Шиптари,цигани и/или фашисти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Plovdiv Finest
Контакти:

Re: Шиптари,цигани и/или фашисти

Мнениеот Plovdiv Finest » 26 юли 2012 15:22

RealMCF написа:
Plovdiv Finest написа:Само `дето гърция ни кри, присвои и унищожи историята та да не можем да се припознаем сега номади ли сме или местно население!
Най - великите сме факт! И всички от тея съседни държави трябва да се съобразяват и кланят на нас!
Добрия грък - мъртвия грък :!: Това важи с пълна сила и за всички, които антипропагандират срещу нас!

Какъв юнак! Факт - велик до незнанието номад ли е (дошъл вчера в Пловдив от някое селце) или е "местно население", т.е. баща му е дошъл от селцето през 1990 г. ... От кого ще почнеш, велик умъртвителю на съседни държави?

Местно население сме! Ти като какъв се определяш? Кажи за да продължим!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 юли 2012 15:26

tmanolov написа:Третата българска държава е независима от 1908, когато любимите ти кроати са неразделна част от Хабсбургската империя и чекат некой да ги освободи. Нито една източна държава не можеше да влезе в ЕС преди 89 - факт, Българяи влезе в ЕС през 2007 - факт, от 1989 до 2007 са 18 години, от 1991 до 2013 са 22 - факт. Кой е по-напред в това отношение?

И никой не отрича циганизацията на Родината, но с нихилизъм отричане на българщината и преклонение пред чуждото, дето е посмешно и от нашето, какво ще постигнеш, освен да се срамуваш, че си БЪЛГАРИН?

Аз не виждам къде ни е независимостта,след като сме нямали право на избор ;) Ако на това му казваш независимост...не,благодаря 8-) Защо смяташ от 1989г. до влизането ни в ЕС.Смятай ги от нашата,така нречена независимост и от тяхната независимост.Хайде да речем,че ЕС е започнал да функционира през 1952г.,смятай ги от тогава 8-) Иначе съм съгласен,България е една отнай-старите държави в Европа,докато други са били все още племена.Само че всички от племена станаха държави,а при нас развитието е обратно,от държава станахме племе :!: Трябва да си сляп за да не го виждаш това.И не,това не е нихилизъм.Ама не можеш да лежиш на стари лаври,да си слагаш патриотичните очила и да живееш в заблудата,че видш ли всичко ти се полага и ти е позволено по дефолт,защото си имал велика История ;) Ок,нашите пра,пра,пра...и т.н дядовци са си свършили работата,щом сега говорим за тях,ама нашите дядовци каква са я свършили-никаква,нашите родители каква са я свършили-никаква,ние каква сме я свършили-никаква :!: Ами циганизацията кой позволява да се случва???Самите ние!!!Защо тогава се обиждаме,като ни казват истината в очите :roll: И вместо да се замислим,да вземем някакви мерки и да не им давме поводи да ни обиждат,поради липса на други аргументи започваме да изтъкваме някакви исторически факти и да се надъхваме,ония каква История имали,пък циганизацията нека си върви нали 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
djambaza
Контакти:

Мнениеот djambaza » 26 юли 2012 15:30

Прочетете статията в подписа ми. Според мен, не е писана наистина от "някой си англичанин", но казва истини, които знаем, но ни е срам да изречем на глас. Същината на проблемите в нашата сбирщина от хора, обединени от общи географски интереси е вътре. Четете, плачете, това е истината за нашата родна картинка. Реалността е тъжна, много тъжна...

П.П. Интересна ми е реакцията ви от тази статия и много бих желал да ми драснете по едно ЛС, 2-3 реда с вашето мнение.

karlsruher
Контакти:

Мнениеот karlsruher » 26 юли 2012 15:35

Този спор вече няма смисъл. По време на мач се казват много неща. Все едно утре съдиите да искат обяснение защо им викат пед*раси и да обясняват как не са. :)

Имам доста познати балканци, нито ни мразят, нито ни обичат. Гледат себе си :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 юли 2012 15:52

djambaza написа:Прочетете статията в подписа ми. Според мен, не е писана наистина от "някой си англичанин", но казва истини, които знаем, но ни е срам да изречем на глас. Същината на проблемите в нашата сбирщина от хора, обединени от общи географски интереси е вътре. Четете, плачете, това е истината за нашата родна картинка. Реалността е тъжна, много тъжна...

