седалки и какво ли не върху треньора и спортният директор. Тогава положението беше безнадеждно, бяхме в пълна безизходица и да не се лъжем - нищо не играехме или по-точно, играехме като вчера със Сараево. Този мач беше мача на Беверен срещу Левски - треньор Мъри, спортен-директор Сираков. Рим не е построен за един ден.
Все пак тогава Мъри имаше изграден отбор, отбор пълен с левскари играли от доста време заедно, които макар и да играеха слабо не се гледаха на кръв в съблекалнята. Илиев няма отбор, бяха събрани един куп неандерталци от знайни и незнайни краища на планетата със знайни и незнайни качества, хора, които не се познават и на 1000 % не са левскари, нито пък знаят какво е Левски. Мъри имаше качествен директор, а Илиев има директор, който се слави с това, че докара един клуб почти до закриване - абсолютната маймуна Тонев. На последно място, но не по-важност - Мъри завари един що годе стабилизиран отбор от Георги Василев, Илиев завари един Левски в руини, един Левски превърнат в пълна развалина, ама пълна, три години така рушена, че просто не остана нищо за рушене. На тая развалина директор е маймуната Тонев, която докара играчи със звучни имена като Агиеманг Опоку натресваики ги на треньора. При тея условия Моуриньо, Капело и Алекс Фъргюсън да дойдат да работят в екип резултатът ще е същият. Случи се нещо очаквано. Докато хора като Тонев имат каквато и да е допирна точка с Левски положението ще е такова. Да не се лъжем, започваме поредната тежка година. Не може нещо рушено толкова време и усърдно продължаващо да се руши от директор и президент да се оправи за два месеца. Но след още два-три месеца ще има виновник, разбира се, Илиан Илиев и той ще бъде уволнен, но виновен ли ще е??? Той ли е виновникът, че Левски на нищо не мяза?

Потребителски аватар
Блутуг
Контакти:

Мнениеот Блутуг » 27 юли 2012 22:13

Вие угодия нямате бе хора.Направо ве е за вярване...Бях за Гонзо и сега съм за него - като човек чието място е в Левски , но не като треньор - поне на този етап.Той имаше своя шанс - за мое голямо съжаление- не успя да направи това , което искаше.А той искаше да направи Левски силен.Какво се получаваше е друга тема.Сега искам Илиев да получи също шанс да се докаже.Ако не става- ще се търси друго решение.ИМА НУЖДА ОТ ВРЕМЕ ВСЯКО НЕЩО ДА СЕ СЛУЧИ!
Гледам веднага оценихте новите .. Хора- новите не са ни проблема.Та те са от няма и 2 месеца заедно и в БГ въобще.Абсолютна глупост е да даваш оценка от 1 или 2 мача за качествата на един футболист , а да не говорим че нито Опоку нито Силва сме гледали дори в един цял мач!!!??Според мен и двамата са качествени футболисти и ще се убедите скоро в това.Прохазка се представя добре.Същото мисля и за Ромейн Ели. За жалост това бездушие не мога да го лепна на чужденците , "които не знаят какво е Левски" Напротив - ТЕ ЩЕ ТРЯБВА ТЕПЪРВА ДА СЕ ДОКАЗВАТ , но доказаните носители на идеята за разходка по фланелки са старите познайници , които имаха достатъчно време да покажат имат ли КЪМ МОМЕНТА качества за Левски или не. Правилно бяха освободени хората след миналия сезон , но не всички.Като оставиш 2 , 3 гнили ябълки в чувала , развалят се и другите.Левски играе без никаква креативност от 2-3 години насам - независимо от треньорите които се смениха .Новите , които идваха не променяха почти нищо в картината.И логично е да потърсиш къде е спирачката.Не - спирачката не е Батков- той не влиза на терена. Там са героите - Христо Йовов , Владимир Гаджев ,Иво Иванов , Даниел Димов , Йордан Милиев , Старокин .Ами това е ядрото в последните 2-3 години.Случилото се е логично с оглед постепенното затъване на изброените с всеки изминал ден.Те стигнаха дъното и успешно завлякоха и отбора там.Изхода е един- МАРШ ОТ КЛУБА и пускай юношите на тяхно място.Снощи гледам Цв.Тонев - момчето има хъс , злоба , желание , а търка пейката вместо там да са Йововци Гаджевци Старокиновци и т.н.

