Шиптари,цигани и/или фашисти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Шиптари,цигани и/или фашисти

Мнениеот CTAHKO » 26 юли 2012 16:24

wire написа:
djambaza написа:Прочетете статията в подписа ми. Според мен, не е писана наистина от "някой си англичанин", но казва истини, които знаем, но ни е срам да изречем на глас. Същината на проблемите в нашата сбирщина от хора, обединени от общи географски интереси е вътре. Четете, плачете, това е истината за нашата родна картинка. Реалността е тъжна, много тъжна...

П.П. Интересна ми е реакцията ви от тази статия и много бих желал да ми драснете по едно ЛС, 2-3 реда с вашето мнение.

Написано от още по-тъп англичанин, с ниско образование и без грам мозък. Статията е написана само със злоба - за нея мозък не ти трябва! Някой го е зимамил, щото той нали е много умен и си мисли, че за 20лв. ще си купи палат на първа линия на морето с 20 човека прислуга за 10 години.

Оле майко :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

nemak_3333
Контакти:

Мнениеот nemak_3333 » 26 юли 2012 16:24

Съгласен съм с определенията за нас. Ще се опитам да обобщя - от народ-атеист, нищо, ама нищо не става и нищо добро не го очаква !

kubik
Контакти:

Мнениеот kubik » 26 юли 2012 16:26

Кой каквото сам си направи,никой друг не може да му го направи !

Накратко една история от преди седмици .
Локомотив Пловдив се пада да играе с Витес . Фенове на Ботев налазват форума на Витес и обесняват ,как били и те жълто - черни , как били братя с тях ....... иииии как българите сме били цигани . :shock: Феновете на Локомотив Пловдив били цигани , левскарите турци и т.н ....... Ония се шашнаха :mrgreen:

П.П. Във официалния форум на Ботев също има тема за нашия мач с Витес , незнайно защо :mrgreen:

Както написах кой ,каквото си направи ........
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 26 юли 2012 16:29

Точно пък ми е смешно като пишете колко лоши сме били и как сме прикривали мръсните ни ризи в историята. И така може да е ! Ама и другите го правят нали ? Да не говорим,че сърбите и гърците го правят в пъти повече ! Знаете ли,че примерно в Гърция учат,че хан Крум бил победил в някаква дребна битчица Византия ? Да не давам и други примери. Българите никога не са имали роби, българите сме приютявали много народи тука именно за това,че който е стъпел на нашите граници е ставал свободен човек,а не нечия собственост,в докато западняците са гонели циганите те са идвали тука при нас и т.н.. И да един народ не се определя колко е велик само по това как е грабел съседите си,а по културата му и наследството. Ако ние бяхме само едни грабители щеше ли Арнолд Тойнби да ни споменава като център на културата в източна Европа ? Нали знаете,че Русия е държава с голяма култура и тази култура е повлияла много на света ? Да ама нямаше да повлияе на нищо ако не беше преди това българската култура, без която руската нямаше да я има.

NaskoBg
Контакти:

Мнениеот NaskoBg » 26 юли 2012 16:31

айде на който не му харесва тука и сме били не знам си какви ... да се изнася... хейтъри мръсни
_/\_

Потребителски аватар
djambaza
Контакти:

Мнениеот djambaza » 26 юли 2012 16:37

nemak_3333 написа:Съгласен съм с определенията за нас. Ще се опитам да обобщя - от народ-атеист, нищо, ама нищо не става и нищо добро не го очаква !

Можеби имаш до някъде право, защото вярата възпитава, но смятам, че не това е проблема, а народопсихологията на българина. Просто от векове сме такива и незнам какво трябва да се случи, за да обърнем процеса на самоизяждане. Факторите за мен са много, един от тях е пресата, заливаще ни с душевна и морална пумия ежедневно, а тя би трябвало да е коректив...

Потребителски аватар
djambaza
Контакти:

Мнениеот djambaza » 26 юли 2012 16:38

NaskoBg написа:айде на който не му харесва тука и сме били не знам си какви ... да се изнася... хейтъри мръсни

Ами то милиони вече го направиха. Сега по добре ли живееш, по-добре ли се чувстваш, медено ли ти е на душичката?

Потребителски аватар
djambaza
Контакти:

Мнениеот djambaza » 26 юли 2012 16:42

Alexx написа:Точно пък ми е смешно като пишете колко лоши сме били и как сме прикривали мръсните ни ризи в историята. И така може да е ! Ама и другите го правят нали ? Да не говорим,че сърбите и гърците го правят в пъти повече ! Знаете ли,че примерно в Гърция учат,че хан Крум бил победил в някаква дребна битчица Византия ? Да не давам и други примери. Българите никога не са имали роби, българите сме приютявали много народи тука именно за това,че който е стъпел на нашите граници е ставал свободен човек,а не нечия собственост,в докато западняците са гонели циганите те са идвали тука при нас и т.н.. И да един народ не се определя колко е велик само по това как е грабел съседите си,а по културата му и наследството. Ако ние бяхме само едни грабители щеше ли Арнолд Тойнби да ни споменава като център на културата в източна Европа ? Нали знаете,че Русия е държава с голяма култура и тази култура е повлияла много на света ? Да ама нямаше да повлияе на нищо ако не беше преди това българската култура, без която руската нямаше да я има.

Къде му е културата на българина бе, аланколу?! Остана тая дето е на хартия, по музеите и останалата, която пак "българи" изнесоха зад граница! Прекалено малко са КУЛТУРНИТЕ хора :idea:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 26 юли 2012 16:47

Явно не ме разбираш. Култура е дума която се използва в два смисъла. Единият е нещо като еквивалент на възпитание и начин на поведение. Другия е постижения в сферата на музиката, киното, изобр. изкуство, театъра, и т.н.. ;)

Потребителски аватар
djambaza
Контакти:

Мнениеот djambaza » 26 юли 2012 16:49

И в двата смисъла съм се опитал да отговоря по-горе ;)

Върни се в “Свободна зона”