П.П. Интересна ми е реакцията ви от тази статия и много бих желал да ми драснете по едно ЛС, 2-3 реда с вашето мнение.

И аз имах нещо подобно предвид,ама веднага бях заклеймен,като нихилист :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
RealMCF
Контакти:

Мнениеот RealMCF » 26 юли 2012 16:01

tmanolov написа:
RealMCF написа:
tmanolov написа:Мда, младото поколение е толкова пълно с глупсоти, нихилизъм и клишета, претендиращи за вярност, че няма накъде повече:
1. Към Цецко Фабрегасов - пич, дето много си чел (браво, ако е така), хайде да вземеш да ми изброиш митовете в родната история (не казвам, че няма такива), които не са оборени и аз на всеки наш мит, ще давам по един такъв на съседите ни - който съсед си пожелаеш, по твой избор. Също така искам да ми посочиш поне един народ в рамките на бишва югославия, който да е бил велик за повече от 50 години (тук включвам само душанова сърбия). Също така искам да ми изброиш поне един народ притежаващ титалата цар на запад от нас (без душанова сърбия, на която титлата пак не епризната от никой, освен от нашия цар). Също така да ми покажеш по-ранна патриаршия от нашата на запад от нас. Или да ми покажеш една държава, която да е имала по-голяма територия от Пресиянова България към 850 година, през което ид а е време от съшествуването си. Толкова за величието и историята - ако не те е срам да отговориш, пак ще си говорим
2. Към Станко или безтанко - пич, хайде да не ми хвалиш кроатите, които имат точно нулева история - една спорна война със Симеон и през всичкото останало време придатък на нечия държава - Унгария, Османците, Австрия и последно Сърбославия. Някакви данни ще извадиш ли или ще говорим наизуст
3. Към базилевса с гречките букви - искаш ли да си поговорим за Байрон и как бил ограбен до шушка от гръцките селяци, които дошъл да освобождава, щото ги мислел за елини, пък те били прости епирски селяци с влахо-илиро-албански произход? Да си поговрим за дивните издевателства над населението в егейска и пиринска македония по време на балканските войни - абсолютно всяко едно българско или помашко село по пътя на армята е подпалено, окрадено, изнасилено и прокудено - заловената поща на рабития гръцки обоз при кресна чел ли си? А защо първата столица на нова Гърция е Напфлион, а не Атина знаеш ли? И аккво общо има това с етническия състава на населениет в Атика?

П.С. Задавам малко по-високоинтелектуални въпроси, защото се надявам на дискусия, която съм убеден, че няма да се получи, но поне плямпащите спамери-нихилисти се надявам да млъкнат. А Българите сме най-толерантния народ от всички на Балканите - доказателство е и Карнегиевата анкета от 1914 за зверствата в балканскте войни, и елемантарният факт на наличие на компактни маси на етнически малцинства в Бг - не избити респективно както българите от Източна Тракия, Беломорието, Поморавието, Македния, Северна Добруджа.......