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 28 юли 2012 01:03

Някои до там я докараха, че чак кармата на феновете била виновна... :D

Сега - първо за треньорите на училище - Гуардиола нямаше опит (да кажем), но спечели всичко, каквото можа. Кени Дълглиш и Арсен Венгер имат опит, имат играчи, но в последно време не са печелили нищо... Или може би в първия случай единия е имал по-скоро играчи, отколкото качества, а другите обратното. Както виждаш - нещата имат различни гледни точки.
Гонзо доказа, че не става за треньор - при цялото ми уважение към него, като един голям левскар. Прави му чест, че сега не напада отбора, като Наско.
Той иззе един отбор с потециал от Ясен Петров и го потопи (къде заради продадени играчи, къде заради кофти спортно-технически решения, та за това може и Батков да е виновен - факт обаче, че се говореше, че цялата власт е в него).

Да отележим само, че Мъри имаше играчи, каквито Гонзо нямаше. Или по-скоро имаше колектив тогава (при Мъри). Може би Ясен беше тръгнал да изгражда такъв, Гонзо обаче след това го развали (не малко статии се писаха как се кара, вика и обижда играчите).

Никой не е виновен (от феновете), че Левски опаднат от Търнава и Сараево. Виновни са хората на терена, на скамейката и в ръководството. Ако Гонзо беше останал и продължил стратегията си - най-вероятно положението щеше да е същото, както сега. Следвайки логиката и представянето му като треньор.

Но иначе съм съгласен, че Гонзо е дал страшно много на Левски и заслужава уважение. Без значение как се е представил като треньор. Това е минало.

Съгласен съм и че Сараево беше по-слаб от Търнава и трябваше да бъдат отстранени (и двата отбора).

Айде сега - наречи ме чалгар, кажи ми , че не съм разбрал какво си имал предвид и тн.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 28 юли 2012 01:44

Наркоманите от Запада изгониха Велев преди години! Още от тогава тръгна всичко!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 юли 2012 06:21

W84me написа:Наркоманите от Запада изгониха Велев преди години! Още от тогава тръгна всичко!

Съгласен съм. Винаги е имало фенове дето хранят звездите на отбора, но то е било така, за здраве, един вид, а не, както от времето на Кокала кога беше треньор.

Той иззе един отбор с потециал от Ясен Петров и го потопи (къде заради продадени играчи, къде заради кофти спортно-технически решения, та за това може и Батков да е виновен - факт обаче, че се говореше, че цялата власт е в него).

Как щеше да се представи Ясен без Дембеле и без Жо? ;)

На линия
drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 28 юли 2012 18:48

Понеже много се сравнява сега лошия старт с този на Мъри и пак се влиза в поредните шаблони. Изключвайки хаосът в клуба като цяло, който сега цари и който тогава го нямаше, в чисто спортно-технически план разликата е от земята до небето. тогава в отбора още имаше играчи и то някои от тях в разцвета на силите си тренирани и школувани от Петрович, Муслин, Василев, а и самите продукт на функиониращи школи, част от тях и с качества на лидери. Сега няма нищо подобно, поради което не може и нищо да се очаква от сегашните. затова тогавашните слаби резултати бяха дразнещи, а сега са напълно логични.
Просто ви моля да не обиждате футбола сравнявайки Боримиров, Пелето тогава, Топузаков, Телкийски, дори Живко Миланов със Гаджев, Старокин, Главата, Райков. Дори съм убеден, че Чиликов е по-качествен нападател от сегашната ни "деветка", нищо че не е ходил в Евертън. Чужденците пък съвсем няма да ги коментирам

Потребителски аватар
Умопомрачен
Контакти:

Мнениеот Умопомрачен » 29 юли 2012 09:56

dxl написа:Някои до там я докараха, че чак кармата на феновете била виновна... :D

Сега - първо за треньорите на училище - Гуардиола нямаше опит (да кажем), но спечели всичко, каквото можа. Кени Дълглиш и Арсен Венгер имат опит, имат играчи, но в последно време не са печелили нищо... Или може би в първия случай единия е имал по-скоро играчи, отколкото качества, а другите обратното. Както виждаш - нещата имат различни гледни точки.
Гонзо доказа, че не става за треньор - при цялото ми уважение към него, като един голям левскар. Прави му чест, че сега не напада отбора, като Наско.