Много стоиш в Уикипедия и затова си мислиш, че много знаеш, ама всичко, което знаеш е безкритично едностранно! Бас ловя, че освен български и квазианглийски, друг език не знаеш, за да черпиш повече информация. Не ми вменявай, ако обичаш, ролята на защитник на всичко гръцко; прави разлика между православие и гъркоманство (аз не съм виновен, че двата езика на православието са гръцки и славянски). Имам много приятели гърци, както и сърби, македонци, хървати, босненски мюсюлмани, словенци, черногорци и се радвам, че ги имам. И в общуването си никога не сме омаловажавали другия, страната му, идеите му! Както ти тук се опитваш да правиш с гърците. А естествено и сред тях има твои подобия, както и навсякъде. И всеки спор, поставен на плоскостта, предложена от теб, е безмислен, повярвай! Много каубойски филми си гледал и затова делиш народите на добри (твоя) и лоши (другите), а това граничи с шовинизъм. За Байрон - съществува такава легенда, вярно, но тя е валидна за целия Балкански полуостров. Но всеки знае само това, което би уязвило другия и което би накарало стадото да мрази. По същата логика аз винаги съм се срамувал от спомените на Али паша, който през 60-те години на 19. век свидетелства как българите верноподанически са му предавали оръжието, доставяно им от Сърбия... А що се отнася до издевателствата над населението в Егейска и т.нар. Пиринска Македония, знам много повече от теб, понеже съм от тоя край. Изверги има сред всички народи, но като споменаваш моя край, да те попитам, какво е станало с гърците от Черноморието, от Пловдив? Къде са те? Знаеш ли за някои кланета? За Драмското въстание чул ли си? Не влиза в калъпа подобна информация, нали? И кои етнически малцинства са избити, освен българите в Източна Тракия - или ти се иска да е така? Всъщност, величието на един народ се определя от културните, научните, икономическите му постижения, от това какво е създал за себе си и другите, а не от това колко невинна кръв (своя и чужда) е пролял даден народ в опита му да поробва и граби съседите си! Що се отнася до многобройните митове в единствено познатата ти "история", както и в съседските "истории", ще трябва много време и пространство, но заради щекотливостта на темата и масовизирането на дадена теза по линията "една лъжа, повторена много пъти се превръща в истина", предпочитам засега да оставя на първопризования от теб да ти отговори, ако намери за необходимо да си губи времето...

така, виждам, че се прави опит за дискусия, затова по точки:
1. На 33 години съм, историята ми е хоби, завършил съм право. Чета свободно на 5 чужди езика и разбирам съседите си криво-ляво. Обиколил съм горе-долу цяла европа (без най-северната й част) и смятам познанията си по история за доста задълбочени. Никога не чета само един автор или само една гледна точка - сблъсквал съм се с предостатъчно митове и клишета и в наша и в чужда полза. Единият от родителите ми е от пиринска македония, родът му е от Дебърско. Уикипедия не ползвам никога в тезите си, дори съм редактирал статии там особено англисйките им варинати
2. Няма славянски език, още по-малко птк черковно-славянски - има български. Обратното е все едно да кажа, че в Източната Римска Империя след Ираклий са говорили основно на визнатийски, а не на гръцки. Нот ова не е застъпено в учебниците, защото все още се списват от комунисти, които не искат да дразнят "братята" Руси, че сме им дали четмо, писмо и религия (макар официално да са я приели от Константинопол)
3. За Байрон не е никаква легенда - дай ми подобна за България? А като ползваш Али паша Янински (или иде реч за друг али паша) то знаеш ли, че той умира през 1822, а тогава никаква сръбска държава няма (и гръцка няма). какви пушки, аккви 5 лева. А дори и така да е (което е невъзможно, конкретно за този паша), то тогава я се разбери с официалната Гръцка историография, според която в района на Янина и Костурско няма българи, пък ти твъурдиш, че имало. Хайде малко по-сериозно, историко
4. Драмско "въстание" - ахахаха, няма такава смешка. Единственото въстание, което наистина потушваме с известни изстъпления е Моравското от 1917, но това е защото е в тила ни, плюс че са изпратени паравоенни части начело с четите на ВМРО, същите дето са избивани до крак и са наричани стари/южни сърби. А драмското е точно толкова въстание, колкото въоръжената антишафистак съпротива в България - прочети спомени на очевидци за държането на гърците (изселници от мала азия) с нашата войска, шпрочети каква част от БВП на БГ за периода е вкаран в новоприсъединените земи и тогава пак да си говорим за окупация и въстания. А този официален плакат знаеш ли го [offtopic]Изображение[/offtopic] - посочи ми поне един подобен бълагрски такъв
5. Клането в Пловдив и Станимашко няма, няма такива и в Мелнишко, както и във Василико - има дребен инцидент по морето, провокиран от самите гърци, които са мнозинство там (не ме срам да го призная - това са безспорни факти) и нищо повече. Хайде сега да сравним с опожаряване и избиването и/или прогонването на цял български град като Кукуш, след като армията ни го е опразнила. хайде да видим има ли поне една джамия в Атина (единствената евро столица в която няма такава) и пак да си говорим за толеранстност
6. И спирам - ако не искаш да говорим по съшество, а само с клишета - има етнически прочиствания в Моравско, Македния, Костурско, Леринско, Солунско и Беломорието, Източна Тракия и Северна Добруджа. Единствено с румъния имаме спогодба за размяна на техните колонисти от 20 години от южна добруджа с нашите заселници от памтивека в Северна. С Гърция имаме МолловІкафендарис, която е просто след дъжд качулка - узаконяване на изгонването на българите от сегашна севрна гърция и настаняването там на колонисти от мала азия, прогонени от Турция, след злополучната война за мегали идеята през 20-те години на 20 век.