Да отележим само, че Мъри имаше играчи, каквито Гонзо нямаше. Или по-скоро имаше колектив тогава (при Мъри). Може би Ясен беше тръгнал да изгражда такъв, Гонзо обаче след това го развали (не малко статии се писаха как се кара, вика и обижда играчите).

Никой не е виновен (от феновете), че Левски опаднат от Търнава и Сараево. Виновни са хората на терена, на скамейката и в ръководството. Ако Гонзо беше останал и продължил стратегията си - най-вероятно положението щеше да е същото, както сега. Следвайки логиката и представянето му като треньор.

Но иначе съм съгласен, че Гонзо е дал страшно много на Левски и заслужава уважение. Без значение как се е представил като треньор. Това е минало.

Съгласен съм и че Сараево беше по-слаб от Търнава и трябваше да бъдат отстранени (и двата отбора).

Айде сега - наречи ме чалгар, кажи ми , че не съм разбрал какво си имал предвид и тн.

Мисля, че си ме разбрал с малки изключения, а това дали си съгласен с мен е друг въпрос. Аз споделям повочето от нещата които си написал и в някой от тях не виждам разминаване във вижданята ни.

Що се касае това за феновете и кармата, на теб може да ти звучи странно, но на човек като мен, който вярва, че физическия и сетивния свят се управлява от по-висши сили и по-точно казано от по-висши закони, то не виждам нищо странно в една такава логика. Ако приемем, че в крайна сметка такива по-висши метафизически закони съществуват, няма нищо по-логично от това, в кармата на един отбор основна роля да има отношението, манталитета, реакциите и действията на неговите привърженици.
Основните принципи на тези висши метафизични закони които с една дума може да определим като карма, са следните. Всеки заслужава това което е предизвикал, както и, каквото посееш това е ще пожънеш... и още, който сее ветрове, жъне бурии. Аз разбирам, хората на които не им допадаше идеята Гонзо да ни е треньор и ръководител, но те се оляха, прекалиха... особено предвид, това колко много Гонзо е дал на Левски, колко радост им е дал като фенове докато беше футболист. Просто можеше по-цивилизовано да се противопоставят на треньора и ръководителя Гонзо, най-малкото от благодарност към това което им е дал като футболист.

Но има и нещо друго? Нима, ако има карма, феновете на Левски може да се надяват на някаква по-различна орис и съдба от тази която в повечето случаи ни сполита в евротурнирите? Прощавайте, ама няма как на домакинските мачове от първенството да ходят по 1000 души, а на мачове от евротурнирите по 10 или по 20 пъти повече и да очаквате нещо различно от това което ни сполита в Европа. Щом за "феновоте" Левски е само този който играе в Европа(така излиза с оглед посещаемостта на мачовете), значи няма да имат никакъв Левски(разбирай ще имат само такъв играещ в първенството ни). Не може да си супер претенциозния към ръководители и футболисти, а да не си взискателен към себе си като привърженик. Един фен най-малкото което може да даде на отбора си, е своята подкрепа - всеки мач и през целия сезон. Щом не може да дадете най-малкото от себе си на Левски - този който твърдите че обичате, естествено, че няма и да получите нищо от него. Свети Франциск е казал: "Защото когато даваме - получаваме". Искате всичко от Левски, но самите вие не му давате нищо... е каква карма очаквате в тази ваша "връзка" с отбора ви? Това вашето е лицемерие от най-висш порядък и естествено, по най-висшите метафизични закони се "наказва" сурово!

Пак казвам, знам, че много хора няма да ме разберат, други ще ме помислят за луд. Обаче едно е сигурно, поне на теория има доста логика в моята теза и поне на средноинтелигентните хора би трябвало да даде доста храна за размисъл!
Левски София

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 29 юли 2012 16:37

Дали съм "разбирач" или не ,е спорен въпрос,но със сигурност не съм Умопомрачен :lol: По тъпа и пълна с обиди от началото си тема не бях чел напоследък.И да перефразирам една стара пословица:
"Всеки умопомрачен си заслужава лудницата." :mrgreen:
п.п.Прав беше Кокала за голяма част от секБтор.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

adamschoo
Контакти:

Мнениеот adamschoo » 29 юли 2012 22:21

za men otbora prosto nqmashe kusmet s kontuziite... ako Pinto i Eli bqha w za6tita ,a angelov w centara spored men shteshe da e razli4no

Върни се в “Левски”