И бъди малко повече човек - ние чуждо не искаме, но не и нашето не даваме. Толкова.

Отзад напред - нито някой те е питал, когато е давал, нито те пита какво чуждо искаш. И кое чие е не определяш ти. Ти и Солунската митница може да искаш, ама там си има митничари... И вила на Охридското езеро може да искаш, ама пак ще трябва да си я купиш от някой местен, щото земята и сградата не са твои...
Етнически прочиствания винаги е имало и ще има, просто така е устроен човекът, за съжаление (но не чак дотам - предпочитам етнически консолидираните територии). Както са колонисти малоазийските гърци в някои части на Егейска Македония, така са колонисти и турците на техните изконни територии, както и българите на територии, където преди това не са били преобладаващо население - сам знаеш за кои става въпрос. Това, че в Атина няма джамия не мисля (лично мнение), че е лошо, ислямът идва тук с оръжие и насилие, не по мирен път, за да го изравним с православието. Мен пък повече ме боли, че Света София в Константинопол не е действаща църква, отколкото че някъде нямало джамия. За Серско, Леринско, Солунско..., хич не си прав - отиди и ще видиш, че хората се освобождават от страха и вече открито се декларират като негърци (е, не ти е изгодно, че повечето се наричат македонци, но какво да се прави...) Значи, нито са избити, нито етнически прочистени. С Кукуш ситуацията е друга - все пак е упорище на униатството, а не са пощадени и гърците униати. Че не си чул за Драмското въстание, е твой пропуск, съзнателен, убеден съм. За други въстания и съпротиви също съзнателно не си чел, защото само с "криво-ляво" разбиране не става, още повече, когато си предубеден. Не си чел и за снимки с отрязани глави, за истории с разпрани стомаси на бременни, табу, нали? А пък като излезе наяве - проява на героизъм! Мелник! 20-хиляден гръцки град до 1912 г., многовековен център на митрополия и стожер на Вселенската патриаршия - къде са гърците, къде е цъфтящият Мелник (не си чувал за проклинането му), знаеш ли докъде стига кощунството? Отиди в Кордопуловата къща и ще видиш как някой друг правист, чието хоби е историята, преди време е прекръстил Манолис Кордопулос на Манол Кордопулов... Е, и Дебарско не е в т.нар. Пиринска Македония (която всъщност е Западна Тракия), но карай, щом така са ти казали... Да, не става въпрос за Али паша Янински, нито за Али паша Тепелена, за друг е, потърси, 60-те години, тогава Сърбия е васално княжество, а всеки що-годе по-буден човек от нашия край е гледал на Сърбия (и тя на него) като на нещо много близко (пак табу, нали?). Относно славянския език - ами не знам дали си кандидатствал с изпит по български и литература или си от ония, платените... Отгърни страниците на средновековната литература - язик словянск го наричат навсякъде, оня, кодифицираният от Кирил(ос) и Методи(ос) първоначално за Великоморавия, но разбираем за всички славяни. Тогавашните автори пишат, че те "чисто славянски говорят", че ги изпраща на "славянския род", че изпървом "славяните нямали книги" и че се случило това във времето на цар Михаил, оня, "византиеца"... През 855 г. нали не мислиш, че азиатският език на пра-булгарите е бил славянски? Или ти се иска да е така? По-полека с пренебрежението към "братята Руси", дължиш им много, но щом искаш да не са ти братя, те не се и натискат, явно си от ония, дето търсят роднини из камънаците и пясъците на Азия сред брадатите мангали... Не е мястото в спортен сайт да дискутираме такива дълги теми и да тормозим другите с неща, които едва ли ги вълнуват, но пък е хубаво, че макар и да имаме противопложни тези, не ги свеждаме до крясък... :lol:
Real Madrid CF - 12 veces Campeon de Europa!

Потребителски аватар
Shtuka
Контакти:

Мнениеот Shtuka » 26 юли 2012 16:02

bonov написа:
Shtuka написа:Е питам аз с какво заслужихме да сме циганите на Европа,и не са ли виновни всичките политици през последните 22 години това да стане факт в очите на балканците и европейците?!Къде са Българщината,Българския Дух,Самоуважението и Националната Гордост?!
П.П. Моля за коментар на ситуацията от грамотни хора!

Ние вече достатъчно се изложихме пред Европа . Не гледаш ли какво става с т.нар. гастербайтери . Много от тях отиват в чужбина за да крадат . Е няма как да стане и да ни мислят за "бели хора" .

Гледам и ми е болно,приятелю!Един мой приятел живее в Норвегия и му се случи следното нещо:на работното му място се разприказвали на почивката по обед и станало на въпрос той от коя държава е,естествено той отговорил България!Знаеш ли каква била реакцията на другите работници?!
-Аааа не може да бъде българите са тъмни и повечето са с мустаци,миришат лошо и не са добри хора!Ти ни лъжеш,че си от България,кажи ни все пак от къде си!?
[rimg]http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201303/75025/Soccer-bump-stairs-gtfo.gif[/rimg]

wire
Контакти:

Мнениеот wire » 26 юли 2012 16:04

djambaza написа:Прочетете статията в подписа ми. Според мен, не е писана наистина от "някой си англичанин", но казва истини, които знаем, но ни е срам да изречем на глас. Същината на проблемите в нашата сбирщина от хора, обединени от общи географски интереси е вътре. Четете, плачете, това е истината за нашата родна картинка. Реалността е тъжна, много тъжна...

Написано от още по-тъп англичанин, с ниско образование и без грам мозък. Статията е написана само със злоба - за нея мозък не ти трябва! Някой го е зимамил, щото той нали е много умен и си мисли, че за 20лв. ще си купи палат на първа линия на морето с 20 човека прислуга за 10 години.

Потребителски аватар
Shtuka
Контакти:

Мнениеот Shtuka » 26 юли 2012 16:08

wire написа:

Написано от още по-тъп англичанин, с ниско образование и без грам мозък. Статията е написана само със злоба - за нея мозък не ти трябва! Някой го е зимамил, щото той нали е много умен и си мисли, че за 20лв. ще си купи палат на първа линия на морето с 20 човека прислуга за 10 години.

:)
[rimg]http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201303/75025/Soccer-bump-stairs-gtfo.gif[/rimg]

Потребителски аватар
bad_example
Контакти:

Мнениеот bad_example » 26 юли 2012 16:22

CTAHKO написа:

И аз имах нещо подобно предвид,ама веднага бях заклеймен,като нихилист :lol: :lol: :lol:

Нацията ни се превърна в безумно сборище от мрънкалници и чалгари. От селяни, които люпят семе в “IMAX” и аплодират плоския екран. От мечти за мутри и манекенки на повикване. "От не знам", "не мога" и "не искам". Всеки ден родните ни телевийзийки показват разни гелосани фаготи и силиконови мастии, ретроградни хленчовци, комплексари, хомофоби, ревнивци и демагози, мъдреци с 2 прочетени книги на кръст и всякаква reality-гмеж. На всякъде е бъкано с курви, които го правят само с "известни". От всякъде струи криворазбрана мачовщина и феминизъм, фалш, лицемерие, позьорство, байганьовщина - недо*бан криейтив или креативно еб*не(все тая). Навсякъде е пълно с дупки в паметта, асфалта и самочувствието и цигани, които се псуват един друг на "мангал". И на-вече некадърници, които искат да получават много без да правят нищо...Е как да не те обвинят в нихилизъм... :lol: :lol: :lol:
Тo meet girl in park is good, but to park meat in girl is better

Върни се в “Свободна зона”